KOSÁR-ÉS STREETBALLPÁLYA ÉPÜL ADYVÁROSBAN!

2017. április 18. 08:34

Egy újabb adyvárosi fejlesztés, körülbelül 35 millió forintból, világszínvonalú szabadtéri kosárlabdapályát és streetball pályákat építenek a Kodály Zoltán utca mögötti, korábban elhanyagolt területen. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet egyik képviselője elmondta, előtte is egy darab és nagyon rossz állapotú streetballpálya volt itt egy palánkkal, töredezett betonos felülettel, veszélyes kerítésekkel, ezeket most mind felszámolták és helyette épülhet egy teljes méretű kosárpálya, korszerű rekortán borítással, és keresztbe pedig 4 darab streetballpálya. A munkák már el is indultak, a tervezett befejezési határidő pedig legkésőbb június eleje. A sportos beruházás TAO-s pénzekből és önkormányzati forrásból készül.

Adyváros két önkormányzati képviselője, közös sajtótájékoztatón jelentették be a lakótelep legújabb fejlesztését. Radnóti Ákos és Gancz Tamás a terveket is bemutatták a sajtónak "Eddig is ez a körzet volt a legsportosabb városrész Győrben, most pedig öröm számomra, hogy egy új kosárlabdapályával és streetball pályákkal gazdagodik Adyváros" - mondta Radnóti Ákos alpolgármester.

"Ezen a részen korábban betonos és salakos pályák voltak, amik mostanra tönkrementek, a mellettük lévő padok pedig baleset veszélyessé váltak" - tette hozzá Gancz Tamás önkormányzati képviselő. A fejlesztés nagyobb része TAO - s forrásból valósul meg, a szükséges plusz munkákat pedig a város fizeti.

A mini sportparkot bárki használhatja majd, akár este is, hiszen villanyvilágítást is kap. "A lehető legjobb helyre kerül a kosárlabdapálya, sok család használhatja majd, ráadásul két iskola és egy óvoda is van a közelben, a gyerekeknek is mozgáslehetőséget biztosít a fejlesztés" - hangsúlyozta Fűzy András, a CMB Cargo-UNI Győr társadalmi elnöke.

A képviselők türelmet kértek a környéken élőktől, a munkák ugyanis hetekig elhúzódnak majd. A fejlesztés tervezett befejezési határideje legkésőbb június eleje, akkor látványos ünnepség keretében adják át Adyváros legújabb büszkeségét.

 

Fűzy András, a CMB Cargo-UNI Győr társadalmi elnöke, Radnóti Ákos és Gancz Tamás Adyváros két önkormányzati képviselője

 

 

 

Megosztás