Hírek

MEGÚJULT A TÓPARTI NŐVÉRSZÁLLÓ

2018. április 03. 13:03

Megújult a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház nővérszállója az adyvárosi tóparton. Az épület a hetvenes évek elején épült, s közel 300 embernek tud elszállásolást biztosítani. A felújítás a magyar állam támogatásával valósult meg, illetve Kara Ákos, a körzet országgyűlési képviselőjének jelentős közreműködésével. Az épület szigetelve lett, nyílászáró csere is megtörtént, a belső felújítás is sorra fog kerülni. A Szent Imre úti nővérszálló is elkészült, a kettőre együtt közel 270 millió forintot fordítottak. Az adyvárosi körzetben ezen kívül nagyon sok panelfelújítás történt ebben a ciklusban, melyek az állam-és az önkormányzat együttműködésével, s jelentős támogatásával valósulhattak meg.

MEGVILÁGÍTÁST KAPOTT A FELHŐ SZOBOR

2018. március 22. 11:22

Tavaly nyàron újították fel Adyvárosban Radnóti Ákos alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére a Móra Iskola előtt található Felhő c. alkotást, mely munkálatokat a Rómer Flóris Múzeum szakemberei végeztek el. Az alpolgármester elmondta, hogy ezúttal a szobor esti megvilágítását is megoldottàk, így folyamatosan megcsodálható az alkotás a nap minden szakában. Hozzátette azt is, hogy az alkotója Bak Imre, aki 1976-ban, fiatal művészként készítette el a szobrot, de azóta már Kossuth-díjjal, Munkácsy-díjjal és a Nemzet Művésze címmel rendelkezik, sokan nem is tudják, hogy ilyen értékes alkotás van a városrészben. Radnóti Àkos elmondta azt is, hogy a városrész az utóbbi 2 évben tehetséges, fiatal művészek kortárs alkotásaival gazdagodott, előtte több 10 éven át nem volt szoborállítás a városrészben, s reméli, hogy az alkotók is hasonló pályafutást futnak be. Másrészt egy modern lakótelepre modern alkotások illenek, itt Adyvárosban az értékre törekednek és a kultúra sokszínűségére, s teret nyitnak a fiatal alkotóknak, melyek munkája ugyanolyan értékes és támogatandó, s ezen hozzáállást már országos szinten is értékelik és elismerik. Megköszönte az Útkezelő Szervezet és a Vill-Korr Kft. kivitelezését!

ÚJ KAMERÁK ADYVÁROSBAN!

2018. január 29. 10:49

Az elmúlt években jelentősen fejlődött a városrész köztéri kamerák általi ellátottsága, melyek a Rendőrségre vannak bekötve. 2017-ben is 3 helyszínre kerültek ki újabbak, többek között az Ifjúság körút-Kodály Z.utca, a Tihany Árpád út-tó melletti területre, illetve a Kuopio Parkba. Radnóti Ákos a körzet képviselője elmondta, hogy közel 20 kamera vigyázza most már Adyvárost, s nem csak a forgalmas-és balesetveszélyes helyszíneket, hanem olyan parkokat, zöldterületeket is, amiket az utóbbi években felújítottak és az értékes környezetet és nyugalmat szeretnék biztosítani. 2018-ban is folytatják a bővítést!

ADYVÁROSI FAÜLTETÉSEK

2018. január 19. 11:32

Tavaly nagyszabású faültetési programot jelentettünk be,  mely minden városrészt érint, így Adyvárost is. Adyvárosban 55 darab, a városi élet sajátosságait jól tűrő fával bővült a növényállomány, mondta el Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, adyvárosi képviselő. Többek között oszlopos hársfa, holland szil, tuilpánfa, oszlopos galagonya került ki a többek között a Kuopio Parkba, az Ifjúság körútra, a Szigethy Attila útra, Földes Gábor utcába. Idén is folytatódik a program hasonló mennyiségben!

