Hírek

CIKK ADYVÁROSRÓL

2014. július 14. 17:09

Otthonunk: Adyváros címmel olvasható el cikk Radnóti Ákos önkormányzati képviselő körzetében az utóbbi időkben történt eseményekről egy beszámoló a legutóbbi Győr Plusz újságban, melyet itt is elovashat.

BARÁTSÁG PARK-ÚJ BELÉPŐKÁRTYÁK KIOSZTÁSA

2014. július 11. 11:13

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő kezdeményezésére felülvizsgálták a Barátság Park beléptesét, mivel a két kártyás kapuhoz kiadott belépők már évekkel ezelőtt kikerültek az igénylőkhöz, s sok új igény érkezett be időközben, s ennek is szerettek volna eleget tenni. A képviselő elmondta, hogy a környéken lakók kéréseit igyekeznek teljesíteni, hiszen enyhítettek tavaly a parkolási gondokon a 10 új parkolóhellyel, illetve a sok program mellett gyerekeknek is rendszeres foglalkozásokat tartanak immár, de a fentiekre is megoldást kerestek. Így most 30 kártyát igényelhetnek a Park körüli utcában lakók, akiknek jogos az igényük.

NAGYSZABÁSÚ TÁVHŐ FEJLESZTÉSEK!

2014. július 02. 16:25

Nagyszabású távhő fejlesztések zajlanak a Kodály Z.utca 2/a-b-c körül. Radnóti Ákos elmondta, hogy a több tíz milliós beruházással biztonságosabbá válik a távhő szolgáltatás, a csövek cseréje is megtörténik, illetve a lakóházak immár külön hőközpontonként leválnak, így nem fognak egymástól függeni, s itt, ahol egy szűk körben majdnem ezren laknak, nem mindegy ez a lehetőség, hogy önállóan dönthetnek a fűtés indításáról. A képviselő hozzátette, hogy az épület előtti részeken már 2 éve rendbe tették térkővel a burkolatot, illetve szépen parkosítottak és körbekerítették láncokkal, most ez itt is meg fog valósulni a sarki részen, ahol újabb járdák épülnek majd, parkosítás lesz és a szelektív gyűjtőedény is fakerítéssel lesz körbevéve.

TOVÁBBI VIRÁGOSÍTÁSOK

2014. június 26. 15:06

Az utóbbi időkben sok helyen lettek rendbe téve a korábban elhanyagolt kisebb zöldterületek is Radnóti Ákos kérésére. A Kodály Zoltán úton, a volt "Thüringia" tömb előtt, a buszmegálló környékén lett virágokkal beültetve, s a padok felújításával, majd lefestésével barátságossá téve a kis pihenőhely. Szemeteskukák is kint vannak, hogy tiszta legyen a környezet. A képviselő beszélt az üzletek tulajdonosaival is, mivel az előttük lévő - magasított rész - már hozzájuk tartozik, s kérte azok gondozását, többek között a Jysk bútoráruház ezt meg is tette. A szomszédban lévő szépen megújított Kuopio park és körforgalom mellett így egy újabb terület rendezett!

ADYVÁROSI TÓ ÁTADÁSA

2014. június 14. 12:23

Már a tavalyi évben sor került az első ütemben közel 65 millió Ft értékben a tó rehabilitációja, mely során a felgyülemlett iszapot eltávolították, a kotrási munkálatok után a tó a tározótó kapacitása jelentősen megnövekedett és megszűnt a nyári időszakra jellemző, a tó környezetében lakókat különösen zavaró büdösödés, illetve gyakori halpusztulás. És egy új iszap és olajfogó műtárgyat is létesítettek, melynek köszönhetően a területre lehulló csapadékvíz már szennyeződésektől mentesen kerül a tóba. Tavaly már 10 új padot helyeztek ki és 11 fát is ültettek, illetve a betonos sportpályát is a tó mellett felújították. Idén sor kerülhetett a második ütemben történő fejlesztésre, melyet Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos a körzet önkormányzati képviselője adott át. Borkai Zsolt polgármester elmondta, hogy látványos fejlődésen ment keresztül a városrész az utóbbi időkben és jó ide jönni, kikapcsolódni a most megújított tóhoz, s kiemelte, hogy nagyban köszönhető ez Radnóti Ákos képviselőnek is, aki sokat tett ezért. Elmondta azt is, hogy a fejlesztések folytatódni fognak a városrészben.

