Hírek

ÚJ PARKOLÓK A KÖRKEMENCE UTCÁBAN!

2012. október 12. 18:05

Parkolók épültek a Körkemence utcában, ami szükségessé vált már régebb óta, de most végre megvalósulhatott. Radnóti Ákos képviselő intézkedett, mivel a lakosság is jelezte, hogy az utcán átmenő nagy forgalom miatt - s mivel nem volt épített parkoló - az út szélén megálló járművek folyamatos kerülgetése torlódást okozott, különösen a gyógyszertárnál, ahol is most megépültek a parkolók. Így most a közlekedés szempontjából biztonságosabb lett a helyzet, s a gyógyszertárba igyekvők is szabályosan parkolhatnak. Fontos, hogy az utca mindkét oldalán megállni-és várakozni tilos van, elkerülendő az autók járdán vagy mellette való  parkolását, mivel most már lehetőség van az épített parkolóhelyeknél való parkolásra. További négy parkolóhely épül innen egy percre a Szigethy utca sarkánál, így még tovább javul majd a helyzet!

MEGSZÉPÜLT A KODÁLY Z. UTCA ÜZLETKÖZPONT-KÖRNYÉK!

2012. október 04. 10:30

 

Közös összefogással megszépült a Kodály Zoltán utcai üzletközpont, ismertebb nevén a ”Thüringia tömb” környéke. Radnóti Ákos képviselő hosszabb egyeztetések után sikeresen megállapodott a területen található cégekkel, akik vállalták a saját környezetük rendezését, mivel magánterületről van szó.

A Rossmann és a Jysk üzletek szépen rendbetették az épület előtt található, korábban gazos, rendezetlen részeket és beültették örökzöldekkel, a gazt eltávolították. A város vállalta az üzletek előtt lévő közterületen a saját kőládáinak megszépítését, melyekbe kannavirágok kerültek. A képviselő gondoskodott arról is, hogy új köztéri kukák is kikerüljenek , s kéri a lakosságot, hogy becsüljék meg a szépen megújúlt környezetet, mivel a kiültetés után sajnálatos módon már lopások történtek és tujákat tulajdonítottak el.

 

Közös összefogással megszépült a Kodály Zoltán utcai üzletközpont, ismertebb nevén a ”Thüringia tömb” környéke. Radnóti Ákos képviselő hosszabb egyeztetések után sikeresen megállapodott a területen található cégekkel, akik vállalták területükön a környezet rendezését, mivel magánterületről van szó.
A Rossmann és a Jysk üzletek szépen rendbetették az épület előtt található, korábban gazos, rendezetlen részeket és beültették örökzöldekkel, a gazt eltávolították. A város vállalta az üzletek előtt lévő közterületen a saját kőládáinak megszépítését, melyekbe kannavirágok kerültek. A képviselő gondoskodott arról is, hogy új közéti kukák is kikerüljenek , s kéri a lakosságot, hogy becsüljék meg a szépen megújúlt környezetet, mivel a kiültetés után sajnálatos módon már lopások történtek és tujákat tulajdonítottak el.

„SZÉP KÖRNYEZET – JÓ KÖZÉRZET” VERSENY- ADYVÁROSI DÍJAZOTT

2012. október 01. 12:45

Hatodik alkalommal adta át a győri önkormányzat a „Szép környezet – Jó közérzet” helyi környezetszépítő verseny nyertesinek a díjakat. Cél, hogy a győri polgárok még nagyobb részt vállaljanak közvetlen környezetük ápolásából és a környezet és természetvédelmi szemléletformálás, a lakosság motiválása arra, hogy tisztán és rendezetten tartsa közvetlen környezetét.

A szakemberekből álló szemlebizottság a nyár folyamán látogatta meg a jelentkezőket, s ezt követően örömmel számolhatunk be arról, hogy a 3 díjazott közül a második helyezést érte el Ifjúság krt. 13-15-17. Társasház, mely 200.000 forintos utalvánnyal gazdagodott. Szalay Mihályné közös képviselő és lakótársai évek óta sokat tesznek a környezet megszépítéséért, gyarapodásáért, így most a megnyert díjjal is tovább szépülhet a környékük. A helyezettek jogosultságot szereztek a „Szép környezet – Jó közérzet 2012” tábla kihelyezésére is.