FOGADÓÓRA ADYVÁROSBAN

2017. december 04. 07:39

Radnóti Ákos alpolgármester, Adyváros 7.sz. választókörzetének önkormányzati képviselője fogadóórát tart december 11-én, hétfőn 17 órától a Fekete István Általános Iskolában. A fogadóórát együtt tartják Adyváros másik részének önkormányzati képviselőjével Gancz Tamással. Radnóti Ákos elmondta, hogy ezen az időponton kívül is természetesen elérhető - előzetes bejelentkezés alapján - a városházi irodájában minden hónap első csütörtökén megtartott fogadóórán 14-16 óra között, ha valaki nem tud eljönni a mostani alkalomra.

SZOBORÁLLÍTÁS ADYVÁROSBAN!

2017. november 29. 14:24

Sort került Adyvárosban a Kodály-emlékév alkalmából a Kodály Zoltán úton a Nyitott ritmus (kottát ábrázoló) szobor avatására. Adyvárosban 20 éven át nem volt szoborállítás, ebben a ciklusban elindult egy program, hogy az egyik legsűrűbben lakott városrészbe is kerüljenek ki újra köztéri alkotások, hiszen a korábbiakban, sok évvel ezelőtt volt erre példa (Móra és Fekete Iskola előtt vagy Ady domb) Tavaly kikerült Kelemen Zénó szobra az adyvárosi tóba, mely az ország első vízen lévő köztéri alkotása, illetve az ország első üvegmozaik szobra a Kuopio parkba, mely Botos Péter alkotása. „Győr a kortárs művészet egyik legnagyobb fellegvárává vált” – emelte ki beszédében Borkai Zsolt polgármester és elmondta, a Halmi-Horváth István képzőművész tervezésével és Kelemen Zénó Munkácsy-díjas szobrászművész kivitelezésével elkészült alkotást a Kodály-emlékév alkalmából állíttatta az önkormányzat. A Kossuth-díjas népzenekutató, zeneszerző, oktató, világhírű zenetudós, a Magyar Tudományos Akadémia tagja és elnöke halálának ötvenedik és születésének 135. évfordulója a 2017-es év, így adott volt, hogy a róla elnevezett utcában legyen egy olyan alkotás, ami hozzá kötődik. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, Győr pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre, s bátran felvállalja a kortárs alkotásokat. Hozzátette azt is, hogy Képviselőként 7 éve elkezdődött az utak, az iskolák, óvodák felújítása, a panelházak korszerűsítése, a közvilágítás fejlesztése és sok egyéb beruházás milliárd feletti értékben, de a kultúrára is áldozni kell! Emellett sor került zöldterület rendezésére is, illetve rendőrségre bekötött kamera is van és esti világítást is kapott a szobor.

ADYVÁROS TÁBLA ÉS ZÁSZLÓK ÁTADÁSA

2017. november 09. 08:55

Újabb látványossággal gyarapodott Adyváros. Az elmúlt években jelentős fejlesztésekkel megszépített Adyvárosi tó Pláza felőli oldalán világító betűkön jelenik meg a városrész neve. Az objektumot közelében két zászlótartó oszlop is készült. Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője a magyar és a győri lobogó felhúzásával adta át hivatalosan a világító feliratot. Az Adyvárosban élők kedvelik lakóhelyüket, amit az is jelez, hogy a városrész tavaly egy országos internetes újság szavazásán elnyerte az ország legjobb lakótelepe címet. A világító betűsor kihelyezésének célja tovább erősíteni a lakosság lokálpatriotizmusát és egyúttal kiváló látványosságot és kedvelt fotózási helyszínt biztosítani a városrész legszebb helyén, a tóparton.

