Hírek

ÚJ KERÍTÉS+JÁTÉKESZKÖZ A SZABOLCSKA UTCAI JÁTSZÓTÉREN!

2013. június 24. 17:25

Folytatódott a ciklus elején megkezdett játszótér korszerűsítési projekt, melynek keretében a Szabolcska u-Török I.u. kereszteződésben lévő játszótér lett körbekerítve. A cél az volt, hogy a gyermekek, a játszótéren biztonságban legyenek és ne tudjanak kiszaladni a közeli úttestre. Tavalyi évben keresték meg Radnóti Ákos képviselőt ez ügyben, mivel sokszor problémát okozott a szülők számára, hogy a nagyméretű játszótéren nem lehet mindig könnyen vigyázni a gyerekekre, s megelőzendő a bajt, ezért is kérte közel 30 szülő ezt. A képviselő ígéretet tett rá, hogy megvalósul, a táblásított kerítés elkészült, emellett egy új mókuskereket is kihelyeztek. Tavaly ez a játszótér már bővült egy négyüléses mérleghintával is.

RÁMPA ÉPÜLT A MOZGÁSSÉRÜLTEKNEK A MÓRA ISKOLÁNÁL

2013. június 21. 10:17

Elkészült a mozgássérülteknek épített rámpa a Móra Ferenc Iskolánál, melynek építését Radnóti Ákos képviselő kezdeményezte. Elmondta, hogy a nemrég energetikailag és kívülről is korszerűsített épület eddig is megközelíthető volt a mozgássérültek számára egy irányból, de most a forgalmas Kodály Zoltán u. felől is, a most megépített, igényes kivitelezésű, korlátokkal felszerelt rámpán is meg lehet közelíteni azt. A képviselő hozzátette, hogy eddig is külön figyelt a mozgássérültekre, hiszen korábban is jó pár helyen készült számukra a körzetében akadálymentesített járda, illetve a számukra fenntartott parkolókat is nagyméretű jelekkel újrafestették.

ÚJ PADOK A SZIGETHY A.81-95.TERÜLETEN

2013. június 18. 14:11

Lakossági kérés érkezett be Radnóti Ákos képviselőhöz, melyben a Szigethy A.út 89-95.területen a meglévő két régi pad cseréjét kérték a lakók. A képviselő támogatta, melyet követően kikerült két teljesen új pad, illetve egy harmadik felújított padot is mellétettek. Sőt a 81.sz-nál is az egy darab régi padot felújították, lefestették és mellé még egy ilyen új pad is kikerült, így a környék 2 új és 3 felújított paddal gazdagodott. Nem mellesleg ezek a panelházak most megújúltak, a mellettük lévő park már tavaly kapott 3 új padot és bokrokat, illetve füvesítést és egy új járdát, sőt idén egy másik járda is elkészült, oszlopozással is védve, illetve a parkolóhelyeket is felfestették a környéken. Továbbá az épületek előtt új járda és kerékpárút is épült, így igazán szépen gazdagodott a környék.

OSZLOPOZÁS TIHANYI Á. UTCÁBAN

2013. június 17. 09:28

Elkészült a Tihanyi Á.u.-Vasvári P.u. kereszteződés oszlopozása, ami szükségessé vált, mivel elkészült az új járda-és kerékpárút is, illetve forgalmas gyalogátkelőhely is van itt egyben. Ez sokakat nem zavart és az oszlopozásig, nagyon sokszor erre fittyet hányva, a magukról megfeledkező autósok gyakran felparkoltak ide szabálytalanul... Sajnos nincs más megoldás ez ellen, hiába vannak közlekedési előírások, rengetegen megszegik, nagyon sok oszlopozási kérés érkezik be a képviselőhöz, de mindenhol sajnos nem lehet megcsinálni és tetemes a költsége is, de ennek ellenére még a körzetben idén több helyen is lesz hasonló intézkedés.

