Hírek

KÖZGYŰLÉSI FELSZÓLALÁSOK KÖZBIZTONSÁGI TÉMÁKBAN

2015. március 30. 15:52

A legutóbbi közgyűlés tárgyalta a Győri Rendőrkapitányság, illetve a Közterület-Felügyelet beszámolóját, melyhez Radnóti Ákos alpolgármester is felszólalt. Mindkét szerv munkáját megköszönve elmondta, hogy szeretné, ha Adyvárosban még több gyalogos járőrözés legyen, illetve a rendőrség vizsgálná a jó idővel megjelenő motorosok zajszintjét és a felhajlított rendszámtáblákkal való visszaélést is. Kérte, hogy a zugszemetelés területén is aktívan kapcsolódjanak be a munkákba, különösen ott, ahol köztéri kamera által is nyomon követhető a probléma. Horváth Csaba kapitány válaszában megígérte az intézkedéseket. A Közterület-Felügyelethez Radnóti Ákos elmondta, hogy fontos lesz az ő tevékenységük a zugszemetelés feltérképezésében, majd a tavalyihoz képest legalább három-négyszeres javulás elérésre, mivel a létszámot most 2 fővel növelik, s emellett a mezőőrök aktívabb bevonása is kell. Fontos lesz a győrieket leginkább zavaró közlekedési szabálysértések további hatékony visszaszorítására, különösen a mozgássérült parkolókban, a járdán, áruszállító helyeken való tiltott megállások területén, s örül annak, hogy ezentúl esténként és hétvégén is ellenőrzések lesznek.

ÚJABB BELÉPŐKÁRTYÁK A BARÁTSÁG PARKBA

2015. március 25. 17:44

Radnóti Ákos alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője elmondta, hogy tavaly kezdeményezésére már felülvizsgálták a belépőkártyák kiosztását, használatát, s 30 darab újat kiadtak a jelentkezőknek. Megígérték akkor, hogy év végéig újra áttekintik a használók körét és ezt megnézve most újabb kártyák igénylésre nyílik lehetőség. Az egyeztetések eredményeképpen 40 új belépőkártya lesz elérhető az igénylőknek, de kizárólag a környéken lakó idős, vagy mozgásukban korlátozott személyek között. A kérelmeket igénylőlapon nyújthatják be, amelyhez a Barátság Park portáján lehet hozzájutni és itt is lehet leadni.

SZÉP KÖRNYEZET VERSENY!

2015. március 10. 17:39

Győr lakosságának a szépen gondozott közterületek, a lakókörnyezetük igényes kialakítása iránti természetes igényéből merítve az ötletet, a város ismét megszervezi, de immáron megújítva és nagyobb értékű nyereményekkel a „Szép környezet – Jó közérzet" környezetszépítő versenyt, mondta Radnóti Ákos alpolgármester. Szeretnénk, ha a mindennapjaink felelősségéből városunk polgárai még nagyobb részt vállalnának, közvetlen környezetük ápolásával és még szebbé tételével. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a környezet és természetvédelmi szemléletformálás – a környezeti nevelés, a szelektív hulladékgyűjtésre irányuló tevékenységeken kívül, a lakosságot motiváljuk arra, hogy tisztán és rendezetten tartsa közvetlen környezetét - tette hozzá Radnóti Ákos. Elmondta, hogy idén 2 új kategóriát vezetnek be: „Erkély" és Üzletek teraszai" kategória, bízva abban, hogy minél többen fognak környezetük rendben tartásával foglalkozni.

SOK APRÓ INTÉZKEDÉS

2015. február 18. 17:21

Sok apró intézkedésre került sor az utóbbi időszakban Adyvárosban, a nagyobb volumenű munkák persze majd a jó idő beálltával lesznek. Addig is Radnóti Ákos képviselő személyesen ellenőrizte le az elvégzett és általa kért munkákat. Köszönet érte a Győr-Szol-nak és az Útkezelő Szervezetnek.

BIZTONSÁGOSABB KÖZLEKEDÉSÉRT

2015. január 28. 11:00

Lakossági kérésre került ki egy kevésbé jól belátható kereszteződésbe, a Szabolcska-Sport utca sarkához a közlekedést segítő tükör, amelyek kihelyezésére az utóbbi időkben is már sor került a városrészben Radnóti Ákos önkormányzati képviselő támogatásával. Korábban sor került ilyenre a Bán Aladár utcában, illetve az Ifjúság körúton is. A Szabolcska utcában egyébként a korábbiakban sor került a teljes utcaszakasz közvilágításának megújítására, a parkolóhelyek és a kukák helyének a felfestésére, egy új zebrát is megvalósítottak, illetve a zebrák körül, nagyméretű táblákat helyeztek ki figyelve a gyalogosok biztonságára, de a forgalmat lassító 30km/h táblák és a burkolatra való felfestésük is megtörtént, így sok intézkedés történt az utca biztonságosabbá tételéért.

