Hírek

HALOTTAK NAPI MEGEMLÉKEZÉS

2014. október 31. 17:31

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nádorvárosi Köztemetőben tartotta meg a Halottak Napja és a Mindenszentek alkalmából rendezett megemlékezést. Az ünnepségen Radnóti Ákos önkormányzati képviselő tartott beszédet, melyben elmondta, hogy „ezen a napon emlékezünk városunk neves halottaira, hőseire, de az innen elszármazott győriekre is, akik életükkel példát mutattak. Emléküket örökre ápolva, hálásak vagyunk nekik. Persze nem csak rájuk, de szeretteinkre is emlékezünk, azokra akik a legfontosabbak voltak a számunkra. Ne felejtsük el elődeink tetteit, példamutatásait, hiszen ezeket tovább ápolva, lelkünkben megőrizve, közösen, együtt mi is nagy tettekre vagyunk képesek. Radnóti Ákos hozzátette, büszkén hajtunk ma fejet az I., a II. világháború hősi elesettjei előtt, akik a vérüket áldozták az országunkért. Emlékezzünk Tihanyi Árpád, mártírhalált halt forradalmár hősünk sírjánál, nem felejtve a forradalom további hőseit és mártírjait, akik egy hazug világban álltak ki az igazukért. Örökre hálásak leszünk nekik. Emlékezzünk Győr város elhunyt polgármestereinek sírjainál is, kik munkájukat a város és az itt élő polgárok felemelkedéséért végezték.” Ünnepi beszédét Kosztolányi Dezső szavaival zárta, majd végül gyertyát gyújtva emlékeztek a síroknál az elődökre.

KEDVEZŐBB BUSZMENETREND ADYVÁROSBA

2014. október 27. 13:49

Október 13-tól változások léptek életbe Győr autóbusz-közlekedésében, mely kedvezően érintette az adyvárosi járatokat. A 11-es járatnál a buszok mindkét irányban a Szent I. út – Nádor aluljáró – Tihanyi Á. út – Vasvári P. utca – Lajta út felé közlekednek, ezáltal visszaáll a közvetlen összeköttetés Bácsa, Kisbácsa és Révfalu, valamint Adyváros, a vásárcsarnok és a kórház között.  A 14-es-nél a buszok Marcalváros felől is a Földes G. utcán át közlekednek, ezért a „Szigethy A. út, Kodály Z. utca” helyett a „Kodály Z. utca, Földes G. utca” megállónál állnak meg, jobban feltárva Adyvárost. Továbbiak a következő oldalon.

ÚJ PARKOLÓK AZ IFJÚSÁG KRT.79-85-NÉL!

2014. október 15. 15:27

Új parkolók készültek az Ifjúság körút 79-85.sz.mögött. Radnóti Ákos képviselő elmondta, hogy a lakók tavaly keresték meg a kéréssel, hogy bővítsék a parkolóhelyek számát, mivel a kevés hely problémát okozott, tetézte a gondokat az is, hogy a szegély melletti parkolás miatt a kukáskocsi sokszor nem fért be a szervizútra sem. A képviselő ígéretet tett, hogy idénre megoldódik és így is lett. Most 8 új, igényesen, térkővel elkészített parkoló várja az autósokat, a felfestés is tartós, hiszen szegéllyel lett kirakva. Arra is külön figyelt, hogy a parkoló mellett egy kis járda legyen kialakítva, hogy az emelkedős részen a parkolóból a járda megközelíthető legyen a tó irányába akár babakocsival is. Tavaly az Ifjúság krt. elején adtak át 10 új parkolót, idén ezzel együtt 50 új parkolóval bővült a városrész 4 év alatt!

ELSÖPRŐ SIKER ADYVÁROSBAN!

2014. október 13. 18:16

Elsöprő sikert hozott az önkormányzati választás a Fidesz-Kdnp-nek Győrben. Borkai Zsolt polgármester újra kiemelkedően magas támogatottsággal lett városunk polgármestere, Radnóti Ákos pedig a 7.számú önkormányzati választókörzetben (Adyváros, Jancsifalu) ért el kimagasló eredményt, mivel 2010-hez képest 5 százalékkal jobb eredménnyel zárt és csaknem négyszer annyi szavazatot kapott, mint az őt követő második jelölt. Radnóti Ákos elmondta, hogy köszöni a választóknak az újabb bizalmat és ígérte, ugyanilyen aktivitással és látványos fejlesztésekkel szeretne továbbra is tenni a városrészért, s örül, hogy a 2010-ben megkezdett munka folytatására szavaztak az állampolgárok.