PENNY MARKET NYÍLT ADYVÁROSBAN

2013. június 10. 16:57

Radnóti Ákos képviselő jelenlétében adták át Adyvárosban a Győrben elsőként üzletet nyitó Penny Marketet. Az átadáson elmondta, örül, hogy az üzlet megnyitásával új munkahelyek jönnek létre, s nem mellesleg az áruház közel 60 százalékban magyar árukkal dolgozik. A képviselő elmondta azt is, hogy az üzlet nagyon szép helyre épült, mivel most készült el a szomszédos tó felújítása, illetve a környéken számtalan egyéb fejlesztés(panelház-felújítás, kerékpárutak, zöldterület-fejlesztés) is a lakosság érdekeit szolgálják, a az új üzlet is bővíti a környéken élők ellátottságát. Külön megköszönte, hogy az áruház, egyedi és modern formát kapott a többi hasonló üzlethez képest és sok parkolóhelyet, illetve kerékpártárolót létesítettek, továbbá a zöldterület rendezésben is aktívan részt vettek, s kérte ezek színvonalának folyamatos fenntartását is egyúttal.

CIKK ADYVÁROSRÓL A GYŐR PLUSZ ÚJSÁGBAN

2013. június 07. 11:05

A népszerű városi hetilapban, a Győr Pluszban jelent meg cikk Radnóti Ákos képviselőről, Adyvárosról, az ott zajló munkákról és az ott élők véleményéről. Érdemes elolvasni és picit átélni a körzetben zajló sok-sok pozitív változást.

SZABOLCSKA UTCAI MURVÁS PARKOLÓK FELTÖLTÉSE

2013. június 04. 16:08

Felújításra kerültek két helyen is a Szabolcska utcai társasházak között a murvás parkolók. Rengeteg gödörrel voltak már tarkítva, s szükséges volt feltölteni, ez most két helyen is megtörtént, így ismét sima felületen lehet parkolni. Az utcában korábban a parkolóhelyek már fel lettek festve vonallal, illetve a szemeteskukák helyei is, illetve sor került a szomszédos Körkemence utcában 3 új, a szintén szomszédos Szigethy 107.sz-nál pedig 4 új parkolóhely kialakítására, így komfortosabb körülmények között lehet már közlekedni és parkolni az utcában és környezetében, melyre nagy hangsúlyt fektet a képviselő, s ezért is intézkedett most. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a teljes utcában már megújúlt a közvilágítás is.

ADYVÁROS SZOLGÁLATÁÉRT DÍJÁTADÁS

2013. május 31. 17:23

A mai közgyűlésen Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos önkormányzati képviselő átadta az Adyváros Szolgálatért díjat Szalai Mihálynénak. A díjazott évek óta az OTP Társasház (Ifjúság krt. 13-15-17.) közös képviselőjeként lelkiismeretesen és rendkívüli ambícióval látja el feladatait, s, ezen tevékenységével nagyban hozzájárul a környék fejlődéséhez. Megoldották a lakóházuk önerőből történő hőszigetelését a tavalyi évre (pályázatot, állami támogatást nem vettek igénybe) úgy, hogy anyagilag nem raktak többlet terhet a lakókra, s a korábbi szürke házfalak kívülről is megszépültek, a környék üde foltjává vált, s szívesen együttműködik a tanácsok, tapasztalatok átadásában is más lakóközösségek, képviselők számára. A járulékos munkákból (festés, szerelés, a virágoskert rendbetétele stb.) az itt lakók is kivették a részüket irányításával. Sikerült egy jó közösséget összekovácsolnia, ahol a lakók kapcsolata jó, és sokat tesznek a környezetünk rendben tartásáért. Aktívan együttműködött abban is, hogy kerékpárút épüljön az Ifjúság körúton, pihenőpadok legyenek elhelyezve és folyamatosan figyel a környezet ápolására és rendben tartására is. Gratulálunk!

