Hírek

ÚJBÓL RADNÓTI ÁKOS A FIDESZ GYŐRI ALELNÖKE!

2013. június 26. 14:27

A Fidesz Győri Szervezete kedden megtartotta a tisztújító közgyűlését. Borkai Zsolt eddigi elnököt újraválasztották, vele együtt hétfős elnökség alakult, melyben Bolla Péter, Kara Ákos, Németh Zoltán, Radnóti Ákos, Simon Róbert Balázs és Dr.Somogyi Tivadar alelnökök lettek. Az elnök és elnökség mandátuma két évre szól.

ÚJ KERÍTÉS+JÁTÉKESZKÖZ A SZABOLCSKA UTCAI JÁTSZÓTÉREN!

2013. június 24. 17:25

Folytatódott a ciklus elején megkezdett játszótér korszerűsítési projekt, melynek keretében a Szabolcska u-Török I.u. kereszteződésben lévő játszótér lett körbekerítve. A cél az volt, hogy a gyermekek, a játszótéren biztonságban legyenek és ne tudjanak kiszaladni a közeli úttestre. Tavalyi évben keresték meg Radnóti Ákos képviselőt ez ügyben, mivel sokszor problémát okozott a szülők számára, hogy a nagyméretű játszótéren nem lehet mindig könnyen vigyázni a gyerekekre, s megelőzendő a bajt, ezért is kérte közel 30 szülő ezt. A képviselő ígéretet tett rá, hogy megvalósul, a táblásított kerítés elkészült, emellett egy új mókuskereket is kihelyeztek. Tavaly ez a játszótér már bővült egy négyüléses mérleghintával is.

RÁMPA ÉPÜLT A MOZGÁSSÉRÜLTEKNEK A MÓRA ISKOLÁNÁL

2013. június 21. 10:17

Elkészült a mozgássérülteknek épített rámpa a Móra Ferenc Iskolánál, melynek építését Radnóti Ákos képviselő kezdeményezte. Elmondta, hogy a nemrég energetikailag és kívülről is korszerűsített épület eddig is megközelíthető volt a mozgássérültek számára egy irányból, de most a forgalmas Kodály Zoltán u. felől is, a most megépített, igényes kivitelezésű, korlátokkal felszerelt rámpán is meg lehet közelíteni azt. A képviselő hozzátette, hogy eddig is külön figyelt a mozgássérültekre, hiszen korábban is jó pár helyen készült számukra a körzetében akadálymentesített járda, illetve a számukra fenntartott parkolókat is nagyméretű jelekkel újrafestették.

ÚJ PADOK A SZIGETHY A.81-95.TERÜLETEN

2013. június 18. 14:11

Lakossági kérés érkezett be Radnóti Ákos képviselőhöz, melyben a Szigethy A.út 89-95.területen a meglévő két régi pad cseréjét kérték a lakók. A képviselő támogatta, melyet követően kikerült két teljesen új pad, illetve egy harmadik felújított padot is mellétettek. Sőt a 81.sz-nál is az egy darab régi padot felújították, lefestették és mellé még egy ilyen új pad is kikerült, így a környék 2 új és 3 felújított paddal gazdagodott. Nem mellesleg ezek a panelházak most megújúltak, a mellettük lévő park már tavaly kapott 3 új padot és bokrokat, illetve füvesítést és egy új járdát, sőt idén egy másik járda is elkészült, oszlopozással is védve, illetve a parkolóhelyeket is felfestették a környéken. Továbbá az épületek előtt új járda és kerékpárút is épült, így igazán szépen gazdagodott a környék.

