Hírek

SZIGETHY A. 97-107.KOMPLEX FELÚJÍTÁSA

2015. május 11. 13:19

Átadták a komplex felújításon átesett Szigethy Attila 97-107.sz alatt lévő 174 lakásos társasházat. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy 2009-ben adták be a pályázatot, s egy hosszú folyamat eredményeképp került sor a beruházásra, melyben elsőként Borkai Zsolt polgármesternek köszönte meg az együttműködést, s a támogatást, az önkormányzat 87 millió forinttal járult hozzá a 350 milliós beruházáshoz, ami országosan is az egyik legmagasabb értékű panelos felújítás a mostaniak keretében. Az állam közel 154 millió forint támogatást nyújtott, s szükség volt a kormány pozitív döntésére is a pályázat sikerességében. Összességében sor került a homlokzatszigetelésre, nyílászáró cserére, fűtéskorszerűsítésre, lift korszerűsítésre is.

SIKERES LOMTALANÍTÁS

2015. május 07. 08:23

Sikeres volt a tavaszi első lomtalanítás Adyvárosban. Radnóti Ákos a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy közel 150-en keresték fel a kihelyezett hulladékudvart, mely során 11880 kg hulladékot adtak le a városrészben lakók. Számszerűsítve tovább 4810 kg lomot, 2440 kg építési hulladékot, 3380 kg elektronikai hulladékot, 570 kg zöld hulladékot, 340 kg műanyag hulladékot, 330 kg papír hulladékot. Radnóti Ákos megköszönte az adyvárosiak felelős magatartását, amiért éltek ezzel az ingyenes lehetőséggel és jelentős mennyiségű szemetet helyeztek el így szakszerű körülmények között, s ősszel egy újabbat tartanak, hogy minél tisztább legyen a városrész!

ÚJ JÁRDA A SZIGETHY A.97-107.ELŐTT!

2015. május 05. 16:29

Elkészült a Szigethy A.97-107.sz.előtt az új járdaszakasz a ház teljes hosszában, sőt még azon túl is az Útkezelő Szervezet megbízásából, Radnóti Ákos kezdeményezésére. Az alpolgármester elmondta, hogy a régi burkolat sok helyen töredezett és veszélyes volt, illetve a tilosban ide parkoló autók is tönkre tették, most a ház felújításának apropójából sor került a felújításra a lakók nagy örömére. A képviselő hozzá tette, hogy a környéken korábban a ház mögött a parkban már építettek egy teljesen új járdaszakaszt, illetve parkolókat alakítottak ki a ház sarkánál, illetve a főút melletti járda-és kerékpárút teljes szakasza is fel lett újítva így az itt élő környezetét mindenki megirigyelheti.

52 HELYEN LESZ LECSERÉLVE A SZELEKTÍV HULLADÉKGYŰJTŐ!

2015. április 28. 15:12

52 helyszínen lesz kicserélve, új fajta, harang formájú szelektív hulladékgyűjtő edényekre a szigeteknél a városban, jelentette be Radnóti Ákos alpolgármester. A helyszíni bemutatón, az adyvárosi tónál sor került a régebbi gyártású, "fedeles" edények lecserélésére, amiket nagyon könnyű volt kinyitni, a szemetet belőle kiturkálni. Az új edényekbe sokkal nehezebb a nem abba való hulladékot elhelyezni egyrészt, másrészt pedig nagyon nehéz belőle bármit is kipiszkálni, kiszedni, s ennek köszönhetően sokkal tisztább lehet a környezet. Persze ettől még mellé lehet dobálni a szemetet, de határozott intézkedések indultak el bírságolással a a szervek intézkedésének köszönhetően, így lesz előrelépés. Radnóti Ákos elmondta, hogy kéri a lakosság együttműködését, hogy a város és a városrész minél tisztább maradjon. A választókörzetében 4 teljes sziget lesz kicserélve, de a többi városrészbe is jut arányosan az új edényekből.

ÚJRA VÍZEN A FEKETE HATTYÚK ADYVÁROSBAN!

2015. április 27. 13:25

A teleltetés után újra kikerültek a vízimadarak az adyvárosi tóba. Radnóti Ákos, a terület önkormányzati képviselője elmondta, hogy  tavaly az egyik fekete hattyút ellopták, így most pótolni kellett, de nagyon örül annak, hogy a mai naptól újra sokak örömére ismét vízre engedhették őket. Elmondta azt is, hogy kérik a lakosságot, vigyázzanak az élőlényekre és a környezetre, tavaly kikerült már egy kamera, idén még egy fog a tó mellé, hogy ezzel is biztosítsák a környék rendjét. Az alpolgármester hozzátette, hogy a tó nem halastó, sosem volt az, horgászni tilos-mint ahogy fürödni is-s gyakran előfordult, hogy illegális horgászattal veszélyeztették a madarakat, sokszor benyelték a csalival ellátott, s beszakadt horgokat, ezért mindenkitől önmérsékletet kér, hogy sokáig gyönyörködhessünk az élőlényekben és a környezetben.