ÚJ TÁRSASHÁZ-FELÚJÍTÁSI PROGRAM!

2015. január 15. 19:19

280 lakás felújítása készült el Marcalváros II-n, amit Radnóti Ákos alpolgármester adott át Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselővel és Rózsav9ölgyi László önkormányzati képviselővel. Radnóti Ákos elmondta, hogy a Kovács M. u. 1-3. és a Mécs L. utca 10-18. sz. panelházak komplex fejlesztésen estek át (nyílászárók csere, homlokzati szigetelés, fűtés-korszerűsítés). Hozzátette, Győr élenjár a panelfelújítások terén, és a jövőben is szeretne a lakosság partnere lenni a pályázatok során, hiszen a fejlesztés révén nem csak jelentős energia-megtakarítás érhető el, de a lakókörnyezet is esztétikusabbá válik, és nő a lakások értéke is. Kiírásra került a 10milliárdos "Otthon melege" program 10 milliárdos pályázati kerettel, 50%-os támogatási intenzitással a 4-60 lakásos panel-és téglaépítésű társasházak számára, melyen való részvételre buzdít minden érintettet.

KARÁCSONY A SZIVÁRVÁNY ÓVODÁBAN

2014. december 20. 10:07

Karácsonyi ajándékokkal kedveskedett Radnóti Ákos alpolgármester a képviselői körzetében működő Szivárvány Óvoda ünnepségén. A képviselő elmondta, hogy mindig nagy örömmel vesz részt a gyermekek karácsonyán és évről-évre meglepetéssel készül a gyerekeknek. Ezúttal amire leginkább szükségük volt kis-és nagyobb labdák, illetve babzsákok átadására került sor, majd ezt követően a gyermekek kedves ünnepi játékát nézhették meg.

ADYVÁROSI KARÁCSONY

2014. december 16. 08:58

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első adyvárosi karácsonyi ünnepséget a csodálatosan felújított tó partján. Radnóti Ákos képviselő elmondta, hogy a partra idén felállítottak egy karácsonyfát és díszvilágítást is kapott, így jött az ötlet, hogy a tó partján rendezzenek egy családias hangulatú kis ünnepséget a városrészbe. Az eseményen Nagy Balázs a Győri Nemzeti Színház művésze karácsonyi dalokat énekelt, közben a képviselő forró teával és szaloncukorral kínálta a kicsiket és nagyokat. A kilátogatók örültek az ünnepségnek, jó volt adyvárosinak lenni!

NEGYVEN ÉVES A KODÁLY ZOLTÁN ÚTI BÖLCSÖDE

2014. november 27. 18:52

Negyven éves a Kodály Zoltán úti Bölcsöde, melynek ünnepségén Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője is részt vett. Átadta Borkai Zsolt által adományozott kitüntetéseket az intézmény dolgozóinak, s szalagokkal díszítve, felavatták az épület udvarán frissen ültetett fát. Az intézmény ünnepsége egy kedves és megható vetítéssel ért véget, melyen bemutatták az eltelt 40 év történéseit és emlékeit. A képviselő a televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy kiemelten figyel az önkormányzat az intézményeire, s maga is mindent megtesz annak érdekében, hogy további fejlesztlsek valósuljanak meg, s nem csak itt az épületben, hanem a környéken, s Adyvárosban is.

ADYVÁROSI PARKOLÁSRÓL A TV-BEN

2014. november 22. 12:35

A Győr Plusz Tv, Konkrét című műsorának volt vendége Radnóti Ákos önkormányzati képviselő, aki bővebben is beszámolt az adyvárosi, tervezett parkolóhely-bővítésekről és a további tervekről.

MEGALAKULT A KÖZGYŰLÉS!

2014. november 19. 18:33

Megalakult Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése. Esküt tett Borkai Zsolt polgármester és a megválasztott képviselők is, köztük Radnóti Ákos is, akit a közgyűlés alpolgármesterré választott! Mellette Fekete Dávid és Dr.Somogyi Tivadar dolgozik alpolgármesterként. A közgyűlésben 16-ból 15-en Fidesz-Kdnp képviselők egyéni körzetben nyertek, elsöprő eredménnyel. Radnóti Ákos alpolgármesteri bemutatkozásában a tőle már képviselőként megszokott aktív, lendületes, fiatalos munkát ígérte meg a város fejlődésének előmozdítása érdekében, s ehhez megköszönte mindenkinek, aki eddig is támogatta ebben és a későbbiekben is így tesz majd. Természetesen Adyvárosban is tovább folytatja a megkezdett munkát!