OSZLOPOZÁS TIHANYI Á. UTCÁBAN

2013. június 17. 09:28

Elkészült a Tihanyi Á.u.-Vasvári P.u. kereszteződés oszlopozása, ami szükségessé vált, mivel elkészült az új járda-és kerékpárút is, illetve forgalmas gyalogátkelőhely is van itt egyben. Ez sokakat nem zavart és az oszlopozásig, nagyon sokszor erre fittyet hányva, a magukról megfeledkező autósok gyakran felparkoltak ide szabálytalanul... Sajnos nincs más megoldás ez ellen, hiába vannak közlekedési előírások, rengetegen megszegik, nagyon sok oszlopozási kérés érkezik be a képviselőhöz, de mindenhol sajnos nem lehet megcsinálni és tetemes a költsége is, de ennek ellenére még a körzetben idén több helyen is lesz hasonló intézkedés.

PENNY MARKET NYÍLT ADYVÁROSBAN

2013. június 10. 16:57

Radnóti Ákos képviselő jelenlétében adták át Adyvárosban a Győrben elsőként üzletet nyitó Penny Marketet. Az átadáson elmondta, örül, hogy az üzlet megnyitásával új munkahelyek jönnek létre, s nem mellesleg az áruház közel 60 százalékban magyar árukkal dolgozik. A képviselő elmondta azt is, hogy az üzlet nagyon szép helyre épült, mivel most készült el a szomszédos tó felújítása, illetve a környéken számtalan egyéb fejlesztés(panelház-felújítás, kerékpárutak, zöldterület-fejlesztés) is a lakosság érdekeit szolgálják, a az új üzlet is bővíti a környéken élők ellátottságát. Külön megköszönte, hogy az áruház, egyedi és modern formát kapott a többi hasonló üzlethez képest és sok parkolóhelyet, illetve kerékpártárolót létesítettek, továbbá a zöldterület rendezésben is aktívan részt vettek, s kérte ezek színvonalának folyamatos fenntartását is egyúttal.

CIKK ADYVÁROSRÓL A GYŐR PLUSZ ÚJSÁGBAN

2013. június 07. 11:05

A népszerű városi hetilapban, a Győr Pluszban jelent meg cikk Radnóti Ákos képviselőről, Adyvárosról, az ott zajló munkákról és az ott élők véleményéről. Érdemes elolvasni és picit átélni a körzetben zajló sok-sok pozitív változást.

SZABOLCSKA UTCAI MURVÁS PARKOLÓK FELTÖLTÉSE

2013. június 04. 16:08

Felújításra kerültek két helyen is a Szabolcska utcai társasházak között a murvás parkolók. Rengeteg gödörrel voltak már tarkítva, s szükséges volt feltölteni, ez most két helyen is megtörtént, így ismét sima felületen lehet parkolni. Az utcában korábban a parkolóhelyek már fel lettek festve vonallal, illetve a szemeteskukák helyei is, illetve sor került a szomszédos Körkemence utcában 3 új, a szintén szomszédos Szigethy 107.sz-nál pedig 4 új parkolóhely kialakítására, így komfortosabb körülmények között lehet már közlekedni és parkolni az utcában és környezetében, melyre nagy hangsúlyt fektet a képviselő, s ezért is intézkedett most. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a teljes utcában már megújúlt a közvilágítás is.

ADYVÁROS SZOLGÁLATÁÉRT DÍJÁTADÁS

2013. május 31. 17:23

A mai közgyűlésen Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos önkormányzati képviselő átadta az Adyváros Szolgálatért díjat Szalai Mihálynénak. A díjazott évek óta az OTP Társasház (Ifjúság krt. 13-15-17.) közös képviselőjeként lelkiismeretesen és rendkívüli ambícióval látja el feladatait, s, ezen tevékenységével nagyban hozzájárul a környék fejlődéséhez. Megoldották a lakóházuk önerőből történő hőszigetelését a tavalyi évre (pályázatot, állami támogatást nem vettek igénybe) úgy, hogy anyagilag nem raktak többlet terhet a lakókra, s a korábbi szürke házfalak kívülről is megszépültek, a környék üde foltjává vált, s szívesen együttműködik a tanácsok, tapasztalatok átadásában is más lakóközösségek, képviselők számára. A járulékos munkákból (festés, szerelés, a virágoskert rendbetétele stb.) az itt lakók is kivették a részüket irányításával. Sikerült egy jó közösséget összekovácsolnia, ahol a lakók kapcsolata jó, és sokat tesznek a környezetünk rendben tartásáért. Aktívan együttműködött abban is, hogy kerékpárút épüljön az Ifjúság körúton, pihenőpadok legyenek elhelyezve és folyamatosan figyel a környezet ápolására és rendben tartására is. Gratulálunk!

