Hírek

HAJLÉKTALAN-PROBLÉMÁK ELLENI INTÉZKEDÉSEK

2013. október 12. 10:47

Radnóti Ákos képviselő kérésére hatékony ellenőrzéseket és intézkedéseket hajtott végre a rendőrség a hajléktalanok botrányos közterületen való viselkedése ellen. Rengeteg bejelentés érkezett a képviselőhöz, aki naponta szintén tapasztalta a jelenséget, mely szerint Adyvárosban a volt "Thüringia" tömb(most Rossmann, Jysk, Fakocsma) területén illetve a Tesco áruház körül a hajléktalanok megbotránkoztatóan viselkednek, erőszakosan koldulnak, köztisztaságot sértenek szemeteléssel és normális esetben toaletten elvégzendő tevékenységgel, ami tarthatatlanná vált. A képviselő nagy hangsúlyt helyezett a környék rendbetételére, szépen rendbe van tartva az üzletközpont és környéke is, térfigyelő kamera is kikerült, s mindenki számára lehetőség lenne a ”normális” utcán való tartózkodás, de ezzel egy réteg nem tudott élni, hiszen a közterület mindenkié, de vannak szabályok, amiket be kell tartani. Ezért a rendőrség az indokolt esetekben határozottan intézkedett és fog, a későbbiekben is!

ELKÉSZÜLT AZ ADYVÁROSI KÖRFORGALOM!

2013. október 09. 17:31

A mai nap Borkai Zsolt jelenlétében, Radnóti Ákos önkormányzati képviselővel együtt átadták a Kodály Z.u.- Földes G.u. körforgalmat. Radnóti Ákos elmondta, a 4 éves ciklus alatt a körzetében a legnagyobb közlekedési beruházás valósult meg, s külön megköszönte ehhez Borkai Zsolt támogatását.  A képviselő hozzátette, hogy az utca képe jelentősen megváltozott nem csak a közlekedés minőségnek javulása szempontjából, hanem a parkosítás, növényesítést illetően is, hiszen nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy minél több zöldterület kerüljön a járdák mellé és magába a körforgalomba is és a látvány önmagáért beszél! Emellett nemrég a szomszédos Kuopio Park első fele is megújult, hiszen 15 év után működik a szökőkút, új padokat tettek ki és fákat is ültettek, az utca elején pedig tavaly végeztek nagyszabású parkosítást és díszburkolat építést az Ifjúság körút felé, így a Kodály Zoltán utcakép jelentősen megváltozott és sokkal szebb és zöldebb lett. Elmondta azt is, hogy nem csak az autósok miatt, hanem a két szomszédos iskola biztonságosabb gyalogos-és kerékpáros megközelítése is szempont volt emellett, megelőzendő az esetleges baleseteket.

Megnézem videón>>>

A mai nap Borkai Zsolt jelenlétében, Radnóti Ákos önkormányzati képviselővel együtt átadták a Kodály Z.u.- Földes G.u. körforgalmat.
Radnóti Ákos elmondta, a 4 éves ciklus alatt a körzetében a legnagyobb közlekedési beruházás valósult meg, s külön megköszönte ehhez Borkai Zsolt támogatását.  A képviselő hozzátette, hogy az utca képe jelentősen megváltozott nem csak a közlekedés minőségnek javulása szempontjából, hanem a parkosítás, növényesítést illetően is, hiszen nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy minél több zöldterület kerüljön a járdák mellé és magába a körforgalomba is és a látvány önmagáért beszél! Emellett nemrég a szomszédos Kuopio Park első fele is megújult, hiszen 15 év után működik a szökőkút, új padokat tettek ki és fákat is ültettek, az utca elején pedig tavaly végeztek nagyszabású parkosítást és díszburkolat építést az Ifjúság körút felé, így a Kodály Zoltán utcakép jelentősen megváltozott és sokkal szebb és zöldebb lett. Elmondta azt is, hogy nem csak az autósok miatt, hanem a két szomszédos iskola biztonságosabb gyalogos-és kerékpáros megközelítése is szempont volt emellett, megelőzendő az esetleges baleseteket.