BEMUTATTUK AZ ADYVÁROSI PARKOLÁSI TERVEKET!

2014. november 14. 18:45

Az elmúlt években mindent megtettünk, hogy új parkolóhelyeket hozzunk létre Adyvárosban,(2006.óta 250 db új parkoló lett!) de szükség van a nagyobb mértékű fejlesztésre is a parkolási nehézségek orvoslásához. Számos lehetőséget és helyszínt megvizsgáltunk, s két olyan területet találtunk, ahol úgynevezett parkolólemezek építésével jelentősen csökkenthető lenne a parkolási feszültség, mondta el Radnóti Ákos önkormányzati képviselő. Tervekről és lakossági véleményezésről a következő oldalon.

TÖRÖK ISTVÁNRA EMLÉKEZTÜNK

2014. november 13. 13:30

Az 1956-os forradalom győri mártírjára, Török Istvánra emlékeztek a róla elnevezett utcában álló emlékműnél. Török István 1958-ban mártírhalált halt 28 évesen. A koszorúzási ünnepségen beszédet mondott egykori nemzetőr társa, Büki Lajos, a Történelmi Igazságtétel Bizottság elnökségi tagja, aki szerint Török Istvánnak nem volt más vágya, mint a szabad és független Magyarország. A rendezvény másik szónoka Radnóti Ákos elmondta: „Most is sokat kell tenni és dolgozni azért, hogy megőrizzük a forradalom vívmányait, hiszen nem csak a múltban, hanem a jelenben is szükség van arra, hogy összefogással, bátor cselekedetekkel nagy eredményeket érjünk el. 56-os hőseink tetteire gondolva, őket sosem elfelejtve, mi Győriek mindig büszkék leszünk és hálával gondolunk Török Istvánra és a forradalomban részt vevő, minden hősre.”

ÚJABB APRÓBB PROBLÉMÁK MEGOLDÁSA

2014. november 10. 17:17

Folytatódott az apróbb, bosszantó hibák, problémák megoldása Adyvárosban. Nemrég 30 apróbb hiba megjavításáról számoltunk be, most a rendszeres képviselői bejárás során újabb közel 20 probléma lett orvosolva. Folytatódnak a nagyobb intézkedések mellett, ezek az apróbb megoldandó feladatok elvégzései a jövőben is! Következő oldalon részletesen is.

ÚJ PARKOLÓK A KODÁLY ZOLTÁN UTCÁBAN!

2014. november 07. 11:28

Nemrég az Ifjúság körút gyarapodott 8 új parkolóhellyel, most nem messze onnan, a Kodály Zoltán utca 2/D mögött, az Adyvárosi Rendőrség mellett lett kialakítva 11 db új parkoló. Radnóti Ákos elmondta, hogy ez a fejlesztés is meg lett ígérve a tavalyi év folyamán, s idén el is készült, igényes módon, a zöldterületet is védve oszlopokkal körbeépítve. 2006.óta, csaknem 250 új parkolóhely épült meg a városrészben, a cél hogy folytassák ezt, s tervezik a további bővítéseket.

HALOTTAK NAPI MEGEMLÉKEZÉS

2014. október 31. 17:31

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nádorvárosi Köztemetőben tartotta meg a Halottak Napja és a Mindenszentek alkalmából rendezett megemlékezést. Az ünnepségen Radnóti Ákos önkormányzati képviselő tartott beszédet, melyben elmondta, hogy „ezen a napon emlékezünk városunk neves halottaira, hőseire, de az innen elszármazott győriekre is, akik életükkel példát mutattak. Emléküket örökre ápolva, hálásak vagyunk nekik. Persze nem csak rájuk, de szeretteinkre is emlékezünk, azokra akik a legfontosabbak voltak a számunkra. Ne felejtsük el elődeink tetteit, példamutatásait, hiszen ezeket tovább ápolva, lelkünkben megőrizve, közösen, együtt mi is nagy tettekre vagyunk képesek. Radnóti Ákos hozzátette, büszkén hajtunk ma fejet az I., a II. világháború hősi elesettjei előtt, akik a vérüket áldozták az országunkért. Emlékezzünk Tihanyi Árpád, mártírhalált halt forradalmár hősünk sírjánál, nem felejtve a forradalom további hőseit és mártírjait, akik egy hazug világban álltak ki az igazukért. Örökre hálásak leszünk nekik. Emlékezzünk Győr város elhunyt polgármestereinek sírjainál is, kik munkájukat a város és az itt élő polgárok felemelkedéséért végezték.” Ünnepi beszédét Kosztolányi Dezső szavaival zárta, majd végül gyertyát gyújtva emlékeztek a síroknál az elődökre.