Hatodik alkalommal adta át a győri önkormányzat a „Szép környezet – Jó közérzet” helyi környezetszépítő verseny nyertesinek a díjakat. Cél, hogy a győri polgárok még nagyobb részt vállaljanak közvetlen környezetük ápolásából és a környezet és természetvédelmi szemléletformálás, a lakosság motiválása arra, hogy tisztán és rendezetten tartsa közvetlen környezetét.
A szakemberekből álló szemlebizottság a nyár folyamán látogatta meg a jelentkezőket, s ezt követően örömmel számolhatunk be arról, hogy a 3 díjazott közül a második helyezést érte el Ifjúság krt. 13-15-17. Társasház, mely  200.000 forintos utalvánnyal gazdagodott. Szalay Mihályné közös képviselő és lakótársai évek óta sokat tesznek a környezet megszépítéséért, gyarapodásáért, így most a megnyert díjjal is tovább szépülhet a környékük. A helyezettek jogosultságot szereztek a „Szép környezet – Jó közérzet 2012” tábla kihelyezésére is.

JANCSIFALU SZOLGÁLATÁÉRT DÍJ

2012. szeptember 25. 14:34

A legutóbbi közgyűlés előtt adták át a Jancsifalu Szolgálatáért díjat, melyet Radnóti Ákos képviselő javaslatára Kiss Ervin, az Egyetértés Lakássövetkezet Elnöke vett át Borkai Zsolt polgármestertől. Kiss Ervin rendkívül sokat tett és tesz Jancsifalu-és a környezet fejlődésért hosszabb ideje, s példamutató tevékenységével a díjat méltán megérdemelte. Az Ipar utcai "színes" házak felújításában-és energetikai korszerűsítésében is elévülhetetlen érdemei vannak, további jó munkát kívánunk!

LAKÁSKORSZERŰSÍTÉS AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON!

2012. szeptember 21. 13:45

 

Pályázati segítség nélkül, példaértékű összefogás eredményeként felújították az Ifjúság körúton a 13., 15. és 17.
házszámú épületeket. Szalay Mihályné közös képviselő lapunk érdeklődésére elmondta, idén járt le a tömbök lakástakarék-számlája, ezt mindenképpen korszerűsítésre akarták fordítani

Pályázati segítség nélkül, példaértékű összefogás eredményeként felújították az Ifjúság körúton a 13., 15. és 17. házszámú épületeket. Szalay Mihályné közös képviselő lapunk érdeklődésére elmondta, idén járt le a tömbök lakástakarék-számlája, ezt mindenképpen korszerűsítésre akarták fordítani. A korszerűsítést Radnóti Ákos, a terület önkormányzati képviselője saját keretéből támogatta, hozzájárult az ajtók lefestéséhez, illetve padok vásárlásához. Továbbá a képviselő gondoskodik a házak körüli parkolóhelyek felfestetéséről is.

 

ORSZÁGOS SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ A DOHÁNYZÁS VISSZASZORÍTÁSÁÉRT!

2012. szeptember 14. 11:50

Országos sajtótájékoztatót tartott a Fidelitas a ”trafiktörvény” elfogadása után. Ágh Péter, a Fidelitas országos és Radnóti Ákos, a Fidelitas Országos Választmányának alelnöke. Ágh Péter kiemelte: „ez a törvény hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalkorúakat érintően vissza tudjuk szorítani a dohányzást, és hozzá tudjunk járulni ahhoz, hogy a legfiatalabb generáció tagjai már ne legyenek kitéve annak a veszélynek, hogy rászoknak”. A felmérésekből tudjuk, hogy a lakosság egészségügyi állapota sokkal rosszabb, mint ahogy azt a gazdasági fejlettségünk indokolná, hazánkban 18 percenként meghal egy ember a dohányzás okozta betegségek következtében. Radnóti Ákos elmondta  a Fidelitas megalakulásától fogva felelősséget érez a fiatalokért, de az egész társadalomért általuk képviselve. Minden olyan kezdeményezést támogat, ami a fiatalok érdekét szolgálja és elősegíti a nemzedékek életminőségének javítását. Így van ez a dohányzás esetében is, mellyel kapcsolatban a korábbiakban is felvállalta szerepét, hogy az egészséges életmód kerüljön előtérbe a füstölgés helyett és a továbbiakban is következetesen támogat minden ilyen irányú kezdeményezést.

