Hírek

CSATLAKOZÁS A CSAPATHOZ

2014. február 03. 14:26

Aki szeretne részt venni a kampányban, szeretné támogatni azt, hogy a Fidesz-kormányzás megmaradjon, szeretné, ha továbbra is Fideszes országgyűlési képviselői legyenek Győrnek és szeretne segíteni Radnóti Ákos önkormányzati képviselőnek, akkor örömmel várjuk a jelentkezését itt, e-mailben>>>. Várunk minden segítséget, hogy továbbra is jó irányba menjenek az ország dolgai és városunk is tovább fejlődhessen, legyen az szórólapozás, standolás, plakátolás, ajánlás-gyűjtés, stb. Fiatal segítőket meg örömmel lát a képviselő a Fidelitas csapatában 14-35 éves kor között, online jelentkezés a Fidelitasba itt>>>

FAÜLTETÉSEK ADYVÁROBAN

2013. december 20. 13:41

Az utóbbi időkben 17 db fa lett kiültetve Adyvárosban Radnóti Ákos választókörzetében. Leginkább novemberben, a fagyok közeledtével volt célszerű ezt a munkát elvégezni, mivel a szakemberek szerint erre a legalkalmasabb időszak, a lombhullás utáni, mert ilyenkor a fák nyugalmi állapotban vannak, de volt még korábbi ültetés is idén. 2 juhar és 2 lucfenyő a Barátság Parkba, 3 fűzfa az adyvárosi tóhoz, 2 fűzfa az Ifjúság krt 66. és 70. elé, 1 hársfa a Szabolcska u.19-nél, 2 hársfa a Szabolcska u. - Török I. játszótérre került ki, míg korábban 5 db fa a Kuopio park szökőkútja köré.

VÁLTOZOTT A BUSZMENETREND, KEDVEZŐBB ADYVÁROSI JÁRATOK!

2013. december 18. 18:01

Megváltozott több helyen is a buszmenetrend! Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy lakossági fórumon vetették fel többen is neki, hogy módosítsanak az őket érintő járatokon, s közbenjárására sikerült olyan megoldást találniuk, ami nem jár pluszköltséggel a városnak, viszont dinamikusabb közlekedést hozott. Radnóti Ákos részletezte, a 23-as számú járat menetrendjét például úgy módosították több, mint 10 esetben, hogy plusz járat jár a kora reggeli és a délutáni órákban. Ezzel a megoldással az iskolába, munkába járóknak is megkönnyítették a közlekedését, illetve azokét az idősekét is, akik a kórházba szeretnének eljutni, valamint a 32, 34, 36 járatok esetében pedig el lett törölve a fel- és leszállási korlátozás, így igénybe lehet venni nádorvárosi- és adyvárosi úticélokra is, különösen a kórház esetében. A sajtótájékoztatón Dr. Somogyi Tivadar kifejtette, a tavalyi kényszerű kilométer csökkentés után kialakított új menetrend nem minden pontjában felelt meg a lakossági igényeknek, ezért a tapasztalatokat megvizsgálva finomhangolást végeztek rajta.

Megnézem videón>>>

ADVENTI AKCIÓ A BELVÁROSBAN

2013. december 17. 15:59

Megtartotta az idei 2.adventi akciót a Fidelitas, melynek keretében 100 adag teát osztottak szét a már igazi téli hidegben a sétálóknak és kívántak kellemes ünnepet mindenkinek. Radnóti Ákos, a szervezet gyõri elnöke elmondta, hogy folyamatosan jelen voltak eddig is a helyi közéletben és így tesznek a késõbbiekben is, mai akciójuknak is az a célja, hogy egy apró figyelmességgel kedveskedjenek a gyõrieknek és az ünnep valóban békében, nyugalommal teljen el, s ilyenkor különösen fontos, hogy egymásra figyeljünk és máshoz is eljusson ez az üzenet.