SZAVAZZON VASÁRNAP ÚJRA BORKAI ZSOLTRA ÉS RADNÓTI ÁKOSRA!

2014. október 11. 10:21

"Kérem, hogy vasárnap menjenek el szavazni és támogassák azt a megkezdett munkát, melyet Borkai Zsolt polgármesterrel együtt szeretnénk folytatni Adyváros és Jancsifalu  fejlődésért a 7.számú választókörzetben"-mondta Radnóti Ákos önkormányzati képviselő.

Hozzátette: "Eseménydús volt a 2010-2014 közötti időszak, a városrész látványos fejlődésen ment keresztül, a következő ciklus is ilyen lendületes munkát, fejlesztéseket hozhat, amennyiben támogatnak bennünket. Köszönöm a sok-sok segítséget, támogatást, amellyel munkámat segítették ötletekkel, javaslatokkal a körzetben lakók, s igyekeztem minden esetben teljesíteni a kéréseket is, s úgy érzem, ahogy egy kedves adyvárosi mondta nekem, hogy “látható, hogy van gazdája a területnek” és “most történt a legtöbb fejlesztés itt a rendszerváltás utáni önkormányzati ciklusokban”. Igyekeztem nem csak a nagyobb dolgokra koncentrálni, hanem az apróbb, bosszantó dolgokban is intézkedni, s ezzel a megkezdett folyamattal, a következő ciklusban Adyváros a sok kicsi és a sok nagyobb fejlesztésekkel együtt a város egyik legzöldebb, leglakhatóbb városrésze lehet!"

EGÉSZ NAPOS SPORTNAP A BARÁTSÁG PARKBAN!

2014. október 02. 09:34

Egész napos sport-és egészségnap lesz a Barátság Parkban! Radnóti Ákos képviselő nagy szeretettel vár mindenkit a rendezvényre, ahol rengeteg program közül lehet választani. Délelőtt az Arrabona Futófesztivál is megrendezésre kerül hagyományosan, melyet Radnóti Ákos is teljesít a korábbiakhoz hasonlóan. Az eseményt Borkai Zsolt polgármester nyitja meg. Programok részletesen ide kattintva.

NÉGY ÉV MUNKÁJÁNAK ÖSSZEFOGLALÓJA

2014. október 01. 10:39

Az elmúlt négy év óriási változást hozott Adyváros számára. A 7.sz.választókörzetben, ahol Radnóti Ákos megkezdte önkormányzati képviselői tevékenységét 2010.őszén a Tisztelt Választók bizalmából rengeteg fejlesztés valósult meg, illetve elindult egy olyan folyamat, amitől a városrész már sokkal élhetőbb lett, mint korábban, látszik, hogy van "gazdája" a területnek! A cél az, hogy ez továbbra is így legyen és Adyváros fejlődése töretlen legyen, s Borkai Zsolt polgármesterrel együtt folytathassák a megkezdett közös munkát. A következőkben egy rövid összefoglaló nézhető meg ezekről.

SOK APRÓBB PROBLÉMA MEGOLDÁSA

2014. szeptember 28. 13:37

Radnóti Ákos képviselő rendszeresen odafigyel arra, hogy a sok nagyobb szabású fejlesztés mellett, az apróbb problémák, hibák kijavítása is megtörténjen. Ilyenkor adott esetben egy-egy társasház problémájáról van szó vagy egy-egy lakossági bejelentésről, illetve a képviselői, a körzetben tartott hetente többszöri teljes bejárás során észlelt problémákról, de fontosak ezek megoldásai is, s minden ilyen esetben sor került az intézkedésekre. Most 30 apróbb probléma megoldása olvasható a továbbiakban, melyről a képviselő intézkedett. Persze ettől még mindig maradnak ilyenek, de a cél, hogy egyre kevesebb legyen, s Adyváros egyre élhetőbb és rendezettebb legyen!