ÓRIÁSI SZÁMOK KAMPÁNY GYŐRBEN

2012. szeptember 12. 16:04

A Megyeháza téren szeptember 11-én adta át a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség azt a közterületi installációt, amely az Új Széchenyi Terv keretén belül megvalósult vállalkozás-fejlesztéseket szimbolizálja. Jelen programozási időszakban mintegy 683 milliárd forint értékben valósultak meg önerőből és uniós forrásból vállalkozói beruházások. Az Új Széchenyi Tervnek köszönhetően több mint 12.500 fejlesztés fejeződhetett be Magyarországon – mondta Lenner Áron helyettes államtitkár. Radnóti Ákos, Győr Megyei Jogú Város Pénzügyi Bizottságának elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: „Győr városa költségvetése jelentős részét fejlesztési célokra fordítja, azonban egy jól prosperáló településnek is nagy segítséget jelent, ha pályázati pénzek segítségét is igénybe tudja venni. Győr ezért igyekszik minden, a Széchenyi Tervhez kapcsolódó lehetőséget kihasználni. Az utóbbi időben akár a belváros szépítése kapcsán, akár szociális városrehabilitáció témában, akár a turisztikai fejlesztések területén jelentős összegeket sikerült városunkba hozni.”

Megnézem a videót>>>

ÚJABB JÁRDA KÉSZÜLT EL AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON

2012. szeptember 04. 10:16

Újabb járda készült el az Ifjúság körút 54-nél, ahol a korábbi földes "átjáró" a játszótér irányában kapott szilárd burkolatot. Így igényes körülmények között lehet átkelni a lakóházak és a park között. Továbbá megoldódott a házak előtti csapadékvíz elvezetése is, mellyel sok probléma volt a korábbiakban is és Radnóti Ákos többen megkeresték intézkedés céljából, s ennek köszönhetően is most a járda mellett a lakóházak előtti szikkasztóárokkal meg lett oldva a vízelvezetés is egyúttal. Ez már a harmadik átadott járda egy hónapon belül, a negyedik építése folyamatban van.

ÚJ TÉRFIGYELŐ KAMERA A MÓRA ISKOLÁNÁL

2012. augusztus 29. 11:11

Új térfigyelő kamerát szereltek fel a Kodály Zoltán utcában, a Móra Ferenc Iskola előtt téren. Radnóti Ákos programjában a közbiztonság javítása a fontos pontok között szerepelt, így ennek keretében került ki a kamera, bízva, hogy ezáltal is javul a környék közbiztonsága, s fontos volt az is, hogy az iskola miatt, a sok parkolóhely miatt és a helyben, panelházakban élő nagyszámú lakók érdekében is biztonságosabb legyen a környék.

FOLYTATÓDTAK AZ ADYVÁROSI JÁRDAÉPÍTÉSEK

2012. augusztus 24. 16:23

A beharangozottaknak megfelelően folytatódtak az adyvárosi járdaépítések Radnóti Ákos választókörzetében. Ezúttal a Szigethy A.97.sz. mellett található parkban készült el szilárd útfelület a korábbi kitaposott, alkalmanként sáros, földes helyére. Emellett sor került a park sarkánál lévő földes burkolatú, hézagos megálló kijavítása is murvával, továbbá a Szigethy A.107. melleti szervízút behajtója, ami darabokra volt töredezve és rendkívül veszélyes volt, most stabil szerkezetet kapott, melyre szükség is van a kukásautók okozta nagyobb terhelés miatt. Így összegezve egy újabb terület lett rendbe téve, fejlesztve, de további folytatás is nemsokára!

13 ÚJ JÁTÉKESZKÖZ AZ ADYVÁROSI JÁTSZÓTEREKRE!

2012. augusztus 22. 10:32

Új játékeszközöket adtak át a napokban Adyvárosban. Radnóti Ákos képviselő programjában hangsúlyos helyet kapott a játszóterek fejlesztése, tavaly már átadtak egy teljesen új játszóteret az Ifjúság körút mögött, idén pedig a képviselő körzetében található 13 játszótér mindegyike most egy új eszközzel gazdagodott, mivel így minden terület egyenlő módon gazdagodhatott a fejlesztésekből.

