Hírek

UTCATÁBLACSERÉK ADYVÁROSBAN!

2018. október 03. 12:17

Győr történelmi belvárosában befejeződött, Adyvárosban és Nádorvárosban folytatódik az utacnévtáblák cseréje – erről számolt be sajtótájékoztatón Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, Adyváros önkormányzati képviselője és dr. Gancz Tamás, a terület másik önkormányzati képviselője. A Győr-Szol Zrt. az önkormányzattal együttműködve idén is folytatta a 2017-ben kezdett programot, melynek megvalósulásával a lecserélik a városi utcanévtáblákat. Idén a belvárosba összesen 420 új tábla került, várhatóan az utolsó darabokat november közepén helyezik ki. Radnóti Ákos elmondta: a belvárosban zajló munkával párhuzamosan már megkezdődik az utcanévtáblák elhelyezése Adyvárosban is. Az első ütemben 26 megújult jelzés segíti majd az eligazodást. A táblák gyártása folyamatosan zajlik és a következő időszakban valamennyi csomópontra fokozatosan helyezik ki az új táblákat.

ÚJABB KUTYA WC-K ADYVÁROSBAN!

2018. szeptember 12. 11:20

Újabb 3 egyedi megjelenésű kutya wc-t adtak át Adyvárosban, ezzel már 8 ilyen van a városrészben-mondta el Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. A wc-kből zacskó húzható ki, mellyel a piszok összegyűjthető, majd utána a zárt tárolórészbe helyezhető el. Egyedi feliratot is kaptak, mely szerint: „egyik adyvárosi kutya sem képes maga után takarítani” Az alpolgármester kér mindenkit figyeljenek oda a köztisztaságra, lakossági kérés is volt, hogy újabb ilyen gyűjtők kerüljenek ki, ennek most eleget tettek és minden adott, hogy rend legyen. Elmondta azt is, hogy sajnos korábban egyesek lopkodták a zacskókat, így nehéz fenntartható a használat, kér mindkit, hogy tanusítsunk önmérsékletet. Győrben itt van most már a legtöbb ilyen gyűjtő, a 3 új helyszín a Barátság Park bejárata mellett, a második az Ifjúság krt.39-nél és a harmadik a Bán A.u, kutyafuttatónál van. Korábban kikerült 2 db az adyvárosi tóhoz, az Ifjúság krt. közepéhez és a Szigethy A.út 107.számhoz, ahol 200 lakásos tízemeletes van, illetve egy a Kuopio Parkhoz.

TESTVÉRVÁROSI TÁBLAÁLLÍTÁS

2018. augusztus 23. 13:21

Győr testvérvárosairól került ki tábla az adyvárosi tó partjára. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy Győr jó kapcsolatokat ápol a testvérvárosaival és Adyvárosban a Kuopio Park a nevét is erről az egyikről kapta többek között, de mivel sokan nem ismerik a városban az összeset, ezért döntött a tábla felállítása mellett, melyre rákerültek a távolságok is, hogy milyen messze fekszik a település a táblától, milyen irányban-égtájban, országban és a címer és zászlók is. Így a megszépült tópart és környezete egy újabb látványossággal gazdagodott.

NAGY SIKER VOLT AZ 5.TÓPARTY!

2018. augusztus 07. 12:11

Nagy siker volt az 5. adyvárosi Tóparty, ahol több ezren vettek részt az esti Szenes Iván emlékkoncerten, melyet először rendeztek meg vidéken. Napközben a gyermekek számára számtalan ingyenes program biztosította a kikapcsolódást, este pedig a koncertek teltházat vonzottak. Az est folyamán Borkai Zsolt emléktáblát kapott Szenes Andreától a művész édesapja emlékének ápolásáért, majd Radnóti Ákos Szenes Iván Művészeti díj 2018. kitüntetést és emléktáblát vehetett szintén tőle.

AUTOMATA WC ADYVÁROSBAN!

