Hírek

ÚJ ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐK ADYVÁROSBAN

2014. április 09. 15:23

Az április 6-i országgyűlési választás a Fidesz-Kdnp győzelmét hozta, így Adyvárosban is nagyarányú győzelmet aratott a két új képviselő Simon Róbert Balázs és Kara Ákos. Radnóti Ákos képviselő köszöni az adyvárosiaknak, hogy támogatták az elmúlt 4 év megkezdett munkájának a folytatását és megköszöni Borkai Zsolt polgármesternek és Szakács Imrének - akik eddig a parlamenti képviselők voltak a városban - az eredményes munkájukat, hiszen polgármester úr országgyűlési képviselőként is rendkívül sokat dolgozott a városért és Adyvárosért is, mely munkát most polgármesterként továbbra is folytat. Egyúttal jó munkát kíván az új két képviselőnek és kéri őket, hogy hasonló intenzitással támogassák Adyvárost.

KÖZGYŰLÉSI FELSZÓLALÁSOK A KÖZBIZTONSÁGÉRT ÉS A RENDÉRT

2014. március 28. 10:59

A legutóbbi közgyűlésen került sor a Győri Rendőrkapitányság és a Közterület-Felügyelet beszámolójára. Radnóti Ákos képviselő megköszönte Horváth Csaba kapitánynak és Truka István intézményveztőnek az elvégzett feladatokat és felszólalásában elmondta a kéréseit, melyeket a következő oldalon olvashatnak.

FIATALOK A FIDESZ MELLETT

2014. március 19. 18:26

Közös sajtótájékoztatót tartott a Fidelitas Gyõri Szervezete, illetve Simon Róbert Balázs és Kara Ákos, a Fidesz-KDNP országgyûlési képviselõjelöltjei. Radnóti Ákos, a szervezet gyõri elnöke elmondta, hogy aktívan támogatják a képviselõ-jelölteket a kampányban, aláírásgyûjtéssel, utcai jelenléttel, s nagyon sok fiatalt szólítanak meg közben, biztatva õket, hogy menjenek el szavazni április 6-án és szavazzanak amellett, hogy a megkezdett munka folytatódjon. Egyúttal megköszönte Borkai Zsoltnak és Szakács Imrének az eddig országgyûlési képviselõi munkáját is.

Megnézem videón>>>

 

KÖZTISZTASÁGÉRT TÁBLÁK

2014. március 13. 13:54

Három darab nagyméretű figyelemfelhívó táblát helyzetek ki a napokban Adyvárosban a köztisztaság védelme érdekében. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy sok lakossági kérést kap, melyben jelzik, hogy több intézkedés történjen a minél nagyobb köztisztaságért. Szemetelés, kutyapiszok témákban érkezik a legtöbb bejelentés, mivel nagyméretű kutyafuttató van az Ifjúság körút mögött és sokan nem tartják tiszteletben az elvárt kultúrált magatartást. De sok rongálás is történt a felújított játszótereknél, focipályáknál, zöldterületen is. Ezért az adyvárosi tó-és a Szauter u. melletti sportpályáknál, illetve a Bán Aladár u.melletti játszótérnél kerültek kihelyezésre ezek a táblák, melyben felhívják a figyelmet a köztisztaság betartására és a közös értékek megőrzésére, mivel rongálás esetén a helyreállításhoz szükséges forrást lehetne új dolgokra is költeni, illetve bírságolható a szemetelés, a kutyatartás nem megfelelő betartása és a károkozás is. A képviselő hozzátette, hogy az elmúlt 3 évben 120 új szemeteskuka került ki a környékre és lomtalanítás is volt és lesz is idén, hogy minél tisztább legyen Adyváros, továbbá a Közterület-felügyelet és a Rendőrség közreműködésével, a kiépült kamerarendszer segítségével is igyekeznek ellenőrizéseket lefolytatni. Bízik benne-tette hozzá, hogy a táblák kikerülése, figyelemfelhívó jellege, nevelő célzata is hozzájárul ahhoz, hogy továbbra is Adyváros maradjon az egyik legtisztább városrész.