A közel 2,5 millió forint értékű fejlesztés során-melynek a kivitelezését a Győrszol Zrt. végezte el a képviselő keretéből-szempont volt az is, hogy olyan játékeszközöket helyezzenek ki, amik eddig nem voltak a helyszíneken, így többek között hat db mókuskereket adtak át, ami a régebbi , 20-30 évvel ezelőtti időszakban - amíg az elavult eszközöket el nem bontották - nagyon népszerűek voltak, de most az új szabványoknak megfelelő eszközöket is már nagy örömmel használják a gyerekek, s nem mellesleg a játék érzésén kívül kedvező hatással van gyermekek fizikai fejlődésére, kiválóan fejleszti az állóképességet és a mozgáskoordinációt is.

Továbbá átadtak két db négyüléses mérleghintát is, ami eddig egyáltalán nem volt a területen, s egyszerre így több gyermek kikapcsolódását biztosítja. A többi eszköz pedig négy db új, hagyományos kétüléses mérleghinta és egy db rugós játékeszköz. Természetesen a képviselő intézkedett arról is, hogy mindegyik játszótéren kint legyenek a dohányzást tiltó táblák, illetve a kutyafuttatást tiltó táblák is.

Megnézem a videót>>>

Új játékeszközöket adtak át a napokban Adyvárosban. Radnóti Ákos képviselő programjában hangsúlyos helyet kapott a játszóterek fejlesztése, tavaly már átadtak egy teljesen új játszóteret az Ifjúság körút mögött, idén pedig a képviselő körzetében található 13 játszótér mindegyike most egy új eszközzel gazdagodott, mivel így minden terület egyenlő módon gazdagodhatott a fejlesztésekből.
A közel 2,5 millió forint értékű fejlesztés során-melynek a kivitelezését a Győrszol Zrt. végezte el a képviselő keretéből-szempont volt az is, hogy olyan játékeszközöket helyezzenek ki, amik eddig nem voltak a helyszíneken, így többek között hat db mókuskereket adtak át, ami a régebbi , 20-30 évvel ezelőtti időszakban - amíg az elavult eszközöket el nem bontották - nagyon népszerűek voltak, de most az új szabványoknak megfelelő eszközöket is már nagy örömmel használják a gyerekek, s nem mellesleg a játék érzésén kívül kedvező hatással van gyermekek fizikai fejlődésére, kiválóan fejleszti az állóképességet és a mozgáskoordinációt is.
Továbbá átadtak két db négyüléses mérleghintát is, ami eddig egyáltalán nem volt a területen, s egyszerre így több gyermek kikapcsolódását biztosítja. A többi eszköz pedig négy db új, hagyományos kétüléses mérleghinta és egy db rugós játékeszköz. Természetesen a képviselő intézkedett arról is, hogy mindegyik játszótéren kint legyenek a dohányzást tiltó táblák, illetve a kutyafuttatást tiltó táblák is.

INTÉZKEDÉSEK A KÖZBIZTONSÁGÉRT A SZABOLCSKA UTCÁBAN

2012. augusztus 17. 09:52

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő levélben fordult Horváth Csaba városi rendőrkapitányhoz, mivel a Szabolcska uta és környékéről lakossági bejelentések érkeztek hozzá, mely szerint az utóbbi időben több kerékpárlopás és egyéb rongálások történtek a környéken. A rendőrség eddig is rendszeres ellenőrzést tartott, de most kiemelten ellenőrizte a környéket és sor került több rendőri intézkedésre ezt követően. Jövőben is határozott fellépések lesznek a rend érdekében. A válaszlevél itt elolvasható.

ÚJ JÁRDA A FÖLDES GÁBOR UTCA 4/A HÁZAK KÖZÖTT

2012. augusztus 16. 10:49

A napokban készült el a Földes Gábor utca 4/a panelházak között egy új járda, a korábbi földes, gazos területen. Radnóti Ákos képviselő már korábban felmérte a körzetben, hol lenne szükséges járdákat építeni, mivel a panelházaknál ezt anno sok helyen elmulasztották, s láthatóvá vált, hol van kitaposott, kijárt földesút, amit a lakók igénybe vesznek, s szükségessé vált ennek a normalizálása. Most sikerült rá forrást találni, s ennek első lépcsőjeként itt valósult meg, így most már nem kell sáron, földes úton át kijönni a lakásokból a parkolók felé, hanem szilárd burkolatot kapott a korábbi terület. A munkák folytatódnak további két helyen, melyekről nemsokára beszámolunk.