2018. augusztus 03. 10:40

Szerdán darusautóval a helyére emelték, majd a szakemberek bekötötték a csatorna és villanyhálózatba Győr harmadik automata illemhelyét mondta el Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője.  A létesítmény az Adyvárosi tónál, az új sportpálya és a folyamatosan fejlesztett és tömegesen látogatott várjátszótér közötti zöldterületen található. A vandálbiztos kialakítású, a mozgásukban korlátozottak számára is igénybe vehető, egyszerűen szervízelhető, kamerával megfigyelt közterületen lévő első lakótelepi automata illemhely 200 forintos érmével működik.  A fejlesztés a szombaton az Adyvárosi tó környezetében megrendezésre kerülő, rendkívül népszerű, egyben nagy tömeget vonzó V. Tóparty-ra készült el, ahogy a korábbi ígéretekben is elhangzott, határidőre. A beruházásnak köszönhetően immár nyolcra nőtt a nyilvános WC-k száma Győrben.

V.TÓPARTY SZOMBATON!

2018. július 30. 14:12

Szombaton már az V.Tópartyra kerül sor Adyvárosban a tó partján. Rengeteg ingyenes program és este nagyszabású Szenes Iván emlékkoncert, a táncdalfesztiválok legjobb dalaival!

ISMÉT HÍNÁRVÁGÁS AZ ADYVÁROSI TÓNÁL

2018. július 30. 14:11

Megkezdődött az idei újabb hínárvágás az adyvárosi tónál. Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, ütemezett munkálatokról van szó, idén már másodszor kerül rá sor és minden esetben elvégzik, amikor szükséges, nem szükséges bejelentést tenni. A hínár egyébként fontos a víz tisztántartásához, ezért non-stop nem kerül nyírásra, de esztétikailag zavaró lehet és amikor alacsonyabb a vízszint a kevés csapadék miatt, akkor "felfekszik" a víz felszínére, de amúgy semmilyen kárt nem okoz. Jöttek észrevételek, hogy amúrt kellene telepíteni, de a témát rövidre zárva annyit jegyeznénk meg, hogy ez nem halastó, ez csapadékvíz-tározótó, azaz minden belekerül a vízbe az esővel együtt az utcakosz, az autók által hagyott olaj-és egyéb szennyeződések, stb, nem erre a célra született a tó és utána halpusztulás következne be, ha felelőtlenül haltelepítés lenne itt, s mint ahogy pár éve a Kisalföldben címlapon lehetett olvasni, 4 db kb. 10 cm hal - ami nem telepítve került a tóba - elpusztulása is megyei szintű hír volt a kánikula kellős közepén, akkor el lehetne képzelni, hogy az ennél nagyobb testű halak esetleges elpusztulása milyen hisztériás rohamot váltana ki az újság és a lakosság körében, így ez nem támogatott.

BABA-MAMA PADOK ADYVÁROSBAN

2018. július 24. 10:25

Győrben átadtak újdonságként 2 db baba-mama padot Adyvárosban. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy az egyik a Barátság Parkba, a másik a tóparton lévő sétány mellé került, a képviselői keretből lett kihelyezve. Mindkettő forgalmas, közkedvelt helyszín, ahol évek alatt rengeteg fejlesztés történt, a tónál várjátszótér épült, a sportparkban pedig bővítették a játszóteret és mellé idén mozgássérültek számára is használható játszótér épült, s ezekkel a padokkal is szeretnék kényelmesebbé tenni a szülők és a gyerekek kikapcsolódását, hiszen a pad úgy lett kialakítva, hogy a gyermeket el lehet fektetni a felső részen kényelmesen. Az alpolgármester bízik benne, hogy beválik, s a tóparti sétány mellé idén egy automata wc-t is telepítenek a még komfortosabb kikapcsolódás érdekében.

TOVÁBBI FEJLESZTÉSEK A BARÁTSÁG PARKBAN!

2018. július 09. 11:00

Új játékkal bővült, és további elemekkel gazdagodott Adyvárosban Győr egyik legnépszerűbb szabadidős központja, a Barátság Sportpark. Az elkészült, úgynevezett teqball asztalt, a megújult és kibővült pingpongozó helyeket és a fitnesspark megnagyobbított árnyékolórendszerét Radnóti Ákos, a terület önkormányzati képviselője, városüzemeltetésért is felelős alpolgármester mutatta be a sajtó képviselőinek.

UTCATÁBLA-CSERÉK ADYVÁROSBAN

2018. június 29. 08:32

Tavaly kezdődött megy Győrben a Belvárosban az utcatáblák cseréje, mert sok helyen nem voltak, amik meg kint voltak többségük nagyon rossz állapotban volt, olvashatatlanok voltak, így elindult egy program a cserére. Idén már Adyváros egy részére is sor kerül, augusztus végéig zajlanak a munkálatok, mondta el Radnóti Ákos alpolgármester. Közel 1000 új tábla lesz így már kint és ezek strapabíróbbak, UV állóak, nem kopik le a festék, s tartósabbak is. Igényes kinézetűek, szerepel rajta a városrész elnevezése és Győr címere is. A programot a városrész többi részeiben is folytatják 2019-ben.