 

JÁTSZÓTÉR FEJLESZTÉSEK

2017. november 06. 09:12

Az őszi szünetre időzítve Adyváros több játszótere is megújult és újabb játékokkal gyarapodott – számolt be róla Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. Az adyvárosi tó partján lévő, rendkívül népszerű várjátszótér mellett található egy kisebb játszótér az Ifjúság körút 83.szám mögött, melynek területe körbe lett kerítve táblásított kerítéssel, így a gyermekek védett, zárt helyen tudnak játszani, hiszen egyik irányból parkoló van, a másik irányból pedig kutyafuttató, így a kutyusokkal sétálók és a játszótéren lévő békésen el tudnak különülni egymástól. Erre korábban több lakossági kérés is érkezett. Bónuszként a játszótérre kikerült egy darab egyensúlyozó lépegető és egy Abakusz eszköz fémvázon, mely kitűnően segíti a gyermekek logikai és számolási képességeit. Továbbá egy új körforgó játékeszköz is várja a gyermekeket. Sor került újabb 2 pad és szemeteskuka elhelyezésére is. A Kodály Zoltán út és az Ifjúság körút közti nagy zöldterületen pedig felállításra került egy hárompályás csúszda, illetve a homokozó fölé elkészült a leendő napvitorla oszlopozása is, mely majd jövő évben kerül ki, mivel szezonálisan lesz kint. Idén már ki lett helyezve egy napvitorla a Barátság Parki homokozó fölé is, ez is szintén lakossági kérés volt.

MÉG EGY GYŐRBIKE ÁLLOMÁS ADYVÁROSBAN!

2017. október 30. 08:36

Egy újabb GyőrBike állomással gazdagodott Adyváros! Ezúttal a tópart mellé került, közvetlenül a kerékpárút mellé, amely forgalmas útszakasz. Remélhetőleg sokan fogják használni, hiszen itt a közelben a soklakásos nővérszálló, a sokfajta kikapcsolódási lehetőséget nyújtó tópart, illetve bevásárlóközpontok is. Tavaly a Kuopio Park mellé került állomás, korábban pedig a Kórházhoz és a Barátság Parkhoz, így rendkívül jól ellátott Adyváros a GyőrBike állomásokat tekintve!

NAPVITORLA KIHELYEZÉS

2017. szeptember 19. 07:30

A Barátság Park játszóterének homokozója fölé kikerült a lakosság által kért napvitorla. Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy kérés érkezett be hozzá nemrég, s ő vállalta, hogy intézkedik a témában, így a gyerekek napsütés esetén árnyékban tudnak játszani, illetve kisebb eső esetén is ideális. Elmondta azt is, hogy a parkban idén már kicserélték az egyik műfüves focipálya burkolatát, a lábteniszpályáét is, illetve napvitorla került ki a tömegesen használt fitnesspark fölé is, így jelentős fejlesztések mentek végbe idén is. Időjárás függvényében a napvitorlák a homokozónál és a fitnesz parkban is kb.október elejéig maradnak kint, s természetesen a jó idők beköszöntével újra visszakerülnek.

TOVÁBBI PADOK AZ ADYVÁROSI TÓNÁL!

2017. szeptember 12. 08:00

További 7 paddal gazdagodott az adyvárosi tó környezete, melléje 3 szemeteskuka is kikerült. Radnóti Ákos a körzet képviselője elmondta, hogy lakossági kérés volt, hogy az árnyékosabb részre is kerüljenek ki padok, illetve a most felújított sportpálya is indokolta a kihelyezést, hiszen a padok a pálya mellé is kikerültek, így onnan is figyelhető a pálya. Elmondta azt is, amikor képviselő lett 2010-ben a tónál mindössze 4 db pad volt, s a minden évben történő fejlesztésnek köszönhetően most már több, mint 70 pad van a környéken, így megfelelő körülmények között lehet pihenni.

ÚJ SZOBOR ADYVÁROSBAN!

