Hírek

KÖZGYŰLÉSI FELSZÓLALÁSOK

2013. február 25. 18:04

Több témában is felszólalt Radnóti Ákos önkormányzati képviselő a legutóbbi közgyűlésen. Kérdést intézett Truka Istvánhoz, a Közterület-Felügyelet intézményvezetőjéhez, akinek megköszönte az ő és munkatársai eddigi tevékenységét, másrészt segítséget kért, hogy a Barátság Parknál gyakoribb ellenőrzéseket tartsanak a szabálytalanságok visszaszorítása érdekében, mivel most is sok ilyen lakossági bejelentést kap, pedig egyértelműen ki lettek táblázva a tiltások, oszlopozás is történt, illetve parkolóhely-felfestések is, így minden adott a szabályos parkolás betartásához, s nem elfogadható, hogy sok sportolni vágyó nem képes 1-2 percet gyalogolni, amennyiben közvetlenül helyben nincs hely, akkor adott lenne sok-sok parkolóhely a szemben lévő házak mögötti nagyméretű parkolókban. A másik kérés is szintén lakossági bejelentés alapján, s a kutyafuttatással kapcsolatos volt, mely szerint a képviselő kérte, hogy rendszeresen ellenőrizzék, hogy a kijelölt - amúgy rendkívül nagyméretű, hiszen az Ifjúság körút elejétől a tóig tart - területen szabályos-e a kutyafuttatás, nem zajlik-e azon kívül, illetve az ezzel kapcsolatos köztisztasági ellenőrzéseket is gyakrabban, mivel sok kutyatartó nem tartja be ezeket, noha van ilyen gyűjtő is a területen.

KÉSZ AZ ÖSSZES PARKOLÓHELY FELFESTÉSE!

2013. február 20. 11:14

 

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő 7.számú választókörzetében - mely Adyváros és Jancsifalu egy részét érinti - elkészült az összes parkolóhely felfestése, melyre a képviselő korábban ígéretet tett. Nagy szükség volt már erre, mivel sok helyen 20-30 éve egyáltalán nem volt ilyen jellegű munka, s a lakóktól is sok ilyen jellegű kérés érkezett. Nagyon gyakori volt a több parkolóhely egy autóval történő elfoglalása, illetve a beláthatóságot is akadályozó autók szabálytalan parkolása a kereszteződéseknél, így most ezekre remélhetőleg kevesebbet kell majd számítani, hogy egyértelműen ki lettek jelölve a szabályos parkolók és a tiltott megállások-várakozások.

Arra is külön odafigyeltek, hogy a lehetőség szerint minél több helyen felfestéssel kijelöljék a hulladékgyűjtők helyét, illetve a mozgássérült parkolókat nagyméretű jelekkel látták el. Ezekben az utcákban és szakaszokon valósult meg a fejlesztés - kivéve, ahol nem volt lehetséges a felfestés, illetve útépítés miatt később fog megvalósulni - mely a képviselő körzetébe tartozik: Bán Aladár u., Földes Gábor u.1-25 és 2-8., Ifjúság körút 1-109., 2-78., Ipar u. 84-végig, Kodály Zoltán u. 34-44.és 2/a-c-d., Szabolcska Mihály u., Szigethy Attila út 75-től végig, Tihanyi Árpád út 83-87.

 