FOLYTATÓDÓ KERÉKPÁRÚT-FELÚJÍTÁSOK

2015. április 20. 16:23

Átadták a Szigethy A.út felújított kerékpárútját, ami Gancz Tamás adyvárosi képviselő körzetében van. Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, hogy az adyvárosi kerékpárút felújítások folytatódnak idén, mivel a most elkészült szakasz után sor kerül a saját választókörzetében található Barátság Park oldalán végighúzódó rész, illetve a vele szembeni benzinkút előtti részek megújítására, melyekre nagy szükség van. A képviselő hozzá tette, hogy 2 éve egy teljesen új kerékpárút-hálózat épült ki az Ifjúság körút mindkét oldalán, illetve a most átadott helyszínnel szemben, a Szigethy 97-107.sz. előtt is sor került a felújításokra. Elmondta azt is, hogy tervezik az újabb szakaszok megépítését, illetve ugyanolyan fontos, a már meglévők felújítása is. Köszönetet mondott Prédl Antalnak, az Útkezelő Szervezet vezetőjének s szakszerű kivitelezésért.

NEGYVENÖT ÚJ PARKOLÓHELY ÉPÜL A BARÁTSÁG PARK MELLETT!

2015. április 15. 16:37

A Barátság Park környékén lakó adyvárosiak parkolási gondjainak enyhítését szolgálják azok az új beállók, melyeket Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője kezdeményezésére alakít ki a Győr-Szol Zrt. az Ifjúság körút elején található Grabo-sátor mellett, s ma kezdődtek el a kivitelezési munkálatok. Radnóti Ákos elmondta, hogy 2006.óta Adyvárosban csaknem 300 új parkolóhely létesült, de ez is kevésnek bizonyul, így természetesen folyamatosan keresik a lehetőségeket a bővítésre. Tavaly bejelentették, hogy ebben a ciklusban szeretnének 2 parkolólemezt építeni a Kuopio Parknál, illetve a Kórház parkolóban, amivel további 450 parkolóhely jönne létre. Dolgoznak érte, hogy megvalósuljon, hiszen csaknem 1,2 milliárd értékű beruházásról van szó.

KÖZGYŰLÉSI FELSZÓLALÁSOK KÖZBIZTONSÁGI TÉMÁKBAN

2015. március 30. 15:52

A legutóbbi közgyűlés tárgyalta a Győri Rendőrkapitányság, illetve a Közterület-Felügyelet beszámolóját, melyhez Radnóti Ákos alpolgármester is felszólalt. Mindkét szerv munkáját megköszönve elmondta, hogy szeretné, ha Adyvárosban még több gyalogos járőrözés legyen, illetve a rendőrség vizsgálná a jó idővel megjelenő motorosok zajszintjét és a felhajlított rendszámtáblákkal való visszaélést is. Kérte, hogy a zugszemetelés területén is aktívan kapcsolódjanak be a munkákba, különösen ott, ahol köztéri kamera által is nyomon követhető a probléma. Horváth Csaba kapitány válaszában megígérte az intézkedéseket. A Közterület-Felügyelethez Radnóti Ákos elmondta, hogy fontos lesz az ő tevékenységük a zugszemetelés feltérképezésében, majd a tavalyihoz képest legalább három-négyszeres javulás elérésre, mivel a létszámot most 2 fővel növelik, s emellett a mezőőrök aktívabb bevonása is kell. Fontos lesz a győrieket leginkább zavaró közlekedési szabálysértések további hatékony visszaszorítására, különösen a mozgássérült parkolókban, a járdán, áruszállító helyeken való tiltott megállások területén, s örül annak, hogy ezentúl esténként és hétvégén is ellenőrzések lesznek.

ÚJABB BELÉPŐKÁRTYÁK A BARÁTSÁG PARKBA

2015. március 25. 17:44

Radnóti Ákos alpolgármester, a környék önkormányzati képviselője elmondta, hogy tavaly kezdeményezésére már felülvizsgálták a belépőkártyák kiosztását, használatát, s 30 darab újat kiadtak a jelentkezőknek. Megígérték akkor, hogy év végéig újra áttekintik a használók körét és ezt megnézve most újabb kártyák igénylésre nyílik lehetőség. Az egyeztetések eredményeképpen 40 új belépőkártya lesz elérhető az igénylőknek, de kizárólag a környéken lakó idős, vagy mozgásukban korlátozott személyek között. A kérelmeket igénylőlapon nyújthatják be, amelyhez a Barátság Park portáján lehet hozzájutni és itt is lehet leadni.

