Hírek

KUTYATARTÁSRA FIGYELMEZTETŐ TÁBLÁK

2019. március 27. 12:57

Adyvárosban sok helyen, immár 8 helyen található meg egyedi, ”kutya wc”, melyből zacskót lehet kihúzni, majd beledobni a kutyapiszkot. Sajnos gyakori hogy tömegesen ellopják a zacskókat, a szolgáltató nem győzi pótolni… Radnóti Ákos alpolgármester a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy jó céllal kertül ki ennyi ilyen wc, hiszen egyik másik városrészben sincs kint ennyi, de most már illene megfelelően használni és aki a zacskókat eltulajdonítja azzal bosszúságot okoz a többi kutyatartónak. Elmondta azt is, hogy sok bejelentés érkezik, hogy a kutyatartók nem megfelelően, a lakosságot veszélyeztetően sétáltatják a kutyákat vagy nem szedik össze a piszkot a kedvencek után vagy nem tartank maguknál olyan eszközt amivel a piszkot össze lehetne szedni, ezért döntött amellett, hogy 5 helyszínre figyelemfelkeltő kutyás táblát helyeztek ki, melyben leírják, hogy bírságolható az, aki nem tartja be a kutyatartás szabályait és a közterületen nem megfelelően sétáltatja, illetve köteles minden kutyasétáltató felszólításra bemutatni olyan zacskót vagy eszközt, amivel a piszkot össze tudja szedni. A cél a kutyások és nem kutyások kulturált egymás mellett élése a megszépített sok adyvárosi zöldterületen vagy parkban.

NÁDKASZÁLÁS AZ ADYVÁROSI TÓNÁL

2019. március 04. 12:44

Zajlik a nád kaszálása az Adyvárosi I-es számú tavon. A munka javát nagy teljesítményű, speciális géppel végezik el.  A nehezen megközelíthető részeken, ahol az önjáró nádvágó gép nem tud közlekedni, kézi motoros kaszákkal vágják le a nádat. Így a tavak felületének nagy részéről lekaszálják a nádat, ugyanakkor az élőlények biztonsága és a tavak biológiai egyensúlyának fenntartása érdekében marad néhány kisebb-nagyobb nádsziget élőhelyként. A lekaszált nádat a Likócsi komposztálóba szállítják, ahol a komposzt előállítás egyik alapanyagaként hasznosítják. A beavatkozásnak köszönhetően a környezet szebb, átláthatóbb és könnyebben tisztántartható, ugyanakkor a tavak eliszaposodása is lassul. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta azt is, tavasztól a szokásos hínárgyérítésre is sor kerül többször is.

ÚJ ZÁSZLÓK ADYVÁROSBAN ÉS JANCSIFALUBAN

2019. február 22. 08:38

Adyvárosban már három helyen jelzi tábla, hogy Győr melyik városrészében járunk: a Kuopio Parkban és a Barátság Sportparknál, valamint a tóparton. Utóbbi helyszínen Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére már korábban kikerült két nagyméretű zászlótartó rúd a nemzeti zászlóval és Győr címeres zászlajával. A napokban bővült ezek száma: kettő a Barátság Sportparkhoz, kettő pedig a Jancsifalu városrészt jelző tábla mellé, az Ipar út-Fehérvári út körforgalom sarkához került.

VIRÁGLÁDÁK A MÓRA ISKOLÁNÁL

2019. február 20. 07:44

A Móra Iskola fordult Radnóti Ákos önkormányzati képviselőhöz, hogy segítsen az iskola előtti tér virágosításában, s az alpolgármester intézkedett, 3 db virágláda került ki színesítve a teret virágokkal beültetve. Így mutatós a környezet, pláne hogy a hátteret a nemrég felújított Bak Imre Kossuth-díjas művész alkotása ékesíti.

FOLYTATÓDOTT A NAGYSZABÁSÚ FAÜLTETÉS!

