Hírek

INTÉZKEDÉSEK A KÖZBIZTONSÁGÉRT A SZABOLCSKA UTCÁBAN

2012. augusztus 17. 09:52

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő levélben fordult Horváth Csaba városi rendőrkapitányhoz, mivel a Szabolcska uta és környékéről lakossági bejelentések érkeztek hozzá, mely szerint az utóbbi időben több kerékpárlopás és egyéb rongálások történtek a környéken. A rendőrség eddig is rendszeres ellenőrzést tartott, de most kiemelten ellenőrizte a környéket és sor került több rendőri intézkedésre ezt követően. Jövőben is határozott fellépések lesznek a rend érdekében. A válaszlevél itt elolvasható.

ÚJ JÁRDA A FÖLDES GÁBOR UTCA 4/A HÁZAK KÖZÖTT

2012. augusztus 16. 10:49

A napokban készült el a Földes Gábor utca 4/a panelházak között egy új járda, a korábbi földes, gazos területen. Radnóti Ákos képviselő már korábban felmérte a körzetben, hol lenne szükséges járdákat építeni, mivel a panelházaknál ezt anno sok helyen elmulasztották, s láthatóvá vált, hol van kitaposott, kijárt földesút, amit a lakók igénybe vesznek, s szükségessé vált ennek a normalizálása. Most sikerült rá forrást találni, s ennek első lépcsőjeként itt valósult meg, így most már nem kell sáron, földes úton át kijönni a lakásokból a parkolók felé, hanem szilárd burkolatot kapott a korábbi terület. A munkák folytatódnak további két helyen, melyekről nemsokára beszámolunk.

ÚJ NAGYMÉRETŰ FÉNYVISSZAVERŐ TÁBLÁK A ZEBRÁKNÁL

2012. augusztus 13. 11:52

Radnóti Ákos képviselő kérésére négy helyre került ki a napokban nagyméretű, távolról is és sötétben is jól észrevehető fényvisszaverő tábla Adyvárosban a gyalogosátkelőhelyek elé. A kiválasztás szempontja az volt, hogy mindegyik helyen iskola-és óvoda, bölcsöde van a közelben, így cél, hogy még biztonságosabb legyen az átkelés. Két tábla a Szabolcska utcai Speciális Szakiskola - amúgy már átépített, az úttesthez képest megemelt magasságú - zebrájához került, sőt az utcában nagyméretű 30 km/h felfestéseket is elhelyeztek az aszfaltra. A másik kettő az Ifjúság körút közepére, ahol a Móra Iskola van a közelben, azt a zebrát tavaly építették át extra halogén-megvilágítással, de ezeknek az intézkedéseknek köszönhetően is remélhetőleg még biztonságosabb lesz a közlekedés.

TOVÁBBI ÚJ KÖZVILÁGÍTÁSI LÁMPÁK A VESZÉLYESEK HELYETT

2012. augusztus 02. 23:30

További új közvilágítási lámpatestek kerültek kihelyezésre Adyvárosban, a korábbi sok száz átadott mellett. Különösen fontos volt itt a Móra iskola, Szivárvány óvoda melletti sétányon, több nagy játszótér mellett, itt ahogy a képeken is látható kidőlt oszlop is volt, illetve kitört szerelőajtójú oszlop is, ezek most biztonságosokra és korszerűekre lettek kicserélve.

ÚJ DOHÁNYZÁS-ÉS KUTYATILTÁS TÁBLÁK

2012. augusztus 02. 22:44

A napokban kerültek ki az adyvárosi játszóterekre az új, 3 méter magas oszlopokra kiszerelt dohányzást-és kutyafuttatást tiltó táblák. Mivel játszótéren se dohányozni és kutyát futtatni nem lehet, s ezt sokan nem tudják, a képviselő Radnóti Ákos kezdeményezte, hogy a tábláknak köszönhetően talán többen betartják majd a szabályokat. Az összes játszótéren kint vannak a táblák, de a nagyobb forgalmú játszóterekre kikerültek ezek a "magas" táblák is, mivel sajnos sok volt a rongálás, letörték, összefirkálták a feliratokat az alacsonyabbra szerelt táblák esetében. Bízva benne, ezek tovább megmaradnak, nehezebb megrongálni, s ez a cél, hiszen ha pótolni kell, az is a mi pénzünkből fog megtörténni. Helyszínek: Bán Aladár utca kutyafuttató, Bán Aladár utca játszótér, Ifjúság körút 39., 67., 89. számok, Kodály Z. 2.sz. mögötti játszótérre 2 db.

