Hírek

ADYVÁROSI KARÁCSONY

2014. december 16. 08:58

Hagyományteremtő szándékkal rendezték meg az első adyvárosi karácsonyi ünnepséget a csodálatosan felújított tó partján. Radnóti Ákos képviselő elmondta, hogy a partra idén felállítottak egy karácsonyfát és díszvilágítást is kapott, így jött az ötlet, hogy a tó partján rendezzenek egy családias hangulatú kis ünnepséget a városrészbe. Az eseményen Nagy Balázs a Győri Nemzeti Színház művésze karácsonyi dalokat énekelt, közben a képviselő forró teával és szaloncukorral kínálta a kicsiket és nagyokat. A kilátogatók örültek az ünnepségnek, jó volt adyvárosinak lenni!

NEGYVEN ÉVES A KODÁLY ZOLTÁN ÚTI BÖLCSÖDE

2014. november 27. 18:52

Negyven éves a Kodály Zoltán úti Bölcsöde, melynek ünnepségén Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője is részt vett. Átadta Borkai Zsolt által adományozott kitüntetéseket az intézmény dolgozóinak, s szalagokkal díszítve, felavatták az épület udvarán frissen ültetett fát. Az intézmény ünnepsége egy kedves és megható vetítéssel ért véget, melyen bemutatták az eltelt 40 év történéseit és emlékeit. A képviselő a televíziónak nyilatkozva elmondta, hogy kiemelten figyel az önkormányzat az intézményeire, s maga is mindent megtesz annak érdekében, hogy további fejlesztlsek valósuljanak meg, s nem csak itt az épületben, hanem a környéken, s Adyvárosban is.

MEGALAKULT A KÖZGYŰLÉS!

2014. november 19. 18:33

Megalakult Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése. Esküt tett Borkai Zsolt polgármester és a megválasztott képviselők is, köztük Radnóti Ákos is, akit a közgyűlés alpolgármesterré választott! Mellette Fekete Dávid és Dr.Somogyi Tivadar dolgozik alpolgármesterként. A közgyűlésben 16-ból 15-en Fidesz-Kdnp képviselők egyéni körzetben nyertek, elsöprő eredménnyel. Radnóti Ákos alpolgármesteri bemutatkozásában a tőle már képviselőként megszokott aktív, lendületes, fiatalos munkát ígérte meg a város fejlődésének előmozdítása érdekében, s ehhez megköszönte mindenkinek, aki eddig is támogatta ebben és a későbbiekben is így tesz majd. Természetesen Adyvárosban is tovább folytatja a megkezdett munkát!

TÖRÖK ISTVÁNRA EMLÉKEZTÜNK

2014. november 13. 13:30

Az 1956-os forradalom győri mártírjára, Török Istvánra emlékeztek a róla elnevezett utcában álló emlékműnél. Török István 1958-ban mártírhalált halt 28 évesen. A koszorúzási ünnepségen beszédet mondott egykori nemzetőr társa, Büki Lajos, a Történelmi Igazságtétel Bizottság elnökségi tagja, aki szerint Török Istvánnak nem volt más vágya, mint a szabad és független Magyarország. A rendezvény másik szónoka Radnóti Ákos elmondta: „Most is sokat kell tenni és dolgozni azért, hogy megőrizzük a forradalom vívmányait, hiszen nem csak a múltban, hanem a jelenben is szükség van arra, hogy összefogással, bátor cselekedetekkel nagy eredményeket érjünk el. 56-os hőseink tetteire gondolva, őket sosem elfelejtve, mi Győriek mindig büszkék leszünk és hálával gondolunk Török Istvánra és a forradalomban részt vevő, minden hősre.”

ÚJABB APRÓBB PROBLÉMÁK MEGOLDÁSA

2014. november 10. 17:17

Folytatódott az apróbb, bosszantó hibák, problémák megoldása Adyvárosban. Nemrég 30 apróbb hiba megjavításáról számoltunk be, most a rendszeres képviselői bejárás során újabb közel 20 probléma lett orvosolva. Folytatódnak a nagyobb intézkedések mellett, ezek az apróbb megoldandó feladatok elvégzései a jövőben is! Következő oldalon részletesen is.