az OTP Társasház (Ifjúság krt. 13-15-17.) közös képviselőjeként lelkiismeretesen és rendkívüli ambícióval látja el feladatait, s, ezen tevékenységével nagyban hozzájárul a környék fejlődéséhez, másrészt kiváló közösségi kapcsolatokat ápol helyben a lakótársakkal és a környezettel. Közös képviselői munkájára jellemző, hogy nem tart „külön” fogadóórát, mert bármikor nem csak a házban lakók, hanem a környékbeliek - és főleg az idősek is – megkereshetik problémáikkal, s ahogy tud, segít rajtuk.
Megoldották a lakóházuk önerőből történő hőszigetelését a tavalyi évre elkészülve (pályázatot, állami támogatást nem vettek igénybe) úgy, hogy anyagilag nem raktak többlet terhet a lakókra, s a korábbi szürke házfalak kívülről is megszépültek, a környék üde foltjává vált, s szívesen együttműködik a tanácsok, tapasztalatok átadásában is más lakóközösségek, képviselők számára.
A járulékos munkákból (festés, szerelés, a virágoskert rendbetétele stb.) az itt lakók is kivették a részüket irányításával, ez nem valósult volna meg, ha nincs egy tettre kész és energikus vezetőjük.
Sikerült egy jó közösséget összekovácsolnia, ahol a lakók kapcsolata jó, és sokat tesznek a környezetünk rendben tartásáért.
Aktívan együttműködött abban is, hogy kerékpárút épüljön az Ifjúság körúton, pihenőpadok legyenek elhelyezve és folyamatosan figyel a környezet ápolására és rendben tartására isaz OTP Társasház (Ifjúság krt. 13-15-17.) közös képviselőjeként lelkiismeretesen és rendkívüli ambícióval látja el feladatait, s, ezen tevékenységével nagyban hozzájárul a környék fejlődéséhez, másrészt kiváló közösségi kapcsolatokat ápol helyben a lakótársakkal és a környezettel. Közös képviselői munkájára jellemző, hogy nem tart „külön” fogadóórát, mert bármikor nem csak a házban lakók, hanem a környékbeliek - és főleg az idősek is – megkereshetik problémáikkal, s ahogy tud, segít rajtuk.Megoldották a lakóházuk önerőből történő hőszigetelését a tavalyi évre elkészülve (pályázatot, állami támogatást nem vettek igénybe) úgy, hogy anyagilag nem raktak többlet terhet a lakókra, s a korábbi szürke házfalak kívülről is megszépültek, a környék üde foltjává vált, s szívesen együttműködik a tanácsok, tapasztalatok átadásában is más lakóközösségek, képviselők számára.

 

SIKERES LOMTALANÍTÁS ADYVÁROSBAN!

2013. május 28. 15:11

Az elmúlt szombaton kihelyezett hulladékudvar működött Adyvárosban, az egykori Grabo-sátor melletti használaton kívüli sportpályán. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy 8-18 óra között közel 14.000 kg hulladékot hoztak el a lakók, melyből:
Lom hulladék: 6.640kg
Építési, bontási hulladék: 3.120 kg
Műanyag és papír csomagolási hulladék: 890 kg
Zöld hulladék: 720 kg
Elektronikai hulladék: 2.220 kg
Gumiabroncs: 240 kg
Összesen 279 fő jelent meg, melynek 86 %-a adyvárosi volt. A képviselő szerint az akció adatai igazolják a kezdeményezés sikerét, így a lakók közvetlen közelükben meg tudtak szabadulni a feleslegessé vált dolgaiktól, s ezzel Adyváros továbbra is az egyik legtisztább városrész marad Győrben. Jövőre is szeretnék folytatni, természetesen addig is rendelkezésre állnak a külső helyszínek hulladékudvarai a győrieknek.
A képviselő köszöntét fejezte ki Dr.Somogyi Tivadar alpolgármesternek, aki belvárosban kezdeményezett hasonlót, s most kiterjedt más városrészre is, illetve a Győr-Szol Zrt-nek is a szakszerű munkavégzésért és feladatellátásért. Továbbá a lakosságnak is, aki felelős magatartást tanúsítva hozzájárultak ezzel is városunk tisztaságához, s külön a közös-képviselőknek is, akik fontos szerepet játszottak az akció tájékoztatásáról.
Az elmúlt szombaton kihelyezett hulladékudvar működött Adyvárosban, az egykori Grabo-sátor melletti használaton kívüli sportpályán. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy 8-18 óra között közel 14.000 kg hulladékot hoztak el a lakók, melyből: Lom hulladék: 6.640kg, Építési, bontási hulladék: 3.120 kg, Műanyag és papír csomagolási hulladék: 890 kg, Zöld hulladék: 720 kg, Elektronikai hulladék: 2.220 kg, Gumiabroncs: 240 kg.
Összesen 279 fő jelent meg, melynek 86 %-a adyvárosi volt. A képviselő szerint az akció adatai igazolják a kezdeményezés sikerét, így a lakók közvetlen közelükben meg tudtak szabadulni a feleslegessé vált dolgaiktól, s ezzel Adyváros továbbra is az egyik legtisztább városrész marad Győrben. Jövőre is szeretnék folytatni, természetesen addig is rendelkezésre állnak a külső helyszínek hulladékudvarai a győrieknek. A képviselő köszöntét fejezte ki Dr.Somogyi Tivadar alpolgármesternek, aki belvárosban kezdeményezett hasonlót, s most kiterjedt más városrészre is, illetve a Győr-Szol Zrt-nek is a szakszerű munkavégzésért és feladatellátásért. Továbbá a lakosságnak is, aki felelős magatartást tanúsítva hozzájárultak ezzel is városunk tisztaságához, s külön a közös-képviselőknek is, akik fontos szerepet játszottak az akció tájékoztatásáról.