RENDŐRSÉGI VILLÁMAKCIÓ ADYVÁROSBAN

2012. július 28. 10:34

Városunkban harmadszor tartottak villámellenőrzést egy hónap alatt, a két belvárosi helyszín után ezúttal Adyvárosban, a Földes Gábor és Ifjúság körút kereszteződésnél. Az akció során 400 autóst állítottak meg és szondáztattak, ezúttal szerencsére nem találtak ittas vezetőt a rendőrök. Az ellenőrzések továbbra is folytatódnak a város területén, Adyvárosban is lehet számítani újabb ellenőrzésekre bármikor, bízva abban, hogy a razziák visszatartó ereje is segíthet abban, hogy alkoholfogyasztás után ne üljön senki autóba.

ORBÁN VIKTOR TALÁLKOZOTT A FIDELITAS VEZETŐIVEL

2012. július 24. 16:47

A szövetségesekkel tartott konzultáció keretében a Fidelitas vezetőivel találkozott Orbán Viktor Budapesten. Városunkból Radnóti Ákos az  Országos Választmány alelnöke és győri elnöke, illetve Fekete Dávid győri alelnök, megyei elnök képviseltette magát.

A miniszterelnök elmondta, a Fidelitas fontos szövetséges, akikkel két éve megállopodtak és számítanak rájuk a későbbiekben is, külön kiemelve, hogy mennyi Fidelitasos dolgozik nem csak az országos közéletben, hanem a helyi közéletben is, önkormányzati szinteken. Országos politikából megemlítette Rogán Antalt, aki az egész Fidesz frakció vezetését vállalja, de megemlítette Gyürk András Eu-képviselőt, kampányfőnököt, illetve a székesfehérvári-és tatabányai polgármestert is, akik nagyvárosokat vezetnek és fidelitasosok.

Hozzátette, hogy a Fidelitasnak nincs vetélytársa, s törekedni kell arra, hogy ennek köszönhetően minél több fiatalt tudjanak megszólítani, ne csak egy olyan réteget, akik magasabb szintű tudásra építenek és főiskolák vagy egyetemek hallgatói, hanem meg kell szólítani azokat is, akik a szakmunkásképzőket hagyják el és a munkások világában fognak dolgozni, illetve azokat is, akik a mezőgazdaságban fognak tevékenykedni, megemlítette, anno ők megalakulásukkor erre is nagy hangsúlyt fektettek és bátorította a tagságot, hogy tegyenek ők is így. Orbán Viktor szerint a cél a következő választások megnyerése és ehhez a Fidelitas is kell, kitért arra, hogy a parlamentben most is erős a Fideszen belül a Fidelitas frakciója, aki nagyobb létszámú, mint az LMP frakciója, de bíztatta a fiatalokat, hogy  még dinamikusabban tevékenykedjenek, hiszen a fiatalokat legkönnyebben ők tudják megszólítani. Úgy vélte, hogy a kormány munkájának köszönhetően és a Közép-Európa régiójának  megerősödésével 5-6 év múlva a most külföldre vágyó és kint dolgozó fiatalok is vissza fognak térni, de ehhez szükséges, hogy jó iskolák, jó tanárok és munkahelyek legyenek, illetve szükség lenne az optimistább és sikerorientált nevelésre is.

A szövetségesekkel tartott konzultáció keretében a Fidelitas vezetőivel találkozott Orbán Viktor Budapestem. Városunkból Radnóti Ákos az  Országos Választmány alelnöke és győri elnöke, illetve Fekete Dávid győri alelnök, megyei elnök képviseltette magát.
A miniszterelnök elmondta, a Fidelitas fontos szövetséges, akikkel két éve megállopodtak és számítanak rájuk a későbbiekben is, külön kiemelve, hogy mennyi Fidelitasos dolgozik nem csak az országos közéletben, hanem a helyi közéletben is, önkormányzati szinteken. Országos politikából megemlítette Rogán Antalt, aki az egész Fidesz frakció vezetését vállalja, de megemlítette Gyürk András Eu-képviselőt, kampányfőnököt, illetve a székesfehérvári-és tatabányai polgármestert is, akik nagyvárosokat vezetnek és fidelitasosok.
Hozzátette, hogy a Fidelitasnak nincs vetélytársa, s törekedni kell arra, hogy ennek köszönhetően minél több fiatalt tudjanak megszólítani, ne csak egy olyan réteget, akik magasabb szintű tudásra építenek és főiskolák vagy egyetemek hallgatói, hanem meg kell szólítani azokat is, akik a szakmunkásképzőket hagyják el és a munkások világában fognak dolgozni, illetve azokat is, akik a mezőgazdaságban fognak tevékenykedni, megemlítette, anno ők megalakulásukkor erre is nagy hangsúlyt fektettek és bátorította a tagságot, hogy tegyenek ők is így
Orbán Viktor szerint a cél a következő választások megnyerése és ehhez a Fidelitas is kell, kitért arra, hogy a parlamentben most is erős a Fideszen belül a Fidelitas frakciója, aki nagyobb létszámú, mint az LMP frakciója, de bíztatta a fiatalokat, hogy  még dinamikusabban tevékenykedjenek, hiszen a fiatalokat legkönnyebben ők tudják megszólítani. Úgy vélte, hogy a kormány munkájának köszönhetően és a Közép-Európa régiójának  megerősödésével 5-6 év múlva a most külföldre vágyó és kint dolgozó fiatalok is vissza fognak térni, de ehhez szükséges, hogy jó iskolák, jó tanárok és munkahelyek legyenek, illetve szükség lenne az optimistább és sikerorientált nevelésre is.

