Hírek

47 ÚJ PARKOLÓHELY A GRABO SÁTORNÁL

2015. október 19. 13:33

A Barátság Park környékén lakó adyvárosiak parkolási gondjainak enyhítését szolgálják azok az új beállók, melyeket Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője kezdeményezésére, Borkai Zsolt polgármester támogatásával alakított ki a Győr-Szol Zrt. az Ifjúság körút elején található Grabo-sátor mellett.

FOGADÓÓRA

2015. október 12. 08:36

Radnóti Ákos alpolgármester, Adyváros 7.sz. választókörzetének önkormányzati képviselője fogadóórát tart október 19-én, hétfőn 17 órától a Fekete István Általános Iskolában. A fogadóórát együtt tartják Adyváros másik részének önkormányzati képviselőjével Gancz Tamással. Radnóti Ákos elmondta, hogy ezen az időponton kívül is természetesen elérhető - előzetes bejelentkezés alapján - a városházi irodájában minden hónap első csütörtökén megtartott fogadóórán 14-16 óra között, ha valaki nem tud eljönni a mostani alkalomra.

GYŐRBIKE ADYVÁROSBAN IS!

2015. október 04. 19:10

Adyvárosban is elérhető a GyőrBike! Érdemes kipróbálni ezt a közösségi kerékpáros hálózatot, mivel könnyen, gyorsan elérhetőek a célpontok, s fél óra használat(regisztrálás után) ingyenes. Adyvárosba is kerültek állomások: Barátság Park, Vásárcsarnok, Kórház. További infó a gyorbike.hu oldalon!

ÚJ KÖZTÉRI KAMERÁK ADYVÁROSBAN

2015. szeptember 30. 14:33

Újabb közterületi térfigyelő kamerák kerültek ki városunkba, melyről Radnóti Ákos alpolgármester számolt be. Jelenleg városunkban 75 helyszínen 102 db kamera figyeli a közterületet, amelyből 64 db forgatható és 38 fix.  Az idei évben Adyvárosban az I. számú tározótóhoz, az új várjátszótér mellé, illetve a Szabolcska Mihály utca-Körkemence utca-Szigethy Attila út kereszteződésbe került ki új kamera. Radnóti Ákos elmondta, amióta képviselő a városrészben 2010.ősze óta, ez már az 5.átadott kamera, így jelentősen nőtt a közbiztonság ennek köszönhetően is.

ÚJRA KIHELYEZETT HULLADÉKUDVAR ADYVÁROSBAN!

2015. szeptember 25. 14:21

Idén már másodszor tartanak kihelyezett hulladékudvart Adyvárosban Radnóti Ákos alpolgármester kérésére. Korábban évente egyszer került rá sor, most bízva a második alkalomban, hogy még többen itt szabadulnak meg a feleslegessé vált lomoktól, eljönnek a Grabo sátor mögötti területre, 2015. október 03-án 08-17 óra között.

KIÉPÜLT A KÖZVILÁGÍTÁS A KÖRKEMENCE UTCAI GARÁZSSOROKNÁL

2015. szeptember 22. 13:35

A Körkemence útról nyíló garázssor közvilágítás kiépítését végeztük el, mely leginkább közbiztonság tekintetében volt fontos. Összesen 11 db, 8 méter magas horganyzott acéloszlopot és két darab faoszlopot helyeztünk el, egyenként 100 W-os fényforrásokkal. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy korábban már érkeztek be hozzá lakossági kérések, hogy a garázssoron voltak rongálások, feltörések, így szükségesnek tartotta, hogy kiépítsék a közvilágítást itt is, s célja ezáltal a megelőzés, illetve a komfortosabb környezet kialakítása volt. Örül neki, hogy ezzel mintegy 90 garázstulajdonosnak tudtak segíteni. Elmondta azt is, hogy a Körkemence és a Szabolcska út sarkához egy köztéri, 360 fokos, forgó kamera is kikerült, ami a rendőrségre van bekötve, így egyszerre több biztonsági intézkedés is megvalósult. Prédl Antal, az Útkezelő Szervezet intézményvezetője elmondta, hogy a kivitelezés 9,5 m Ft-ba került, melyet önkormányzati forrásból az Útkezelő Szervezet valósított meg a Vill-Korr Hungária Kft. kivitelezésében.

