Hírek

KÖZVILÁGÍTÁS FEJLESZTÉS A TIHANYI ÁRPÁD ÚTON!

2019. május 09. 08:54

Tovább folytatódik a város közvilágítási hálózatának LED fényforrás alapú korszerűsítése Tihanyi Árpád úton a Szigethy Attila út és Jereváni úti vasúti átjáró közötti szakaszon, ahol a nátriumizzókat LED lámpatestekre cseréltük, közel egy kilométer hosszon. Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, hogy a mostani, a választókörzetét is érintő fejlesztés mellett a korábbi években a körzetében szintén sor került Szabolcska Mihály utcában és az Ifjúság körúton hasonló fejlesztésekre, így az utcák teljes hosszában ledes közvilágítás van, ami sokkal nagyobb fényt ad energiatakarékosan, de sor került ilyen fejlesztésre a Barátság Parknál is.

KUTYATARTÁSRA FIGYELMEZTETŐ TÁBLÁK

2019. március 27. 12:57

Adyvárosban sok helyen, immár 8 helyen található meg egyedi, ”kutya wc”, melyből zacskót lehet kihúzni, majd beledobni a kutyapiszkot. Sajnos gyakori hogy tömegesen ellopják a zacskókat, a szolgáltató nem győzi pótolni… Radnóti Ákos alpolgármester a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy jó céllal kertül ki ennyi ilyen wc, hiszen egyik másik városrészben sincs kint ennyi, de most már illene megfelelően használni és aki a zacskókat eltulajdonítja azzal bosszúságot okoz a többi kutyatartónak. Elmondta azt is, hogy sok bejelentés érkezik, hogy a kutyatartók nem megfelelően, a lakosságot veszélyeztetően sétáltatják a kutyákat vagy nem szedik össze a piszkot a kedvencek után vagy nem tartank maguknál olyan eszközt amivel a piszkot össze lehetne szedni, ezért döntött amellett, hogy 5 helyszínre figyelemfelkeltő kutyás táblát helyeztek ki, melyben leírják, hogy bírságolható az, aki nem tartja be a kutyatartás szabályait és a közterületen nem megfelelően sétáltatja, illetve köteles minden kutyasétáltató felszólításra bemutatni olyan zacskót vagy eszközt, amivel a piszkot össze tudja szedni. A cél a kutyások és nem kutyások kulturált egymás mellett élése a megszépített sok adyvárosi zöldterületen vagy parkban.

NÁDKASZÁLÁS AZ ADYVÁROSI TÓNÁL

2019. március 04. 12:44

Zajlik a nád kaszálása az Adyvárosi I-es számú tavon. A munka javát nagy teljesítményű, speciális géppel végezik el.  A nehezen megközelíthető részeken, ahol az önjáró nádvágó gép nem tud közlekedni, kézi motoros kaszákkal vágják le a nádat. Így a tavak felületének nagy részéről lekaszálják a nádat, ugyanakkor az élőlények biztonsága és a tavak biológiai egyensúlyának fenntartása érdekében marad néhány kisebb-nagyobb nádsziget élőhelyként. A lekaszált nádat a Likócsi komposztálóba szállítják, ahol a komposzt előállítás egyik alapanyagaként hasznosítják. A beavatkozásnak köszönhetően a környezet szebb, átláthatóbb és könnyebben tisztántartható, ugyanakkor a tavak eliszaposodása is lassul. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta azt is, tavasztól a szokásos hínárgyérítésre is sor kerül többször is.

ÚJ ZÁSZLÓK ADYVÁROSBAN ÉS JANCSIFALUBAN

2019. február 22. 08:38

Adyvárosban már három helyen jelzi tábla, hogy Győr melyik városrészében járunk: a Kuopio Parkban és a Barátság Sportparknál, valamint a tóparton. Utóbbi helyszínen Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére már korábban kikerült két nagyméretű zászlótartó rúd a nemzeti zászlóval és Győr címeres zászlajával. A napokban bővült ezek száma: kettő a Barátság Sportparkhoz, kettő pedig a Jancsifalu városrészt jelző tábla mellé, az Ipar út-Fehérvári út körforgalom sarkához került.

VIRÁGLÁDÁK A MÓRA ISKOLÁNÁL

2019. február 20. 07:44

A Móra Iskola fordult Radnóti Ákos önkormányzati képviselőhöz, hogy segítsen az iskola előtti tér virágosításában, s az alpolgármester intézkedett, 3 db virágláda került ki színesítve a teret virágokkal beültetve. Így mutatós a környezet, pláne hogy a hátteret a nemrég felújított Bak Imre Kossuth-díjas művész alkotása ékesíti.

FOLYTATÓDOTT A NAGYSZABÁSÚ FAÜLTETÉS!

2019. február 08. 12:00

Győrben évek óta nagyszabású faültetési program zajlik. Ennek keretében Adyvárosba nemrég 93 db fa lett elültetve! Egyik leglátványosabban a Szauter utca melletti fasor lett, ahol 32 db keskenylevelű kőrist és kislevelű hársot ültettek el kérésemre. A frissen ültetett fák jól észrevehetőek a fatámaszokra helyezett szalagokról. Adyváros többi részén leginkább gömkőrist, gömbjuhart vagy oszlopos kőrist ültettünk el. Folytatjuk a zöldterületek fejlesztését és a faültetéseket is.