SZEMÉTGYÛJTÉS VOLT ADYVÁROSBAN

2013. október 07. 16:27

A Fidelitas gyõri csapata szemétgyûjtést hirdetett, melynek keretében közel 10 zsáknyi szemetet szedtek össze a fiatalok, ezúttal Adyvárosban. Radnóti Ákos a szervezet elnöke - egyben a városrész önkormányzati képviselõje - elmondta, hogy Adyváros a legtisztább városrész Gyõrben, de ennek ellenére így is sok szemetet sikerült összeszedni. Az akció során a Barátság Parktól elindulva az Ifjúság körúton végig, majd mögötte a kutyafuttató, tó területén át a Kodály Zoltán út irányában, a Kuopio Park területén dolgoztak, rengeteg eldobott papírt, cigarettás dobozokat szedtek össze, sõt sok pad elõtt fel is felsöpörték a ledobott csikkeket és a szabadon lévõ parkolóhelyeket is kisöpörték, mivel a szegélyek mentén sűrűn szeméttel volt belepve, néhány helyen már növényzettel benőve. A Szauter utca melletti sportpályán összetört üvegeket kellett felsöpörni, s sok sörösdobozt, noha kukák minden helyen egyébként pár méterre elérhetőek lennének.

Megnézem a videót>>>

A Fidelitas gyõri csapata szemétgyûjtést hirdetett, melynek keretében közel 10 zsáknyi szemetet szedtek össze a fiatalok, ezúttal Adyvárosban. Radnóti Ákos a szervezet gyõri elnöke - egyben a városrész önkormányzati képviselõje - elmondta, hogy Adyváros a legtisztább városrész Gyõrben, de ennek ellenére így is sok szemetet sikerült összeszedni.
A szombati akció során a Barátság Parktól elindulva az Ifjúság körúton végig, majd mögötte a kutyafuttató, tó területén át a Kodály Zoltán út irányában, a Kuopio Park területén dolgoztak, rengeteg eldobott papírt, cigarettás dobozokat szedtek össze, sõt sok pad elõtt fel is felsöpörték a ledobott csikkeket és a szabadon lévõ parkolóhelyeket is kisöpörték, mivel a szegélyek mentén sűrűn szeméttel volt belepve, néhány helyen már növényzettel benőve. A Szauter utca melletti sportpályán összetört üvegeket kellett felsöpörni, s sok sörösdobozt, noha kukák minden helyen egyébként pár méterre elérhetőek lennének.
Radnóti Ákos hozzátette, hogy jövõre Ménfõcsanakon, illetve Újvárosban folytatják, ahol a Fidelitas két alelnöke is önkormányzati képviselõ: Takács Tímea és Fekete Dávid. És bízik benne, hogy minél többen csatlakoznak a munkához, mellyel a környezetünk még tisztábbá válhat.

SZÉP KÖRNYEZET 2013 VERSENY-ADYVÁROSI FŐDÍJ

2013. szeptember 30. 20:26

Ismét eredményesen szerepelt Adyváros a  „Szép környezet – Jó közérzet” versenyen. Társasház, lakásszövetkezeti lakótömb kategóriában a Kodály Zoltán u. 34-44. lakóközössége diadalmaskodott és kapott 250 ezer forintos vásárlási utalványt, melyet a környezetük szépítéséhez használhatnak fel. A ház körül egy csodálatos Barátság park van és a ház is pár éve szépült meg. Nemrég a parkolóhelyeket is felfestették, a park előtti vízelvezetést is megoldották, illetve egy új köztéri kamera is kikerült Radnóti Ákos képviselő intézkedésére, így a környék igazán rendezett. Gratulálunk és jövőre is bíztatjuk a közösségeket és lakókat, hogy pályázzanak!

TÍZ ÚJ PARKOLÓHELY A BARÁTSÁG PARKBAN!