ÚJ PARKOLÓK A KODÁLY ZOLTÁN UTCÁBAN!

2014. november 07. 11:28

Nemrég az Ifjúság körút gyarapodott 8 új parkolóhellyel, most nem messze onnan, a Kodály Zoltán utca 2/D mögött, az Adyvárosi Rendőrség mellett lett kialakítva 11 db új parkoló. Radnóti Ákos elmondta, hogy ez a fejlesztés is meg lett ígérve a tavalyi év folyamán, s idén el is készült, igényes módon, a zöldterületet is védve oszlopokkal körbeépítve. 2006.óta, csaknem 250 új parkolóhely épült meg a városrészben, a cél hogy folytassák ezt, s tervezik a további bővítéseket.

HALOTTAK NAPI MEGEMLÉKEZÉS

2014. október 31. 17:31

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nádorvárosi Köztemetőben tartotta meg a Halottak Napja és a Mindenszentek alkalmából rendezett megemlékezést. Az ünnepségen Radnóti Ákos önkormányzati képviselő tartott beszédet, melyben elmondta, hogy „ezen a napon emlékezünk városunk neves halottaira, hőseire, de az innen elszármazott győriekre is, akik életükkel példát mutattak. Emléküket örökre ápolva, hálásak vagyunk nekik. Persze nem csak rájuk, de szeretteinkre is emlékezünk, azokra akik a legfontosabbak voltak a számunkra. Ne felejtsük el elődeink tetteit, példamutatásait, hiszen ezeket tovább ápolva, lelkünkben megőrizve, közösen, együtt mi is nagy tettekre vagyunk képesek. Radnóti Ákos hozzátette, büszkén hajtunk ma fejet az I., a II. világháború hősi elesettjei előtt, akik a vérüket áldozták az országunkért. Emlékezzünk Tihanyi Árpád, mártírhalált halt forradalmár hősünk sírjánál, nem felejtve a forradalom további hőseit és mártírjait, akik egy hazug világban álltak ki az igazukért. Örökre hálásak leszünk nekik. Emlékezzünk Győr város elhunyt polgármestereinek sírjainál is, kik munkájukat a város és az itt élő polgárok felemelkedéséért végezték.” Ünnepi beszédét Kosztolányi Dezső szavaival zárta, majd végül gyertyát gyújtva emlékeztek a síroknál az elődökre.

KEDVEZŐBB BUSZMENETREND ADYVÁROSBA

2014. október 27. 13:49

Október 13-tól változások léptek életbe Győr autóbusz-közlekedésében, mely kedvezően érintette az adyvárosi járatokat. A 11-es járatnál a buszok mindkét irányban a Szent I. út – Nádor aluljáró – Tihanyi Á. út – Vasvári P. utca – Lajta út felé közlekednek, ezáltal visszaáll a közvetlen összeköttetés Bácsa, Kisbácsa és Révfalu, valamint Adyváros, a vásárcsarnok és a kórház között.  A 14-es-nél a buszok Marcalváros felől is a Földes G. utcán át közlekednek, ezért a „Szigethy A. út, Kodály Z. utca” helyett a „Kodály Z. utca, Földes G. utca” megállónál állnak meg, jobban feltárva Adyvárost. Továbbiak a következő oldalon.

ÚJ PARKOLÓK AZ IFJÚSÁG KRT.79-85-NÉL!

2014. október 15. 15:27

Új parkolók készültek az Ifjúság körút 79-85.sz.mögött. Radnóti Ákos képviselő elmondta, hogy a lakók tavaly keresték meg a kéréssel, hogy bővítsék a parkolóhelyek számát, mivel a kevés hely problémát okozott, tetézte a gondokat az is, hogy a szegély melletti parkolás miatt a kukáskocsi sokszor nem fért be a szervizútra sem. A képviselő ígéretet tett, hogy idénre megoldódik és így is lett. Most 8 új, igényesen, térkővel elkészített parkoló várja az autósokat, a felfestés is tartós, hiszen szegéllyel lett kirakva. Arra is külön figyelt, hogy a parkoló mellett egy kis járda legyen kialakítva, hogy az emelkedős részen a parkolóból a járda megközelíthető legyen a tó irányába akár babakocsival is. Tavaly az Ifjúság krt. elején adtak át 10 új parkolót, idén ezzel együtt 50 új parkolóval bővült a városrész 4 év alatt!