SZÉP KÖRNYEZET VERSENY!

2015. március 10. 17:39

Győr lakosságának a szépen gondozott közterületek, a lakókörnyezetük igényes kialakítása iránti természetes igényéből merítve az ötletet, a város ismét megszervezi, de immáron megújítva és nagyobb értékű nyereményekkel a „Szép környezet – Jó közérzet" környezetszépítő versenyt, mondta Radnóti Ákos alpolgármester. Szeretnénk, ha a mindennapjaink felelősségéből városunk polgárai még nagyobb részt vállalnának, közvetlen környezetük ápolásával és még szebbé tételével. Rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a környezet és természetvédelmi szemléletformálás – a környezeti nevelés, a szelektív hulladékgyűjtésre irányuló tevékenységeken kívül, a lakosságot motiváljuk arra, hogy tisztán és rendezetten tartsa közvetlen környezetét - tette hozzá Radnóti Ákos. Elmondta, hogy idén 2 új kategóriát vezetnek be: „Erkély" és Üzletek teraszai" kategória, bízva abban, hogy minél többen fognak környezetük rendben tartásával foglalkozni.

SOK APRÓ INTÉZKEDÉS

2015. február 18. 17:21

Sok apró intézkedésre került sor az utóbbi időszakban Adyvárosban, a nagyobb volumenű munkák persze majd a jó idő beálltával lesznek. Addig is Radnóti Ákos képviselő személyesen ellenőrizte le az elvégzett és általa kért munkákat. Köszönet érte a Győr-Szol-nak és az Útkezelő Szervezetnek.

BIZTONSÁGOSABB KÖZLEKEDÉSÉRT

2015. január 28. 11:00

Lakossági kérésre került ki egy kevésbé jól belátható kereszteződésbe, a Szabolcska-Sport utca sarkához a közlekedést segítő tükör, amelyek kihelyezésére az utóbbi időkben is már sor került a városrészben Radnóti Ákos önkormányzati képviselő támogatásával. Korábban sor került ilyenre a Bán Aladár utcában, illetve az Ifjúság körúton is. A Szabolcska utcában egyébként a korábbiakban sor került a teljes utcaszakasz közvilágításának megújítására, a parkolóhelyek és a kukák helyének a felfestésére, egy új zebrát is megvalósítottak, illetve a zebrák körül, nagyméretű táblákat helyeztek ki figyelve a gyalogosok biztonságára, de a forgalmat lassító 30km/h táblák és a burkolatra való felfestésük is megtörtént, így sok intézkedés történt az utca biztonságosabbá tételéért.

ÚJ TÁRSASHÁZ-FELÚJÍTÁSI PROGRAM!

2015. január 15. 19:19

280 lakás felújítása készült el Marcalváros II-n, amit Radnóti Ákos alpolgármester adott át Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselővel és Rózsav9ölgyi László önkormányzati képviselővel. Radnóti Ákos elmondta, hogy a Kovács M. u. 1-3. és a Mécs L. utca 10-18. sz. panelházak komplex fejlesztésen estek át (nyílászárók csere, homlokzati szigetelés, fűtés-korszerűsítés). Hozzátette, Győr élenjár a panelfelújítások terén, és a jövőben is szeretne a lakosság partnere lenni a pályázatok során, hiszen a fejlesztés révén nem csak jelentős energia-megtakarítás érhető el, de a lakókörnyezet is esztétikusabbá válik, és nő a lakások értéke is. Kiírásra került a 10milliárdos "Otthon melege" program 10 milliárdos pályázati kerettel, 50%-os támogatási intenzitással a 4-60 lakásos panel-és téglaépítésű társasházak számára, melyen való részvételre buzdít minden érintettet.

KARÁCSONY A SZIVÁRVÁNY ÓVODÁBAN

2014. december 20. 10:07

Karácsonyi ajándékokkal kedveskedett Radnóti Ákos alpolgármester a képviselői körzetében működő Szivárvány Óvoda ünnepségén. A képviselő elmondta, hogy mindig nagy örömmel vesz részt a gyermekek karácsonyán és évről-évre meglepetéssel készül a gyerekeknek. Ezúttal amire leginkább szükségük volt kis-és nagyobb labdák, illetve babzsákok átadására került sor, majd ezt követően a gyermekek kedves ünnepi játékát nézhették meg.