ADYVÁROSI ÖSSZEFOGLALÓ

2018. december 27. 15:28

Mindenkinek Boldog Új Évet Kívánunk! Készült egy kis fényképes összefoglaló Adyváros 2018-as főbb eseményeiről, fejlesztéseiről, minden persze nem fért rá, de öröm látni, hogy a 2018-as évben is töretlen volt a városrész fejlődése, s bízunk a további folytatásban! Köszönjük ehhez mindenkinek a segítséget, bizalmat és támogatást! BUÉK!

PÁRDIADAL KIÁLLÍTÁS

2018. december 27. 15:15

Nemrég tartották meg Párdiadal címmel Galla Miklós az ismert előadóművész, az abszurd humor magyarországi talán legismertebb képviselőjének és Radnóti Ákos alpolgármesternek az első közös tárlatát. Mivel mindketten a hivatásuk mellett próbálkoznak a festészettel is, előnyben részesítve a geometrikus ábrázolást. Készült egy összefoglaló album is, ami itt megnézhető!

MEGSZÉPÜLT A KUOPIO PARKI KÖRFORGALOM

2018. december 11. 11:06

Megszépült a Kuopio parki körforgalom! Egyedi megjelenést kapott, gyepszőnyeggel, cserjékkel és öntözőrendszerrel lett ellátva. A futónövényeknek köszönhetően a tartóoszlopok és a köríves vázszerkezet növényekkel lesz majd benőve és szép látványt fog nyújtani.

 

 

ELSŐ ADYVÁROSI BETLEHEM FELÁLLÍTÁSA

2018. november 30. 11:07

Adyváros első betlehemének felállítására került sor a tó partján. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal állították fel a betlehemet, készülődvén a karácsonyra az advent időszakában, s bízik benne, hogy az a betlehem is az ünnep fényét erősíti és a rá való készülődés békés nyugalmát is szolgálhatja. Az ünnepség keretében fellépett a Móra iskola kórusa, majd Kovácsovics Fruzsina adott koncertet.

ADYVÁROSI BETLEHEM FELÁLLÍTÁSA ÉS KONCERT!

2018. november 22. 08:57

Az első adyvárosi betlehem felállítására kerül sor a gyönyörű tóparton november 28-án! Majd ingyenes koncert karácsonyi dalokkal! 18:30 köszöntő Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet képviselője, 18:35 Móra Iskola kórus ünnepi műsora, 18:45 Kovácsovics Fruzsina karácsonyi énekek. Mindenkit várunk szeretettel, ünnepeljünk együtt és készüljünk adventkor békében, nyugalomban a karácsonyra!

ÁTADTUK A FELÚJÍTOTT IFJÚSÁG KÖRUTAT!

2018. október 24. 09:58

A Győr Ifjúság körút II. ütemű felújítása 200 millió forintos állami támogatásból valósult meg Az Ifjúság körút eredeti burkolata egyidős volt a lakóteleppel, azaz közel 45 (!) éves volt. A több, mint negyven éves burkolaton naponta 16 ezer jármű halad át – így a burkolatfelújítás indokoltsága nem is kérdőjelezhető meg. Az ünnepélyes átadón Borkai Zsolt polgármester, Kara Ákos államtitkár és Radnóti Ákos alpolgármester is jelen volt.

ÖNTÖZŐRENDSZEREK ADYVÁROSBAN!

2018. október 17. 12:25

A napokban elkészült az Adyvárosi tónál az ülőkövek környezetében az automata öntözőrendszer telepítése. A fejlesztés eredményét immár táblák is jelzik. A tó környezete folyamatosan újul meg, ezzel összhangban az itt lévő zöldterületek is egyre szebbek. A füves részek fenntartásában hatékony segítség az automata öntözőrendszer, mert csapadékszegény és a különösen meleg időszakokban is megfelelő módon biztosítható a növényeket életben tartó víz. Adyvárosban a Várjátszótér mellett és a Kuopio parkban már korábban elkészült, a Barátság Sportparkban pedig kiépítés alatt van az automata öntözőrendszer.

FELÚJÍTJUK A SZABOLCSKA UTCÁT!

2018. október 05. 11:34

A Győr, Szabolcska utca és környezete az 1960-as évek végére, a ’70-es évek elejére nyerte el mai közterületi jellegét, formáját. Nagyobb útépítési beavatkozás 1998-ban volt a Körkemence utca és Török István utca között, amikor minkét oldalon új parkolók épültek, új aszfaltot kapott akkor ez a szakasz. A Tánc- és Művészeti Iskola előtt 2006-ban gyalogátkelőhelyet létesítettünk, illetve hasonlóan jártuk el a Szabolcska utca – Török István utca csomópontjában. Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, a szomszédos Szigethy A.úton is nagyszabású útfelújítás zajlik.

 

UTCATÁBLACSERÉK ADYVÁROSBAN!