SIKERES VOLT A LOMTALANÍTÁSI AKCIÓ ADYVÁROSBAN

2014. június 12. 11:58

Ismét kihelyezett hulladékudvart működtetett a hétvégén a Győr-Szol Zrt. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő támogatásával Adyvárosban. A lakók 8 és 18 óra között térítésmentesen helyezhették el feleslegessé vált holmijukat a Graboplast-sátor melletti sportpályán. A tavalyi évhez hasonlóan az akció ezúttal is sikeresnek bizonyult. A nap összegzéséből kiderül, az ideiglenes gyűjtőpontot összesen 181-en keresték fel, és közel tíz tonna hulladék gyűlt össze. A legtöbben lomot hoztak (több mint 4 tonna), de elektronikai hulladék (közel 3 tonna) és építési-bontási törmelék (több mint 2 tonna) is nagy mennyiségben került a konténerekbe. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő az akcióról szólva elmondta, örül, hogy idén is sokan szabadultak meg szabályos körülmények között a lomoktól és köszöni az adyvárosiak együttműködését, s azt is, hogy a nagy hőség ellenére is ennyien aktívak voltak. A szombati napon személyesen megtekintve is tapasztalta, hogy igénylik a lakók ezt a kezdeményezést, s támogatja, hogy jövőre is megvalósuljon, hiszen a cél továbbra is az, hogy Adyváros legyen a legtisztább városrész.

POLGÁRŐRSÉG ADYVÁROSI JÁRŐRÖZÉS

2014. június 06. 15:28

Radnóti Ákos képviselő kérésére az Arrabona Polgárőr Egyesület rendszeresen ellenőrzi az adyvárosi területeket, különösen azokat, ahonnan lakossági bejelentések érkeznek, illetve azokat a területeket, ahol kiemelten fontos, hogy a megújított közösségi helyszínek épségben maradjanak és minél többen tudjanak nyugalomban kikapcsolódni, mint a Kuopio Parknál és az adyvárosi tónál. A képviselő részére a Polgárőrség elkészítette a beszámolót is, melyet olvashatnak. Egyúttal kéri azt is, hogy aki bejelenteni valót észlel, keresse a Polgárőrséget is 0-24 órában a 06-20-424-8888 telefonszámon.

FÉLIDŐN TÚL A TÓ FELÚJÍTÁSÁNÁL

2014. június 03. 13:43

Látványos szakaszához érkezett az adyvárosi tó tavalyi első ütemű rehabilitációja és megújítása után az idén májusban beharangozott második ütemű fejlesztése, melyről Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője számolt be. A tó körül csaknem teljesen kész a sétány, mely térkővel lett burkolva, emellett a tó körül elkészült már 3 olyan új járdaszakasz is, ami a sétány megközelítését szolgálja, s eddig nem volt szilárd burkolatú, s rendszeresen poros, sáros területen lehetett csak eljutni hozzá. Radnóti Ákos hozzátette, hogy a napokban már kikerült az új köztéri interaktív üzenőfal is-mely elemeinek kihelyezésében maga is segédkezett-, mely a tó átadása után válik láthatóvá és elhelyezték a szakemberek a természetes kőből készült nagyméretű ülőköveket is, s a napokban történik meg a közvilágítás cseréje is. A képviselő elmondta, hogy a munkák nagy részén már túl vannak, s jövő hét végére már minden kész lesz. Az utolsó szakasz során visszakerülnek a köztéri padok, s a sok régi mellett újak is lesznek, illetve rengeteg virágláda is kihelyezésre kerül,s a szökőkút is megújul, a környezet megóvása érdekében kamera is kihelyezésre kerül és lesznek meglepetések is. A képviselő köszöni az adyvárosiak türelmét és úgy véli, megérte a munkákkal járó zaj és kellemetlenség, mivel egy olyan színfoltja lesz ez a tó-és környéke a városrésznek, amire nem csak az itteniek, hanem minden győri büszke lesz majd.