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő 7.számú választókörzetében - mely Adyváros és Jancsifalu egy részét érinti - elkészült az összes parkolóhely felfestése, melyre a képviselő korábban ígéretet tett.
Nagy szükség volt már erre, mivel sok helyen 20-30 éve egyáltalán nem volt ilyen jellegű munka, s a lakóktól is sok ilyen jellegű kérés érkezett. Nagyon gyakori volt a több parkolóhely egy autóval történő elfoglalása, illetve a beláthatóságot is akadályozó autók szabálytalan parkolása a kereszteződéseknél, így most ezekre remélhetőleg kevesebbet kell majd számítani, hogy egyértelműen ki lettek jelölve a szabályos parkolók és a tiltott megállások-várakozások.
Arra is külön odafigyeltek, hogy a lehetőség szerint minél több helyen felfestéssel kijelöljék a hulladékgyűjtők helyét, illetve a mozgássérült parkolókat nagyméretű jelekkel látták el.
Ezekben az utcákban és szakaszokon valósult meg a fejlesztés - kivéve, ahol nem volt lehetséges a felfestés, illetve útépítés miatt később fog megvalósulni - mely a képviselő körzetébe tartozik: Bán Aladár u., Földes Gábor u.1-25 és 2-8., Ifjúság körút, Ipar u. 84-végig, Kodály Zoltán u. 34-44.és 2/a-c-d., Szabolcska Mihály u., Szigethy Attila út 75-től végig, Tihanyi Árpád út 83-87.
A képviselő elmondta, szükség esetén ahol még kell, elvégzik a felfestéseket és bízik benne, hogy ezentúl kevesebb szabálytalan parkolás lesz. Emellett tavaly is már bővítették a parkolóhelyek számát a Szigethy 97-107.tömbnél, illetve a Körkemence utcában is, de idén is terveznek további bővítéseket is, hogy minél komfortosabbá tegyék a parkolást.

FOLYTATÓDÓ KÖZBIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

2012. december 18. 16:01

Rendszeres közbiztonsági és közlekedési szabálysértések elleni intézkedéseket ígért meg Radnóti Ákos képviselő, s a Rendőrséggel együttműködve folyamatosan zajlanak ezek a városban, hasonlóan a Közterület-Felügyelettel és az Arrabona Polgárőrséggel is. Ezúttal (is) bejelentés érkezett a Barátság Park körüli szabálytalan parkolások miatt, illetve Belvárossal kapcsolatban is megkeresték több utca miatt, így több területre kért intézkedést. A Rendőrség válasza itt olvasható.

TOVÁBBI ÚJ JÁRDÁK KODÁLY Z.ÚT 2/D

2012. december 13. 14:18

Bár nemrég lett átadva a Kodály Z.út 2/a-2/d.közti tömb járda-és zöldterület megújítása, a lakók kéréssel fordultak már az átadáson a polgármesterhez és a képviselőhöz, hogy a fejlesztésben már nem szereplő más járdaszakaszok is épülhessenek. Nos a kérést meghallgatva a pozitív döntést követően ez az újabb járdaszakasz is elkészült az átadott szomszédságában, így a környéken igazán hibátlan járdaszakaszokkal és szép zöldterülettel találkozhatunk. Érdemes megnézni, hogy a füvesített, körbekerített területeken a fű kinövésével mennyire szebb lett az egész környék a korábbi sivár, sáros helyett.

TOVÁBBI KOMPLEX FEJLESZTÉSEK A SZIGETHY A 97-107.KÖRÜL

2012. december 04. 10:37

Sokrétű, a környéken élők komfortérzetét jelentősen növelő fejlesztések történtek a Szigethy Attila u.97-107. tízemeletes társasháztömb környékén Radnóti Ákos képviselő közbenjárására. A ház mögötti pihenőparkban megépült egy 25 méteres járda az addigi földes, kikoptatott út helyére már nyáron, most ősszel kihelyezésre került 3 db pad, szemeteskukák, illetve 30 db cserje is füvesítéssel összekötve, így az itt lakók így kellemes környezetben pihenhetnek ezután. A park mellett már nyáron ki lett alakítva 3 db murvás parkolóhely, most ősz végére elkészült 4 db új gyeprácsos megálló, így sikerült növelni a szűkös lehetőségeket, nem elfelejtve, hogy pár éve csaknem 20 hely lett kialakítva a ház mögött, illetve innen egy percre idén a Körkemence utcában további 3 parkoló, melyekre igen nagy igény volt.