2019. február 08. 12:00

Győrben évek óta nagyszabású faültetési program zajlik. Ennek keretében Adyvárosba nemrég 93 db fa lett elültetve! Egyik leglátványosabban a Szauter utca melletti fasor lett, ahol 32 db keskenylevelű kőrist és kislevelű hársot ültettek el kérésemre. A frissen ültetett fák jól észrevehetőek a fatámaszokra helyezett szalagokról. Adyváros többi részén leginkább gömkőrist, gömbjuhart vagy oszlopos kőrist ültettünk el. Folytatjuk a zöldterületek fejlesztését és a faültetéseket is.

ADYVÁROSI ÖSSZEFOGLALÓ

2018. december 27. 15:28

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánunk! Készült egy kis fényképes összefoglaló Adyváros 2018-as főbb eseményeiről, fejlesztéseiről, minden persze nem fért rá, de öröm látni, hogy a 2018-as évben is töretlen volt a városrész fejlődése, s bízunk a további folytatásban! Köszönjük ehhez mindenkinek a segítséget, bizalmat és támogatást! BUÉK!

PÁRDIADAL KIÁLLÍTÁS

2018. december 27. 15:15

Nemrég tartották meg Párdiadal címmel Galla Miklós az ismert előadóművész, az abszurd humor magyarországi talán legismertebb képviselőjének és Radnóti Ákos alpolgármesternek az első közös tárlatát. Mivel mindketten a hivatásuk mellett próbálkoznak a festészettel is, előnyben részesítve a geometrikus ábrázolást. Készült egy összefoglaló album is, ami itt megnézhető!

MEGSZÉPÜLT A KUOPIO PARKI KÖRFORGALOM

2018. december 11. 11:06

Megszépült a Kuopio parki körforgalom! Egyedi megjelenést kapott, gyepszőnyeggel, cserjékkel és öntözőrendszerrel lett ellátva. A futónövényeknek köszönhetően a tartóoszlopok és a köríves vázszerkezet növényekkel lesz majd benőve és szép látványt fog nyújtani.

 

 

ELSŐ ADYVÁROSI BETLEHEM FELÁLLÍTÁSA

2018. november 30. 11:07

Adyváros első betlehemének felállítására került sor a tó partján. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal állították fel a betlehemet, készülődvén a karácsonyra az advent időszakában, s bízik benne, hogy az a betlehem is az ünnep fényét erősíti és a rá való készülődés békés nyugalmát is szolgálhatja. Az ünnepség keretében fellépett a Móra iskola kórusa, majd Kovácsovics Fruzsina adott koncertet.

ADYVÁROSI BETLEHEM FELÁLLÍTÁSA ÉS KONCERT!

2018. november 22. 08:57

Az első adyvárosi betlehem felállítására kerül sor a gyönyörű tóparton november 28-án! Majd ingyenes koncert karácsonyi dalokkal! 18:30 köszöntő Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet képviselője, 18:35 Móra Iskola kórus ünnepi műsora, 18:45 Kovácsovics Fruzsina karácsonyi énekek. Mindenkit várunk szeretettel, ünnepeljünk együtt és készüljünk adventkor békében, nyugalomban a karácsonyra!

ÁTADTUK A FELÚJÍTOTT IFJÚSÁG KÖRUTAT!

2018. október 24. 09:58

A Győr Ifjúság körút II. ütemű felújítása 200 millió forintos állami támogatásból valósult meg Az Ifjúság körút eredeti burkolata egyidős volt a lakóteleppel, azaz közel 45 (!) éves volt. A több, mint negyven éves burkolaton naponta 16 ezer jármű halad át – így a burkolatfelújítás indokoltsága nem is kérdőjelezhető meg. Az ünnepélyes átadón Borkai Zsolt polgármester, Kara Ákos államtitkár és Radnóti Ákos alpolgármester is jelen volt.

ÖNTÖZŐRENDSZEREK ADYVÁROSBAN!