2018. október 03. 12:17

Győr történelmi belvárosában befejeződött, Adyvárosban és Nádorvárosban folytatódik az utacnévtáblák cseréje – erről számolt be sajtótájékoztatón Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, Adyváros önkormányzati képviselője és dr. Gancz Tamás, a terület másik önkormányzati képviselője. A Győr-Szol Zrt. az önkormányzattal együttműködve idén is folytatta a 2017-ben kezdett programot, melynek megvalósulásával a lecserélik a városi utcanévtáblákat. Idén a belvárosba összesen 420 új tábla került, várhatóan az utolsó darabokat november közepén helyezik ki. Radnóti Ákos elmondta: a belvárosban zajló munkával párhuzamosan már megkezdődik az utcanévtáblák elhelyezése Adyvárosban is. Az első ütemben 26 megújult jelzés segíti majd az eligazodást. A táblák gyártása folyamatosan zajlik és a következő időszakban valamennyi csomópontra fokozatosan helyezik ki az új táblákat.

ÚJABB KUTYA WC-K ADYVÁROSBAN!

2018. szeptember 12. 11:20

Újabb 3 egyedi megjelenésű kutya wc-t adtak át Adyvárosban, ezzel már 8 ilyen van a városrészben-mondta el Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. A wc-kből zacskó húzható ki, mellyel a piszok összegyűjthető, majd utána a zárt tárolórészbe helyezhető el. Egyedi feliratot is kaptak, mely szerint: „egyik adyvárosi kutya sem képes maga után takarítani” Az alpolgármester kér mindenkit figyeljenek oda a köztisztaságra, lakossági kérés is volt, hogy újabb ilyen gyűjtők kerüljenek ki, ennek most eleget tettek és minden adott, hogy rend legyen. Elmondta azt is, hogy sajnos korábban egyesek lopkodták a zacskókat, így nehéz fenntartható a használat, kér mindkit, hogy tanusítsunk önmérsékletet. Győrben itt van most már a legtöbb ilyen gyűjtő, a 3 új helyszín a Barátság Park bejárata mellett, a második az Ifjúság krt.39-nél és a harmadik a Bán A.u, kutyafuttatónál van. Korábban kikerült 2 db az adyvárosi tóhoz, az Ifjúság krt. közepéhez és a Szigethy A.út 107.számhoz, ahol 200 lakásos tízemeletes van, illetve egy a Kuopio Parkhoz.

TESTVÉRVÁROSI TÁBLAÁLLÍTÁS

2018. augusztus 23. 13:21

Győr testvérvárosairól került ki tábla az adyvárosi tó partjára. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy Győr jó kapcsolatokat ápol a testvérvárosaival és Adyvárosban a Kuopio Park a nevét is erről az egyikről kapta többek között, de mivel sokan nem ismerik a városban az összeset, ezért döntött a tábla felállítása mellett, melyre rákerültek a távolságok is, hogy milyen messze fekszik a település a táblától, milyen irányban-égtájban, országban és a címer és zászlók is. Így a megszépült tópart és környezete egy újabb látványossággal gazdagodott.

NAGY SIKER VOLT AZ 5.TÓPARTY!

2018. augusztus 07. 12:11

Nagy siker volt az 5. adyvárosi Tóparty, ahol több ezren vettek részt az esti Szenes Iván emlékkoncerten, melyet először rendeztek meg vidéken. Napközben a gyermekek számára számtalan ingyenes program biztosította a kikapcsolódást, este pedig a koncertek teltházat vonzottak. Az est folyamán Borkai Zsolt emléktáblát kapott Szenes Andreától a művész édesapja emlékének ápolásáért, majd Radnóti Ákos Szenes Iván Művészeti díj 2018. kitüntetést és emléktáblát vehetett szintén tőle.

AUTOMATA WC ADYVÁROSBAN!

2018. augusztus 03. 10:40

Szerdán darusautóval a helyére emelték, majd a szakemberek bekötötték a csatorna és villanyhálózatba Győr harmadik automata illemhelyét mondta el Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.  A létesítmény az Adyvárosi tónál, az új sportpálya és a folyamatosan fejlesztett és tömegesen látogatott várjátszótér közötti zöldterületen található. A vandálbiztos kialakítású, a mozgásukban korlátozottak számára is igénybe vehető, egyszerűen szervízelhető, kamerával megfigyelt közterületen lévő első lakótelepi automata illemhely 200 forintos érmével működik.  A fejlesztés a szombaton az Adyvárosi tó környezetében megrendezésre kerülő, rendkívül népszerű, egyben nagy tömeget vonzó V. Tóparty-ra készült el, ahogy a korábbi ígéretekben is elhangzott, határidőre. A beruházásnak köszönhetően immár nyolcra nőtt a nyilvános WC-k száma Győrben.

V.TÓPARTY SZOMBATON!

2018. július 30. 14:12

Szombaton már az V.Tópartyra kerül sor Adyvárosban a tó partján. Rengeteg ingyenes program és este nagyszabású Szenes Iván emlékkoncert, a táncdalfesztiválok legjobb dalaival!

 1 [2] 3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21