FÜVESÍTÉSEK ADYVÁROSBAN

2013. május 22. 16:50

Radnóti Ákos és sok lakó kérése alapján is a Győr-Szol Zrt munkatársai a napokban több helyen is füvesítést végeztek: Ifjúság körút 31-39., 75-77., körül, továbbá a Szigethy 97-107.mögötti pihenőparknál és a Kodály 2/A környékén. Ez utóbbi kettőnél már tavaly is végeztek hasonlót. Radnóti Ákos elmondta, hogy kérésére a legtöbb helyen körbe is kerítették a területet, hogy szépen ki tudjon nőni a fű, amint ez megtörtént, utána eltávolítják. A tavalyi évben is sok helyen zöldebbé vált már Adyváros füvesítések által, pld.Ifjúság krt 10-16. és 51-55. területe vagy a már említett Kodály Z. és Szigethy A. u. területeken.

KÖRFORGALOM ÉPÜL ADYVÁROSBAN!

2013. május 15. 15:39

Körforgalom épül Adyvárosban, a Földes Gábor-Kodály Zoltán utca kereszteződésben. Az erről szóló hírt a mai nap jelentette be Borkai Zsolt polgármester, Radnóti Ákos és Szabó Erik önkormányzati képviselő. Borkai Zsolt elmondta, támogatta a képviselők kezdeményezését, s a város ebben az évben is jelentős közlekedési fejlesztéseke hajt végre, közülük ez a mostani az egyik legjelentősebb 80 millió Ft értékben. Radnóti Ákos köszönetét fejezte ki, amiért a polgármester támogatta a kérést, s elmondta a 4 éves ciklusa alatt szeretett volna egy nagyszabású közlekedési fejlesztést megvalósítani a körzetben, s ez most valósággá válik.

Megnézem a videót >>>

LOMTALANÍTÁS ÚJRA ADYVÁROSBAN!

2013. május 14. 16:51

Újra lomtalanítás lesz sok-sok év után Adyvárosban az önkormányzat intézkedésének köszönhetően,a Győr-Szol közreműködésével, itt a ragyogó alkalom, hogy a helyben élők a felesleget lomot az akció ideje alatt a lakókörnyezetük közelében átadhassák, helyszín: volt Grabo-sátor melletti sportálya parkolója, május 25-én 8-18 óra között. (Az akción kívüli időpontban természetesen a hulladékot fogadó udvarok továbbra is működnek a győrieknek)

PANELHÁZÁTADÁSOK AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON!

2013. május 09. 17:23

Két energetikalilag és esztétikailag is felújított panelházat adott át Radnóti Ákos képviselő és Borkai Zsolt polgármester, az Ifjúság körút 1-11 és 25-35.társasházakat. A két beruházás csaknem 220 millió Ft értékű fejlesztés és a negyedik ilyen házátadás a képviselő 3 éve tartó ciklusa alatt, hozzátéve, hogy a körzetben lévő iskola és óvoda is hasonló felújításon esett át, így összességében közel 1 milliárd forint értékű fejlesztések valósultak meg a körzetben csak a panelfelújítások területén!