KERÉKPÁRÚTÉPÍTÉS PROJEKTNYITÓ

2012. július 13. 16:30

Biztonságosabbá válik Győrben a kerékpáros közlekedés a „Győr Megyei Jogú Város kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése” című projekt által, melynek keretein belül a város négy központi településrésze (Nádorváros, Adyváros, Gyárváros, Marcalváros I.) között egységes úthálózatot építenek ki közel 6 km hosszúságban. A pénteki sajtótájékjoztatón Radnóti Ákos elmondta, körzetében, az Ifjúság körút mindkét oldalán megépül a kerékpárút, ami az egyik leghosszabb utca a városrészben, s amely folytatódik a Vasvári és a Lajta utca irányában.

 

Megnézem az eseményt >>>

AKCIÓTERV A FIATALOKÉRT!

2012. július 11. 16:17

A Fidelitas Gyõri Szervezete sajtótájékoztatón számolt be a kormány munkahelyteremtő program-javaslatáról, a fiatalok szempontjaira helyezve a hangsúlyt. Radnóti Ákos a szervezet országos választmányának alelnöke elmondta, a helyszín kiválasztása a Megyeháza előtti tér, ahol három éve a Bajnai-csomagot jelképesen is kicsomagolták, s nem árt, ha felidézik, hogy olyan intézkedéseket jelentettek be akkor - melyekből a fiatalokat is súlyosan érintették- mint a családi pótlék befagyasztása, lakástámogatás megszüntetése, gyes és gyed 2 évben maximalizálása. A Bajnai előtti kormányfő, Gyurcsány a sokat emlegetett jelszót is kiadta:  „el lehet menni innen” Nos ellentétben - a szocialista-liberálisokkal -  Fidesz kormány pozitív, fiatalokat és családokat is segítő intézkedésekről döntött, s nyújtott be tegnap törvényjavaslatokat, a tízpontos akciótervből most a mi generációnk számára fontos tervekre térnénk ki legelsőként nagymértékű szociálisjárulék-csökkentés: 25 év alatti munkavállalóknál felére csökken a munkáltatói járulék, 25 és 54 év közötti szakképzetlen munkavállalóknál is megfelezik a járulékot, tartósan munkanélküliek járulékát az első két évben 100 százalékkal csökkentik, gyesről és gyedről visszatérő anyák után két évig nem kell járulékot fizetni.

Megnézem a sajtótájékoztató videót >>>

A Fidelitas Gyõri Szervezete sajtótájékoztatón számolt be a kormány munkahelyteremtő program-javaslatáról, a fiatalok szempontjaira helyezve a hangsúlyt.
Radnóti Ákos a szervezet országos választmányának alelnöke elmondta, a helyszín kiválasztása a Megyeháza előtti tér, ahol három éve a Bajnai-csomagot jelképesen is kicsomagolták, s nem árt, ha felidézik, hogy olyan intézkedéseket jelentettek be akkor - melyekből a fiatalokat is súlyosan érintették- mint a családi pótlék befagyasztása, lakástámogatás megszüntetése, gyes és gyed 2 évben maximalizálása. A Bajnai előtti kormányfő, Gyurcsány a sokat emlegetett jelszót is kiadta:  „el lehet menni innen”
Nos ellentétben - a szocialista-liberálisokkal -  Fidesz kormány pozitív, fiatalokat és családokat is segítő intézkedésekről döntött, s nyújtott be tegnap törvényjavaslatokat, a tízpontos akciótervből most a mi generációnk számára fontos tervekre térnénk ki legelsőként:
Nagymértékű szociálisjárulék-csökkentés
25 év alatti munkavállalóknál felére csökken a munkáltatói járulék
25 és 54 év közötti szakképzetlen munkavállalóknál is megfelezik a járulékot
Tartósan munkanélküliek járulékát az első két évben 100 százalékkal csökkentik
Gyesről és gyedről visszatérő anyák után két évig nem kell járulékot fizetni