Megnézem videón>>>

FELÚJÍTOTT PANELHÁZAK ÁTADÁSA

2013. december 14. 13:49

Két újabb épülettömb, nevezetesen a Szigethy A. út 81-87. és a 89-95. számú épület Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon panel alprogram keretében megvalósult energetikai felújításának átadása történt meg a mai napon, melyeket Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos, a terület önkormányzati képviselője adott át.

 

 

KERÉKPÁRUTAK-ÁTADÁSA

2013. december 10. 16:59

Átadták az új kerékpárutakat, mely alkalomból Radnóti Ákos képviselő Borkai Zsolt polgármesterrel, Simon Róbert Balázs alpolgármesterrel, Kara Ákos országgyűlési képviselővel kerékpárral érkeztek meg.  A projekt 207 millió forintból valósult meg, s Nádorváros, Adyváros, Gyárváros, Marcalváros I. - kerékpáros közlekedése vált biztonságosabbá az Ifjúság körút - Vasvári P. u. - Lajta út, a Kálvária út - Tihanyi Á. út között, a Bartók B. út - Szent Imre út, a Kálvária út - Szigethy Attila út, a Mészáros Lőrinc út és a Kandó K. út - Hűtőház út kerékpáros nyomvonalon. Összességében 6 km kerékpárút épült, hét közintézmény közelében 75 db kerékpártámat is elhelyeztek, a Barátság Park és a Móra Iskola előtt pedig fedett kerékpártárolót is.

MEGNÉZEM VIDEÓN>>>

ÚJ PARKOLÓHELYEK ÉS ÚTFELÚJÍTÁSOK

2013. december 04. 11:06

A Szigethy A. u. – Szabolcska u. - Körkemence u. környezetében a parkolóhelyek hiánya nehezíti gyakorta a lakók mindennapjait, ezért az elmúlt 10 évben mintegy 50 új parkolóhelyet alakítottunk ki a környéken – mondta el Radnóti Ákos adyvárosi önkormányzati képviselő, aki ezekből aztán a legutóbbi időszak fejlesztéseit említette meg: közvetlenül a Szigethy A. 97-107. panelház mögött, ahol több, mint 300-an laknak, már tavaly átadtak 7 db új parkolóhelyet, most ezt további hárommal bővítették. Sőt a környéken felfestésre került az összes parkolóhely is, hogy ezzel lehetőség legyen a szabályos parkolás betartására, illetve a szabálytalanságok elkerülése végett oszlopozásokra is sor került a forgalomtól elzárt területeken.

Megnézem videón>>>

ÚJ KERÉKPÁRTÁROLÓK

2013. november 22. 11:01

Két új, fedett, korszerű kerékpártárolóval gazdagodott Adyváros. A kerékpárút-építés-és fejlesztés projekt keretében, a megújuló kerékpárutak mellett került átadásra. Az egyik helyszín a Barátság Park bejárata, ahol nagy szükség volt egy újabb ilyenre, mivel a parkon belül található már kevésnek bizonyult. A másik pedig a Móra Iskola elé került ki. Fontos megjegyezni, hogy mindkét helyszínen térfigyelő kamerák is működnek. Bízunk benne, hogy minél többen élnek a kerékpározás lehetőségével!

SOK APRÓ JAVÍTÁS MEGTÖRTÉNT

2013. november 19. 18:00

Radnóti Ákos képviselő intézkedett a korábban jelzett, körzetben felbukkanó apróbb, de bosszantó problémák kijavításában, így az akkori hibák nagy része megoldódott, a maradékok és az időközben felmerült újabbak elhárítása is folyamatos! Így most már beüvegezték a kitört ablakú telefonfülkét a Szabolcska utcában, kicserélték a lyukas hálót a Szauter u. melletti pályán és ismét stabilan áll a felborított kapu is. Lefestették a padokat az Ifjúság krt. 2-8. és 35. számoknál, állnak a kidőlt oszlopok az Ifj.krt. 34-nél és megmetszették a bokrokat a Tihanyi út 83-nál, s elszállították a zugszemetet is a jelzett helyekről.