ELSÖPRŐ SIKER ADYVÁROSBAN!

2014. október 13. 18:16

Elsöprő sikert hozott az önkormányzati választás a Fidesz-Kdnp-nek Győrben. Borkai Zsolt polgármester újra kiemelkedően magas támogatottsággal lett városunk polgármestere, Radnóti Ákos pedig a 7.számú önkormányzati választókörzetben (Adyváros, Jancsifalu) ért el kimagasló eredményt, mivel 2010-hez képest 5 százalékkal jobb eredménnyel zárt és csaknem négyszer annyi szavazatot kapott, mint az őt követő második jelölt. Radnóti Ákos elmondta, hogy köszöni a választóknak az újabb bizalmat és ígérte, ugyanilyen aktivitással és látványos fejlesztésekkel szeretne továbbra is tenni a városrészért, s örül, hogy a 2010-ben megkezdett munka folytatására szavaztak az állampolgárok.

SZAVAZZON VASÁRNAP ÚJRA BORKAI ZSOLTRA ÉS RADNÓTI ÁKOSRA!

2014. október 11. 10:21

"Kérem, hogy vasárnap menjenek el szavazni és támogassák azt a megkezdett munkát, melyet Borkai Zsolt polgármesterrel együtt szeretnénk folytatni Adyváros és Jancsifalu  fejlődésért a 7.számú választókörzetben"-mondta Radnóti Ákos önkormányzati képviselő.

Hozzátette: "Eseménydús volt a 2010-2014 közötti időszak, a városrész látványos fejlődésen ment keresztül, a következő ciklus is ilyen lendületes munkát, fejlesztéseket hozhat, amennyiben támogatnak bennünket. Köszönöm a sok-sok segítséget, támogatást, amellyel munkámat segítették ötletekkel, javaslatokkal a körzetben lakók, s igyekeztem minden esetben teljesíteni a kéréseket is, s úgy érzem, ahogy egy kedves adyvárosi mondta nekem, hogy “látható, hogy van gazdája a területnek” és “most történt a legtöbb fejlesztés itt a rendszerváltás utáni önkormányzati ciklusokban”. Igyekeztem nem csak a nagyobb dolgokra koncentrálni, hanem az apróbb, bosszantó dolgokban is intézkedni, s ezzel a megkezdett folyamattal, a következő ciklusban Adyváros a sok kicsi és a sok nagyobb fejlesztésekkel együtt a város egyik legzöldebb, leglakhatóbb városrésze lehet!"

EGÉSZ NAPOS SPORTNAP A BARÁTSÁG PARKBAN!

2014. október 02. 09:34

Egész napos sport-és egészségnap lesz a Barátság Parkban! Radnóti Ákos képviselő nagy szeretettel vár mindenkit a rendezvényre, ahol rengeteg program közül lehet választani. Délelőtt az Arrabona Futófesztivál is megrendezésre kerül hagyományosan, melyet Radnóti Ákos is teljesít a korábbiakhoz hasonlóan. Az eseményt Borkai Zsolt polgármester nyitja meg. Programok részletesen ide kattintva.

NÉGY ÉV MUNKÁJÁNAK ÖSSZEFOGLALÓJA

2014. október 01. 10:39

Az elmúlt négy év óriási változást hozott Adyváros számára. A 7.sz.választókörzetben, ahol Radnóti Ákos megkezdte önkormányzati képviselői tevékenységét 2010.őszén a Tisztelt Választók bizalmából rengeteg fejlesztés valósult meg, illetve elindult egy olyan folyamat, amitől a városrész már sokkal élhetőbb lett, mint korábban, látszik, hogy van "gazdája" a területnek! A cél az, hogy ez továbbra is így legyen és Adyváros fejlődése töretlen legyen, s Borkai Zsolt polgármesterrel együtt folytathassák a megkezdett közös munkát. A következőkben egy rövid összefoglaló nézhető meg ezekről.