PARKOSÍTÁS AZ IFJÚSÁG KÖRÚT 38-NÁL

2014. május 29. 12:02

Az Ifjúság körút 38-nál lévő társasház lakói keresték meg Radnóti Ákos önkormányzati képviselőt, hogy a ház körüli zöldövezet rendezésében, parkosításában segítsen. A képviselő segítségével szépen körbe lett ültetve aranyvesszővel, mályvacserjével, bazsarózsával és cserjés pimpóval a kis sarok rész, bízva, hogy nemsokára a növények kivirágozva még szebben fognak mutatni. A lakók vállalták a növények gondozását. Radnóti Ákos elmondta, hogy szívesen támogat ilyen jellegű kéréseket már sokadszor is, viszont nyilván mindenhol nem valósulhat ez meg, hogyha a társasház lakói nem működnek közre abban, hogy utána gondozzák a környezetet, hiszen ezeknek a fenntartására a városnak nem feladata, s ami a feladata, a közparkok és közterületek gondozása és ápolása azoknak gondosan eleget is tesz. Azért hangsúlyozta ezt, mivel a növények telepítésekor is elhangoztak olyanok, amikor a szomszédos ablakokból kiabáltak le a lakók, hogy az ablakuk előtt lévő (nem köz)területeket is gazolják ki, tegyék rendbe, stb, ami egyáltalán nem az önkormányzat hatásköre, társasházi feladat lenne... de szívesen segít a város, ahol tud, ha megfelelő az együttműködésre való hajlam. A képviselő hozzátette, hogy tavaly egy új pad is kikerült ide, a házsornál pedig még 5 pad cseréje van betervezve, ami idén szintén megvalósul majd minden bejárat előtt ősz végén.

KÉPVISELŐI PADFESTÉS!

2014. május 23. 12:38

A Fidelitas győri csapata 75 padot festett le Adyvárosban és Jancsifaluban. Radnóti Ákos a Fidelitas győri elnöke – egyben a körzet önkormányzati képviselője – elmondta, hogy örömmel vesznek részt a városrészek csinosításában már évek óta a fiatalokkal, hiszen korábban is volt rendszeres szemétszedési akciójuk, játszótér-festésük, virágültetésük, s hasonlóakat folytatni fognak. A padok megérettek a festésre, hiszen a körzetben található padok fele arra szorult, viszont sok új pad is kikerült az utóbbi években, csaknem, száz, amik ezt még nem igényelték. Hozzátette, hogy festés közben sok lakó lejött hozzájuk, megköszönte a munkákat, sőt javasoltak újabb, festésre váró padokat is, s szívesen eleget tettek ennek a kéréseknek is. A padok többnyire a hagyományos színeket kapták, de egy helyen, az Ifjúság körút-Kodály Z.út közötti játszótéren, zöld-fehérre festettek 4 padot, jelzés értéküként , hogy büszkék az ETO-ra a fiatalok és, különösen a kézilabdások teljesítményére. Radnóti Ákos elmondta, hogy hasonlóakat folytatják majd, s köszöni a Győr-Szol segítségét is a munkák előkészítésében.

A Fidelitas győri csapata 75 padot festett le Adyvárosban és Jancsifaluban. Radnóti Ákos a Fidelitas győri elnöke – egyben a körzet önkormányzati képviselője – elmondta, hogy örömmel vesznek részt a városrészek csinosításában már évek óta a fiatalokkal, hiszen korábban is volt rendszeres szemétszedési akciójuk, játszótér-festésük, virágültetésük, s hasonlóakat folytatni fognak.
A padok megérettek a festésre, hiszen a körzetben található padok fele festésre szorult, viszont sok új pad is kikerült az utóbbi években, csaknem, száz, amik ezt még nem igényelték. Hozzátette, hogy festés közben sok lakó lejött hozzájuk, megköszönte a munkákat, sőt javasoltak újabb, festésre várópadokat is, s szívesen eleget tettek ennek a kéréseknek is. A padok többnyire a hagyományos színeket kapták, de egy helyen, az Ifjúság körút-Kodály Z.út közötti játszótéren, zöld-fehérre festettek 4 padot, jelzés értéküként , hogy büszkék az ETO-ra a fiatalok és, különösen a kézilabdások teljesítményére. Radnóti Ákos elmondta, hogy hasonlóakat folytatják majd, s köszöni a Győr-Szol segítségét is a munkák előkészítésében.