TÖRÖK ISTVÁNRA EMLÉKEZTÜNK

2013. november 14. 10:05

Török Istvánra emlékezett Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Történelmi Igazságtétel Bizottság Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a forradalom mártírjáról elnevezett utcában és az ott található emléktáblánál Adyvárosban. A rendezvényen Büki Lajos 56-os forradalmár, a mártír Török István egykori nemzetőr társa, a Történelmi Igazságtétel Bizottság elnökségi tagja tartott megemlékezést, mely során bemutatta Török István életútját és a forradalom idején végzett tevékenységét, majd Radnóti Ákos önkormányzati képviselő tartotta meg ünnepi beszédét.

Megnézem videón>>>

Török Istvánra emlékezett Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Történelmi Igazságtétel Bizottság Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a forradalom mártírjáról elnevezett utcában és az ott található emléktáblánál Adyvárosban.
A rendezvényen Büki Lajos 56-os forradalmár, a mártír Török István egykori nemzetőr társa, a Történelmi Igazságtétel Bizottság elnökségi tagja tartott megemlékezést, mely során bemutatta Török István életútját és a forradalom idején végzett tevékenységét, majd Radnóti Ákos önkormányzati képviselő tartotta meg ünnepi beszédét.

ÚJ PADOK AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON!

2013. november 11. 17:35

Tíz új pad lett idén átadva az Ifjúság körúton, ahol már tavaly is közel ugyanennyi új pad lett kihelyezve vagy a régi elhasznált cserélve. AZ ifjúság krt 35-nél egy, a 38-nál is, a 64-nél kettő, a 66-68.számnál is kettő, a 77-79.számoknál pedig kettő-kettő új pad . A körzet további részein idén közel 30 új pad lett kirakva, s többségükben szemeteskukával együtt: 3 db a Szigethy 89-95.sz körül, 2 db a Tihanyi Á.út 87-számnál, 10 db a Kodály 2/a-d.környékén, az adyvárosi tónál 10 db és a Kuopio Parknál pedig 5 újat. A képviselő 3 éve tartó ciklusa alatt közel 100 új pad került már ki vagy lett felújítva, s jövőre is folytatva lesz!

APRÓBB HIBÁK KIJAVÍTÁSA

2013. november 04. 19:07

Radnóti Ákos képviselő a körzetében több apróbb hibával kapcsolatban tett bejelentést az illetékeseknek, mivel legutóbbi bejárás során ezeket is feltérképezte, s szükségesnek tartja, hogy az ilyen apróbb, bosszantó problémák is megoldásra kerüljenek, ezért minden ilyen esetben felvette a kapcsolatot azokkal, akik ezt megoldhatják. Ilyenek többek között: beszakadt burkolat az Ifjúság krt.34-nél, Szigethy A.u. 103-nál. Repedezett szegély a Szabolcska u.27.számnál, szintén ebben az utcában a tízemeletes körül összetört korlát, kidőlt kuka, összetört telefonfülke. Zugszemét a Bán Aladár utcában és a "Verseny" Tesco parkolójában. Összetört focikapu, kilyukasztott háló a Szauter utcai sportpályánál. Ez csak pár, de mindegyik meg lesz oldva!

BESZÉLGETÉS A GYŐR PLUSZ TV-BEN

2013. október 29. 09:30

Beszélgetés az adyvárosi fejlesztésekről a Győr Plusz Tv-ben.

Megnézem videón>>>

ŐSZI LOMBTAKARÍTÁS INDUL

2013. október 29. 09:19

Nagyszabású őszi lombtakarítási akció indul november 4-én Adyvárosban - időjárástól függően - melyet a Győr-Szol bonyolít le, alvállakozók bevonásával. A lombszívási munkák ettől függetlenül folyamatosan mennek már. Radnóti Ákos kéri a lakosság segítségét abban, hogy a munkák idején segítsék a szakembereket azzal, hogy az adott esetben akadályban lévő gépkocsikkal arrébb álljanak meg, s ehhez kéri a közös képviselők lakosság felé történő tájékoztatását is.