IFJÚSÁG KÖRÚT TAKARÍTÁSI MUNKÁK

2012. július 09. 11:39

Folyamatosan végzik kézi-és gépi erővel is az Ifjúság körút takarítását a Győr-Szol szakemberei. Radnóti Ákos képviselő külön kérte, hogy a területet nagy gondossággal takarítsák, mivel a sok szép platánfa miatt, s annak termése, falevelei, kérge miatt a kelleténél több szennyeződést tud ezek miatt lenni az úttesten, a járdán, szegélyeknél is. Különösen a nyári nagyobb viharoknál, esős-szeles idő esetén. Kérjük a lakosság megértését is, mivel a szegélyek mentén a sok parkoló autó miatt nehezebb a takarítás, de folyamatosak lesznek a későbbiekben is, a beütemezett menetrend szerint. A képviselő ígéri, hogy odafigyelnek folyamatosan, igény esetén jelezzék neki is az esetleges problémákat, melyet ahogy eddig is, mindig megoldottak a Győr-Szol-lal együttműködve.

ZÖLDTERÜLET ÉS JÁTSZÓTÉR-RENDEZÉS AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON!

2012. július 07. 18:51

Megvalósult az Ifjúság körút 10-16.előtti zöldterület rendezése. A munkák a lakók kérése alapján, majd a képviselő anyagi támogatásával valósulhatott meg. 3 db új padot tettek ki , új homokozót építettek a régit elbontva, egy mérleghintát állítottak fel, illetve egy újabb hulladékgyűjtőt is kiraktak, továbbá dohányzást-és kutyafuttatást tiltó táblát is. Emellett sor került a bokrok, cserjék évek óta elmaradt gallyazására is.

A közel 1 millió Ft értékű beruházás hozzájárul idősek és a fiatalok kikapcsolódásához, lakókörnyezetük szebbé tételéhez és értékének növekedéséhez, ősszel pedig sor kerül a terület humuszolására, füvesítésérere, így még szebb lesz majd a környezet! A környéken a tavalyi évben újult meg az egész utcában a közvilágítás fémhalogén izzókkal, és sor került a házak előtt lévő 30 éves lámpatestek cseréjére is, továbbá egy megvilágított gyalogos-átkelőhelyet is átadtak a közelben. Továbbá a szomszédban lévő Móra Iskola 300 millió forintból újult meg, illetve Adyvárosban, 100 db új szemeteskukát tettek ki a nagyobb köztisztaság biztosítása érdekében, így elmondható, hogy sok , lakók javát szolgáló intézkedés történt rövid idő alatt.

Megvalósult az Ifjúság körút 10-16.előtti zöldterület rendezése. A munkák a lakók kérése alapján, majd a képviselő anyagi támogatásával valósulhatott meg. 3 db új padot tettek ki , új homokozót építettek a régit elbontva, egy mérleghintát állítottak fel, illetve egy újabb hulladékgyűjtőt is kiraktak, továbbá dohányzást-és kutyafuttatást tiltó táblát is. Emellett sor került a bokrok, cserjék évek óta elmaradt gallyazására is.
A közel 1 millió Ft értékű beruházás hozzájárul idősek és a fiatalok kikapcsolódásához, lakókörnyezetük szebbé tételéhez és értékének növekedéséhez, ősszel pedig sor kerül a terület humuszolására, füvesítésérere, így még szebb lesz majd a környezet! A környéken a tavalyi évben újult meg az egész utcában a közvilágítás fémhalogén izzókkal, és sor került a házak előtt lévő 30 éves lámpatestek cseréjére is, továbbá egy megvilágított gyalogos-átkelőhelyet is átadtak a közelben. Továbbá a szomszédban lévő Móra Iskola 300 millió forintból újult meg, illetve Adyvárosban, 100 db új szemeteskukát tettek ki a nagyobb köztisztaság biztosítása érdekében, így elmondható, hogy sok , lakók javát szolgáló intézkedés történt rövid idő alatt.

ÚTFELÚJÍTÁSOK A SZIGHETHY ATTILA ÚTON!