ÚJ NAGYMÉRETŰ FÉNYVISSZAVERŐ TÁBLÁK A ZEBRÁKNÁL

2012. augusztus 13. 11:52

Radnóti Ákos képviselő kérésére négy helyre került ki a napokban nagyméretű, távolról is és sötétben is jól észrevehető fényvisszaverő tábla Adyvárosban a gyalogosátkelőhelyek elé. A kiválasztás szempontja az volt, hogy mindegyik helyen iskola-és óvoda, bölcsöde van a közelben, így cél, hogy még biztonságosabb legyen az átkelés. Két tábla a Szabolcska utcai Speciális Szakiskola - amúgy már átépített, az úttesthez képest megemelt magasságú - zebrájához került, sőt az utcában nagyméretű 30 km/h felfestéseket is elhelyeztek az aszfaltra. A másik kettő az Ifjúság körút közepére, ahol a Móra Iskola van a közelben, azt a zebrát tavaly építették át extra halogén-megvilágítással, de ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően is remélhetőleg még biztonságosabb lesz a közlekedés.

TOVÁBBI ÚJ KÖZVILÁGÍTÁSI LÁMPÁK A VESZÉLYESEK HELYETT

2012. augusztus 02. 23:30

További új közvilágítási lámpatestek kerültek kihelyezésre Adyvárosban, a korábbi sok száz átadott mellett. Különösen fontos volt itt a Móra iskola, Szivárvány óvoda melletti sétányon, több nagy játszótér mellett, itt ahogy a képeken is látható kidőlt oszlop is volt, illetve kitört szerelőajtójú oszlop is, ezek most biztonságosokra és korszerűekre lettek kicserélve.

ÚJ DOHÁNYZÁS-ÉS KUTYATILTÁS TÁBLÁK

2012. augusztus 02. 22:44

A napokban kerültek ki az adyvárosi játszóterekre az új, 3 méter magas oszlopokra kiszerelt dohányzást-és kutyafuttatást tiltó táblák. Mivel játszótéren se dohányozni és kutyát futtatni nem lehet, s ezt sokan nem tudják, a képviselő Radnóti Ákos kezdeményezte, hogy a tábláknak köszönhetően talán többen betartják majd a szabályokat. Az összes játszótéren kint vannak a táblák, de a nagyobb forgalmú játszóterekre kikerültek ezek a "magas" táblák is, mivel sajnos sok volt a rongálás, letörték, összefirkálták a feliratokat az alacsonyabbra szerelt táblák esetében. Bízva benne, ezek tovább megmaradnak, nehezebb megrongálni, s ez a cél, hiszen ha pótolni kell, az is a mi pénzünkből fog megtörténni. Helyszínek: Bán Aladár utca kutyafuttató, Bán Aladár utca játszótér, Ifjúság körút 39., 67., 89. számok, Kodály Z. 2.sz. mögötti játszótérre 2 db.

RENDŐRSÉGI VILLÁMAKCIÓ ADYVÁROSBAN

2012. július 28. 10:34

Városunkban harmadszor tartottak villámellenőrzést egy hónap alatt, a két belvárosi helyszín után ezúttal Adyvárosban, a Földes Gábor és Ifjúság körút kereszteződésnél. Az akció során 400 autóst állítottak meg és szondáztattak, ezúttal szerencsére nem találtak ittas vezetőt a rendőrök. Az ellenőrzések továbbra is folytatódnak a város területén, Adyvárosban is lehet számítani újabb ellenőrzésekre bármikor, bízva abban, hogy a razziák visszatartó ereje is segíthet abban, hogy alkoholfogyasztás után ne üljön senki autóba.

ORBÁN VIKTOR TALÁLKOZOTT A FIDELITAS VEZETŐIVEL

2012. július 24. 16:47

A szövetségesekkel tartott konzultáció keretében a Fidelitas vezetőivel találkozott Orbán Viktor Budapesten. Városunkból Radnóti Ákos az  Országos Választmány alelnöke és győri elnöke, illetve Fekete Dávid győri alelnök, megyei elnök képviseltette magát.