2013. szeptember 20. 11:11

Elkészült 10 új parkolóhely a Barátság Parkban, amire nagy igény volt már az ott lakók és az oda sportolni vágyók részéről is. Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: tervezetten folynak a parkolóhely-bővítések, hiszen a tavalyi évben a Körkemence utcában, a Szigethy A.97-107.környékén volt erre lehetőség, idén pedig ez a bővítés valósult meg, de továbbiakra is sor kerül még a körzet más részein ebben az évben. Hozzátette, hogy idénre az általa képviselt körzet összes utcájában elkészült a parkolóhelyek felfestése, így a Barátság Park melletti Ifjúság körúton, s a szomszédos Földes Gábor utca tízemeletes házai előtt-és mögött is, pont azért, hogy kulturált-és szabályos parkolás biztosítva legyen, hiszen ezáltal is szabadultak fel parkolók, amennyiben a felfestéseket betartva parkolnak, de ezzel az újabb 10 hellyel a környéken lakóknak is könnyebb lesz a parkolás, hiszen a sportolni jövők így kevésbé veszik el a helyeket a lakóház előtt.

Megnézem videón >>>

ISMÉT RADNÓTI ÁKOS A FIDELITAS GYŐRI ELNÖKE!

2013. szeptember 19. 08:56

Radnóti Ákost ismét elnökké választotta a Fidelitas Győri Szervezete, aki 2007.óta a 4.ciklusát kezdi meg a csoport élén, s két évre szól az újabb megbízatás. Radnóti Ákos önkormányzati képviselőként is aktívan kiáll a fiatalokért, a szervezetben a következő két éves ciklusban is hasonló jelenlétet és kiállást ígér értük és várnak minden csatlakozni kívánót is.

 

ÚJ PADOK A TIHANYI Á.87.SZÁMNÁL

2013. szeptember 10. 12:15

Lakossági kérés volt, hogy a Tihanyi Árpád út 87.szám tízemeleteseknél, ahol a ház falánál egy darab pad volt eddig, kerüljön ki egy újabb is. Nos Radnóti Ákos képviselő intézkedett, a meglévő pad felújításra került, mellé kikerült még egy felújított, szépen lefestett ugyanolyan pad is, illetve kikerült harmadikként egy teljesen új is, szemeteskukával. Bár apróság, de most így egy helyett, három padon lehet kikapcsolódni! (Sajnos a ház falát összefirkálták időközben...) A környéken idén, a szomszédos tónál már több, mint 10 új pad kínálja a pihenési lehetőséget és a szomszédos Ifjúság körúton és a Kodály Zoltán u.legelején is közel 50 új pad került ki az elmúlt egy évben.

MÁR HASZNÁLHATÓ A KÖRFORGALOM

2013. augusztus 30. 14:40

Megfelelő ütemben halad az utóbbi idők legnagyobb közlekedési beruházása Adyvárosban, a Kodály Z.-Földes G. körforgalom építése. Az ígéreteknek megfelelően az iskolakezdésre már körforgalomként funkcionál, s így kell benne közlekedni, ezért mindenkitől figyelmet kérünk a megváltozott rend miatt! A továbbiakban pedig folytatódnak a munkálatok, aszfaltozás és kerékpárút, járdaépítések, biztonságosabb zebrák kialakítása, hogy teljesen kész legyen. Köszönjük a türelmet, s nemsokára már könnyebben és balesetmentesebben közlekedhetnek az autósok, gyalogosok, kerékpárosok is.

GYERE ÉS JÁTSSZ VELÜNK A BARÁTSÁG PARKBAN!

2013. augusztus 28. 14:33

A „Gyere és játssz velünk a Barátság Parkban!” – program keretében sportolási lehetőséget biztosít a rászoruló gyerekeknek a Győr-Szol és a családsegítő, melynek keretében ping-pong, tollas-, kosár-, foci- és gumilabdákat adnak, a segítők maguk is csatlakoznak a gyerekekhez, és bemutatják az egyes sporteszközök használatát is. Radnóti Ákos a sajtótájékoztatón a 10 éves Martinnal játszott egy jó kis ping-pong meccset.

Megnézem videón>>>

ÚJRA MŰKÖDIK A KUOPIO-PARK SZÖKŐKÚTJA!