2017. szeptember 01. 09:20

Újabb köztéri alkotással gyarapodott Adyváros! Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a tavaly átadott, adyvárosi tóban megtalálható ország első úszó szobra, melyet Kelemen Zénó készített el, most egy újabb kortárs alkotással, Botos Péter: őrszem műve került ki a Kuopio parkba, mely Magyarország első köztéri geometrikus üvegszobra. Az izgalmas alkotás minden napszakban mást mutat, ahogy az üveg és a fény játéka változik, különösen este érdemes megnézni a világításnak köszönhetően még látványosabb alkotást.

EGY ÚJABB TELTHÁZAS TÓPARTY!

2017. augusztus 21. 15:11

Ezúttal is óriási siker volt az adyvárosi Tóparty! A megszokott reggeli ébresztővel indult a nap, amikor is a TÉTI Fúvószenekar vonult végig a városrészen, majd elindultak az ingyenes programok: légvár, kisvasút, lovaskocsikázás, kézműves-játékok, pónilovaglás, közben mér gyermek-és felnőtt koncertek. Sort került este a rajzverseny díjainak az átadására, majd Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője, a rendezvény megálmodója átadta a Városrész Szolgálatáért díjat Korsós Györgyné részére. Utána Soltész Rezső adott remek hangulatú koncertet, majd következett Szikora Róbert és az R-GO, akiknek az adyvárosi teltházas fellépése újra felejthetetlen pillanatokat okozott mindenkinek. Jövőre folytatás!

SZOMBATON IV. TÓPARTY!

2017. augusztus 03. 14:52

Immár IV.Tóparty Adyvárosban Szikora Róberttal és az R-GO-val, előtte Soltész Rezsővel, napközben további gyermekkoncertek és ingyenes programok: légvár, kisvasút, omnibuszos utazás, pónilovaglás, ügyességi játékok. Várunk mindenkit szeretettel!

FEL LETT ÚJÍTVA A TÓ MELLETTI FOCIPÁLYA!

2017. augusztus 01. 12:33

Megújult Adyvárosban a l-es számú tó és a várjátszótér között található kispályás futballpálya. A létesítmény töredezett, elhasználódott aszfaltburkolatát korszerű, rekortán borítás váltotta fel, melyen biztonságosan, a korábbinál lényegesen kisebb sérülésveszéllyel lehet sportolni. Felújították a kapukat, labdafogó hálót szereltek fel, kicserélték a megrongálódott, dróthálós kerítést, ezentúl stabil és tartós táblás kerítéselemek veszik körbe a területet, amely így zárhatóvá is vált. A pálya eddig nem volt megvilágítva, most reflektoros megvilágítást is kapott. Minden nap reggel 8 órától 22 óráig használható. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy folyamatosan újítják meg a területen található elhasználódott sportpályákat, hiszen nemrég került sor egy új utcai hat palánkos kosárlabdapálya átadására a korábbi egy palánkos helyett a Móra Iskola közelében, illetve a Barátság parki műfüves pálya burkolatának cseréjére. Emellett új sportos létesítményeket is létrehoztak, hiszen a Barátság parkon belül működik egy éve a kültéri fitness park is.

SZOBORFELÚJÍTÁS ADYVÁROSBAN!

2017. június 30. 09:31

Az Adyvárosi Móra Iskola előtti téren áll Bak Imre felhők című alkotása, mely az 1976-os átadás óta nem került felújításra, s nem volt méltó állapotban. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője kérésére sor került a felújításra, a Rómer Múzeum együttműködésében, s az eseményen megjelent a művész is, aki azóta már Munkácsy-és Kossuth díjas és a Nemzet Művésze lett. Elmondta, hogy akkor is bevállalt a rendszer ilyen újszerű és kortárs alkotást, noha nem volt könnyű, akkoriban, s büszke rá, hogy fel lett újítva. Radnóti Ákos elmondta, sokan nem is tudták, hogy Adyvárosban egy ilyen híres és elismert művész alkotása van, s hozzátette, hogy az önkormányzat továbbra is támogatni fogja a kortárs művészetet, hiszen nem lehet minden egyhangú és be kell vállalni az újszerű dolgokat akkor is, hogyha néha a lakosság számára ezek a művek kevésbé érthetőek, de lám itt az ékes példa, hogy akkoriban amikor elkészült, ki gondolta volna, hogy a művész ilyen szintű és rengeteg elismeréssel teli pályafutást fut be és ez megtörtént és a mostanában átadott, értékes kortárs alkotások és művészeik is hasonló karriert futhatnak be és ezáltal a város és Adyváros is gazdagodik új műalkotásokkal.