TOVÁBB FOLYTATÓDOTT A SZIGETHY A.ÚTI KERÉKPÁRUTAK FELÚJÍTÁSA

2015. szeptember 15. 15:07

Az adyvárosi kerékpárút hálózat a lakóteleppel együtt jött létre a ’70-es években. A lakótelep és a gyárak között gyakran télen is biciklivel közlekedtek az itt lakók. A burkolat felett elszállt az idő, a korábbi közműjavítások, közműfejlesztések sok nyomot hagytak az aszfalton: gyakori süllyedések, tócsák, kényelmetlen kerékpározás. Két évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy a korábbi, lokális javítások alkalmazását háttérbe szorítjuk és teljes körű kerékpárút, járda felújításokat végzünk az éves költségvetés arányában. Ez ugyan nagyobb kiadással jár, de a felújítással garantálható az elvárt minőség, megoldódik a vízelvezetés, zökkenő mentesebbé tesszük a csomóponti csatlakozások és a gépi aszfalt bedolgozásnak köszönhetően homogén, sima aszfaltfelület képezhető. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy jól illeszkedik ez a felújítás a Szigethy Attila úton korábban felújítottakhoz, hiszen azoknak a folytatása. Emlékeztetett rá, hogy először a 97-107.sz előtti járda és kerékpárút készült el, majd idén lett átadva az ezzel szembeni terület, s most mindkettő oldal folytatása elkészült a Barátság Park irányába. Hozzátette, hogy idén adtak át új kerékpárutat is a Bácsai út mentén, s az a cél, hogy a városban minden évben készüljenek el újak, illetve a régiek felújítása is folyamatos legyen, hogy minél többen kerékpározzanak.

ÁTADTÁK ADYVÁROS LEGÚJABB BÜSZKESÉGÉT!

2015. augusztus 05. 17:24

Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője adta a Adyváros legújabb büszkeségét, a tó melletti szánkózódombon felépült várjátszóteret. Az avatás végén kitűzték a tetőre a magyar zászlót is. Borkai Zsolt elmondta, hogy jelentős fejlesztések zajlottak le a tó körül több ütemben is az éveken át, így a korábbi elhanyagolt terület a tó kotrásával, majd parkosítással, sétány építéssel közkedvelt kikapcsolódási hellyé vált. Hozzátette, hogy ilyen játszótér nincsen még Győrben, ezért is örül annak, hogy egy ilyen nagyszabású fejlesztést sikerült megvalósítani mindenki örömére.

EGY ÚJABB CSODÁS ESTE A TÓPARTON!

2015. augusztus 03. 16:38

Fantasztikus hangulatú tóparty volt másodszor az adyvárosi tó partján. Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője, a rendezvény ötletgazdája elmondta, hogy a tavaliyhoz képest is még többen jöttek el, köszönhető ez annak is, hogy a gyermekeknek elkészült a tóparton egy új várjátszótér, illetve további ingyenes programokat is kínáltak: légvár, kisvasút, pónilovaglás, lovaskocsikázás, rajzverseny értékes díjakkal, s emellett egésznapos gyermekkoncertek, kézműves foglalkozások voltak, illetve felnőtteknek szóló koncertek, többek között Nagy Balázs énekelt népszerű slágereket, majd ezt követően Aradszky László, Koós János, majd Zalatnay Sarolta következett a több ezer jelenlévő előtt. Erre az estére is emlékezni fog minden kilátogató, bízunk benne, jövőre is lesz rendezvény!

MÁSODIK TÓPARTY ADYVÁROSBAN!

2015. július 29. 15:58

Most szombaton rendezik meg a 2.Tópartyt az adyvárosi tónál. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy nagyon sikeres volt a tavalyi első rendezvény, s a lakosság kérésére is, a szükséges anyagi támogatást megszerezve idén is megrendezik, sőt még több ingyenes programmal. Este "mini" táncdalfesztivál lesz Aradszky Lászlóval, Koós Jánossal és Zalatnay Saroltával, előttük a népszerű Nagy Balázs győri színművész lép fel. Reggel a téti fúvósok keltik a lakosságot menetelésükkel, majd lesz ingyenes lovaskocsikázás, ingyenes légvár, ingyenes kisvasút és ingyenes pónilovaglás is, mellette gyermekkoncertek. Dupla akkora lesz a nézőtér is. Az új játszótér is elkészül a dombnál, s a képviselő elmondta, noha ünnepélyesen majd jövő héten adják át, de már most szombattól lehet használni.