2013. augusztus 07. 13:20

15 év után ismét működik a Kuopio-park szökőkútja! A mai átadáson Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy Szabó Erik képviselő közös támogatásával valósították meg a fejlesztést, ami során az elhanyagolt, működésképtelen szökőkút gépészetét, vízforgatóját tették rendbe, továbbá az alkotás összetört elemeit javították ki és tisztították meg az egészet. Emellett a környéken lévő padokat cserélték újakra, illetve szemeteskukákat is kihelyeztek, továbbá az itt lévő ivókutat is felújították és használhatóvá tették. Őszre az időjárás függvényében új, árnyékot adó fákat is ültetnek. A szökőkút megóvása, rendeltetésszerű használata és a környék közbiztonsága érdekében a rendőrségre bekötött, 0-24 órán át figyelő kamera került kiépítésre. Radnóti Ákos elmondta, hogy a szökőkút az szökőkút, s nem fürdőmedence (akinek ez nem tűnne fel...), matricák is ki vannak helyezve, hogy nem ivóvíz és tilos a fürdőzés, s rendszeresen vegyszeres kezelésű vizet forgat a berendezés is. Egyeztettek a Közterület-felügyelettel, Rendőrséggel is, akik rendszeresen ellenőrzik majd a környéket is a rendeltetésszerű használat miatt. Kérik a képviselők a lakosságot is, hogy óvják, becsüljék meg a felújított szökőkutat, mivel az esetleges javítása a közös pénzünkből kell hogy megvalósuljon, mivel az átadás után már gyerekek mászkáltak bele a szüleik, nagyszüleik jelenlétében, ezáltal eldugítva a lefolyót...

Megnézem az eseményt>>>

FELÚJÍTOTTÁK A TÓ MELLETTI SPORTPÁLYÁT!

2013. július 24. 13:56

Elkészült a nemrég megszépült adyvárosi-tó melletti betonos sportpálya felújítása! Radnóti Ákos képviselő ígéretet tett rá, hogy a ciklus során a körzetében lévő, s használhatatlan sportpályák megújúlnak, ennek keretében - a mostanitól nem messze - két éve már a Szauter utca melletti focipálya lett újra használható, most pedig ezt csinálták meg, közel másfél millió forintból. Sok szülő kérte, hogy történjen meg a fejlesztés, s most elégedetten nyugtázták, hogy úrja használható, mivel eddig fűvel volt benőve a beton, a kerítés rozsdás és hiányos volt, kapuk sem voltak, felfestések sem. Most a rossz burkolatot, ahol szükséges volt kijavították, kapuk vannak hálóval és fel van festve a pálya, körülötte pedig kicserélték a teljes kerítést és le is festették az oszlopokat, 2 új szemeteskukát is kiraktak. Így a környéken már 2 rég-új focipálya használható, s mindez úgy, hogy a korszerű Barátság Park műfüves pályái sincsenek innen messze.

Megnézem videón>>>

BUSZMEGÁLLÓ ASZFALTOZÁSA

2013. július 19. 10:35

Az Ifjúság körút 47.számnál a buszmegálló melletti járda és kerékpárút már korábban fel lett újítva, de a le-és felszálló résznél sajnos csak a szóló buszok esetében volt megfelelő méretű aszfaltozás, ezért intézkedett Radnóti Ákos képviselő, hogy a csuklós buszok esetében történő megközelítésnél is szilárd burkolat legyen a busz teljes hosszában. Így nem a poros, sáros talajon át kell közlekedni. Apróság, de a sok bosszúság most már a múlté.

EGYRE SZEBB A KODÁLY Z.U.LEGELEJE

2013. július 09. 11:50

Tovább folytatódott a Kodály Z.u. 2. A/B/C/D környékén a terület megszépítése és felújítása. A tavalyi évben díszburkolatot helyeztek el a környéken, a régi járdákat felújították, illetve új járdát is építettek az Ifjúság körúti házak felől, emellett már tavaly átadtak 8 db új padot és 4 új hulladékgyűjtőt és a parkosított részt körbekerítették és füvesítettek, 120 cserjét helyeztek el.  A parkosítás eredménye látható is, hiszen a panelházak között ennek eredményeként egy üde zöldfolt jött létre, a körbekerítésnek köszönhetően nincs letaposva a gyep sem, s a lakók is vigyáznak a szépen felújított környezetre.