TOVÁBB SZÉPÜLT A KUOPIO PARK!

2014. május 20. 16:05

Átadták a megszépített Kuopio parkot! Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy második ütemben fejlesztették a park legelejét, hiszen tavaly felújították a 15 évig nem működő szökőkutat és kicserélték az elavult padokat, fákat is ültettek és az ivókutat is felújították, térkővel körbe építették, most sor került további fejlesztésekre. A képviselő elmondta, hogy cél volt, hogy olyan pihenőhelyet alakítsanak ki, ami minden pihenni vágyónak kikapcsolódást nyújt és esztétikailag is egyedi legyen, így került sor 10 db kockára nyírt gyertyánfa beültetésére, ami eddig nem volt a városban és már az ültetés is nagy közönséget kapott a lakóktól, elégedettségüket kifejezve. A fák körül 10 db gömb formájú buxust is elhelyeztek, így igazán egyedivé vált a tér ezen része. A park másik felén, pedig a gyeprácsos, természetes járda körül 10 db oszlopos tölgyet ültettek el, így egy fákkal övezett sétányt alakítottak ki. Radnóti Ákos hozzátette, hogy két virágágyast is elültettek, hogy a zöld mellett színes részek is legyenek a parkban, illetve a pihenni vágyóknak újabb padokat tettek ki és szemeteskukák is kikerültek a tisztaság megőrzése érdekében. Külön hangsúlyozta, hogy a park ezen részén térfigyelő kamera került kiépítésre, hogy megőrizzék az értékeket és a környék közbiztonsága is erősödjön.

Átadták a megszépített Kuopio parkot! Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy második ütemben fejlesztették a park legelejét, hiszen tavaly felújították a 15 évig nem működő szökőkutat és kicserélték az elavult padokat, fákat is ültettek és az ivókutat is felújították, térkővel körbe építették, most sor került további fejlesztésekre. A képviselő elmondta, hogy cél volt, hogy olyan pihenőhelyet alakítsanak ki, ami minden pihenni vágyónak kikapcsolódást nyújt és esztétikailag is egyedi legyen, így került sor 10 db kockára nyírt gyertyánfa beültetésére, ami eddig nem volt a városban és már az ültetés is nagy közönséget kapott a lakóktól, elégedettségüket kifejezve. A fák körül 10 db gömb formájú buxust is elhelyeztek, így igazán egyedivé vált a tér ezen része. A park másik felén, pedig a gyeprácsos, természetes járda körül 10 db oszlopos tölgyet ültettek el, így egy fákkal övezett sétányt alakítottak ki. Radnóti Ákos hozzátette, hogy két virágágyast is elültettek, hogy a zöld mellett színes részek is legyenek a parkban, illetve a pihenni vágyóknak újabb padokat tettek ki és szemeteskukák is kikerültek a tisztaság megőrzése érdekében. Külön hangsúlyozta, hogy a park ezen részén térfigyelő kamera került kiépítésre, hogy megőrizzék az értékeket és a környék közbiztonsága is erősödjön. A képviselő hozzátette, hogy a Kuopio Park, a szomszédos körforgalommal, aminek területe és a környéke is szintén beültetésre került növényekkel, illetve a Kodály Z.út legeleje, ahol korábban alakítottak ki zöldövezetet és közösségi teret teljesen megváltoztatta az utca zöldterületeinek minőségét és cél, hogy a továbbiakban is fejleszthessék ezeket. Elmondta, hogy a szomszédban lévő, volt ”Thüringia” tömb és az előtte lévő buszmegállóknál is beültették a kőládákat kannavirágokkal és az ott lévő kis ülőpadokat is rendbe tették, így a környék igazán szépen megújult!
Szabó Erik Adyváros másik részének képviselője elmondta, hogy a Kuopio park többi részének fejlesztése is folyamatban van, hiszen a park mellett elkészült körforgalom már tavaly megváltoztatta az utcaképet, s növényzettel is be-és körbe is lett ültetve, illetve a park túlsó részén pedig parkolóhely-fejlesztés is lesz, ahol most sáros, rendezetlen környezet van méh. Hozzátette, hogy igazán európai szintű fejlesztés valósult meg és reméli az értékek megőrzésre is kerülnek.
Janák Emil a Győr-Szol Zrt. igazgatója elmondta, hogy társaságuk végezte el a kivitelezést a képviselői felkérés és ötleteik alapján, s ezt követően is vállalják a terület rendben tartását, a növényzet öntözését, a szökőkút üzemeltetését és a köztisztaság biztosítását.