TOVÁBBI PANELFELÚJÍTÁSOK

2014. március 12. 09:24

Folytatódnak a panelfelújítások! Adyvárosban tartott sajtótájákoztatót Borkai Zsolt polgármester Simon Róbert Balázs és Kara Ákos országgyűlési képviselő-jelöltekkel. A helyszín, a Szigethy Attila út 97-107., ahol a közel 200 lakásos ház több, mint 300 millió Ft-ból fog megújulni! Ez lesz már az 6. nyertes panelház-tömb, ami 2010 óta lévő ciklusban fel lesz újítva Radnóti Ákos önkormányzati képvislő körzetében!

CSATLAKOZÁS A CSAPATHOZ

2014. február 03. 14:26

Aki szeretne részt venni a kampányban, szeretné támogatni azt, hogy a Fidesz-kormányzás megmaradjon, szeretné, ha továbbra is Fideszes országgyűlési képviselői legyenek Győrnek és szeretne segíteni Radnóti Ákos önkormányzati képviselőnek, akkor örömmel várjuk a jelentkezését itt, e-mailben>>>. Várunk minden segítséget, hogy továbbra is jó irányba menjenek az ország dolgai és városunk is tovább fejlődhessen, legyen az szórólapozás, standolás, plakátolás, ajánlás-gyűjtés, stb. Fiatal segítőket meg örömmel lát a képviselő a Fidelitas csapatában 14-35 éves kor között, online jelentkezés a Fidelitasba itt>>>

FAÜLTETÉSEK ADYVÁROBAN

2013. december 20. 13:41

Az utóbbi időkben 17 db fa lett kiültetve Adyvárosban Radnóti Ákos választókörzetében. Leginkább novemberben, a fagyok közeledtével volt célszerű ezt a munkát elvégezni, mivel a szakemberek szerint erre a legalkalmasabb időszak, a lombhullás utáni, mert ilyenkor a fák nyugalmi állapotban vannak, de volt még korábbi ültetés is idén. 2 juhar és 2 lucfenyő a Barátság Parkba, 3 fűzfa az adyvárosi tóhoz, 2 fűzfa az Ifjúság krt 66. és 70. elé, 1 hársfa a Szabolcska u.19-nél, 2 hársfa a Szabolcska u. - Török I. játszótérre került ki, míg korábban 5 db fa a Kuopio park szökőkútja köré.

VÁLTOZOTT A BUSZMENETREND, KEDVEZŐBB ADYVÁROSI JÁRATOK!

2013. december 18. 18:01

Megváltozott több helyen is a buszmenetrend! Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy lakossági fórumon vetették fel többen is neki, hogy módosítsanak az őket érintő járatokon, s közbenjárására sikerült olyan megoldást találniuk, ami nem jár pluszköltséggel a városnak, viszont dinamikusabb közlekedést hozott. Radnóti Ákos részletezte, a 23-as számú járat menetrendjét például úgy módosították több, mint 10 esetben, hogy plusz járat jár a kora reggeli és a délutáni órákban. Ezzel a megoldással az iskolába, munkába járóknak is megkönnyítették a közlekedését, illetve azokét az idősekét is, akik a kórházba szeretnének eljutni, valamint a 32, 34, 36 járatok esetében pedig el lett törölve a fel- és leszállási korlátozás, így igénybe lehet venni nádorvárosi- és adyvárosi úticélokra is, különösen a kórház esetében. A sajtótájékoztatón Dr. Somogyi Tivadar kifejtette, a tavalyi kényszerű kilométer csökkentés után kialakított új menetrend nem minden pontjában felelt meg a lakossági igényeknek, ezért a tapasztalatokat megvizsgálva finomhangolást végeztek rajta.

Megnézem videón>>>

ADVENTI AKCIÓ A BELVÁROSBAN

2013. december 17. 15:59

Megtartotta az idei 2.adventi akciót a Fidelitas, melynek keretében 100 adag teát osztottak szét a már igazi téli hidegben a sétálóknak és kívántak kellemes ünnepet mindenkinek. Radnóti Ákos, a szervezet gyõri elnöke elmondta, hogy folyamatosan jelen voltak eddig is a helyi közéletben és így tesznek a késõbbiekben is, mai akciójuknak is az a célja, hogy egy apró figyelmességgel kedveskedjenek a gyõrieknek és az ünnep valóban békében, nyugalommal teljen el, s ilyenkor különösen fontos, hogy egymásra figyeljünk és máshoz is eljusson ez az üzenet.