Az épületek előtt a hosszú egyenes szervizúton a biztonság érdekében elhelyeztek 2 fekvőrendőrt, már nyáron kijavították a széttöredezett aszfaltburkolatot sok helyen, továbbá megépítettek egy kis járdát is a házakból való komfortosabb átjárás céljából. Az épületeknél mindenhol elkészült a parkolóhelyek felfestése is, tavasszal pedig már átadták a megújított közvilágítási lámpatesteket, illetve csaknem 10 db új köztéri szemeteskukát is. A munkákat az Útkezelő Szervezet, illetve a Győr-Szol végezték el, s Radnóti Ákos ígéri, a jövőben is folytatódnak a hasonló komplex fejlesztések választókörzetében, idén is sok helyszínen végeztek el hasonlóakat (Ifjúság körút, Kodály Zoltán utca, stb.) melyeket korábban megígért az adyvárosiaknak.

Sokrétű, a környéken élők komfortérzetét jelentősen növelő fejlesztések történtek a Szigethy Attila u.97-107. tízemeletes társasháztömb környékén Radnóti Ákos képviselő közbenjárására. A ház mögötti pihenőparkban megépült egy 25 méteres járda az addigi földes, kikoptatott út helyére már nyáron, most ősszel kihelyezésre került 3 db pad, szemeteskukák, illetve 30 db cserje is füvesítéssel összekötve, így az itt lakók így kellemes környezetben pihenhetnek ezután.
A park mellett már nyáron ki lett alakítva 3 db murvás parkolóhely, most ősz végére elkészült 4 db új gyeprácsos megálló, így sikerült növelni a szűkös lehetőségeket, nem elfelejtve, hogy pár éve csaknem 20 hely lett kialakítva a ház mögött, illetve innen egy percre idén a Körkemence utcában további 3 parkoló, melyekre igen nagy igény volt.
Az épületek előtt a hosszú egyenes szervizúton a biztonság érdekében elhelyeztek 2 fekvőrendőrt, már nyáron kijavították a széttöredezett aszfaltburkolatot sok helyen, továbbá megépítettek egy kis járdát is a házakból való komfortosabb átjárás céljából. Az épületeknél mindenhol elkészült a parkolóhelyek felfestése is, tavasszal pedig már átadták a megújított közvilágítási lámpatesteket, illetve csaknem 10 db új köztéri szemeteskukát is.
A munkákat az Útkezelő Szervezet, illetve a Győr-Szol végezték el, s Radnóti Ákos ígéri, a jövőben is folytatódnak a hasonló komplex fejlesztések választókörzetében, idén is sok helyszínen végeztek el hasonlóakat (Ifjúság körút, Kodály Zoltán utca, stb.) melyeket korábban megígért az adyvárosiaknak

AKADÁLYMENTESÍTÉS FÖLDES GÁBOR UTCÁNÁL

2012. november 29. 17:45

A napokban készült el az akadálymentesített járda a Földes Gábor utca 8.számú tízemeletes ház bejárata előtt. Radnóti Ákos képviselőt koraősszel keresték meg a házban lakó mozgássérültek, hogy a parkolóból jövet a járda töredezett, másrészt a magassága miatt nem tudnak rá tolókocsival felhajtani. A képviselő ígéretet tett, hogy meg fogják gyorsan oldani, s így is történt az Útkezelő Szervezet kivitelezésében. Sőt a járdát kiszélesítették úgy, hogy a kukák is stabil aszfaltra kerüljenek. Bár apró dolgok ezek, de minden ilyen apró lépés is segítség, hogy könnyebbé vált az eddigi problémás bejutás a rászorulók számára, s a képviselő minden mozgáskorlátozottnak igyekszik segíteni a későbbiekben is.