2012. július 04. 17:25

Útfelújítás történt nemrég a Szigethy Attila úton három helyszínen is. A Szigethy A. u. - Shell töltőállomás és Kodály Z. úti csomópont a  Szigethy A. u. - Zrínyi út és Táncsics M. u. között és a Szigethy A. u. - Nádor u. és 821-es sz. főút közötti szakszok újultak meg közel 32 millió forintból.

Mindegyik helyszínen burkolatmarás, illetve részleges pályaszerkezet csere történt a nyomvályús, töredezett szakaszokon. A munkák az Útkezelő Szervezet által összeállított szakmai program alapján valósultak meg, s ezzel is javult jelentősen az útszakasz minősége és a zajcsökkentés szempontjából az úton tovább javult a tavalyi évi intézkedések-aknafedelek szintbe hozása, kamionok esti kitiltása-után.

Útfelújítás történt nemrég a Szigethy Attila úton három helyszínen is. A Szigethy A. u. - Shell töltőállomás és Kodály Z. úti csomópont a  Szigethy A. u. - Zrínyi út és Táncsics M. u. között és a Szigethy A. u. - Nádor u. és 821-es sz. főút közötti szakszok újultak meg közel 32 millió forintból.
Mindegyik helyszínen burkolatmarás, illetve részleges pályaszerkezet csere történt a nyomvályús, töredezett szakaszokon. A munkák az Útkezelő Szervezet által összeállított szakmai program alapján valósultak meg, s ezzel is javult jelentősen az útszakasz minősége és a zajcsökkentés szempontjából az úton tovább javult a tavalyi évi intézkedések-aknafedelek szintbe hozása, kamionok esti kitiltása-után.

ELINDULT A SZÖKŐKÚT ÉS ŐSSZEL TELJESEN MEGÚJUL A TÓ!

2012. június 30. 12:26

Elindult a szökőkút az adyvárosi tóban. Radnóti Ákos többszöri konzultációt folytatott a szakemberekkel, illetve a lakókkal is egyeztetett, mivel az idei kevesebb csapadék miatt jóval alacsonyabb a vízszint, kilátszódik a hínár és szaghatással is járhat az alacsony vízszint. Sajnos nagyon kevés csapadék van idén a korábbi évekhez, ezen nem lehet javítani, mivel csak ebből kap utánpótlást a tó. A Győrszol a napokban is takarította a tavat, több zsáknyi szemetet már összeszedett(a környéken pár hete 100 db hulladékgyűjtő lett kihelyezve, ennek ellenére, a tóba nagyon sok szemét, alkoholos üveg, sörösdoboz bekerül) és a hinarat eltávolította, amennyire lehetséges. A szökőkút napközben 10-20 óra között, másfélórás működéssel, félórás szünetekkel üzemel, hogy javítsák a tó vízminőségét, megelőzve a nagyobb károkat és szaghatást, de kérjük a türelmet, mivel a kánikulában így is előfordulhat, mint bármelyik tó esetében, hogy kellemetlenebb szagok is lesznek. De a lényeg, hogy ősszel 65 millió Ft-ból megindul a tó kotrására, új műtárgyak építése, komplex rehabilitációja. Azért nem előbb mert a nyári időszakban a kikotort iszap sokkal nagyobb bűzhatással járna nyitott ablakoknál, mint a jelenlegi állapot, ezért kérjük a lakosság türelmét, s olyan fejlesztés valósul meg ősszel, ami azóta nem, hogy a csapadéktározó tó meglenne. Ez a 2-3 hónap türelem szükséges és az eredmény mindannyiunknak a kívánatos lesz.

Megnézem a videót >>>

HOMOKOZÓK FELFRISSÍTÉSE

2012. június 25. 18:10

A napokban felrissítésre kerültek az adyvárosi területeken lévő homokozók, megtörtént a felásásuk, az elhasznált homok cseréje és a friss homokkal történő feltöltés.

ÚJ KERÍTÉS A KUTYAFUTTATÓNÁL!

2012. június 20. 17:32

A tavalyi évben átadott Adyvárosi kutyafuttató kerítését ”sikeresen” tönkretették a vandálok nem egészen egy év alatt. Akkor is azért kellett megépíteni, mert rendszeres volt a zöldterületen, a kutyafuttatón és a mellette lévő pihenőparkon a motorral, autóval (!) való átjárás, sőt játszótér is épült, így szükséges volt a biztonsági intézkedés megtétele. Mivel tönkretették, most a képviselőnek intézkednie kellett, mert a rongálás láttán ígéretet tett, hogy továbbra is megóvja a környezetet. Most  tartósabb táblakerítés került kiépítésre, bízva benne, hogy talán ezt nem rongálják meg, de kéri egyúttal az odafigyelést, hiszen a rongálás miatt bekövetkező javítást is végső soron a mi –és a rongálók-pénzéből kell finanszírozni…

SMARAGDFA ÜLTETÉS A BARÁTSÁG PARKBAN!