Megnézem a videót>>>

ÚJABB SPORTNAP VOLT ADYVÁROSBAN!

2013. május 02. 17:20

Már a IV. Családi, Sport - és Egészségnapot tartották a Barátság Parkban szépszámú jelenlévővel. Radnóti Ákos a rendezvény megnyitóján elmondta, hogy öröm sok adyvárosi itt látni és külön fiatalokat is, hiszen a sport és az egészség mindannyiunk érdekét szolgálják, s Győr egy sportos város, Adyváros pedig a legsportosabb városrész-mondta a képviselő. Hozzátette, hogy reméli, legközelebb is minél több fiatal és érdeklődő ellátogat, illetve most már a Parkot újonnan épült kerékpárúton is meg lehet közelíteni, ami még jobban kiszolgálja a sportolni vágyókat.

Megnézem a videót>>>

TOVÁBBI JÁRDAFELÚJÍTÁS SZIGETHY A.97-NÉL!

2013. április 29. 11:55

Újabb járdaszakaszt újítottunk fel a Szigethy A.97.sz.tízemeletes mögött! A tavalyi évben már a parkban egy új járdaszakasz elkészült, ott korábban egyáltalán nem volt, illetve új padok, szemeteskukák és cserjék is kiültetésre kerültek, most ennek a folytatásaként a meglévő kövekből lerakott, több, mint 20 méteres, több helyen megsüllyedt, illetve az elején hiányos szakaszt teljesen újrarakták és kipótolták a szakemberek. Sőt oszlopok is kikerültek, így megakadályozható, hogy újból sártenger legyen a park elején, illetve nem fogja semmi sem akadályozni a gyalogosok, s különösen a babkocsikkal átkelőket sem, mivel rendszeres volt, hogy autók foglalták el a tiltott területet. Egyúttal ismét sor került a terület újrafüvesítésére is!

SZÉP KÖRNYEZET 2013 VERSENY

2013. április 17. 10:52

Városunkban már hagyomány, hogy a tavasz beköszöntével játékos környezetszépítésre hívja az önkormányzat a győrieket. Idén már hetedik alkalommal hirdetik meg a versenyt annak érdekében, hogy városunk polgárai is kivegyék részüket környezetük ápolásából, szebbé tételéből. A versenybe kizárólag magánszemélyek és lakóközösségek jelentkezését várják családi ház, illetve Társasház / Lakásszövetkezeti lakótömb kategóriákban. A társasházak, lakásszövetkezeti lakótömbök esetében egy háztömb vagy legalább két lépcsőház lakóinak összefogása szükséges a jelentkezéshez.

KÖZGYŰLÉSI FELSZÓLALÁSOK - KÉRDÉSEK A RENDŐRKAPITÁNYHOZ

2013. március 29. 15:08

A mai közgyűlésen hallgatták meg a képviselők Horváth Csaba városi rendőrkapitány éves beszámolóját, melyet követően Radnóti Ákos kérdéseket tett fel az alábbi témákban:

Motorosok zajszintmérése idén is folytatódik-e

Adyvárosi gyalogos járőrözésre van-e nagyobb kapacitás

Városi kamerarendszer aktívabb kihasználása

A részletes kérdések és válaszok >>>

A mai közgyűlésen hallgatták meg a képviselők Horváth Csaba városi rendőrkapitány éves beszámolóját, melyet követően Radnóti Ákos kérdéseket tett fel az alábbi témákban:
Motorosok zajszintmérése idén is folytatódik-e
Kérés, hogy hétvégén is legyen, hiszen akkor vannak többen, hétköznap kevesen járnak vele, lakók jeleztek panaszt a gyorsulásra alkalmas hosszabb szakaszokon, Szigethy Attila út, belvárosi utcák (Árpád u, Bajcsy-Zs.u, Szent István u.), óriási zajjal mennek az otthonilag átalakított motorok, zavarja a pihenni vágyókat, riasztók indulnak be, stb.
Adyvárosi gyalogos járőrözésre van-e nagyobb kapacitás
A képviselő megdicsérte a belvárosi járőrözést, melynek rendszere tavaly lett átalakítva, s azóta folyamatos a jelenlét, de úgy véli időszakonként ehhez hasonló állandó járőrözés kellene Adyvárosban is, s ebben kérte a segítséget
Városi kamerarendszer aktívabb kihasználása
Különösen a közlekedési szabálysértőkkel szemben indokolt lenne a nagyobb intézkedés a kamerakép alapján, pld. Virágpiac felé való behajtás a Bajcsy-Zs.u irányából tiltva, kivéve engedéllyel, de rengetegen áthajtanak és akadályozzák a forgalmat.
A kapitány elmondta, hogy idén folytatódni fog a motorosok zajszintmérése, illetve megvizsgálják az adyvárosi mozgó járőrpár  megvalósításának lehetőségét is. A behajtásokkal kapcsolatban pedig egyeztetést fognak folytatni a közterületfelügyelet szakembereivel is, hogy kevesebb legye

INDUL A TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS

2013. március 14. 16:00

Megkezdődik a tavaszi nagytakarítás Adyvároban! Az időjárási körülményektől függően várhatóan 04.02-án elindul a városrészben az őszi takarítást követően képződött és lehullott falevelek, lombok, járdaszegélyek melletti szemét összegyűjtése a Győr-Szol munkatársai által. Kérjük a lakosság segítségét is az érintett területek megközelítésében és köszönjük az együttműködésüket!

ZEBRA-ÁTÉPÍTÉSEK A BIZTONSÁGÉRT AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON!

2013. március 13. 10:34

Az Ifjúság körúton négy helyen építettek át zebrákat a biztonságosabb közlekedésért. Radnóti Ákos képviselő elmondta, hogy a Széchenyi terves pályázat keretében a kerékpárútépítésnek köszönhetően, most 4 helyen is sokkal biztonságosabb az átkelés az Ifjúság körúton, hiszen az eddigi zebrák úgy lettek biztonságosabbak, hogy közepére szigeteket helyeztek el, illetve leszűkítették az átkelő szélességét valahol. A képviselő elmondta, hogy az egész utcában már korábban elkészült a közvilágítás teljes megújítása, illetve a 34.számnál két éve már átadtak egy megvilágított zebrát is, így mindezek együtt nagymértékben javítják a gyalogosok közlekedését és a balesetek elkerülésének esélyét.

KÖZGYŰLÉSI FELSZÓLALÁSOK

2013. február 25. 18:04

Több témában is felszólalt Radnóti Ákos önkormányzati képviselő a legutóbbi közgyűlésen. Kérdést intézett Truka Istvánhoz, a Közterület-Felügyelet intézményvezetőjéhez, akinek megköszönte az ő és munkatársai eddigi tevékenységét, másrészt segítséget kért, hogy a Barátság Parknál gyakoribb ellenőrzéseket tartsanak a szabálytalanságok visszaszorítása érdekében, mivel most is sok ilyen lakossági bejelentést kap, pedig egyértelműen ki lettek táblázva a tiltások, oszlopozás is történt, illetve parkolóhely-felfestések is, így minden adott a szabályos parkolás betartásához, s nem elfogadható, hogy sok sportolni vágyó nem képes 1-2 percet gyalogolni, amennyiben közvetlenül helyben nincs hely, akkor adott lenne sok-sok parkolóhely a szemben lévő házak mögötti nagyméretű parkolókban. A másik kérés is szintén lakossági bejelentés alapján, s a kutyafuttatással kapcsolatos volt, mely szerint a képviselő kérte, hogy rendszeresen ellenőrizzék, hogy a kijelölt - amúgy rendkívül nagyméretű, hiszen az Ifjúság körút elejétől a tóig tart - területen szabályos-e a kutyafuttatás, nem zajlik-e azon kívül, illetve az ezzel kapcsolatos köztisztasági ellenőrzéseket is gyakrabban, mivel sok kutyatartó nem tartja be ezeket, noha van ilyen gyűjtő is a területen.

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11 [12] 13  14  15  16  17  18  19  20