KÖZTERÜLETI INTÉZKEDÉSEK KÉPVISELŐI KÉRÉSRE

2012. november 26. 18:12

Közterület-felügyeleti intézkedéseket kért Radnóti Ákos képviselő Adyvárosban. Ahogy megígérte rendszeresen kéri ezeket tőlük, illetve a Rendőrségtől és a Polgárőrségtől is, részben a saját maga által tapasztaltak, illetve a lakosságtól kapott  problémák ügyében. Ezúttal a hajléktalanok általi, Szabolcska utcából jelzett probléma ügyében, illetve a Barátság Parknál tapasztalt parkolási szabálytalanságok témában kért intézkedést. Itt különösen bosszantó a képviselő szerint, hogy a sportolni jövők szabálytalankodnak, nem a helyben lakók, noha az esti időpontokban valóban kevés a parkolóhely közvetlenül a Park előtt, de ha mozogni, sportolni jönnek, innen egy percre gyalog az Ifjúság krt. mögött számtalan kihasználatlan helyet találnának és igazán nem fárasztó azt megtenni a Parkig... Pont a rend szabályozása érdekében, itt szinte mindenhol fel lett festve a parkolók vonala az utca teljes oldalán a szervízúton, oszlopozás is történt a zöldterület védelme érdekében, jövőre ha lesz rá forrás bővítés is lesz, de ettől függetlenül gyakran a nem törődömséget választják a Parkba mozogni vágyók, de az ellenőrzések ezt visszaszoríthatják. A válaszlevél itt olvasható.

ÚJABB ZÖLDTERÜLET RENDEZÉS AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON

2012. november 22. 10:05

Nyáron már sikerült az Ifjúság körút 10-16.előtti területet szépen rendbe tenni, többek között 3 db új padot tettek ki, egy új homokozó és mérleghinta lett kihelyezve, illetve sor került a bokrok, fák gallayzására is. A képviselő ígéretet tett arra is, hogy a homokos, kikopott füves részek a nyári-őszi meleg idők után füvesítve lesznek, s most ez valósult meg humuszolás és fűmagvetés formájában néhány hete. Így nemsokára, s különösen a jövő évre, amikor már a jó időben újra igénybe lehet venni a zöldterületet, akkor teljesen megújúlt és megszépült környezet áll a lakók rendelkezésére.

ZÖLDTERÜLET-RENDEZÉS AZ IFJÚSÁG KRT. 51. KÖRÜL

2012. november 17. 13:52

Radnóti Ákos képviselő nagy hangsúlyt fektet a körzetében lévő zöldterületkre. Az Ifjúság körút 51-55.sz lakói már tavaly is megkeresték a problémákkal, majd utána a képviselő intézkedett és a széttört padok, a gazos homokozók lettek rendbe téve. Idén sor került tavasszal a gázvezeték rekonstrukció után tönkretett zöldterület fejlesztésére első ütemben, bokrok lettek kihelyezve a járda elé, illetve egy régi, szinte használhatatlan padot cseréltek ki újra, majd most ősszel a kerékpárút elkészültével a járda további részén is telepítettek bokrokat, melyek, ha megnőnek megakadályozzák a zöldterületen való felesleges átjárást több helyen is, így szép maradhat a környezet.

ELINDULT AZ ADYVÁROSI TÓ KOTRÁSA!

2012. november 15. 19:51

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében meghirdetett Helyi és térségi jelentőségű vízvédelmi rendszerek fejlesztése (NYDOP-4.1.1/B-11) pályázati felhívásra benyújtott „Belterületi vízrendezés fejlesztések Győr Megyei Jogú Város négy városrészében” című pályázatával 280.314.980.- Ft támogatást nyert el - mondta el Radnóti Ákos önkormányzati képviselő a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. A nyertes projekt egyik eleme az Adyvárosi I. sz. tározótó felújítási munkáinak elvégzése, amely most elindult.

TÖRÖK ISTVÁNRA EMLÉKEZTEK

2012. november 13. 09:44

Török Istvánra emlékeztek az elmúlt hétvégén a Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Történelmi Igazságtétel Bizottság Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete által Adyvárosban tartott ünnepségen. A rendezvényen Büki Lajos 56-os forradalmár, a mártír Török István egykori nemzetőr társa tartott megemlékezést, melyet a Móra Iskola diákja követett szavalással, s végül koszorúzással zárult az ünnepség.

ÚJABB KÖZBIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK

2012. november 08. 11:07

Radnóti Ákos a lakossági panaszok és az általa tapasztaltak alapján levélben fordult a Rendőrséghez, ellenőrzéseket kérve több területre is. A képviselő nagy hangsúlyt fektet a közbiztonságra és a látható sorozatos intézkedések remélhetőleg meghozzák az eredményeket.