2012. június 15. 16:41

 

A Privát Klímaszabályozási Mozgalom ajándékaként egy smaragdfa-cserje lett elültetve a Barátság Parkban. A sajtótájékoztató keretén belül Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője megköszönte az adományt és ígérte figyelemmel kísérik a fejlődését, amely a hírek szerint rendkívül gyors és látványos. Elmondta, hogy a győriek büszkesége a Barátság Park most egy újabb büszkeséggel gyarapodott és ajánlja mindenkinek, hogy kövessék a fa fejlődését. Weblapján elhelyezett egy növekedési figyelőt, ahol megtekinthető a fejlődés ezt követően!

A Kínai Császárfa egy különleges fajhibridje a smaragdfa, szélsőséges éghajlati körülmények között is képes a hihetetlen gyors gyarapodásra a rossz talajokon is, emellett magas fűtőértéke, esetenként tölcsérszerű gyönyörű virága miatt is ültetik világszerte. Egy hektár ültetvény évente 48 t port, szennyeződést köt meg, erős gyökérzete megakadályozza a talajeróziót, továbbá enyhíti a hőmérsékleti ingadozásokat, és javítja a levegő áramlását és páratartalmát. Levele szív alakú, sötétzöld átmérője akár 70 cm is lehet, ami egy hét éves fa esetén mintegy 60 kg-nyi levéltömeget is jelenthet évente, így ideálissá téve azt zöldtrágya és takarmányozási célokra is.

 

A Privát Klímaszabályozási Mozgalom ajándékaként egy smaragdfa-cserje lett elültetve a Barátság Parkban. A sajtótájékoztató keretén belül Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője megköszönte az adományt és ígérte figyelemmel kísérik a fejlődését, amely a hírek szerint rendkívül gyors és látványos. Elmondta, hogy a győriek büszkesége a Barátság Park most egy újabb büszkeséggel gyarapodott és ajánlja mindenkinek, hogy kövessék a fa fejlődését. Weblapján elhelyezett egy növekedési figyelőt, ahol megtekinthető a fejlődés ezt követően!
A Kínai Császárfa egy különleges fajhibridje a smaragdfa, szélsőséges éghajlati körülmények között is képes a hihetetlen gyors gyarapodásra a rossz talajokon is, emellett magas fűtőértéke, esetenként tölcsérszerű gyönyörű virága miatt is ültetik világszerte. Egy hektár ültetvény évente 48 t port, szennyeződést köt meg, erős gyökérzete megakadályozza a talajeróziót, továbbá enyhíti a hőmérsékleti ingadozásokat, és javítja a levegő áramlását és páratartalmát. Levele szív alakú, sötétzöld átmérője akár 70 cm is lehet, ami egy hét éves fa esetén mintegy 60 kg-nyi levéltömeget is jelenthet évente, így ideálissá téve azt zöldtrágya és takarmányozási célokra is.

SZÁZ ÚJ SZEMETESKUKA ADYVÁROSBAN, JANCSIFALUBAN!

2012. június 13. 15:51

Adyváros és Jancsifalu területén, Radnóti Ákos önkormányzati képviselő 7.számú választókörzetében 100 db utcai hulladékgyűjtő került kihelyezésre a napokban, az utolsó darabok a sajtó jelenlétben mai napon a Szigethy Attila út 105-107. házszámnál. A képviselő választási ígéretei között szerepelt, hogy nagy hangsúlyt kap a köztisztaság, ennek keretében remélhető, hogy még kevesebb szemét lesz a környéken, mivel most már minden belátható távolságban lesz szemeteskuka, így a feltételek adottak, hogy a célt a tisztaság területén el lehessen érni.

Elmondta, hogy ehhez kéri a lakosság segítségét is, hiszen felelős magatartásra van szükség az itt élők és a körzetbe járók részéről is, hogy ha már a feltételek meg vannak teremtve, akkor használják is ki és ne az utcán, a járdán gyűljön a szemét, s ebben kéri a segítségüket, együttműködésüket.