IVÓKÚT-BURKOLATÁNAK FELÚJÍTÁSA

2013. október 29. 09:07

A Kuopio Park ivókútja - közvetlenül a felújított szökőkút mellett - sok problémát okozott a gyakori nem megfelelő használat miatt, mivel gyakori volt, hogy egyesek feleslegesen folyatták a vizet, ezzel mindenfelé szétfolyt a víz körülötte. Noha korábban már lefestették és időzáras csapot is kapott - amit cserélni kellett, mert azt is ellopták - most sor került a burkolat szép díszkővel való körbeépítésére, így a probléma megoldódott és szépen illik a megújított környezethez ez az apró, de mégis fontos fejlesztés.

VIRÁGÜLTETÉS A KUOPIO PARKNÁL

2013. október 24. 14:38

A Fidelitas Győri Szervezete virágokkal ültette be az adyvárosi Kuopio Park sarkát, a tábla melletti területet. Radnóti Ákos elnök elmondta, hogy korábban is voltak ilyen akciók, amikor virágosítással szépítettek meg területeket, illetve nemrég a környéken 10 zsáknyi szemetet is összeszedtek tagjaikkal. Hozzátette, hogy a környék jelentősen megszépült az utóbbi egy évben, hiszen újra működik a szökőkút, új padok vannak kint, szemetesek kerültek ki, sőt a parkban térfigyelő kamera is működik, továbbá a szomszédos körforgalom is be-illetve körbe lett ültetve növényekkel, de ezzel a közel 200 db árvácskával még szebbé és színesebbé tudták tenni a környezetet. A fiatalok az ültetés során sok bátorító szót kaptak az arra járóktól, hogy folytassák a hasonló akciókat a későbbiekben is, de volt, aki javasolt még további területeket rendbetételre, de volt, aki akart segíteni az ültetésben is.

MEGSZÉPÜLT A SPECIÁLIS SZAKISKOLA UDVARA

2013. október 22. 14:51

Több, mint három millió forintból újult meg a Speciális Szakiskola udvara. Az eddigi töredezett, betonos burkolat, térkővel lett lefedve és szépen virágosították is. Radnóti Ákos elmondta, örül a beruházásnak, mivel a körzetében 2 oktatási intézmény van, amiből a Móra 2 éve 300 millióból lett korszerűsítve, ez a másik pedig most, így jobb körülmények várják a tanulókat. Hozzátette, hogy köszönet a Rába Rotary Clubnak, aki jelentősen hozzájárult adományával, illetve az önkormányzat felajánlásán kívül az iskola dolgozóinak és a tanulóknak is, aki szintén kivették részük a munkából.

Megnézem videón>>>

FOGADÓÓRA VOLT

2013. október 21. 18:04

Fogadóórát tartott Radnóti Ákos, melyen a jelen lévő 10 érdeklődő az alábbiakat vetették fel a képviselőnek: kérték, hogy az időseknek legyen tájékoztató anyag a Győrben lévő nyugdíjasoknak szóló programokról, klubokról, szociális ellátás lehetőségekről. A képviselő jelezte, lesz ilyen anyag, s ha elkészül kiosztja azokat, ettől függetlenül az önkormányzat kiemelten foglalkozik az idősekkel. Egy úr jelezte, hogy a tónál miért rossz állapotú a járda a felújítás ellenére. Radnóti Ákos elmondta, a tó felújítása a vízfelület és növényzet rendbetételére vonatkozott, ami csodálatos lett, s ennek örülni kell, a járda rendbetétele egy külön fejezet, melyre talán lesz forrás a későbbiekben. Többen kérték a Marcalvárosba busszal való eljutás lehetőségének a javítását, a gyakoribb kórháznál és temetőnél való megállásokat, illetve a helyközi járatokra való felszállás lehetőségét is. A képviselő elmondta, hogy nemrég lépett életbe a menetrend, maga is sokat tett azért, hogy megmaradhasson ennyi járat és a kórházba való eljutás is -igaz kevesebbszer- de biztosított és ésszerű változtatásokra csak a későbbiekben, de lesz lehetőség, melyre figyelni is fog, ahogy eddig is.