az OTP Társasház (Ifjúság krt. 13-15-17.) közös képviselőjeként lelkiismeretesen és rendkívüli ambícióval látja el feladatait, s, ezen tevékenységével nagyban hozzájárul a környék fejlődéséhez, másrészt kiváló közösségi kapcsolatokat ápol helyben a lakótársakkal és a környezettel. Közös képviselői munkájára jellemző, hogy nem tart „külön” fogadóórát, mert bármikor nem csak a házban lakók, hanem a környékbeliek - és főleg az idősek is – megkereshetik problémáikkal, s ahogy tud, segít rajtuk.
Megoldották a lakóházuk önerőből történő hőszigetelését a tavalyi évre elkészülve (pályázatot, állami támogatást nem vettek igénybe) úgy, hogy anyagilag nem raktak többlet terhet a lakókra, s a korábbi szürke házfalak kívülről is megszépültek, a környék üde foltjává vált, s szívesen együttműködik a tanácsok, tapasztalatok átadásában is más lakóközösségek, képviselők számára.
A járulékos munkákból (festés, szerelés, a virágoskert rendbetétele stb.) az itt lakók is kivették a részüket irányításával, ez nem valósult volna meg, ha nincs egy tettre kész és energikus vezetőjük.
Sikerült egy jó közösséget összekovácsolnia, ahol a lakók kapcsolata jó, és sokat tesznek a környezetünk rendben tartásáért.
Aktívan együttműködött abban is, hogy kerékpárút épüljön az Ifjúság körúton, pihenőpadok legyenek elhelyezve és folyamatosan figyel a környezet ápolására és rendben tartására isaz OTP Társasház (Ifjúság krt. 13-15-17.) közös képviselőjeként lelkiismeretesen és rendkívüli ambícióval látja el feladatait, s, ezen tevékenységével nagyban hozzájárul a környék fejlődéséhez, másrészt kiváló közösségi kapcsolatokat ápol helyben a lakótársakkal és a környezettel. Közös képviselői munkájára jellemző, hogy nem tart „külön” fogadóórát, mert bármikor nem csak a házban lakók, hanem a környékbeliek - és főleg az idősek is – megkereshetik problémáikkal, s ahogy tud, segít rajtuk.Megoldották a lakóházuk önerőből történő hőszigetelését a tavalyi évre elkészülve (pályázatot, állami támogatást nem vettek igénybe) úgy, hogy anyagilag nem raktak többlet terhet a lakókra, s a korábbi szürke házfalak kívülről is megszépültek, a környék üde foltjává vált, s szívesen együttműködik a tanácsok, tapasztalatok átadásában is más lakóközösségek, képviselők számára.

 

SIKERES LOMTALANÍTÁS ADYVÁROSBAN!