A miniszterelnök elmondta, a Fidelitas fontos szövetséges, akikkel két éve megállopodtak és számítanak rájuk a későbbiekben is, külön kiemelve, hogy mennyi Fidelitasos dolgozik nem csak az országos közéletben, hanem a helyi közéletben is, önkormányzati szinteken. Országos politikából megemlítette Rogán Antalt, aki az egész Fidesz frakció vezetését vállalja, de megemlítette Gyürk András Eu-képviselőt, kampányfőnököt, illetve a székesfehérvári-és tatabányai polgármestert is, akik nagyvárosokat vezetnek és fidelitasosok.

Hozzátette, hogy a Fidelitasnak nincs vetélytársa, s törekedni kell arra, hogy ennek köszönhetően minél több fiatalt tudjanak megszólítani, ne csak egy olyan réteget, akik magasabb szintű tudásra építenek és főiskolák vagy egyetemek hallgatói, hanem meg kell szólítani azokat is, akik a szakmunkásképzőket hagyják el és a munkások világában fognak dolgozni, illetve azokat is, akik a mezőgazdaságban fognak tevékenykedni, megemlítette, anno ők megalakulásukkor erre is nagy hangsúlyt fektettek és bátorította a tagságot, hogy tegyenek ők is így. Orbán Viktor szerint a cél a következő választások megnyerése és ehhez a Fidelitas is kell, kitért arra, hogy a parlamentben most is erős a Fideszen belül a Fidelitas frakciója, aki nagyobb létszámú, mint az LMP frakciója, de bíztatta a fiatalokat, hogy  még dinamikusabban tevékenykedjenek, hiszen a fiatalokat legkönnyebben ők tudják megszólítani. Úgy vélte, hogy a kormány munkájának köszönhetően és a Közép-Európa régiójának  megerősödésével 5-6 év múlva a most külföldre vágyó és kint dolgozó fiatalok is vissza fognak térni, de ehhez szükséges, hogy jó iskolák, jó tanárok és munkahelyek legyenek, illetve szükség lenne az optimistább és sikerorientált nevelésre is.

A szövetségesekkel tartott konzultáció keretében a Fidelitas vezetőivel találkozott Orbán Viktor Budapestem. Városunkból Radnóti Ákos az  Országos Választmány alelnöke és győri elnöke, illetve Fekete Dávid győri alelnök, megyei elnök képviseltette magát.
A miniszterelnök elmondta, a Fidelitas fontos szövetséges, akikkel két éve megállopodtak és számítanak rájuk a későbbiekben is, külön kiemelve, hogy mennyi Fidelitasos dolgozik nem csak az országos közéletben, hanem a helyi közéletben is, önkormányzati szinteken. Országos politikából megemlítette Rogán Antalt, aki az egész Fidesz frakció vezetését vállalja, de megemlítette Gyürk András Eu-képviselőt, kampányfőnököt, illetve a székesfehérvári-és tatabányai polgármestert is, akik nagyvárosokat vezetnek és fidelitasosok.
Hozzátette, hogy a Fidelitasnak nincs vetélytársa, s törekedni kell arra, hogy ennek köszönhetően minél több fiatalt tudjanak megszólítani, ne csak egy olyan réteget, akik magasabb szintű tudásra építenek és főiskolák vagy egyetemek hallgatói, hanem meg kell szólítani azokat is, akik a szakmunkásképzőket hagyják el és a munkások világában fognak dolgozni, illetve azokat is, akik a mezőgazdaságban fognak tevékenykedni, megemlítette, anno ők megalakulásukkor erre is nagy hangsúlyt fektettek és bátorította a tagságot, hogy tegyenek ők is így
Orbán Viktor szerint a cél a következő választások megnyerése és ehhez a Fidelitas is kell, kitért arra, hogy a parlamentben most is erős a Fideszen belül a Fidelitas frakciója, aki nagyobb létszámú, mint az LMP frakciója, de bíztatta a fiatalokat, hogy  még dinamikusabban tevékenykedjenek, hiszen a fiatalokat legkönnyebben ők tudják megszólítani. Úgy vélte, hogy a kormány munkájának köszönhetően és a Közép-Európa régiójának  megerősödésével 5-6 év múlva a most külföldre vágyó és kint dolgozó fiatalok is vissza fognak térni, de ehhez szükséges, hogy jó iskolák, jó tanárok és munkahelyek legyenek, illetve szükség lenne az optimistább és sikerorientált nevelésre is.