2018. október 17. 12:25

A napokban elkészült az Adyvárosi tónál az ülőkövek környezetében az automata öntözőrendszer telepítése. A fejlesztés eredményét immár táblák is jelzik. A tó környezete folyamatosan újul meg, ezzel összhangban az itt lévő zöldterületek is egyre szebbek. A füves részek fenntartásában hatékony segítség az automata öntözőrendszer, mert csapadékszegény és a különösen meleg időszakokban is megfelelő módon biztosítható a növényeket életben tartó víz. Adyvárosban a Várjátszótér mellett és a Kuopio parkban már korábban elkészült, a Barátság Sportparkban pedig kiépítés alatt van az automata öntözőrendszer.

FELÚJÍTJUK A SZABOLCSKA UTCÁT!

2018. október 05. 11:34

A Győr, Szabolcska utca és környezete az 1960-as évek végére, a ’70-es évek elejére nyerte el mai közterületi jellegét, formáját. Nagyobb útépítési beavatkozás 1998-ban volt a Körkemence utca és Török István utca között, amikor minkét oldalon új parkolók épültek, új aszfaltot kapott akkor ez a szakasz. A Tánc- és Művészeti Iskola előtt 2006-ban gyalogátkelőhelyet létesítettünk, illetve hasonlóan jártuk el a Szabolcska utca – Török István utca csomópontjában. Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, a szomszédos Szigethy A.úton is nagyszabású útfelújítás zajlik.

 

UTCATÁBLACSERÉK ADYVÁROSBAN!

2018. október 03. 12:17

Győr történelmi belvárosában befejeződött, Adyvárosban és Nádorvárosban folytatódik az utacnévtáblák cseréje – erről számolt be sajtótájékoztatón Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, Adyváros önkormányzati képviselője és dr. Gancz Tamás, a terület másik önkormányzati képviselője. A Győr-Szol Zrt. az önkormányzattal együttműködve idén is folytatta a 2017-ben kezdett programot, melynek megvalósulásával a lecserélik a városi utcanévtáblákat. Idén a belvárosba összesen 420 új tábla került, várhatóan az utolsó darabokat november közepén helyezik ki. Radnóti Ákos elmondta: a belvárosban zajló munkával párhuzamosan már megkezdődik az utcanévtáblák elhelyezése Adyvárosban is. Az első ütemben 26 megújult jelzés segíti majd az eligazodást. A táblák gyártása folyamatosan zajlik és a következő időszakban valamennyi csomópontra fokozatosan helyezik ki az új táblákat.

ÚJABB KUTYA WC-K ADYVÁROSBAN!

2018. szeptember 12. 11:20

Újabb 3 egyedi megjelenésű kutya wc-t adtak át Adyvárosban, ezzel már 8 ilyen van a városrészben-mondta el Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. A wc-kből zacskó húzható ki, mellyel a piszok összegyűjthető, majd utána a zárt tárolórészbe helyezhető el. Egyedi feliratot is kaptak, mely szerint: „egyik adyvárosi kutya sem képes maga után takarítani” Az alpolgármester kér mindenkit figyeljenek oda a köztisztaságra, lakossági kérés is volt, hogy újabb ilyen gyűjtők kerüljenek ki, ennek most eleget tettek és minden adott, hogy rend legyen. Elmondta azt is, hogy sajnos korábban egyesek lopkodták a zacskókat, így nehéz fenntartható a használat, kér mindkit, hogy tanusítsunk önmérsékletet. Győrben itt van most már a legtöbb ilyen gyűjtő, a 3 új helyszín a Barátság Park bejárata mellett, a második az Ifjúság krt.39-nél és a harmadik a Bán A.u, kutyafuttatónál van. Korábban kikerült 2 db az adyvárosi tóhoz, az Ifjúság krt. közepéhez és a Szigethy A.út 107.számhoz, ahol 200 lakásos tízemeletes van, illetve egy a Kuopio Parkhoz.