Radnóti Ákos képviselő rendszeresen odafigyel arra, hogy a sok nagyobb szabású fejlesztés mellett, az apróbb problémák, hibák kijavítása is megtörténjen. Ilyenkor adott esetben egy-egy társasház problémájáról van szó vagy egy-egy lakossági bejelentésről, illetve a képviselői, a körzetben tartott hetente többszöri teljes bejárás során észlelt problémákról, de fontosak ezek megoldásai is, s minden ilyen esetben sor került az intézkedésekre. Most 30 apróbb probléma megoldása olvasható a továbbiakban, melyről a képviselő intézkedett. Persze ettől még mindig maradnak ilyenek, de a cél, hogy egyre kevesebb legyen, s Adyváros egyre élhetőbb és rendezettebb legyen!

ÚJ SPORTESZKÖZ A BARÁTSÁG PARKBAN!

2014. szeptember 16. 16:44

Új sporteszközzel gazdagodott a Barátság Park! Idén is sok fejlesztés valósult meg, hiszen kicserélésre került a műfű-borítás a pályákon, felülvizsgálták a kártyás-beléptetést, új kártyák kiosztásával, illetve több új fejlesztést is előkészítettek, s már egy új sporteszközt is ki lehet már próbálni. A Gibbon Slackline egy rugalmas, nagy teherbírású heveder, fix pontok közé van kifeszítve. A gyártó az alábbiakkal ajánlja termékét: "Biztosan láttál kötéltáncosokat szédületes magasságokban, ahogy egy vékony kötélen egyensúlyozva akrobatikus mutatványokat végeznek. És feltetted magadnak akérdést: Hogy tudnak egy mindössze pár cm széles kötélen fennmaradni? A lényeg a tökéletes egyensúly megtalálásában és a koncentrációban rejlik! A kötéltáncosok egy több ponton rögzített, merev sodronyt használnak. Ez talán a legnagyobb eltérés a slackline hevederekhez viszonyítva. A slackline rendkívül rugalmas, dinamikus így teljes mozgásszabadságot nyújt! Elnézve a gyakorlottabbakat, mintha megszűnne számukra a gravitáció, rendkívül látványos mozdulatokat, eszméletlen trükköket is képesek beadni...."

EGYRE TÖBB TÉRFIGYELŐ KAMERA ADYVÁROSBAN!

2014. szeptember 03. 08:37

Egy újabb adyvárosi térfigyelő kamera működik Adyvárosban, a tónál, ahol nemrég nagyértékű fejlesztést hajtottak végre. A rendőrségre bekötött, 24 órán át megfigyelt képeket sugárzó, forgatható kamera immár a harmadik új kamera a városrészben, amióta Radnóti Ákos képviselő. Tavaly a Kuopio Park sarkához, előtte évben pedig a Móra Iskola előtti térre került ki egy kamera. A korábbi meglévő Bán Aladár utcai kettő és az Ifjúság körút-Szigethy A.út kereszteződésnél lévő egy kamerával együtt így már 6 köztéri kamera vigyázza a rendet Adyváros ezen részein, ahol Radnóti Ákos a képviselő.

KÉT NAP ALATT HÁROMSZOR ANNYI

2014. augusztus 28. 14:43

Két nap alatt háromszor annyi aláírás gyűlt össze Radnóti Ákos önkormányzati képviselőre, mint amennyi a jelöltséghez szükséges. Ugyanígy Borkai Zsolt polgármesterre is. A képviselő és az aktivisták tovább folytatják az aláírás-gyűjtést, mivel mindenkihez szeretnének személyesen is eljutni. Akit nem találnak otthon, s szeretne támogatást leadni, kérjük e-mailen jelezze és szívesen elmennek érte újra: radnotiakos@fidesz.hu  Radnóti Ákos képviselő ezúton is köszöni az adyvárosi és jancsifalusi lakóknak a nagyszámú támogatást, s kéri továbbra is, hogy október 12-én támogassák őt és Borkai Zsoltot is!

MÉG EGY ÚJABB IVÓKÚT ADYVÁROSBAN!

2014. augusztus 26. 14:01

Újabb ivókúttal gazdagodott Adyváros! Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy amióta a városrészt képviseli 5 új ivókút került ki a körzetébe, ez a legújabb, a Szabolcska u. 24.sz. játszótérnél, amit tavaly körbekerítettek, illetve két újabb játékot is kapott korábban és fát is ültettek. A képviselő hozzátette, hogy az Ifjúság krt. 47-nél, a Kodály Z. utcai rendőrörs mögötti játszótereken van kint már új ivókút a korábbi használhatatlan, betonos kutak helyett, illetve a Kuopio Parkban lévőt is kicserélték és térkövezték a környezetét, a Bán A.u.16-nál, illetve itt a Szabolcska utcában pedig ezek teljesen újak, korábban nem voltak. A képviselő elmondta, hogy rendkívül sikeres kezdeményezés volt ez, hiszen korábban évtizedekig nem működtek egyes kutak, s nagy volt rá ismét az igény, s nem csak a régiek lettek cserélve, hanem újak is épültek.