KERÉKPÁRÚTÉPÍTÉS PROJEKTNYITÓ

2012. július 13. 16:30

Biztonságosabbá válik Győrben a kerékpáros közlekedés a „Győr Megyei Jogú Város kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése” című projekt által, melynek keretein belül a város négy központi településrésze (Nádorváros, Adyváros, Gyárváros, Marcalváros I.) között egységes úthálózatot építenek ki közel 6 km hosszúságban. A pénteki sajtótájékjoztatón Radnóti Ákos elmondta, körzetében, az Ifjúság körút mindkét oldalán megépül a kerékpárút, ami az egyik leghosszabb utca a városrészben, s amely folytatódik a Vasvári és a Lajta utca irányában.

 

Megnézem az eseményt >>>

AKCIÓTERV A FIATALOKÉRT!

2012. július 11. 16:17

A Fidelitas Gyõri Szervezete sajtótájékoztatón számolt be a kormány munkahelyteremtő program-javaslatáról, a fiatalok szempontjaira helyezve a hangsúlyt. Radnóti Ákos a szervezet országos választmányának alelnöke elmondta, a helyszín kiválasztása a Megyeháza előtti tér, ahol három éve a Bajnai-csomagot jelképesen is kicsomagolták, s nem árt, ha felidézik, hogy olyan intézkedéseket jelentettek be akkor - melyekből a fiatalokat is súlyosan érintették- mint a családi pótlék befagyasztása, lakástámogatás megszüntetése, gyes és gyed 2 évben maximalizálása. A Bajnai előtti kormányfő, Gyurcsány a sokat emlegetett jelszót is kiadta:  „el lehet menni innen” Nos ellentétben - a szocialista-liberálisokkal -  Fidesz kormány pozitív, fiatalokat és családokat is segítő intézkedésekről döntött, s nyújtott be tegnap törvényjavaslatokat, a tízpontos akciótervből most a mi generációnk számára fontos tervekre térnénk ki legelsőként nagymértékű szociálisjárulék-csökkentés: 25 év alatti munkavállalóknál felére csökken a munkáltatói járulék, 25 és 54 év közötti szakképzetlen munkavállalóknál is megfelezik a járulékot, tartósan munkanélküliek járulékát az első két évben 100 százalékkal csökkentik, gyesről és gyedről visszatérő anyák után két évig nem kell járulékot fizetni.

Megnézem a sajtótájékoztató videót >>>

A Fidelitas Gyõri Szervezete sajtótájékoztatón számolt be a kormány munkahelyteremtő program-javaslatáról, a fiatalok szempontjaira helyezve a hangsúlyt.
Radnóti Ákos a szervezet országos választmányának alelnöke elmondta, a helyszín kiválasztása a Megyeháza előtti tér, ahol három éve a Bajnai-csomagot jelképesen is kicsomagolták, s nem árt, ha felidézik, hogy olyan intézkedéseket jelentettek be akkor - melyekből a fiatalokat is súlyosan érintették- mint a családi pótlék befagyasztása, lakástámogatás megszüntetése, gyes és gyed 2 évben maximalizálása. A Bajnai előtti kormányfő, Gyurcsány a sokat emlegetett jelszót is kiadta:  „el lehet menni innen”
Nos ellentétben - a szocialista-liberálisokkal -  Fidesz kormány pozitív, fiatalokat és családokat is segítő intézkedésekről döntött, s nyújtott be tegnap törvényjavaslatokat, a tízpontos akciótervből most a mi generációnk számára fontos tervekre térnénk ki legelsőként:
Nagymértékű szociálisjárulék-csökkentés
25 év alatti munkavállalóknál felére csökken a munkáltatói járulék
25 és 54 év közötti szakképzetlen munkavállalóknál is megfelezik a járulékot
Tartósan munkanélküliek járulékát az első két évben 100 százalékkal csökkentik
Gyesről és gyedről visszatérő anyák után két évig nem kell járulékot fizetni

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13 [14] 15  16  17  18  19  20  21