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő ígéretet tett rá, hogy folytatják a környék megújítását, ennek eredményeként most 5 régi padot cseréltek le újakra, illetve további 5 újat is kihelyeztek, további 3 új hulladékgyűjtőt, mivel a köztisztaságot illetően is szükség van a környéken korábban átadott 100 db új szemeteskuka-állomány fejlesztésére, illetve ahol szükség volt újra humuszolták a területet, így ez az adyvárosi tömb A Kodály Z-Ifjúság körút saroknál a környék kedvelt közösségi találkozóhellyé vált, s immár közel 20 pad és zöldterület várja a pihenni vágyókat.

Megnézem a videót>>>

Tovább folytatódott a Kodály Z.u. 2. A/B/C/D környékén a terület megszépítése és felújítása. A tavalyi évben díszburkolatot helyeztek el a környéken, a régi járdákat felújították, illetve új járdát is építettek az Ifjúság körúti házak felől, emellett már tavaly átadtak 8 db új padot és 4 új hulladékgyűjtőt és a parkosított részt körbekerítették és füvesítettek, 120 cserjét helyeztek el.  A parkosítás eredménye látható is, hiszen a panelházak között ennek eredményeként egy üde zöldfolt jött létre, a körbekerítésnek köszönhetően nincs letaposva a gyep sem, s a lakók is vigyáznak a szépen felújított környezetre.
Radnóti Ákos önkormányzati képviselő ígéretet tett rá, hogy folytatják a környék megújítását, ennek eredményeként most 5 régi padot cseréltek le újakra, illetve további 5 újat is kihelyeztek, további 3 új hulladékgyűjtőt, mivel a köztisztaságot illetően is szükség van a környéken korábban átadott 100 db új szemeteskuka-állomány fejlesztésére, illetve ahol szükség volt újra humuszolták a területet, így ez az adyvárosi tömb A Kodály Z-Ifjúság körút saroknál a környék kedvelt közösségi találkozóhellyé vált, s immár közel 20 pad és zöldterület várja a pihenni vágyókat.

ADYVÁROSI TÓ FELÚJÍTÁS UTÁNI ÁTADÁSA

2013. július 05. 14:27

Átadták a megújított Adyvárosi tót! Az elmúlt évek területfejlesztései és beépítési viszonyai indokolttá tették, hogy a városrészek csapadékvíz-elvezetése kiemelt prioritásként szerepeljen a város fejlesztési programjában. Ennek elemeként megvalósult az Adyvárosi 1. sz. tározótó rekonstrukciója. A tó fontos része annak a hármas tórendszernek, melyek Adyváros és a József Attila lakótelep csapadékvíz-elvezetését hivatottak szolgálni (csapadékvízbefogadó,-tározó, illetve -lefolyást késleltető tavak). A lakosság részéről régóta komoly igényként jelentkezett a tározótavak környezetének rendbetétele, hiszen a lakótelepi környezetben a csapadékvíz-tározó funkción túl közösségi térként az aktív pihenés színterei is ezek a tavak.

Megnézem a videót >>>

JÁTSZÓTÉR LEKERÍTÉSE IFJÚSÁG KRT.39.

2013. június 28. 09:04

Egy újabb játszótér lett lekerítve a gyermekek biztonsága érdekében, ezúttal az Ifjúság körút 39.sz.előtt. Itt is lakossági kérés volt, mivel a játszótér szomszédjában nemrég elkészült az új kerékpárút, mellette pedig a nagyforgalmú közút van, Radnóti Ákos képviselő támogatta a kérést és most elkészült. Ez is korszerű és tartós, táblásított kerítésből. Ez a játszótér is korszerűsödik folyamatosan, hiszen két éve egy új ivókutat kapott, tavaly pedig két új padot és egy mókuskerék játékeszközt.

Megnézem a videót erről a témáról >>>

ÚJBÓL RADNÓTI ÁKOS A FIDESZ GYŐRI ALELNÖKE!

2013. június 26. 14:27

A Fidesz Győri Szervezete kedden megtartotta a tisztújító közgyűlését. Borkai Zsolt eddigi elnököt újraválasztották, vele együtt hétfős elnökség alakult, melyben Bolla Péter, Kara Ákos, Németh Zoltán, Radnóti Ákos, Simon Róbert Balázs és Dr.Somogyi Tivadar alelnökök lettek. Az elnök és elnökség mandátuma két évre szól.