TESTVÉRVÁROSI TÁBLAÁLLÍTÁS

2018. augusztus 23. 13:21

Győr testvérvárosairól került ki tábla az adyvárosi tó partjára. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy Győr jó kapcsolatokat ápol a testvérvárosaival és Adyvárosban a Kuopio Park a nevét is erről az egyikről kapta többek között, de mivel sokan nem ismerik a városban az összeset, ezért döntött a tábla felállítása mellett, melyre rákerültek a távolságok is, hogy milyen messze fekszik a település a táblától, milyen irányban-égtájban, országban és a címer és zászlók is. Így a megszépült tópart és környezete egy újabb látványossággal gazdagodott.

NAGY SIKER VOLT AZ 5.TÓPARTY!

2018. augusztus 07. 12:11

Nagy siker volt az 5. adyvárosi Tóparty, ahol több ezren vettek részt az esti Szenes Iván emlékkoncerten, melyet először rendeztek meg vidéken. Napközben a gyermekek számára számtalan ingyenes program biztosította a kikapcsolódást, este pedig a koncertek teltházat vonzottak. Az est folyamán Borkai Zsolt emléktáblát kapott Szenes Andreától a művész édesapja emlékének ápolásáért, majd Radnóti Ákos Szenes Iván Művészeti díj 2018. kitüntetést és emléktáblát vehetett szintén tőle.

AUTOMATA WC ADYVÁROSBAN!

2018. augusztus 03. 10:40

Szerdán darusautóval a helyére emelték, majd a szakemberek bekötötték a csatorna és villanyhálózatba Győr harmadik automata illemhelyét mondta el Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.  A létesítmény az Adyvárosi tónál, az új sportpálya és a folyamatosan fejlesztett és tömegesen látogatott várjátszótér közötti zöldterületen található. A vandálbiztos kialakítású, a mozgásukban korlátozottak számára is igénybe vehető, egyszerűen szervízelhető, kamerával megfigyelt közterületen lévő első lakótelepi automata illemhely 200 forintos érmével működik.  A fejlesztés a szombaton az Adyvárosi tó környezetében megrendezésre kerülő, rendkívül népszerű, egyben nagy tömeget vonzó V. Tóparty-ra készült el, ahogy a korábbi ígéretekben is elhangzott, határidőre. A beruházásnak köszönhetően immár nyolcra nőtt a nyilvános WC-k száma Győrben.

V.TÓPARTY SZOMBATON!

2018. július 30. 14:12

Szombaton már az V.Tópartyra kerül sor Adyvárosban a tó partján. Rengeteg ingyenes program és este nagyszabású Szenes Iván emlékkoncert, a táncdalfesztiválok legjobb dalaival!

ISMÉT HÍNÁRVÁGÁS AZ ADYVÁROSI TÓNÁL

2018. július 30. 14:11

Megkezdődött az idei újabb hínárvágás az adyvárosi tónál. Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, ütemezett munkálatokról van szó, idén már másodszor kerül rá sor és minden esetben elvégzik, amikor szükséges, nem szükséges bejelentést tenni. A hínár egyébként fontos a víz tisztántartásához, ezért non-stop nem kerül nyírásra, de esztétikailag zavaró lehet és amikor alacsonyabb a vízszint a kevés csapadék miatt, akkor "felfekszik" a víz felszínére, de amúgy semmilyen kárt nem okoz. Jöttek észrevételek, hogy amúrt kellene telepíteni, de a témát rövidre zárva annyit jegyeznénk meg, hogy ez nem halastó, ez csapadékvíz-tározótó, azaz minden belekerül a vízbe az esővel együtt az utcakosz, az autók által hagyott olaj-és egyéb szennyeződések, stb, nem erre a célra született a tó és utána halpusztulás következne be, ha felelőtlenül haltelepítés lenne itt, s mint ahogy pár éve a Kisalföldben címlapon lehetett olvasni, 4 db kb. 10 cm hal - ami nem telepítve került a tóba - elpusztulása is megyei szintű hír volt a kánikula kellős közepén, akkor el lehetne képzelni, hogy az ennél nagyobb testű halak esetleges elpusztulása milyen hisztériás rohamot váltana ki az újság és a lakosság körében, így ez nem támogatott.

[1] 2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20