Megnézem videón>>>

FELÚJÍTOTT PANELHÁZAK ÁTADÁSA

2013. december 14. 13:49

Két újabb épülettömb, nevezetesen a Szigethy A. út 81-87. és a 89-95. számú épület Zöld Beruházási Rendszer Klímabarát Otthon panel alprogram keretében megvalósult energetikai felújításának átadása történt meg a mai napon, melyeket Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos, a terület önkormányzati képviselője adott át.

 

 

KERÉKPÁRUTAK-ÁTADÁSA

2013. december 10. 16:59

Átadták az új kerékpárutakat, mely alkalomból Radnóti Ákos képviselő Borkai Zsolt polgármesterrel, Simon Róbert Balázs alpolgármesterrel, Kara Ákos országgyűlési képviselővel kerékpárral érkeztek meg.  A projekt 207 millió forintból valósult meg, s Nádorváros, Adyváros, Gyárváros, Marcalváros I. - kerékpáros közlekedése vált biztonságosabbá az Ifjúság körút - Vasvári P. u. - Lajta út, a Kálvária út - Tihanyi Á. út között, a Bartók B. út - Szent Imre út, a Kálvária út - Szigethy Attila út, a Mészáros Lőrinc út és a Kandó K. út - Hűtőház út kerékpáros nyomvonalon. Összességében 6 km kerékpárút épült, hét közintézmény közelében 75 db kerékpártámat is elhelyeztek, a Barátság Park és a Móra Iskola előtt pedig fedett kerékpártárolót is.

MEGNÉZEM VIDEÓN>>>

ÚJ PARKOLÓHELYEK ÉS ÚTFELÚJÍTÁSOK

2013. december 04. 11:06

A Szigethy A. u. – Szabolcska u. - Körkemence u. környezetében a parkolóhelyek hiánya nehezíti gyakorta a lakók mindennapjait, ezért az elmúlt 10 évben mintegy 50 új parkolóhelyet alakítottunk ki a környéken – mondta el Radnóti Ákos adyvárosi önkormányzati képviselő, aki ezekből aztán a legutóbbi időszak fejlesztéseit említette meg: közvetlenül a Szigethy A. 97-107. panelház mögött, ahol több, mint 300-an laknak, már tavaly átadtak 7 db új parkolóhelyet, most ezt további hárommal bővítették. Sőt a környéken felfestésre került az összes parkolóhely is, hogy ezzel lehetőség legyen a szabályos parkolás betartására, illetve a szabálytalanságok elkerülése végett oszlopozásokra is sor került a forgalomtól elzárt területeken.

Megnézem videón>>>

ÚJ KERÉKPÁRTÁROLÓK

2013. november 22. 11:01

Két új, fedett, korszerű kerékpártárolóval gazdagodott Adyváros. A kerékpárút-építés-és fejlesztés projekt keretében, a megújuló kerékpárutak mellett került átadásra. Az egyik helyszín a Barátság Park bejárata, ahol nagy szükség volt egy újabb ilyenre, mivel a parkon belül található már kevésnek bizonyult. A másik pedig a Móra Iskola elé került ki. Fontos megjegyezni, hogy mindkét helyszínen térfigyelő kamerák is működnek. Bízunk benne, hogy minél többen élnek a kerékpározás lehetőségével!

SOK APRÓ JAVÍTÁS MEGTÖRTÉNT

2013. november 19. 18:00

Radnóti Ákos képviselő intézkedett a korábban jelzett, körzetben felbukkanó apróbb, de bosszantó problémák kijavításában, így az akkori hibák nagy része megoldódott, a maradékok és az időközben felmerült újabbak elhárítása is folyamatos! Így most már beüvegezték a kitört ablakú telefonfülkét a Szabolcska utcában, kicserélték a lyukas hálót a Szauter u. melletti pályán és ismét stabilan áll a felborított kapu is. Lefestették a padokat az Ifjúság krt. 2-8. és 35. számoknál, állnak a kidőlt oszlopok az Ifj.krt. 34-nél és megmetszették a bokrokat a Tihanyi út 83-nál, s elszállították a zugszemetet is a jelzett helyekről.

TÖRÖK ISTVÁNRA EMLÉKEZTÜNK

2013. november 14. 10:05

Török Istvánra emlékezett Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Történelmi Igazságtétel Bizottság Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a forradalom mártírjáról elnevezett utcában és az ott található emléktáblánál Adyvárosban. A rendezvényen Büki Lajos 56-os forradalmár, a mártír Török István egykori nemzetőr társa, a Történelmi Igazságtétel Bizottság elnökségi tagja tartott megemlékezést, mely során bemutatta Török István életútját és a forradalom idején végzett tevékenységét, majd Radnóti Ákos önkormányzati képviselő tartotta meg ünnepi beszédét.