2013. május 28. 15:11

Az elmúlt szombaton kihelyezett hulladékudvar működött Adyvárosban, az egykori Grabo-sátor melletti használaton kívüli sportpályán. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy 8-18 óra között közel 14.000 kg hulladékot hoztak el a lakók, melyből:
Lom hulladék: 6.640kg
Építési, bontási hulladék: 3.120 kg
Műanyag és papír csomagolási hulladék: 890 kg
Zöld hulladék: 720 kg
Elektronikai hulladék: 2.220 kg
Gumiabroncs: 240 kg
Összesen 279 fő jelent meg, melynek 86 %-a adyvárosi volt. A képviselő szerint az akció adatai igazolják a kezdeményezés sikerét, így a lakók közvetlen közelükben meg tudtak szabadulni a feleslegessé vált dolgaiktól, s ezzel Adyváros továbbra is az egyik legtisztább városrész marad Győrben. Jövőre is szeretnék folytatni, természetesen addig is rendelkezésre állnak a külső helyszínek hulladékudvarai a győrieknek.
A képviselő köszöntét fejezte ki Dr.Somogyi Tivadar alpolgármesternek, aki belvárosban kezdeményezett hasonlót, s most kiterjedt más városrészre is, illetve a Győr-Szol Zrt-nek is a szakszerű munkavégzésért és feladatellátásért. Továbbá a lakosságnak is, aki felelős magatartást tanúsítva hozzájárultak ezzel is városunk tisztaságához, s külön a közös-képviselőknek is, akik fontos szerepet játszottak az akció tájékoztatásáról.
Az elmúlt szombaton kihelyezett hulladékudvar működött Adyvárosban, az egykori Grabo-sátor melletti használaton kívüli sportpályán. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy 8-18 óra között közel 14.000 kg hulladékot hoztak el a lakók, melyből: Lom hulladék: 6.640kg, Építési, bontási hulladék: 3.120 kg, Műanyag és papír csomagolási hulladék: 890 kg, Zöld hulladék: 720 kg, Elektronikai hulladék: 2.220 kg, Gumiabroncs: 240 kg.
Összesen 279 fő jelent meg, melynek 86 %-a adyvárosi volt. A képviselő szerint az akció adatai igazolják a kezdeményezés sikerét, így a lakók közvetlen közelükben meg tudtak szabadulni a feleslegessé vált dolgaiktól, s ezzel Adyváros továbbra is az egyik legtisztább városrész marad Győrben. Jövőre is szeretnék folytatni, természetesen addig is rendelkezésre állnak a külső helyszínek hulladékudvarai a győrieknek. A képviselő köszöntét fejezte ki Dr.Somogyi Tivadar alpolgármesternek, aki belvárosban kezdeményezett hasonlót, s most kiterjedt más városrészre is, illetve a Győr-Szol Zrt-nek is a szakszerű munkavégzésért és feladatellátásért. Továbbá a lakosságnak is, aki felelős magatartást tanúsítva hozzájárultak ezzel is városunk tisztaságához, s külön a közös-képviselőknek is, akik fontos szerepet játszottak az akció tájékoztatásáról.

FÜVESÍTÉSEK ADYVÁROSBAN

2013. május 22. 16:50

Radnóti Ákos és sok lakó kérése alapján is a Győr-Szol Zrt munkatársai a napokban több helyen is füvesítést végeztek: Ifjúság körút 31-39., 75-77., körül, továbbá a Szigethy 97-107.mögötti pihenőparknál és a Kodály 2/A környékén. Ez utóbbi kettőnél már tavaly is végeztek hasonlót. Radnóti Ákos elmondta, hogy kérésére a legtöbb helyen körbe is kerítették a területet, hogy szépen ki tudjon nőni a fű, amint ez megtörtént, utána eltávolítják. A tavalyi évben is sok helyen zöldebbé vált már Adyváros füvesítések által, pld.Ifjúság krt 10-16. és 51-55. területe vagy a már említett Kodály Z. és Szigethy A. u. területeken.

KÖRFORGALOM ÉPÜL ADYVÁROSBAN!

2013. május 15. 15:39

Körforgalom épül Adyvárosban, a Földes Gábor-Kodály Zoltán utca kereszteződésben. Az erről szóló hírt a mai nap jelentette be Borkai Zsolt polgármester, Radnóti Ákos és Szabó Erik önkormányzati képviselő. Borkai Zsolt elmondta, támogatta a képviselők kezdeményezését, s a város ebben az évben is jelentős közlekedési fejlesztéseke hajt végre, közülük ez a mostani az egyik legjelentősebb 80 millió Ft értékben. Radnóti Ákos köszönetét fejezte ki, amiért a polgármester támogatta a kérést, s elmondta a 4 éves ciklusa alatt szeretett volna egy nagyszabású közlekedési fejlesztést megvalósítani a körzetben, s ez most valósággá válik.