BARÁTSÁG PARKI NAGYSZABÁSÚ FEJLESZTÉSEK!

2017. június 22. 07:48

Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője számolt be a Barátság Park idei nagyszabású fejlesztéseiről felújításáról. Elmondta, hogy öröm számára, hogy a 2009-ben átadott parkban folyamatosak a megújítások, tavaly kültéri, ingyenes használható fitnessparkot is átadtak, illetve Adyvárosban múlt héten hatpalánkos kosár-és streetballpályát, illetve már zajlik a tó melletti aszfaltos sportpálya felújítása is rekortán borításra és új kerítésre cserélve, így igazán sok sportos fejlesztés zajlik itt. Hajszán Gyula önkormányzati képviselő, labdarúgó magyar bajnok, sokszoros válogatottal együtt számoltak be a műfüves pályák felújításáról.

KÖZLEKEDÉST SEGÍTŐ TÜKÖR KIHELYEZÉSE

2017. június 19. 09:21

Apróság, de még is fontos, mivel lakossági kérés volt és segítheti a közlekedés biztonságát. Kikerült egy olyan tükör az Ifjúság körút 97-nél,a  tó parkolójából való kihajtóval szemben, ami segítheti a kikanyarodást, mivel eléggé veszélyes ez a szakasz. Radnóti Ákos, a körzet képviselője elmondta, hogy az Útkezelő Szervezetet kereste meg a kéréssel, aki kihelyzte a tárgyat, s a kérése az, hogy mindenki körültekintően vezessen itt, most már talán könnyebb lesz ennek is köszönhetően a kikanyarodás, persze ha nem lenne tükör, akkor is a kresz-nek megfelelően, körültekintően kellene vezetni, de most ez javíthatja a helyzetet. Elmondta azt is, hogy több ilyet kirakrak már az évek alatt itt a környéken.

ÁTADTUK A STREETBALL-ÉS KOSÁRPÁLYÁT!

2017. június 16. 07:40

Az adyvárosi Kodály Z. utca mögötti zöldterületen, a korábbi romos, elhanyagolt terülten, ahol egy db kosárpalánk állt töredezett burkolatú felületen, most 6 db palánk került ki, hosszában teljes méretű kosárpálya készült el, keresztben pedig 4 palánkon lehet játszani a streetballt! Az ünnepélyes átadáson Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet képviselője méltatta a beruházást, így a városrész a Barátság Park után, ami tavaly egy új köztéri és ingyenesen használható fitness parkot is kapott, most újab sportfejlesztéssel gazdagodott!

TRAFÓHÁZ LEFESTÉSE

2017. június 13. 14:53

Radnóti Ákos alpolgármester a körzet önkormányzati képviselőjének többszöri kérése után az E-ON lefestette a Vezér u.-Szabolcska u.sarkán található trafóházat, amit csúnyán összefirkáltak graffitivel. Radnóti Ákos elmondta, hogy több ilyen graffiti eltávolítására is sor került a körzetében a közelmúltban is(például a Kodály Z.u. mögötti Rendőrségnél), s a jövőben is ezt mindig megteszik, remélhetőleg az elkövetők meg ebben a műfajban is gyenge tehetségüket másban élik ki, ami hasznosabb.

 1 [2] 3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20