SOK APRÓBB PROBLÉMA MEGOLDÁSA

2014. szeptember 28. 13:37

Radnóti Ákos képviselő rendszeresen odafigyel arra, hogy a sok nagyobb szabású fejlesztés mellett, az apróbb problémák, hibák kijavítása is megtörténjen. Ilyenkor adott esetben egy-egy társasház problémájáról van szó vagy egy-egy lakossági bejelentésről, illetve a képviselői, a körzetben tartott hetente többszöri teljes bejárás során észlelt problémákról, de fontosak ezek megoldásai is, s minden ilyen esetben sor került az intézkedésekre. Most 30 apróbb probléma megoldása olvasható a továbbiakban, melyről a képviselő intézkedett. Persze ettől még mindig maradnak ilyenek, de a cél, hogy egyre kevesebb legyen, s Adyváros egyre élhetőbb és rendezettebb legyen!

Radnóti Ákos képviselő rendszeresen odafigyel arra, hogy a sok nagyobb szabású fejlesztés mellett, az apróbb problémák, hibák kijavítása is megtörténjen. Ilyenkor adott esetben egy-egy társasház problémájáról van szó vagy egy-egy lakossági bejelentésről, illetve a képviselői, a körzetben tartott hetente többszöri teljes bejárás során észlelt problémákról, de fontosak ezek megoldásai is, s minden ilyen esetben sor került az intézkedésekre. Most 30 apróbb probléma megoldása olvasható a továbbiakban, melyről a képviselő intézkedett. Persze ettől még mindig maradnak ilyenek, de a cél, hogy egyre kevesebb legyen, s Adyváros egyre élhetőbb és rendezettebb legyen!

ÚJ SPORTESZKÖZ A BARÁTSÁG PARKBAN!

2014. szeptember 16. 16:44

Új sporteszközzel gazdagodott a Barátság Park! Idén is sok fejlesztés valósult meg, hiszen kicserélésre került a műfű-borítás a pályákon, felülvizsgálták a kártyás-beléptetést, új kártyák kiosztásával, illetve több új fejlesztést is előkészítettek, s már egy új sporteszközt is ki lehet már próbálni. A Gibbon Slackline egy rugalmas, nagy teherbírású heveder, fix pontok közé van kifeszítve. A gyártó az alábbiakkal ajánlja termékét: "Biztosan láttál kötéltáncosokat szédületes magasságokban, ahogy egy vékony kötélen egyensúlyozva akrobatikus mutatványokat végeznek. És feltetted magadnak akérdést: Hogy tudnak egy mindössze pár cm széles kötélen fennmaradni? A lényeg a tökéletes egyensúly megtalálásában és a koncentrációban rejlik! A kötéltáncosok egy több ponton rögzített, merev sodronyt használnak. Ez talán a legnagyobb eltérés a slackline hevederekhez viszonyítva. A slackline rendkívül rugalmas, dinamikus így teljes mozgásszabadságot nyújt! Elnézve a gyakorlottabbakat, mintha megszűnne számukra a gravitáció, rendkívül látványos mozdulatokat, eszméletlen trükköket is képesek beadni...."

EGYRE TÖBB TÉRFIGYELŐ KAMERA ADYVÁROSBAN!

2014. szeptember 03. 08:37

Egy újabb adyvárosi térfigyelő kamera működik Adyvárosban, a tónál, ahol nemrég nagyértékű fejlesztést hajtottak végre. A rendőrségre bekötött, 24 órán át megfigyelt képeket sugárzó, forgatható kamera immár a harmadik új kamera a városrészben, amióta Radnóti Ákos képviselő. Tavaly a Kuopio Park sarkához, előtte évben pedig a Móra Iskola előtti térre került ki egy kamera. A korábbi meglévő Bán Aladár utcai kettő és az Ifjúság körút-Szigethy A.út kereszteződésnél lévő egy kamerával együtt így már 6 köztéri kamera vigyázza a rendet Adyváros ezen részein, ahol Radnóti Ákos a képviselő.