Megnézem a videót >>>

LOMTALANÍTÁS ÚJRA ADYVÁROSBAN!

2013. május 14. 16:51

Újra lomtalanítás lesz sok-sok év után Adyvárosban az önkormányzat intézkedésének köszönhetően,a Győr-Szol közreműködésével, itt a ragyogó alkalom, hogy a helyben élők a felesleget lomot az akció ideje alatt a lakókörnyezetük közelében átadhassák, helyszín: volt Grabo-sátor melletti sportálya parkolója, május 25-én 8-18 óra között. (Az akción kívüli időpontban természetesen a hulladékot fogadó udvarok továbbra is működnek a győrieknek)

PANELHÁZÁTADÁSOK AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON!

2013. május 09. 17:23

Két energetikalilag és esztétikailag is felújított panelházat adott át Radnóti Ákos képviselő és Borkai Zsolt polgármester, az Ifjúság körút 1-11 és 25-35.társasházakat. A két beruházás csaknem 220 millió Ft értékű fejlesztés és a negyedik ilyen házátadás a képviselő 3 éve tartó ciklusa alatt, hozzátéve, hogy a körzetben lévő iskola és óvoda is hasonló felújításon esett át, így összességében közel 1 milliárd forint értékű fejlesztések valósultak meg a körzetben csak a panelfelújítások területén!

Megnézem a videót>>>

ÚJABB SPORTNAP VOLT ADYVÁROSBAN!

2013. május 02. 17:20

Már a IV. Családi, Sport - és Egészségnapot tartották a Barátság Parkban szépszámú jelenlévővel. Radnóti Ákos a rendezvény megnyitóján elmondta, hogy öröm sok adyvárosi itt látni és külön fiatalokat is, hiszen a sport és az egészség mindannyiunk érdekét szolgálják, s Győr egy sportos város, Adyváros pedig a legsportosabb városrész-mondta a képviselő. Hozzátette, hogy reméli, legközelebb is minél több fiatal és érdeklődő ellátogat, illetve most már a Parkot újonnan épült kerékpárúton is meg lehet közelíteni, ami még jobban kiszolgálja a sportolni vágyókat.

Megnézem a videót>>>

TOVÁBBI JÁRDAFELÚJÍTÁS SZIGETHY A.97-NÉL!

2013. április 29. 11:55

Újabb járdaszakaszt újítottunk fel a Szigethy A.97.sz.tízemeletes mögött! A tavalyi évben már a parkban egy új járdaszakasz elkészült, ott korábban egyáltalán nem volt, illetve új padok, szemeteskukák és cserjék is kiültetésre kerültek, most ennek a folytatásaként a meglévő kövekből lerakott, több, mint 20 méteres, több helyen megsüllyedt, illetve az elején hiányos szakaszt teljesen újrarakták és kipótolták a szakemberek. Sőt oszlopok is kikerültek, így megakadályozható, hogy újból sártenger legyen a park elején, illetve nem fogja semmi sem akadályozni a gyalogosok, s különösen a babkocsikkal átkelőket sem, mivel rendszeres volt, hogy autók foglalták el a tiltott területet. Egyúttal ismét sor került a terület újrafüvesítésére is!

SZÉP KÖRNYEZET 2013 VERSENY

2013. április 17. 10:52

Városunkban már hagyomány, hogy a tavasz beköszöntével játékos környezetszépítésre hívja az önkormányzat a győrieket. Idén már hetedik alkalommal hirdetik meg a versenyt annak érdekében, hogy városunk polgárai is kivegyék részüket környezetük ápolásából, szebbé tételéből. A versenybe kizárólag magánszemélyek és lakóközösségek jelentkezését várják családi ház, illetve Társasház / Lakásszövetkezeti lakótömb kategóriákban. A társasházak, lakásszövetkezeti lakótömbök esetében egy háztömb vagy legalább két lépcsőház lakóinak összefogása szükséges a jelentkezéshez.