BORKAI ZSOLT ÉS RADNÓTI ÁKOS IS ÚJRAINDUL!

2014. augusztus 22. 14:25

Elindul szombattól az önkormányzati választás kampánya. A Fidesz-Kdnp ismét a város polgármesterét, Borkai Zsoltot indítja a választásokon polgármester-jelöltként, a 7.számú önkormányzati választókörzetben pedig Radnóti Ákos önkormányzati képviselőt, aki eddig is képviselte Adyváros és Jancsifalu egy részét 2010.ősze óta. A Fidesz Városi Szervezete közleményt adott ki az induló jelöltekről és a választásokról.

ÖT ÚJ PAD AZ IFJÚSÁG KÖRÚT 40-48-NÁL

2014. augusztus 18. 15:37

Kicserélésre kerültek a régi piros-fehér színű pihenőpadok az Ifjúság körút 40-48.házszámoknál. Radnóti Ákos több lakótól is kapott megkeresést a témában, mivel tavaly a 38.számnál kicserélésre kerültek és itt is ezt szerették volna a lakók. A képviselő jelezte, hogy tavaly a sarki háztömb lakói fordultak hozzá kizárólag ilyen kéréssel, azért történt meg ott a csere, más megkeresés innen nem érkezett be, idén viszont a társasház kezelője kérelmezte és a képviselő megígérte, hogy sor kerül a cserére, mely a napokban megtörtént. Hozzá tette hogy több helyen nem igényelné ezt a padok állapota, mivel sok helyen egyáltalán nincsenek még ilyen típusú padok sem az épületek előtt  - de hogy ne legyen ebből probléma, soron kívül intézkedett és megtörtént ennek a cseréje. Adyvárosban a mostani ciklusban közel 100 új pad került ki. Nemrég pedig a képviselő segítőivel 75 db padot festett le társadalmi munka keretében, bízva abban, hogy minél szebb lesz a környezetünk., s emellett a 38.számnál sor került parkosításra is.

ÚJABB EXTRÁN MEGVILÁGÍTOTT ZEBRA AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON

2014. augusztus 11. 14:48

Több ütemben került sor az Ifjúság körút közvilágításának fejlesztésére - mondta el Radnóti Ákos önkormányzati képviselő. 2011.végén sor került a teljes utca mindkét oldalán a közvilágítás cseréjére, melynek során 30-40 százalékkal nagyobb fényt adó fémhalogén izzókkal szerelt lámpatestek kerültek ki a fákkal sűrűn benőtt utcába, amelyek a nagyobb fényerő ellenére energiatakarékosabbak is. Este rendkívül szembetűnő a változás, hogy mennyivel világosabb az utca-tette hozzá a képviselő-így a közbiztonság javítása szempontjából sem elhanyagolható a fejlesztés. Ezenkívül az utca közepén a nagy forgalmú gyalogátkelőhelynél pedig kiemelt szintű megvilágítás lett megépítve fekete-sárga színre festett speciális oszlopokkal, mely a környezetétől elüt, ezzel is felhívja a sofőr figyelmet, hogy egy gyalogátkelőhelyhez közeledik. Most egy hasonló épült meg az Ifjúság körút-Kodály Zoltán utca kereszteződésénél.

ADYVÁROS SZOLGÁLATÁÉRT DÍJ

2014. augusztus 07. 10:28

A nagysikerű I.Adyvárosi Tóparty rendezvényen került sor az "Adyváros Szolgálatáért" díj átadására, melyet több ezer ember előtt Radnóti Ákos Ákos önkormányzati képviselő, Borkai Zsolt polgármester nevében adott át Biró Dezsőnének, a Fűzfa Lakásszövetkezet (Ifjúság körút 66-76.) elnök asszonyának. A képviselő elmondta, hogy a városrész érdekében kifejtett lelkiismeretes és példamutató munkájáért, illetve a lakóközösségért végzett tevékenysége miatt került sor a kitüntetésre, s hasonlóakat kívánt a későbbiekre is, hogy a városrész közösen, együttműködve ugyanolyan látványosan fejlődjön, mint az elmúlt négy évben.