Ezúttal a legtöbb panasz a hajléktalanok általi problémák miatt volt. Többen jelezték, hogy az Ipar utcai színesházak környékén és a játszóteren is életvitelszerűen hajléktalanok vannak és ott szemetelnek, italoznak, illetve köztisztasági problémákat okoznak. (A Győr-Szol ősszel elvégezte a park rendbetételét, a bokrok metszését, ezzel is esgítve, hogy a területen ne lehessen elrejtőzni) A másik ellenőrzésre kért terület a Verseny Tesco mögötti parkoló - Szigethy Attila utca felőli rész, ahol hajléktalanok beköltözését jelezték. Sok belvárosi kéréssel is megkeresték a képviselőt, ezért ezt is jelezte a Rendőrségnek, hogy a  a színház előtt szinte minden nap ugyanazok a hajléktalanok foglalják el a padokat, a járdát, italozással, kéregetéssel vegyítve az ott tartózkodásukat. A Rendőrség válasza és intézkedései itt olvashatóak.

Radnóti Ákos a lakossági panaszok és az általa tapasztaltak alapján levélben fordult a Rendőrséghez, ellenőrzéseket kérve több területre is. A képviselő nagy hangsúlyt fektet a közbiztonságra és a látható sorozatos intézkedések remélhetőleg meghozzák az eredményeket.
Ezúttal a legtöbb panasz a hajléktalanok általi problémák miatt volt. Többen jelezték, hogy az Ipar utcai színesházak környékén és a játszóteren is életvitelszerűen hajléktalanok vannak és ott szemetelnek, italoznak, illetve köztisztasági problémákat okoznak. (A Győr-Szol ősszel elvégezte a park rendbetételét, a bokrok metszését, ezzel is esgítve, hogy a területen ne lehessen elrejtőzni) A másik ellenőrzésre kért terület a Verseny Tesco mögötti parkoló - Szigethy Attila utca felőli rész, ahol hajléktalanok beköltözését jelezték. Sok belvárosi kéréssel is megkeresték a képviselőt, ezért ezt is jelezte a Rendőrségnek, hogy a  a színház előtt szinte minden nap ugyanazok a hajléktalanok foglalják el a padokat, a járdát, italozással, kéregetéssel vegyítve az ott tartózkodásukat. A Rendőrség válasza és intézkedései itt olvashatóak.

POLGÁRŐRSÉGI ELLENŐRZÉS ADYVÁROSBAN

2012. október 25. 15:13

A napokban Adyvárosban Radnóti Ákos képviselő kérésére is az Arrabona Polgárőr Egyesület ellenőrzést tartott. A képviselő eljuttatta az általa ellenőrzésre javasolt kéréseket, illetve azokat is, amit a lakosságtól kapott. Az ellenőrzés eredményeiről a következőkben olvashatnak.

KODÁLY Z.u.2/A ÉS KÖRNYÉKE FEJLESZTÉS ÜNNEPÉLYES ÁTADÁSA!

2012. október 19. 17:58

A Kodály Zoltán u. 2 A-B-C-D. épületek és a külső járda közötti közterület rendezése a “Lakóutca program” keretében, továbbá a zöldterületek megújítása a körzet önkormányzati képviselőjének, Radnóti Ákosnak támogatásával valósult meg, s melyet Borkai Zsolt polgármesterrel együtt adtak át a mai nap a lakosságnak.

 

Megnézem az átadás videóját >>>

Megnézem a második videót >>>

ÚJ PARKOLÓK A KÖRKEMENCE UTCÁBAN!