SZABOLCSKA UTCA JÁRDAJAVÍTÁSOK

2014. május 13. 15:07

A Szabolcska utcában több helyen sor került kátyúzásokra nemrég, de két helyen járdajavításra is. A Szabolcska u.-Körkemence u. sarkánál a járdát akadálymentesítették, így a mozgássérültek és babakocsit tolók is könnyebben át tudnak kelni, illetve vele szemben, a Speciális Szakiskolánál a gyommal benőtt, hiányos járda is új burkolatot kapott. Radnóti Ákos elmondta, hogy a Szabolcska utcában az elmúlt években sor került a közvilágítás teljes cseréjére, felfestették a parkolóhelyeket, a házak közti murvás parkolókat felújították és átadtak egy új zebrát is, a szomszédos játszóteret körbekerítették-és sor került a házak között további járdajavításokra és oszlopozásokra is.

IVÓKÚT TOVÁBBI FELÚJÍTÁSA

2014. május 07. 15:15

További felújításon esett át a Kodály Z.úti Rendőrség mögötti ivókút, mely a közeli sok játszótérre járók szomját enyhíti. 2011-ben, sok éve működésképtelen kutak lettek felújítva két helyen is(itt, illetve az Ifjúság krt.47.számnál), továbbá át lett adva egy új is a Bán A.úti új játszótérnél, tavaly pedig a Kuopio parki lett rendbe téve. Itt, miután két éve fel lett újítva sok probléma akadt, hogy elfolyik a víz, ezért most térkővel-és vízelvezetéssel lett megoldva a probléma. Így most már 4 helyen is működő ivókút van Adyvárosban.

TOVÁBB FOLYTATÓDIK AZ ADYVÁROSI TÓ FEJLESZTÉSE!

2014. április 30. 15:17

Tovább folytatódik az adyvárosi I.sz.tározótó és környezetének a megújítása. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy 2011-ben a tó végig körbe volt nőve náddal, nem lehetett átlátni az egyik partról a másikra, a felgyűlt iszap miatt a környéken elviselhetetlen bűz volt és mindössze 2 pad volt kint, mely problémákat már tavaly orvosoltak a tó 60 millió forintos kotrásából, a környezetének első lépcsőben történő rendezésével, padok és fák kihelyezésével. Most a tó körüli rossz állapotú aszfaltos sétány térkövet kap, a megközelítő földes utak is szilárd burkolatot, illetve a közvilágítás is kicserélésre kerül új külsejű-és energiatakarékos lámpákkal. Továbbá kihelyeznek 15 padot, 12 szemeteskukát, 10 db fát, 30 db virágládát, s természetesen a tóba a már megszokott szökőkutat is. A sétány két bejáratánál rózsalugast is elhelyeznek. Újdonság lesz, hogy kialakítanak egy Győrben még nem látott olyan kis közösségi teret, ahol egyedi, kőből készült nagyméretű ülőkövek lesznek kihelyezve és köré egy 1000 db színes kockából álló köztéri installáció, amin mindenféle üzenetet, képet lehet megalkotni, s mely környezet vonzó lesz minden korosztály számára a kikapcsolódásra. A tervezett átadás június eleje.

SZÉP KÖRNYEZET – JÓ KÖZÉRZET IDÉN IS!

2014. április 30. 13:01

Idén is meghirdeti a győri önkormányzat a Szép környezet – Jó közérzet helyi környezetszépítő versenyt. A versenybe családi ház, illetve Társasház, Lakásszövetkezeti lakótömb kategóriákban lehet nevezni május 25-ig. A társasházak, lakásszövetkezeti lakótömbök esetében egy háztömb vagy legalább két lépcsőház lakóinak összefogása szükséges a jelentkezéshez. Korábban is voltak sikeres adyvárosi-és jancsifalusi pályázatok, bízunk benne idén is sokan érnek el eredményt!