KÖZGYŰLÉSI FELSZÓLALÁSOK - KÉRDÉSEK A RENDŐRKAPITÁNYHOZ

2013. március 29. 15:08

A mai közgyűlésen hallgatták meg a képviselők Horváth Csaba városi rendőrkapitány éves beszámolóját, melyet követően Radnóti Ákos kérdéseket tett fel az alábbi témákban:

Motorosok zajszintmérése idén is folytatódik-e

Adyvárosi gyalogos járőrözésre van-e nagyobb kapacitás

Városi kamerarendszer aktívabb kihasználása

A részletes kérdések és válaszok >>>

A mai közgyűlésen hallgatták meg a képviselők Horváth Csaba városi rendőrkapitány éves beszámolóját, melyet követően Radnóti Ákos kérdéseket tett fel az alábbi témákban:
Motorosok zajszintmérése idén is folytatódik-e
Kérés, hogy hétvégén is legyen, hiszen akkor vannak többen, hétköznap kevesen járnak vele, lakók jeleztek panaszt a gyorsulásra alkalmas hosszabb szakaszokon, Szigethy Attila út, belvárosi utcák (Árpád u, Bajcsy-Zs.u, Szent István u.), óriási zajjal mennek az otthonilag átalakított motorok, zavarja a pihenni vágyókat, riasztók indulnak be, stb.
Adyvárosi gyalogos járőrözésre van-e nagyobb kapacitás
A képviselő megdicsérte a belvárosi járőrözést, melynek rendszere tavaly lett átalakítva, s azóta folyamatos a jelenlét, de úgy véli időszakonként ehhez hasonló állandó járőrözés kellene Adyvárosban is, s ebben kérte a segítséget
Városi kamerarendszer aktívabb kihasználása
Különösen a közlekedési szabálysértőkkel szemben indokolt lenne a nagyobb intézkedés a kamerakép alapján, pld. Virágpiac felé való behajtás a Bajcsy-Zs.u irányából tiltva, kivéve engedéllyel, de rengetegen áthajtanak és akadályozzák a forgalmat.
A kapitány elmondta, hogy idén folytatódni fog a motorosok zajszintmérése, illetve megvizsgálják az adyvárosi mozgó járőrpár  megvalósításának lehetőségét is. A behajtásokkal kapcsolatban pedig egyeztetést fognak folytatni a közterületfelügyelet szakembereivel is, hogy kevesebb legye

INDUL A TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS

2013. március 14. 16:00

Megkezdődik a tavaszi nagytakarítás Adyvároban! Az időjárási körülményektől függően várhatóan 04.02-án elindul a városrészben az őszi takarítást követően képződött és lehullott falevelek, lombok, járdaszegélyek melletti szemét összegyűjtése a Győr-Szol munkatársai által. Kérjük a lakosság segítségét is az érintett területek megközelítésében és köszönjük az együttműködésüket!

ZEBRA-ÁTÉPÍTÉSEK A BIZTONSÁGÉRT AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON!

2013. március 13. 10:34

Az Ifjúság körúton négy helyen építettek át zebrákat a biztonságosabb közlekedésért. Radnóti Ákos képviselő elmondta, hogy a Széchenyi terves pályázat keretében a kerékpárútépítésnek köszönhetően, most 4 helyen is sokkal biztonságosabb az átkelés az Ifjúság körúton, hiszen az eddigi zebrák úgy lettek biztonságosabbak, hogy közepére szigeteket helyeztek el, illetve leszűkítették az átkelő szélességét valahol. A képviselő elmondta, hogy az egész utcában már korábban elkészült a közvilágítás teljes megújítása, illetve a 34.számnál két éve már átadtak egy megvilágított zebrát is, így mindezek együtt nagymértékben javítják a gyalogosok közlekedését és a balesetek elkerülésének esélyét.

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12 [13] 14  15  16  17  18  19  20  21