HÍNÁRGYÉRÍTÉS A TAVON

2018. június 01. 09:50

Megtörtént a szokásos hínárvágás a napokban, az adyvárosi I-es számú tavon. Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, hogy a hínár vágását őszig szükség szerint többször megismétlik. A munka elvégzésére a GYŐR-SZOL Zrt. egy speciális, nagy teljesítményű nád és hínárvágó gépet bérelt ki. A gép kezelője a tó felső harmadáig meríti a vágószerkezetet, majd előre haladva a gép mélyen levágja a növényzetet. Az így levágott hínárt legyűjtik a víz felszínéről, majd elszállítják a tó partjáról. A hínár visszavágása nagyban lassítja a csapadékvíz tározó tó eliszaposodását és megjelenésében is szebb képet mutat a tó és annak környezete.

JANCSIFALU TÁBLA KIHELYEZÉSE

2018. május 29. 08:32

A napokban kikerült Győrben a Jancsifalu városrészt jelző címeres tábla Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet egyik önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére. Az alpolgármester elmondta, hogy a körzetének adyvárosi részére már korábban is kikerültek ilyen táblák (adyvárosi tónál, Barátság Park sarkánál, illetve a Földes Gábor utcában), most a jancsifalusi városrész kezdeténél, a Szigethy Attila út-és Ipar utca nagy körforgalom mellé. Lakossági kérés is érkezett be, s a közmeghallgatáson is kérték, most ennek is eleget tettek!

ÚJ JÁTÉKESZKÖZÖK A BARÁTSÁG PARKBAN!

2018. május 09. 08:52

Nemrég adta át Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet képviselője a Barátság Park speciális, mozgássérülteknek készült játszóterét, melyet azóta is nagy örömmel használnak. De emellett további fejlesztést is végrehajtottak, hiszen a meglévő hagyományos játszóteret is bővítették, kényelmes és biztonságos rekortán burkolaton egy újabb területen 3 új játékeszköz is kikerült: egy mérleghinta, egy mászóvár csúszdával és egy háromágú polyball, melybe labdát lehet dobálni. A tavalyi évben lakossági kérésre a homokozó fölé napvitorla is kikerült, melyet minden évbe a tél levonulta után felszerelnek és ez is megtörtént már, így minden adott, hogy nagy területen kényelmesen játszanak a gyermekek.

ÚJ JÁTSZÓTÉR ÉPÜLT A MOZGÁSSÉRÜLTEKNEK!

2018. április 16. 14:07

Mozgáskorlátozottak számára készült játszótér Győrben, a Barátság Parkban. A ritkaságszámba menő fejlesztés eredményeképpen olyan eszközök kerültek a nagy népszerűségnek örvendő park területére, melyek mozgásukban korlátozott, akár kerekesszékben közlekedő emberek számára is könnyen megközelíthetőek és használhatóak. A terület szomszédságában található egy már meglévő játszótér is, mely 3 új játékkal bővült. A beruházást Borkai Zsolt polgármester Radnóti Ákos alpolgármesterrel együtt, Pécsi Gertrúd, a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesületének titkára, valamint Nagy Józsefné, a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének elnöke jelenlétében adta át.

MEGINT PARKOLÓHELYEK ÉPÜLTEK!

2018. április 12. 14:35

A tavalyi év végén a Körkemence utcában a Szabolcska utca felőli szakaszon folytattuk a tavaly megkezdett parkoló építést, most 8 db új parkolóhely épült a hozzá tartozó közvilágítással együtt. Ezt a fejlesztést ütemezetten, költségvetés függően 2012. óta végezzük itt a Körkemence utcában, ahol  9 épült eddig a mostani 8 új előtt és idén is folytatjuk.