ÚJ ZAJVÉDŐ FAL ADYVÁROSBAN

2015. július 16. 09:11

A Szauter út 2006-ban átadott, Tihanyi Árpád út és Fehérvári út közötti szakasza mellett az út mindkét oldalán létesült zajvédőfal, melyek mind az Erfurti úti, mind az Ifjúság körúti házakat védik az út forgalmi zajától. A zajvédőfal Ifjúság körút felőli részén azonban a csomóponti szakaszokon nem épült ki teljesen, így a zaj árnyékolása nem volt teljes körű Radnóti Ákos alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője elmondta, hogy a lakosság már korábban megkereste, hogy lehetőség szerint folytatódjon a zajvédő fal meghosszabbítása, ezért fordult az Útkezelő Szervezethez, kérve, hogy a fal építése történjen meg a hiányzó szakaszokon. A zaj terelése nem csak a lakóépületek miatt volt szükséges, hanem figyelembe lett véve az, hogy a szomszédban új játszótér épül.

KÖZBIZTONSÁGI RAZZIA ADYVÁROSBAN

2015. június 30. 11:54

Nagyszabású közbiztonsági razziát tartottak Adyvárosban. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy határozott ellenőrzések indulnak el azért, hogy javuljon a közbiztonság, illetve a lakosság nyugalmát zavaró és akár kisebb szabálysértést is jelentő cselekmények ne forduljanak elő. Együttesen vettek részt nagy létszámban az ellenőrzésen a Győri Rendőrkapitányság, a Közterület-Felügyelet és az Arrabona Polgárőrség tagjai, melyeket rendszeresen fognak megtartani Adyvárosban, de a többi városrészben is.

ÚJABB KÉT JÁRDA ÉPÜLT A TÓNÁL

2015. június 23. 16:48

Újabb két járdával gyarapodott az adyvárosi tó környéke. Noha a korábbi években több újabb járda is megépült itt, illetve sétány lett kialakítva kialakult két olyan helyszín, ahol a gyep ki lett taposva, s Radnóti Ákos képviselő kérésére az Útkezelő Szervezet elvégezte a munkákat a tó melletti nővérszálló oldalánál, illetve a tó és az Ifjúság krt. házak mögött parkolónál. Radnóti Ákos elmondta, hogy népszerű hely lett a tó és környéke, evégett sokkal több gyalogos is érkezi, így kialakultak újabb átjáróhelyek, amit le kellet így burkolni, s így már szilárd burkolaton lehet átkelni, babakocsival közlekedni. A képviselő hozzá tette, hogy a domb körül jelenleg is zajlik az aszfalt térkövezése, így további fejlesztés lesz meg nemsokára.

EGY SZUPER JÁTSZÓTÉR ÉPÜL ADYVÁROSBAN!

2015. június 17. 16:30

Adyváros legnagyobb, egyedi elemekből álló, látványosságnak is beillő várjátszótere épül meg az I-es számú tó környezetében, a szánkózó dombon. A beruházás részeként a környék is tovább szépül – jelentette be Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.

VIRÁGPIRAMISOK ADYVÁROSBAN!

2015. június 11. 11:40

Radnóti Ákos alpolgármester kérésére 6 db nagyméretű virágpiramis került ki a lakótelepekre, így nem csak a belvárosba jut a virágdíszekből. A képviselő elmondta, hogy Adyvárosba 2, Marcalvárosba is 2, Nádorvárosba 1, József A. lakótelepre 1 db került ki.  A két adyvárosi helyszín a Kodály-Ifjúság krt. sarok és a Szigethy-Kodály sarok. Természetesen az ápolást és gondozást, öntözést a Győr-Szol elvégzi. Kérünk mindenkit, hogy óvja meg értékeinket és vigyázzunk a virágokra, hogy minél többünknek okozzon örömöt és szép látványuk sokáig megmaradjon!