2012. október 12. 18:05

Parkolók épültek a Körkemence utcában, ami szükségessé vált már régebb óta, de most végre megvalósulhatott. Radnóti Ákos képviselő intézkedett, mivel a lakosság is jelezte, hogy az utcán átmenő nagy forgalom miatt - s mivel nem volt épített parkoló - az út szélén megálló járművek folyamatos kerülgetése torlódást okozott, különösen a gyógyszertárnál, ahol is most megépültek a parkolók. Így most a közlekedés szempontjából biztonságosabb lett a helyzet, s a gyógyszertárba igyekvők is szabályosan parkolhatnak. Fontos, hogy az utca mindkét oldalán megállni-és várakozni tilos van, elkerülendő az autók járdán vagy mellette való  parkolását, mivel most már lehetőség van az épített parkolóhelyeknél való parkolásra. További négy parkolóhely épül innen egy percre a Szigethy utca sarkánál, így még tovább javul majd a helyzet!

MEGSZÉPÜLT A KODÁLY Z. UTCA ÜZLETKÖZPONT-KÖRNYÉK!

2012. október 04. 10:30

 

Közös összefogással megszépült a Kodály Zoltán utcai üzletközpont, ismertebb nevén a ”Thüringia tömb” környéke. Radnóti Ákos képviselő hosszabb egyeztetések után sikeresen megállapodott a területen található cégekkel, akik vállalták a saját környezetük rendezését, mivel magánterületről van szó.

A Rossmann és a Jysk üzletek szépen rendbetették az épület előtt található, korábban gazos, rendezetlen részeket és beültették örökzöldekkel, a gazt eltávolították. A város vállalta az üzletek előtt lévő közterületen a saját kőládáinak megszépítését, melyekbe kannavirágok kerültek. A képviselő gondoskodott arról is, hogy új köztéri kukák is kikerüljenek , s kéri a lakosságot, hogy becsüljék meg a szépen megújúlt környezetet, mivel a kiültetés után sajnálatos módon már lopások történtek és tujákat tulajdonítottak el.

 

Közös összefogással megszépült a Kodály Zoltán utcai üzletközpont, ismertebb nevén a ”Thüringia tömb” környéke. Radnóti Ákos képviselő hosszabb egyeztetések után sikeresen megállapodott a területen található cégekkel, akik vállalták területükön a környezet rendezését, mivel magánterületről van szó.
A Rossmann és a Jysk üzletek szépen rendbetették az épület előtt található, korábban gazos, rendezetlen részeket és beültették örökzöldekkel, a gazt eltávolították. A város vállalta az üzletek előtt lévő közterületen a saját kőládáinak megszépítését, melyekbe kannavirágok kerültek. A képviselő gondoskodott arról is, hogy új közéti kukák is kikerüljenek , s kéri a lakosságot, hogy becsüljék meg a szépen megújúlt környezetet, mivel a kiültetés után sajnálatos módon már lopások történtek és tujákat tulajdonítottak el.

„SZÉP KÖRNYEZET – JÓ KÖZÉRZET” VERSENY- ADYVÁROSI DÍJAZOTT

2012. október 01. 12:45

Hatodik alkalommal adta át a győri önkormányzat a „Szép környezet – Jó közérzet” helyi környezetszépítő verseny nyertesinek a díjakat. Cél, hogy a győri polgárok még nagyobb részt vállaljanak közvetlen környezetük ápolásából és a környezet és természetvédelmi szemléletformálás, a lakosság motiválása arra, hogy tisztán és rendezetten tartsa közvetlen környezetét.

A szakemberekből álló szemlebizottság a nyár folyamán látogatta meg a jelentkezőket, s ezt követően örömmel számolhatunk be arról, hogy a 3 díjazott közül a második helyezést érte el Ifjúság krt. 13-15-17. Társasház, mely 200.000 forintos utalvánnyal gazdagodott. Szalay Mihályné közös képviselő és lakótársai évek óta sokat tesznek a környezet megszépítéséért, gyarapodásáért, így most a megnyert díjjal is tovább szépülhet a környékük. A helyezettek jogosultságot szereztek a „Szép környezet – Jó közérzet 2012” tábla kihelyezésére is.