ADYVÁROSI KARÁCSONY

2014. december 16. 08:58

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első adyvárosi karácsonyi ünnepséget a csodálatosan felújított tó partján. Radnóti Ákos képviselő elmondta, hogy a partra idén felállítottak egy karácsonyfát és díszvilágítást is kapott, így jött az ötlet, hogy a tó partján rendezzenek egy családias hangulatú kis ünnepséget a városrészbe. Az eseményen Nagy Balázs a Győri Nemzeti Színház művésze karácsonyi dalokat énekelt, közben a képviselő forró teával és szaloncukorral kínálta a kicsiket és nagyokat. A kilátogatók örültek az ünnepségnek, jó volt adyvárosinak lenni!

NEGYVEN ÉVES A KODÁLY ZOLTÁN ÚTI BÖLCSÖDE

2014. november 27. 18:52

Negyven éves a Kodály Zoltán úti Bölcsöde, melynek ünnepségén Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője is részt vett. Átadta Borkai Zsolt által adományozott kitüntetéseket az intézmény dolgozóinak, s szalagokkal díszítve, felavatták az épület udvarán frissen ültetett fát. Az intézmény ünnepsége egy kedves és megható vetítéssel ért véget, melyen bemutatták az eltelt 40 év történéseit és emlékeit. A képviselő a televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy kiemelten figyel az önkormányzat az intézményeire, s maga is mindent megtesz annak érdekében, hogy további fejlesztlsek valósuljanak meg, s nem csak itt az épületben, hanem a környéken, s Adyvárosban is.

MEGALAKULT A KÖZGYŰLÉS!

2014. november 19. 18:33

Megalakult Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése. Esküt tett Borkai Zsolt polgármester és a megválasztott képviselők is, köztük Radnóti Ákos is, akit a közgyűlés alpolgármesterré választott! Mellette Fekete Dávid és Dr.Somogyi Tivadar dolgozik alpolgármesterként. A közgyűlésben 16-ból 15-en Fidesz-Kdnp képviselők egyéni körzetben nyertek, elsöprő eredménnyel. Radnóti Ákos alpolgármesteri bemutatkozásában a tőle már képviselőként megszokott aktív, lendületes, fiatalos munkát ígérte meg a város fejlődésének előmozdítása érdekében, s ehhez megköszönte mindenkinek, aki eddig is támogatta ebben és a későbbiekben is így tesz majd. Természetesen Adyvárosban is tovább folytatja a megkezdett munkát!

TÖRÖK ISTVÁNRA EMLÉKEZTÜNK

2014. november 13. 13:30

Az 1956-os forradalom győri mártírjára, Török Istvánra emlékeztek a róla elnevezett utcában álló emlékműnél. Török István 1958-ban mártírhalált halt 28 évesen. A koszorúzási ünnepségen beszédet mondott egykori nemzetőr társa, Büki Lajos, a Történelmi Igazságtétel Bizottság elnökségi tagja, aki szerint Török Istvánnak nem volt más vágya, mint a szabad és független Magyarország. A rendezvény másik szónoka Radnóti Ákos elmondta: „Most is sokat kell tenni és dolgozni azért, hogy megőrizzük a forradalom vívmányait, hiszen nem csak a múltban, hanem a jelenben is szükség van arra, hogy összefogással, bátor cselekedetekkel nagy eredményeket érjünk el. 56-os hőseink tetteire gondolva, őket sosem elfelejtve, mi Győriek mindig büszkék leszünk és hálával gondolunk Török Istvánra és a forradalomban részt vevő, minden hősre.”

ÚJABB APRÓBB PROBLÉMÁK MEGOLDÁSA

2014. november 10. 17:17

Folytatódott az apróbb, bosszantó hibák, problémák megoldása Adyvárosban. Nemrég 30 apróbb hiba megjavításáról számoltunk be, most a rendszeres képviselői bejárás során újabb közel 20 probléma lett orvosolva. Folytatódnak a nagyobb intézkedések mellett, ezek az apróbb megoldandó feladatok elvégzései a jövőben is! Következő oldalon részletesen is.

ÚJ PARKOLÓK A KODÁLY ZOLTÁN UTCÁBAN!

2014. november 07. 11:28

Nemrég az Ifjúság körút gyarapodott 8 új parkolóhellyel, most nem messze onnan, a Kodály Zoltán utca 2/D mögött, az Adyvárosi Rendőrség mellett lett kialakítva 11 db új parkoló. Radnóti Ákos elmondta, hogy ez a fejlesztés is meg lett ígérve a tavalyi év folyamán, s idén el is készült, igényes módon, a zöldterületet is védve oszlopokkal körbeépítve. 2006.óta, csaknem 250 új parkolóhely épült meg a városrészben, a cél hogy folytassák ezt, s tervezik a további bővítéseket.

 1  2  3  4  5  6  7 [8] 9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21