SZABOLCSKA UTCAI PARKOLÓK FELÚJÍTÁSA

2015. június 10. 11:40

Sor került a Szabolcska utcai murvás parkolók felújítására, mindhárom ilyen helyszínen, ami az utcában van. A terület fel lett töltve és szintbe lett hozva, illetve a felhajtó szegélyek és járdaszakaszok újra aszfaltozása is megtörtént. Radnóti Ákos elmondta, hogy az utca elején, a Körkemence, illetve a Szigethy A.saroknál új parkolóhelyek is lesznek ősszel, így tovább javul a parkolási helyzet és a színvonal.

SZIGETHY A. 97-107.KOMPLEX FELÚJÍTÁSA

2015. május 11. 13:19

Átadták a komplex felújításon átesett Szigethy Attila 97-107.sz alatt lévő 174 lakásos társasházat. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy 2009-ben adták be a pályázatot, s egy hosszú folyamat eredményeképp került sor a beruházásra, melyben elsőként Borkai Zsolt polgármesternek köszönte meg az együttműködést, s a támogatást, az önkormányzat 87 millió forinttal járult hozzá a 350 milliós beruházáshoz, ami országosan is az egyik legmagasabb értékű panelos felújítás a mostaniak keretében. Az állam közel 154 millió forint támogatást nyújtott, s szükség volt a kormány pozitív döntésére is a pályázat sikerességében. Összességében sor került a homlokzatszigetelésre, nyílászáró cserére, fűtéskorszerűsítésre, lift korszerűsítésre is.

SIKERES LOMTALANÍTÁS

2015. május 07. 08:23

Sikeres volt a tavaszi első lomtalanítás Adyvárosban. Radnóti Ákos a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy közel 150-en keresték fel a kihelyezett hulladékudvart, mely során 11880 kg hulladékot adtak le a városrészben lakók. Számszerűsítve tovább 4810 kg lomot, 2440 kg építési hulladékot, 3380 kg elektronikai hulladékot, 570 kg zöld hulladékot, 340 kg műanyag hulladékot, 330 kg papír hulladékot. Radnóti Ákos megköszönte az adyvárosiak felelős magatartását, amiért éltek ezzel az ingyenes lehetőséggel és jelentős mennyiségű szemetet helyeztek el így szakszerű körülmények között, s ősszel egy újabbat tartanak, hogy minél tisztább legyen a városrész!

ÚJ JÁRDA A SZIGETHY A.97-107.ELŐTT!

2015. május 05. 16:29

Elkészült a Szigethy A.97-107.sz.előtt az új járdaszakasz a ház teljes hosszában, sőt még azon túl is az Útkezelő Szervezet megbízásából, Radnóti Ákos kezdeményezésére. Az alpolgármester elmondta, hogy a régi burkolat sok helyen töredezett és veszélyes volt, illetve a tilosban ide parkoló autók is tönkre tették, most a ház felújításának apropójából sor került a felújításra a lakók nagy örömére. A képviselő hozzá tette, hogy a környéken korábban a ház mögött a parkban már építettek egy teljesen új járdaszakaszt, illetve parkolókat alakítottak ki a ház sarkánál, illetve a főút melletti járda-és kerékpárút teljes szakasza is fel lett újítva így az itt élő környezetét mindenki megirigyelheti.

52 HELYEN LESZ LECSERÉLVE A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTŐ!

2015. április 28. 15:12

52 helyszínen lesz kicserélve, új fajta, harang formájú szelektív hulladékgyűjtő edényekre a szigeteknél a városban, jelentette be Radnóti Ákos alpolgármester. A helyszíni bemutatón, az adyvárosi tónál sor került a régebbi gyártású, "fedeles" edények lecserélésére, amiket nagyon könnyű volt kinyitni, a szemetet belőle kiturkálni. Az új edényekbe sokkal nehezebb a nem abba való hulladékot elhelyezni egyrészt, másrészt pedig nagyon nehéz belőle bármit is kipiszkálni, kiszedni, s ennek köszönhetően sokkal tisztább lehet a környezet. Persze ettől még mellé lehet dobálni a szemetet, de határozott intézkedések indultak el bírságolással a a szervek intézkedésének köszönhetően, így lesz előrelépés. Radnóti Ákos elmondta, hogy kéri a lakosság együttműködését, hogy a város és a városrész minél tisztább maradjon. A választókörzetében 4 teljes sziget lesz kicserélve, de a többi városrészbe is jut arányosan az új edényekből.

 1  2  3  4  5 [6] 7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20