MEGÚJULT A TÓPARTI NŐVÉRSZÁLLÓ

2018. április 03. 13:03

Megújult a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház nővérszállója az adyvárosi tóparton. Az épület a hetvenes évek elején épült, s közel 300 embernek tud elszállásolást biztosítani. A felújítás a magyar állam támogatásával valósult meg, illetve Kara Ákos, a körzet országgyűlési képviselőjének jelentős közreműködésével. Az épület szigetelve lett, nyílászáró csere is megtörtént, a belső felújítás is sorra fog kerülni. A Szent Imre úti nővérszálló is elkészült, a kettőre együtt közel 270 millió forintot fordítottak. Az adyvárosi körzetben ezen kívül nagyon sok panelfelújítás történt ebben a ciklusban, melyek az állam-és az önkormányzat együttműködésével, s jelentős támogatásával valósulhattak meg.

MEGVILÁGÍTÁST KAPOTT A FELHŐ SZOBOR

2018. március 22. 11:22

Tavaly nyàron újították fel Adyvárosban Radnóti Ákos alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére a Móra Iskola előtt található Felhő c. alkotást, mely munkálatokat a Rómer Flóris Múzeum szakemberei végeztek el. Az alpolgármester elmondta, hogy ezúttal a szobor esti megvilágítását is megoldottàk, így folyamatosan megcsodálható az alkotás a nap minden szakában. Hozzátette azt is, hogy az alkotója Bak Imre, aki 1976-ban, fiatal művészként készítette el a szobrot, de azóta már Kossuth-díjjal, Munkácsy-díjjal és a Nemzet Művésze címmel rendelkezik, sokan nem is tudják, hogy ilyen értékes alkotás van a városrészben. Radnóti Àkos elmondta azt is, hogy a városrész az utóbbi 2 évben tehetséges, fiatal művészek kortárs alkotásaival gazdagodott, előtte több 10 éven át nem volt szoborállítás a városrészben, s reméli, hogy az alkotók is hasonló pályafutást futnak be. Másrészt egy modern lakótelepre modern alkotások illenek, itt Adyvárosban az értékre törekednek és a kultúra sokszínűségére, s teret nyitnak a fiatal alkotóknak, melyek munkája ugyanolyan értékes és támogatandó, s ezen hozzáállást már országos szinten is értékelik és elismerik. Megköszönte az Útkezelő Szervezet és a Vill-Korr Kft. kivitelezését!

ÚJ KAMERÁK ADYVÁROSBAN!

2018. január 29. 10:49

Az elmúlt években jelentősen fejlődött a városrész köztéri kamerák általi ellátottsága, melyek a Rendőrségre vannak bekötve. 2017-ben is 3 helyszínre kerültek ki újabbak, többek között az Ifjúság körút-Kodály Z.utca, a Tihany Árpád út-tó melletti területre, illetve a Kuopio Parkba. Radnóti Ákos a körzet képviselője elmondta, hogy közel 20 kamera vigyázza most már Adyvárost, s nem csak a forgalmas-és balesetveszélyes helyszíneket, hanem olyan parkokat, zöldterületeket is, amiket az utóbbi években felújítottak és az értékes környezetet és nyugalmat szeretnék biztosítani. 2018-ban is folytatják a bővítést!

ADYVÁROSI FAÜLTETÉSEK

2018. január 19. 11:32

Tavaly nagyszabású faültetési programot jelentettünk be,  mely minden városrészt érint, így Adyvárost is. Adyvárosban 55 darab, a városi élet sajátosságait jól tűrő fával bővült a növényállomány, mondta el Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, adyvárosi képviselő. Többek között oszlopos hársfa, holland szil, tuilpánfa, oszlopos galagonya került ki a többek között a Kuopio Parkba, az Ifjúság körútra, a Szigethy Attila útra, Földes Gábor utcába. Idén is folytatódik a program hasonló mennyiségben!

FOGADÓÓRA ADYVÁROSBAN

2017. december 04. 07:39

Radnóti Ákos alpolgármester, Adyváros 7.sz. választókörzetének önkormányzati képviselője fogadóórát tart december 11-én, hétfőn 17 órától a Fekete István Általános Iskolában. A fogadóórát együtt tartják Adyváros másik részének önkormányzati képviselőjével Gancz Tamással. Radnóti Ákos elmondta, hogy ezen az időponton kívül is természetesen elérhető - előzetes bejelentkezés alapján - a városházi irodájában minden hónap első csütörtökén megtartott fogadóórán 14-16 óra között, ha valaki nem tud eljönni a mostani alkalomra.

 1 [2] 3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21