Hírek

ÚJ KÖZVILÁGÍTÁSI LÁMPATESTEK ADYVÁROSBAN

2012. május 11. 13:58

Bizonyára sokan észrevették, hogy a 20-30 éves lámpatestek helyett modern, új, korszerű közvilágítási lámpatestek találhatóak meg néhány hete szinte minden adyvárosi utcában. Az Ifjúság körút - ahol tavaly ráadásul a „fő”szakasz közvilágítása már halogén megvilágítást kapott és biztonságos megvilágított gyalogos-átkelőhelyet is átadtak - környékén, a parkos részeken, házak között, több mint 100 lett lecserélve, de a Kodály Zoltán utcában, Bán Aladár utcában, Földes Gábor utcában és a Szabolcska utcában is rengeteg helyen, összesen több, mint 300 helyen. Ennek köszönhetően sokkal szebb lámpatestek kerültek ki az elavultak helyett, nem mellesleg jobb megvilágítással, mely hozzájárul a lakókörnyezetünk biztonságához is!

LAKÓHÁZAK TŰZVÉDELMI SZABÁLYAI

2012. május 08. 10:45

A legutóbbi közgyűlésen Radnóti Ákos tájékoztató anyagot kért a tűzoltóság parancsnokától, Dr.Kuti Rajmundtól. Mivel év elejétől szigorúbb szabályok vannak és a lakosságtól számos kérést kapott, hogy segítsen abban, hogy minél többen és pontosan megismerhessék, mik a szabályok. Mivel a körzet nagy részében öt-és tízemeletes panelház van, így különösen fontos, hogy megelőzzünk minden olyan veszélyt, ami akadályozhatja a mentést. Parancsnok Úr elkészítette a pontos és rajzokkal szemléltetett anyagot, melyet kérjük, hogy minden lakó tanulmányozzon, mivel a hatóságok ellenőrizni fogják és kerüljük el ezáltal a tragédiákat!

III.TAVASZI CSALÁDI, SPORT, EGÉSZSÉGNAP

2012. április 25. 19:10

A nagysikerű korábbi rendezvényekhez hasonlóan most hétvégén, április 29-én lesz a III.TAVASZI CSALÁDI, SPORT, EGÉSZSÉGNAP a Barátság Parkban! Várunk mindenkit! Részletek >>>

ADYVÁROSI VIRÁGZÁS TAVASSZAL

2012. április 23. 17:10

Noha a választókörzet nagy része panelházakból áll, így is rengeteg helyen találkozni a lakók által is gondozott szép kiskertekkel. Így tavasz idején, virágzáskor még szebbek, köszönet érte a lakóknak, hogy odafigyelnek rá, a képviselő ígéri, hogy nagyobb területeken idén is lesz zöldterület-rehabilitáció, s a városrész így tovább szépül majd.

KÖZGYŰLÉSI FELSZÓLALÁSOK

2012. április 20. 19:57

Radnóti Ákos a városi közgyűlésen két témában kért szót ezúttal. Az egyikben a tűzoltóság beszámolójával kapcsolatban kérdezett Dr.Kuti Rajmund parancsnoktól, mivel január elsejétől szigorú bírságok járnak a tűzvédelmi szabályok be nem tartásáért, s a képviselő választókörzetében rengeteg panelház van, ahol különösen sok kérdés merült fel ezzel kapcsolatban, közös képviselők is kérték a segítségét a szabályok pontos megismerésért. Ezért kérte, hogy készüljön egyszerűen áttekinthető, könnyen megérthető anyag nyomtatott vagy elektronikus formában, amelyet eljuttathat a lakosságnak, hogy megelőzhessük a tragédiákat és a szabályok betartását ezzel is elősegíthessék, hiszen nem mindenki számára egyértelműek. A képviselő kifejtette, hogy a szigorral egyetért, mivel véleménye szerint nem lehet mérlegelés tárgyává tenni az emberi életet és egészséget abban a tekintetben, hogy egy bútor vagy rács vagy éghető tárgy akadályozza a menekülést. A válaszban a parancsnok megígérte, hogy az anyag elkészül, s jelezte azt is, hogy a szabály szigorából adódóan nem sok minden lehet a közös terekben az épületekben. A témára később visszatérünk, ha az anyag elkészült.

KÉPVISELŐI INTERJÚ A GYŐR PLUSZBAN

2012. április 14. 10:01

A 2010-es önkormányzati választásokon új képviselőként került a városi közgyűlésbe Radnóti Ákos, aki Adyváros keleti és Jancsifalu déli részén szerezte meg a szavazatok többségét.