Megnézem videón>>>

Török Istvánra emlékezett Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Történelmi Igazságtétel Bizottság Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a forradalom mártírjáról elnevezett utcában és az ott található emléktáblánál Adyvárosban.
A rendezvényen Büki Lajos 56-os forradalmár, a mártír Török István egykori nemzetőr társa, a Történelmi Igazságtétel Bizottság elnökségi tagja tartott megemlékezést, mely során bemutatta Török István életútját és a forradalom idején végzett tevékenységét, majd Radnóti Ákos önkormányzati képviselő tartotta meg ünnepi beszédét.

ÚJ PADOK AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON!

2013. november 11. 17:35

Tíz új pad lett idén átadva az Ifjúság körúton, ahol már tavaly is közel ugyanennyi új pad lett kihelyezve vagy a régi elhasznált cserélve. AZ ifjúság krt 35-nél egy, a 38-nál is, a 64-nél kettő, a 66-68.számnál is kettő, a 77-79.számoknál pedig kettő-kettő új pad . A körzet további részein idén közel 30 új pad lett kirakva, s többségükben szemeteskukával együtt: 3 db a Szigethy 89-95.sz körül, 2 db a Tihanyi Á.út 87-számnál, 10 db a Kodály 2/a-d.környékén, az adyvárosi tónál 10 db és a Kuopio Parknál pedig 5 újat. A képviselő 3 éve tartó ciklusa alatt közel 100 új pad került már ki vagy lett felújítva, s jövőre is folytatva lesz!

APRÓBB HIBÁK KIJAVÍTÁSA

2013. november 04. 19:07

Radnóti Ákos képviselő a körzetében több apróbb hibával kapcsolatban tett bejelentést az illetékeseknek, mivel legutóbbi bejárás során ezeket is feltérképezte, s szükségesnek tartja, hogy az ilyen apróbb, bosszantó problémák is megoldásra kerüljenek, ezért minden ilyen esetben felvette a kapcsolatot azokkal, akik ezt megoldhatják. Ilyenek többek között: beszakadt burkolat az Ifjúság krt.34-nél, Szigethy A.u. 103-nál. Repedezett szegély a Szabolcska u.27.számnál, szintén ebben az utcában a tízemeletes körül összetört korlát, kidőlt kuka, összetört telefonfülke. Zugszemét a Bán Aladár utcában és a "Verseny" Tesco parkolójában. Összetört focikapu, kilyukasztott háló a Szauter utcai sportpályánál. Ez csak pár, de mindegyik meg lesz oldva!

BESZÉLGETÉS A GYŐR PLUSZ TV-BEN

2013. október 29. 09:30

Beszélgetés az adyvárosi fejlesztésekről a Győr Plusz Tv-ben.

Megnézem videón>>>

ŐSZI LOMBTAKARÍTÁS INDUL

2013. október 29. 09:19

Nagyszabású őszi lombtakarítási akció indul november 4-én Adyvárosban - időjárástól függően - melyet a Győr-Szol bonyolít le, alvállakozók bevonásával. A lombszívási munkák ettől függetlenül folyamatosan mennek már. Radnóti Ákos kéri a lakosság segítségét abban, hogy a munkák idején segítsék a szakembereket azzal, hogy az adott esetben akadályban lévő gépkocsikkal arrébb álljanak meg, s ehhez kéri a közös képviselők lakosság felé történő tájékoztatását is.

IVÓKÚT-BURKOLATÁNAK FELÚJÍTÁSA

2013. október 29. 09:07

A Kuopio Park ivókútja - közvetlenül a felújított szökőkút mellett - sok problémát okozott a gyakori nem megfelelő használat miatt, mivel gyakori volt, hogy egyesek feleslegesen folyatták a vizet, ezzel mindenfelé szétfolyt a víz körülötte. Noha korábban már lefestették és időzáras csapot is kapott - amit cserélni kellett, mert azt is ellopták - most sor került a burkolat szép díszkővel való körbeépítésére, így a probléma megoldódott és szépen illik a megújított környezethez ez az apró, de mégis fontos fejlesztés.

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 [11] 12  13  14  15  16  17  18  19  20  21