KÖZGYŰLÉSI FELSZÓLALÁS - E-ON TÉMA

2013. október 19. 09:50

A legutóbbi közgyűlésen a képviselők az E-On beszámolóját hallgatták meg, amelyen Radnóti Ákos képviselő a kritikáját fogalmazta meg, mely szerint az anyag nem megfelelő minőségű és továbbra is rendszeres probléma van a lakosság részéről az ügyfélszolgálat színvonalával és a hibaelhárítás lassúságával. A képviselő ismételten kérte a korábbiakhoz hasonlóan, hogy javítsanak ezen, hiszen nemrég a Bán Aladár utcában hetekig, tavaly pedig a Szabolcska utcában hasonlóan sokáig nem volt közvilágítás és ez elfogadhatatlan és az is, hogy nem érkeznek visszajelzések a bejelentéseket követően. Az E-on válasza nem volt meggyőző, mivel azt válaszolták próbáltak javítani az ügyintézésen, viszont a képviselő viszontválaszában jelezte, hogy szerinte ez nem így történt és határozott intézkedéseket kért a lakosság kiszolgálása érdekében!

Megnézem videón>>>

ÁTADTÁK AZ ÚJ MŰFÜVES OVIFOCI PÁLYÁT

2013. október 17. 10:40

Átadták Adyvárosban ünnepélyes keretek között a Szivárvány Óvodában, az Ovi-Foci alapítvány közreműködésében megvalósuló első műfüves ovifoci pályát. Az átadáson jelen volt Buzánszky Jenő, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány alapítója, az Aranycsapat tagja, a Nemzet Sportolója is, aki köszöntetötte a gyerekeket és elvégezte a kezdőrúgást is. A körzet önkormányzati képviselője, Radnóti Ákos elmondta, hogy közel 2 éves folyamat és tervezés eredménye a pálya, mely 10 millió forintból valósult meg, amihez az önkormányzat 3 millió forint önrészt biztosított. Hozzátette, hogy köszöni Borkai Zsolt támogatását, akit megkeresett az ötlettel és támogatta azt. Kiemelte azt is, hogy az óvoda a szomszédos Móra Iskolával együtt 2 éve esett át komplex felújításom 300 millió forintból, s most az intézmény egy újabb fejlesztéssel gyarapodhatott, így Adyváros a Barátság Parkkal, a megújított betonos sportpályákkal (tónál és Szauter utca mellett) és ezzel az új létesítménnyel továbbra is az egyik legsportosabb városrész.

Megnézem videón>>>

Átadták Adyvárosban ünnepélyes keretek között a Szivárvány Óvodában, az Ovi-Foci alapítvány közreműködésében megvalósuló első műfüves ovifoci pályát. Az átadáson jelen volt Buzánszky Jenő, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány alapítója, az Aranycsapat tagja, a Nemzet Sportolója is, aki köszöntetötte a gyerekeket és elvégezte a kezdőrúgást is.
A körzet önkormányzati képviselője, Radnóti Ákos elmondta, hogy közel 2 éves folyamat és tervezés eredménye a pálya, mely 10 millió forintból valósult meg, amihez az önkormányzat 3 millió forint önrészt biztosított. Hozzátette, hogy köszöni Borkai Zsolt támogatását, akit megkeresett az ötlettel és támogatta azt. Kiemelte azt is, hogy az óvoda a szomszédos Móra Iskolával együtt 2 éve esett át komplex felújításom 300 millió forintból, s most az intézmény egy újabb fejlesztéssel gyarapodhatott, így Adyváros a Barátság Parkkal, a megújított betonos sportpályákkal (tónál és Szauter utca mellett) és ezzel az új létesítménnyel továbbra is az egyik legsportosabb városrész.

 1  2  3  4  5  6  7  8  9 [10] 11  12  13  14  15  16  17  18  19  20