KEDVEZŐBB BUSZMENETREND ADYVÁROSBA

2014. október 27. 13:49

Október 13-tól változások léptek életbe Győr autóbusz-közlekedésében, mely kedvezően érintette az adyvárosi járatokat. A 11-es járatnál a buszok mindkét irányban a Szent I. út – Nádor aluljáró – Tihanyi Á. út – Vasvári P. utca – Lajta út felé közlekednek, ezáltal visszaáll a közvetlen összeköttetés Bácsa, Kisbácsa és Révfalu, valamint Adyváros, a vásárcsarnok és a kórház között.  A 14-es-nél a buszok Marcalváros felől is a Földes G. utcán át közlekednek, ezért a „Szigethy A. út, Kodály Z. utca” helyett a „Kodály Z. utca, Földes G. utca” megállónál állnak meg, jobban feltárva Adyvárost. Továbbiak a következő oldalon.

ÚJ PARKOLÓK AZ IFJÚSÁG KRT.79-85-NÉL!

2014. október 15. 15:27

Új parkolók készültek az Ifjúság körút 79-85.sz.mögött. Radnóti Ákos képviselő elmondta, hogy a lakók tavaly keresték meg a kéréssel, hogy bővítsék a parkolóhelyek számát, mivel a kevés hely problémát okozott, tetézte a gondokat az is, hogy a szegély melletti parkolás miatt a kukáskocsi sokszor nem fért be a szervizútra sem. A képviselő ígéretet tett, hogy idénre megoldódik és így is lett. Most 8 új, igényesen, térkővel elkészített parkoló várja az autósokat, a felfestés is tartós, hiszen szegéllyel lett kirakva. Arra is külön figyelt, hogy a parkoló mellett egy kis járda legyen kialakítva, hogy az emelkedős részen a parkolóból a járda megközelíthető legyen a tó irányába akár babakocsival is. Tavaly az Ifjúság krt. elején adtak át 10 új parkolót, idén ezzel együtt 50 új parkolóval bővült a városrész 4 év alatt!

ELSÖPRŐ SIKER ADYVÁROSBAN!

2014. október 13. 18:16

Elsöprő sikert hozott az önkormányzati választás a Fidesz-Kdnp-nek Győrben. Borkai Zsolt polgármester újra kiemelkedően magas támogatottsággal lett városunk polgármestere, Radnóti Ákos pedig a 7.számú önkormányzati választókörzetben (Adyváros, Jancsifalu) ért el kimagasló eredményt, mivel 2010-hez képest 5 százalékkal jobb eredménnyel zárt és csaknem négyszer annyi szavazatot kapott, mint az őt követő második jelölt. Radnóti Ákos elmondta, hogy köszöni a választóknak az újabb bizalmat és ígérte, ugyanilyen aktivitással és látványos fejlesztésekkel szeretne továbbra is tenni a városrészért, s örül, hogy a 2010-ben megkezdett munka folytatására szavaztak az állampolgárok.

SZAVAZZON VASÁRNAP ÚJRA BORKAI ZSOLTRA ÉS RADNÓTI ÁKOSRA!

2014. október 11. 10:21

"Kérem, hogy vasárnap menjenek el szavazni és támogassák azt a megkezdett munkát, melyet Borkai Zsolt polgármesterrel együtt szeretnénk folytatni Adyváros és Jancsifalu  fejlődésért a 7.számú választókörzetben"-mondta Radnóti Ákos önkormányzati képviselő.

Hozzátette: "Eseménydús volt a 2010-2014 közötti időszak, a városrész látványos fejlődésen ment keresztül, a következő ciklus is ilyen lendületes munkát, fejlesztéseket hozhat, amennyiben támogatnak bennünket. Köszönöm a sok-sok segítséget, támogatást, amellyel munkámat segítették ötletekkel, javaslatokkal a körzetben lakók, s igyekeztem minden esetben teljesíteni a kéréseket is, s úgy érzem, ahogy egy kedves adyvárosi mondta nekem, hogy “látható, hogy van gazdája a területnek” és “most történt a legtöbb fejlesztés itt a rendszerváltás utáni önkormányzati ciklusokban”. Igyekeztem nem csak a nagyobb dolgokra koncentrálni, hanem az apróbb, bosszantó dolgokban is intézkedni, s ezzel a megkezdett folyamattal, a következő ciklusban Adyváros a sok kicsi és a sok nagyobb fejlesztésekkel együtt a város egyik legzöldebb, leglakhatóbb városrésze lehet!"

 1  2  3  4  5  6 [7] 8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20