TÖBB EZREN VETTEK RÉSZT AZ ELSŐ TÓPARTYN!

2014. augusztus 04. 11:38

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő, az esemény ötletgazdája elmondta, hogy csodálatos időben rengetegen látogattak ki a tóhoz, ahol napközben a legnépszerűbb az ingyenes adyvárosi lovaskocsikázás volt, illetve a fekete hattyúpár megtekintése a sok-sok játékos gyermekprogram-és koncertek mellett. Teljesen megtelt a tó körüli sétány is és a pihenőpadok is a nagyon hangulatos helyszínen. Az est zárásaként pedig teljesen ellepték a kilátogatók a színpad előtti részt és a nézőteret, több, mint ötezren voltak  már Nagy Balázs koncertjére, majd a fergeteges hangulatú Apostol fellépésen. A képviselő elmondta, jövőre is szeretnének hasonlót rendezni, mivel az adyvárosiak nagyon jól fogadták a rendezvényt.

ELSŐ TÓPARTY LESZ ADYVÁROSBAN!

2014. július 31. 11:45

Az első ”Tóparty” rendezvényt tartják meg szombaton Adyvárosban a megszépített tó mellett. Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője és a program ötletgazdája elmondta, hogy várnak mindenkit a felújított, szép környezetbe, ahol 10 órától folyamatos programok lesznek kicsiknek és nagyoknak. A képviselő hozzátette, hogy napközben gyermekprogramok, ingyenes lovaskocsikázás 14 órától, illetve folyamatos koncertek, majd  19 órától a Nemzeti Színház művészének, Nagy Balázsnak a fellépése lesz -aki egyben egész nap a rendezvény műsorvezetője is-, 20 órától pedig a népszerű Apostol együttes fog fellépni. Közismert népszerű slágereik mind elhangoznak, mint a „Nehéz a boldogságtól búcsút venni”, „Eladó, kiadó most a szívem”, Nem tudok élni nélküled”.

FEKETE HATTYÚK TELEPÍTÉSE

2014. július 29. 12:51

Fekete hattyúpár, sárga fütyülőludak és sörényes ludak lettek telepítve az adyvárosi tóba. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő, mint ötletgazda elmondta, hogy külföldön hallott először a fekete hattyúról, s most kuriózumként, az országban ritkaságként a tóba telepítésre került más vízimadarakkal együtt. A képviselő elmondta, hogy a madarak számára a tóparton kis házikó, pihenőhely is ki lett alakítva. Továbbá kikerült két tábla is, egyiken a tó története olvasható, míg a másikon a telepített élőlényekről leírás. A képviselő kér mindenkit, hogy a csodálatosan megszépült környezetet és élővilágot becsüljük meg, s vigyázzunk az értékekre, melyet rendőrségre bekötött kamera is vigyáz. Mindneki nézze meg az új látványosságot a tónál és pihenjen a sétány melletti padok egyikén!

A KODÁLY Z.U.2/A HARMADIK ÜTEMBEN SZÉPÜL TOVÁBB!

2014. július 17. 15:40

Immár 3. ütemben került sor az épületek előtti zöldterület-és járdák fejlesztésére, ezúttal a Kodály 2/A - Ifjúság krt. saroknál, ahol immár 3 éve folyamatosan történik minden évben újítás! Először 2012. őszén az épületek előtti területeken(Kodály 2/A-D) került sor 120 cserjével a parkosításra, majd a területek lánccal való körbekerítésére, illetve a sarki részen pedig új, térkővel borított pihenőrész kialakítására, 8 új pad kihelyezése mellett és új járda is épült a régiek felújítása mellett. 2013-ban további 5 régi padot cseréltek, ill. 5 újat is kiraktak szemeteskukákkal. Nemrég a pékség melletti sarki részen került sor a szelektív hulladéksziget, igényes, faborítású lekerítésére, újabb járda építésére a kitaposott, földes út helyett. A zöldterület-hogy épségben maradjon-itt is körbe lett kerítve és szép cserjékkel lett beültetve! Így a teljes zöldterületi szakasz a Kodály 2/A-D között megújult, a korábbi rendezetlen, sáros, földes területeken!

 1  2  3  4  5  6  7  8 [9] 10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21