ÚJ KERÍTÉS+JÁTÉKESZKÖZ A SZABOLCSKA UTCAI JÁTSZÓTÉREN!

2013. június 24. 17:25

Folytatódott a ciklus elején megkezdett játszótér korszerűsítési projekt, melynek keretében a Szabolcska u-Török I.u. kereszteződésben lévő játszótér lett körbekerítve. A cél az volt, hogy a gyermekek, a játszótéren biztonságban legyenek és ne tudjanak kiszaladni a közeli úttestre. Tavalyi évben keresték meg Radnóti Ákos képviselőt ez ügyben, mivel sokszor problémát okozott a szülők számára, hogy a nagyméretű játszótéren nem lehet mindig könnyen vigyázni a gyerekekre, s megelőzendő a bajt, ezért is kérte közel 30 szülő ezt. A képviselő ígéretet tett rá, hogy megvalósul, a táblásított kerítés elkészült, emellett egy új mókuskereket is kihelyeztek. Tavaly ez a játszótér már bővült egy négyüléses mérleghintával is.

RÁMPA ÉPÜLT A MOZGÁSSÉRÜLTEKNEK A MÓRA ISKOLÁNÁL

2013. június 21. 10:17

Elkészült a mozgássérülteknek épített rámpa a Móra Ferenc Iskolánál, melynek építését Radnóti Ákos képviselő kezdeményezte. Elmondta, hogy a nemrég energetikailag és kívülről is korszerűsített épület eddig is megközelíthető volt a mozgássérültek számára egy irányból, de most a forgalmas Kodály Zoltán u. felől is, a most megépített, igényes kivitelezésű, korlátokkal felszerelt rámpán is meg lehet közelíteni azt. A képviselő hozzátette, hogy eddig is külön figyelt a mozgássérültekre, hiszen korábban is jó pár helyen készült számukra a körzetében akadálymentesített járda, illetve a számukra fenntartott parkolókat is nagyméretű jelekkel újrafestették.

ÚJ PADOK A SZIGETHY A.81-95.TERÜLETEN

2013. június 18. 14:11

Lakossági kérés érkezett be Radnóti Ákos képviselőhöz, melyben a Szigethy A.út 89-95.területen a meglévő két régi pad cseréjét kérték a lakók. A képviselő támogatta, melyet követően kikerült két teljesen új pad, illetve egy harmadik felújított padot is mellétettek. Sőt a 81.sz-nál is az egy darab régi padot felújították, lefestették és mellé még egy ilyen új pad is kikerült, így a környék 2 új és 3 felújított paddal gazdagodott. Nem mellesleg ezek a panelházak most megújúltak, a mellettük lévő park már tavaly kapott 3 új padot és bokrokat, illetve füvesítést és egy új járdát, sőt idén egy másik járda is elkészült, oszlopozással is védve, illetve a parkolóhelyeket is felfestették a környéken. Továbbá az épületek előtt új járda és kerékpárút is épült, így igazán szépen gazdagodott a környék.

OSZLOPOZÁS TIHANYI Á. UTCÁBAN

2013. június 17. 09:28

Elkészült a Tihanyi Á.u.-Vasvári P.u. kereszteződés oszlopozása, ami szükségessé vált, mivel elkészült az új járda-és kerékpárút is, illetve forgalmas gyalogátkelőhely is van itt egyben. Ez sokakat nem zavart és az oszlopozásig, nagyon sokszor erre fittyet hányva, a magukról megfeledkező autósok gyakran felparkoltak ide szabálytalanul... Sajnos nincs más megoldás ez ellen, hiába vannak közlekedési előírások, rengetegen megszegik, nagyon sok oszlopozási kérés érkezik be a képviselőhöz, de mindenhol sajnos nem lehet megcsinálni és tetemes a költsége is, de ennek ellenére még a körzetben idén több helyen is lesz hasonló intézkedés.

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 [11] 12  13  14  15  16  17  18  19  20