KÉT NAP ALATT HÁROMSZOR ANNYI

2014. augusztus 28. 14:43

Két nap alatt háromszor annyi aláírás gyűlt össze Radnóti Ákos önkormányzati képviselőre, mint amennyi a jelöltséghez szükséges. Ugyanígy Borkai Zsolt polgármesterre is. A képviselő és az aktivisták tovább folytatják az aláírás-gyűjtést, mivel mindenkihez szeretnének személyesen is eljutni. Akit nem találnak otthon, s szeretne támogatást leadni, kérjük e-mailen jelezze és szívesen elmennek érte újra: radnotiakos@fidesz.hu  Radnóti Ákos képviselő ezúton is köszöni az adyvárosi és jancsifalusi lakóknak a nagyszámú támogatást, s kéri továbbra is, hogy október 12-én támogassák őt és Borkai Zsoltot is!

MÉG EGY ÚJABB IVÓKÚT ADYVÁROSBAN!

2014. augusztus 26. 14:01

Újabb ivókúttal gazdagodott Adyváros! Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy amióta a városrészt képviseli 5 új ivókút került ki a körzetébe, ez a legújabb, a Szabolcska u. 24.sz. játszótérnél, amit tavaly körbekerítettek, illetve két újabb játékot is kapott korábban és fát is ültettek. A képviselő hozzátette, hogy az Ifjúság krt. 47-nél, a Kodály Z. utcai rendőrörs mögötti játszótereken van kint már új ivókút a korábbi használhatatlan, betonos kutak helyett, illetve a Kuopio Parkban lévőt is kicserélték és térkövezték a környezetét, a Bán A.u.16-nál, illetve itt a Szabolcska utcában pedig ezek teljesen újak, korábban nem voltak. A képviselő elmondta, hogy rendkívül sikeres kezdeményezés volt ez, hiszen korábban évtizedekig nem működtek egyes kutak, s nagy volt rá ismét az igény, s nem csak a régiek lettek cserélve, hanem újak is épültek.

BORKAI ZSOLT ÉS RADNÓTI ÁKOS IS ÚJRAINDUL!

2014. augusztus 22. 14:25

Elindul szombattól az önkormányzati választás kampánya. A Fidesz-Kdnp ismét a város polgármesterét, Borkai Zsoltot indítja a választásokon polgármester-jelöltként, a 7.számú önkormányzati választókörzetben pedig Radnóti Ákos önkormányzati képviselőt, aki eddig is képviselte Adyváros és Jancsifalu egy részét 2010.ősze óta. A Fidesz Városi Szervezete közleményt adott ki az induló jelöltekről és a választásokról.

ÖT ÚJ PAD AZ IFJÚSÁG KÖRÚT 40-48-NÁL

2014. augusztus 18. 15:37

Kicserélésre kerültek a régi piros-fehér színű pihenőpadok az Ifjúság körút 40-48.házszámoknál. Radnóti Ákos több lakótól is kapott megkeresést a témában, mivel tavaly a 38.számnál kicserélésre kerültek és itt is ezt szerették volna a lakók. A képviselő jelezte, hogy tavaly a sarki háztömb lakói fordultak hozzá kizárólag ilyen kéréssel, azért történt meg ott a csere, más megkeresés innen nem érkezett be, idén viszont a társasház kezelője kérelmezte és a képviselő megígérte, hogy sor kerül a cserére, mely a napokban megtörtént. Hozzá tette hogy több helyen nem igényelné ezt a padok állapota, mivel sok helyen egyáltalán nincsenek még ilyen típusú padok sem az épületek előtt  - de hogy ne legyen ebből probléma, soron kívül intézkedett és megtörtént ennek a cseréje. Adyvárosban a mostani ciklusban közel 100 új pad került ki. Nemrég pedig a képviselő segítőivel 75 db padot festett le társadalmi munka keretében, bízva abban, hogy minél szebb lesz a környezetünk., s emellett a 38.számnál sor került parkosításra is.

 1  2  3  4  5  6  7 [8] 9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21