Az alábbi helyszíneken lettek kihelyezve az új kukák: Szigethy A. u. 15 db, Szabolcska u. 15 db, Bán Aladár u. 16 db, Ifjúság krt. 21 db, Földes G u. 10 db, Kodály Z. u. 7 db, Tihanyi Á. u. 11 db, Téglavető u. 1 db, Ipar u. 84-102.sz. 1  db, Körkemence u. 3 db

A cél, hogy  Adyváros még tisztább legyen, még kevesebb utcai szemetelés legyen, hiszen a városrész így is a legtisztábbnak számít a városban a 2011-es ”szemetelés”-zugszemét tájékoztató statisztikai adatok, leadott kg alapján, mely  a legutóbbi közgyűlésen is téma volt a napirendi pontoknál. Cél, hogy a minél kevesebb zugszemét mellett minél kevesebb utcai egyéb szemét legyen, s a körzet továbbra is megmaradjon így a város legtisztább területének 2011-hez hasonlóan 2012-ben is.Radnóti Ákos elmondta, látható, amióta pár napja kint vannak a kukák, hogy használva vannak, s még kevesebb a szemét, s örül neki, mert valószínűsíthető, hogy ezek nagy része az utcán végezte volna, s amennyiben szükség lesz újabb kukák kihelyezésére, ha kell,  akkor további ilyen program fog indulni.

 

Sajtótájékoztató video >>>

Adyváros és Jancsifalu területén, Radnóti Ákos önkormányzati képviselő 7.számú választókörzetében 100 db utcai hulladékgyűjtő került kihelyezésre a napokban, az utolsó darabok a sajtó jelenlétben mai napon a Szigethy Attila út 105-107. házszámnál.
A képviselő választási ígéretei között szerepelt, hogy nagy hangsúlyt kap a köztisztaság, ennek keretében remélhető, hogy még kevesebb szemét lesz a környéken, mivel most már minden belátható távolságban lesz szemeteskuka, így a feltételek adottak, hogy a célt a tisztaság területén el lehessen érni.
Elmondta, hogy ehhez kéri a lakosság segítségét is, hiszen felelős magatartásra van szükség az itt élők és a körzetbe járók részéről is, hogy ha már a feltételek meg vannak teremtve, akkor használják is ki és ne az utcán, a járdán gyűljön a szemét, s ebben kéri a segítségüket, együttműködésüket.
Az alábbi helyszíneken lettek kihelyezve az új kukák:
Szigethy A. u. 15 db
Szabolcska u. 15 db
Bán Aladár u. 16 db
Ifjúság krt. 21 db
Földes G u. 10 db
Kodály Z. u. 7 db
Tihanyi Á. u. 11 db
Téglavető u. 1 db
Ipar u. 84-102.sz. 1  db
Körkemence u. 3 db
A cél, hogy  Adyváros még tisztább legyen, még kevesebb utcai szemetelés legyen, hiszen a városrész így is a legtisztábbnak számít a városban a 2011-es ”szemetelés”-zugszemét tájékoztató statisztikai adatok, leadott kg alapján, mely  a legutóbbi közgyűlésen is téma volt a napirendi pontoknál. Cél, hogy a minél kevesebb zugszemét mellett minél kevesebb utcai egyéb szemét legyen, s a körzet továbbra is megmaradjon így a város legtisztább területének 2011-hez hasonlóan 2012-ben is.
Radnóti Ákos elmondta, látható, amióta pár napja kint vannak a kukák, hogy használva vannak, s még kevesebb a szemét, s örül neki, mert valószínűsíthető, hogy ezek nagy része az utcán végezte volna, s amennyiben szükség lesz újabb kukák kihelyezésére, ha kell,  akkor további ilyen program fog indulni.

DOHÁNYZÁSELLENES KAMPÁNY

2012. május 31. 20:24

 

A Fidelitas Győr a korábbi években is kampányolt a dohányzás tiltásáért. Először 2009-ben tettünk azért Győrben, hogy a játszótereken tilos legyen a dohányzás. Majd ugyanebben az évben országos kampányt is indítottunk, s Győr példáját további más magyarországi város is követte ennek köszönhetően.

A kormányváltás követően továbbra is kiálltunk a további szigorítás mellett, s 2012.január elsejétől szigorodtak is a szabályok. Türelmi időszak is volt bevezetve a szankcionálásra március végéig, de úgy véljük az eltelt időszak ellenére is szükséges a közvélemény, különösen a fiatalok további tájékoztatása, ezért kampányba kezdtünk a mai napon egy belvárosi buszmegállónál.

Ennek köszönhetően a következő napokban szórólapokkal tájékoztatunk elsősorban a buszmegállókra fókuszálva, ahol a mai jelenlét során is megállapítottuk, hogy továbbra is sokan dohányoznak, igaz nem annyian, mint a szigorúbb szabályozás előtt.