Hatodik alkalommal adta át a győri önkormányzat a „Szép környezet – Jó közérzet” helyi környezetszépítő verseny nyertesinek a díjakat. Cél, hogy a győri polgárok még nagyobb részt vállaljanak közvetlen környezetük ápolásából és a környezet és természetvédelmi szemléletformálás, a lakosság motiválása arra, hogy tisztán és rendezetten tartsa közvetlen környezetét.
A szakemberekből álló szemlebizottság a nyár folyamán látogatta meg a jelentkezőket, s ezt követően örömmel számolhatunk be arról, hogy a 3 díjazott közül a második helyezést érte el Ifjúság krt. 13-15-17. Társasház, mely  200.000 forintos utalvánnyal gazdagodott. Szalay Mihályné közös képviselő és lakótársai évek óta sokat tesznek a környezet megszépítéséért, gyarapodásáért, így most a megnyert díjjal is tovább szépülhet a környékük. A helyezettek jogosultságot szereztek a „Szép környezet – Jó közérzet 2012” tábla kihelyezésére is.

JANCSIFALU SZOLGÁLATÁÉRT DÍJ

2012. szeptember 25. 14:34

A legutóbbi közgyűlés előtt adták át a Jancsifalu Szolgálatáért díjat, melyet Radnóti Ákos képviselő javaslatára Kiss Ervin, az Egyetértés Lakássövetkezet Elnöke vett át Borkai Zsolt polgármestertől. Kiss Ervin rendkívül sokat tett és tesz Jancsifalu-és a környezet fejlődésért hosszabb ideje, s példamutató tevékenységével a díjat méltán megérdemelte. Az Ipar utcai "színes" házak felújításában-és energetikai korszerűsítésében is elévülhetetlen érdemei vannak, további jó munkát kívánunk!

LAKÁSKORSZERŰSÍTÉS AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON!

2012. szeptember 21. 13:45

 

Pályázati segítség nélkül, példaértékű összefogás eredményeként felújították az Ifjúság körúton a 13., 15. és 17.
házszámú épületeket. Szalay Mihályné közös képviselő lapunk érdeklődésére elmondta, idén járt le a tömbök lakástakarék-számlája, ezt mindenképpen korszerűsítésre akarták fordítani

Pályázati segítség nélkül, példaértékű összefogás eredményeként felújították az Ifjúság körúton a 13., 15. és 17. házszámú épületeket. Szalay Mihályné közös képviselő lapunk érdeklődésére elmondta, idén járt le a tömbök lakástakarék-számlája, ezt mindenképpen korszerűsítésre akarták fordítani. A korszerűsítést Radnóti Ákos, a terület önkormányzati képviselője saját keretéből támogatta, hozzájárult az ajtók lefestéséhez, illetve padok vásárlásához. Továbbá a képviselő gondoskodik a házak körüli parkolóhelyek felfestetéséről is.

 

ORSZÁGOS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁÉRT!

2012. szeptember 14. 11:50

Országos sajtótájékoztatót tartott a Fidelitas a ”trafiktörvény” elfogadása után. Ágh Péter, a Fidelitas országos és Radnóti Ákos, a Fidelitas Országos Választmányának alelnöke. Ágh Péter kiemelte: „ez a törvény hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalkorúakat érintően vissza tudjuk szorítani a dohányzást, és hozzá tudjunk járulni ahhoz, hogy a legfiatalabb generáció tagjai már ne legyenek kitéve annak a veszélynek, hogy rászoknak”. A felmérésekből tudjuk, hogy a lakosság egészségügyi állapota sokkal rosszabb, mint ahogy azt a gazdasági fejlettségünk indokolná, hazánkban 18 percenként meghal egy ember a dohányzás okozta betegségek következtében. Radnóti Ákos elmondta  a Fidelitas megalakulásától fogva felelősséget érez a fiatalokért, de az egész társadalomért általuk képviselve. Minden olyan kezdeményezést támogat, ami a fiatalok érdekét szolgálja és elősegíti a nemzedékek életminőségének javítását. Így van ez a dohányzás esetében is, mellyel kapcsolatban a korábbiakban is felvállalta szerepét, hogy az egészséges életmód kerüljön előtérbe a füstölgés helyett és a továbbiakban is következetesen támogat minden ilyen irányú kezdeményezést.

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13 [14] 15  16  17  18  19  20  21