KÁTYÚZÁSOK ADYVÁROSBAN

2014. április 22. 11:13

Több helyen sort került kátyúzásokra Adyvárosban a napokban. Radnóti Ákos képviselő több helyről is jelezte a problémákat az Útkezelő Szervezetnek, s ezt követően sikerült orvosolni a gondokat a Barátság Park melletti szervízúton, a Földes G., Szabolcska, Ifjúság krt-és Ipar utcában is.

VÁROSRÉSZ TÁBLÁK ÁTADÁSA

2014. április 17. 13:50

Városrész táblákat adtak át négy helyszínen Adyvárosban, a Barátság Parknál, a Kodály Zoltán utcai körforgalomnál, az adyvárosi tónál és a Tihanyi Árpád út-Földes Gábor utcai körforgalomnál. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy az utóbbi időkben rendkívül sok fejlesztés történt Adyvárosban, s egyre többen kedvelik a városrészt, s úgy gondolták, hogy ezekkel a táblákkal is erősítik a helyi lokálpatriotizmust. Hozzátette, hogy a fejlesztések idén is folytatódnak, hiszen az a cél, hogy még élhetőbb legyen a városrész. Szabó Erik képviselő elmondta, hogy a Kuopio park melletti körforgalomban kétoldalú táblát helyeztek el, így minden oldalról látható, a körforgalom azon kívül, hogy nagyon hasznos-és jól bevált, idén már átesett a tavaszi virágültetésen is és most egy újabb, látványos elemmel gazdagodott.

ÚJRA GYERE ÉS JÁTSSZ A BARÁTSÁG PARKBAN!

2014. április 16. 12:06

Idén is keddi és csütörtöki napokon vár mindenkit szervezett játékokra a Barátság Parkban 16 órától a Családsegítő Szolgálat. Tavaly is sokan vettek részt a programon, idén is bátran jöjjenek a fiatalok kikapcsolódni, ahol nevelő felügyeletével lehet sportolni, focizni, kosarazni, illetve egyéb társas játékokat játszani. Rossz idő esetén pedig a szomszédban, a Szigethy A.107.sz. alatti épületben várnak mindenkit. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő szerint fontos, hogy minél több fiatal jöjjön sportolni, s a kiváló adottságokkal rendelkező Barátság Parkban minél több szervezett programot biztosítsunk számukra. Hozzátette, a Barátság parkon túl az egész városrész sok lehetőséget tartogat az ilyen irányú kikapcsolódásra. Adyvárosban több sportpálya és sok játszótér megújult, ahol biztonságban kikapcsolódhatnak a fiatalok. Majd maga is beállt a fiatalokkal streetballt játszani.

NEGYVEN ÉVES A SZIVÁRVÁNY ÓVODA

2014. április 14. 10:18

Negyven éves fennállását ünnepelte az adyvárosi Szivárvány Óvoda. Radnóti Ákos képviselő az ünnepségen elmondta, hogy kiváló nevelő munka zajlik az intézményben, melyhez az önkormányzat megad minden támogatást, hiszen az épület 2 éve komplex energetikai felújításon esett át és kívülről is újjászületett, továbbá tavaly egy új Ovi-Foci műfüves pályával is gazdagodott. A képviselő hozzátette, hogy az intézmény környékén is folyamatos a fejlődés, így minden adyvárosi számára láthatóak a kedvező változások és a felnőttek és gyerekek is egyaránt nyertesei ezeknek. Ezt követően a gyerekek egy igazán jókedvű-és színvonalas előadást tartottak a vendégeknek.

BIZTONSÁGOSABB KERÉKPÁROZÁSÉRT

2014. április 10. 09:54

Tavaly adták át az Ifjúság körút mindkét oldalán az új kerékpárutat és járdát, illetve a Barátság Parknál és a Móra Iskolánál két új kerékpártárolót. Most kikerültek a közlekedési táblákra sárga színű, fényvisszaverő csíkok is, hogy sötétben a kerékpárosok biztonságosabban tudjanak közlekedni.

 1  2  3  4  5  6  7  8  9 [10] 11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21