 

megnézem a sajtótájékoztatót>>>

 

A Fidelitas Győr a korábbi években is kampányolt a dohányzás tiltásáért. Először 2009-ben tettünk azért Győrben, hogy a játszótereken tilos legyen a dohányzás. Majd ugyanebben az évben országos kampányt is indítottunk, s Győr példáját további más magyarországi város is követte ennek köszönhetően.
A kormányváltás követően továbbra is kiálltunk a további szigorítás mellett, s 2012.január elsejétől szigorodtak is a szabályok. Türelmi időszak is volt bevezetve a szankcionálásra március végéig, de úgy véljük az eltelt időszak ellenére is szükséges a közvélemény, különösen a fiatalok további tájékoztatása, ezért kampányba kezdtünk a mai napon egy belvárosi buszmegállónál.
Ennek köszönhetően a következő napokban szórólapokkal tájékoztatunk elsősorban a buszmegállókra fókuszálva, ahol a mai jelenlét során is megállapítottuk, hogy továbbra is sokan dohányoznak, igaz nem annyian, mint a szigorúbb szabályozás előtt.
De úgy gondoljuk szükség van arra, hogy minél többekhez eljusson a dohányzás tilalmával kapcsolatos ismeretek, s úgy véljük az egészség a legfontosabb és ebben nincs kompromisszum
A szórólap szándékosan röviden, tömören tartalmazza a legáltalánosabb tiltásokat, mivel a fiatalok számáras fontos, hogy a bonyolult jogszabályokat közérthetővé tegyük. Feltüntettük, hogy tilos a dohányzá
- szórakozó- és vendéglátóhelyeke
- a munkahelyeke
- a közösségi közlekedési eszközökön és a megállókban,
- az aluljárókban,
- a játszótereken, valamint a megállóhelyek és a játszóterek ötméteres környezetében
Továbbá felhívtuk a figyelmet, hogy a 1999. évi XLII. Törvény a nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól 2011. évi módosítása értelmében 2012. április 1-től nincs már türelmi idő, magánszemélyek esetében 50 ezer forintig, intézmények esetében 2,5 millió forintig terjedő bírság is
Bízunk abban, hogy a kampányunknak köszönhetően is tovább csökken a dohányzók száma és ezzel hozzájárulhatunk egy egész

ÚJ KÖZVILÁGÍTÁS A SZABOLCSKA UTCÁBAN!

2012. május 22. 14:50

A napokban elkészült a Szabolcska utca teljes közvilágításának korszerűsítése. A sajtótájékoztatón Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy két területen volt különösen szükséges a közvilágítás fejlesztése Adyvárosban, az Ifjúság körúton, ahol a tavalyi év végére az egész utcában megújult a világítás és egy megvilágított gyalogos-átkelőhelyet is átadtak, a másik pedig a Szabolcska utca. A képviselő elmondta, hogy a lakosságtól számtalan bejelentést kapott, kérték, hogy történjen fejlesztés, mivel a területen több autófeltörés volt és a sűrűn benőtt fákkal teli utcában nagyon kevés volt a régi elavult lámpák fénye. Most látványos javulás tapasztalható esténként, 20-30 százalékkal világosabb az utca a korábbihoz képest. Hozzátette, hogy ezzel egy komplex fejlesztés valósult meg, mivel az utcában a közbiztonság szempontjából a megelőzés érdekében ilyen téren megtörtént a szükséges lépés, illetve a közlekedés is biztonságosabbá vált, hozzá téve, hogy az utca elején és végén, a Speciális Szakiskola és a Tánc-és Képzőművészeti Iskola helyezkedik el, így az iskolába járok szempontjai is figyelembe lettek véve. További fontos fejlesztés, hogy Adyvárosban több mint 300 helyen cserélték ki az egyéb közvilágítási lámpatesteket, részben járdák, parkok, szervizutak mellett (Ifjúság körút, Földes Gábor utca, Kodály Zoltán u., stb), s ezzel sokhelyen 30 éves lámpák kicserélése történt meg.

Sajtótájékoztató video 1. >>>

Sajtótájékoztató video 2. >>>

JÁTSZÓTÉRI FAÜLTETÉS

2012. május 19. 11:24

A tavalyi évben átadott új játszótér mellé 5 db juharfát ültettek el Radnóti Ákos képviselő kezdeményezésére. Az eddig meglévő fák is árnyékot adnak a meleg napokra, de idővel az új fák is pótolják, ahol eddig nem volt. Védjük környezetünket és örüljünk, hogy tovább szépül a körzet.

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13 [14] 15  16  17  18  19  20