Nagy célokkal látott munkához, mint például a rossz állapotban lévő tömbházak felújítása és energetikai rekonstrukciója, a közvilágítás cseréje és az útburkolatok helyreállítása, vagy éppen a Móra Ferenc-iskola korszerűsítési munkálatainak elvégzése és a zöldterületek megújítàsa.

A 2010-es önkormányzati választásokon új képviselőként került a városi közgyűlésbe Radnóti Ákos, aki Adyváros keleti és Jancsifalu déli részén szerezte meg a szavazatok többségét.
Nagy célokkal látott munkához, mint például a rossz állapotban lévő tömbházak felújítása és energetikai rekonstrukciója, a közvilágítás cseréje és az útburkolatok helyreállítása, vagy éppen a Móra Ferenc-iskola korszerűsítési munkálatainak elvégzése és a zöldterületek megújítàsa.

KÖZGYŰLÉSI FELSZÓLALÁS A KÖZBIZTONSÁGÉRT

2012. április 12. 16:50

A legutóbbi közgyűlésen Horváth Csaba városi rendőrkapitány beszámolója után Radnóti Ákos megköszönte az Adyvárosi rendőrörs munkáját, ahol Kiss Tibor vezetésével mindent megtesznek a környék rendjéért. A képviselő kérte egyúttal az autóval történő járőrözés mellett a gyalogos járőrözést is a hatékonyság növelése mellett, illetve azt is, hogy ellenőrizzék emellett a motorgépjárművel közlekedőket is, mivel nagyon sok "felhajlított" rendszámtáblával találkozni az utóbbi időkben, amik joggal bosszantják a szabályosan közlekedőket, illetve egyes motorok óriási zajszinttel közlekednek, amik a lakosság nyugalmát zavarják és ezek ellenőrzése is fontos lenne. A válaszban elhangzott, hogy ellenőrzések lesznek, a zajszinttel nehéz jelenleg mit kezdeni a jogszabályi helyzet miatt, mivel elég magas zajszint a megengedett, de figyelni fognak rá.

SZÉP KÖRNYEZET-JÓ KÖZÉRZET DÍJ 2012.FELHÍVÁS

2012. április 04. 20:52

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata az idén is meghirdette a „Szép környezet – Jó közérzet” helyi környezetszépítő versenyt, amelyre május 15-ig lehet nevezni családi ház és - társasház-lakásszövetkezeti lakótömb kategóriában. Adyvárosban a sok panelház környezetében is sok helyen tesznek a közösségek a szép környezetért, de a jancsifalusi, családi házas részeken is. Értékes nyeremények, társasháznál akár 300.000 Ft, családi házaknál 150.000 Ft! Bíztatjuk idén is a kedves 7.sz.választókörzet lakóit, hogy pályázzanak, tavalyi évben jancsifalui díjazott is volt, aki évek óta példamutatóan szépíti környezetét.

HÚSVÉTI CSOKITOJÁSGYŰJTŐ AKCIÓ!

2012. március 28. 14:34

A mikuláscsokigyűjtő akcióhoz hasonlóan, ezúttal húsvét alkalmából csokitojás-gyűjtő akció lesz az adyvárosi választókörzetben található Gyermekjóléti Központban.  Április 3-ig lehet leadni a csokikat a Szigethy Attila u.109.sz.alatt. Nyitvatartás hétfőn 8-18, keddtől-csütörtök 8-16, péntek 8-13 óráig.

KÖSZÖNJÜK!

ÚJ INFORMÁCIÓS OSZLOPOK, JEGY-ÉS BÉRLETAUTOMATÁK ADYVÁROSBAN!

2012. március 24. 15:32

A közösségi autóbusz-közlekedésének átalakítása című projektre elnyert 563 millió forintból  24 helyen építettek ki totemoszlopokat, melyek kijelzik a járatszámot, állomásokat és a buszok várható érkezési idejét is. Továbbá 20  darab éjjel-nappal működő jegykiadó automatát is felállítottak, amelyeknél készpénz mellett bankkártyával is lehet fizetni. A város öt útkereszteződésében zöldút-kérő berendezés segíti a buszok gyorsabb haladását. A vakok és gyengénlátók 150 darab rádiós távvezérlőt kaptak, mivel vannak olyan időszakok, amikor a buszmegállókban lévő totemek nem adnak hangos, csak képi tájékoztatást, hogy azzal ne zavarják a lakókat. A készülék segítségével azonban aktiválni lehet a hangos szolgáltatást. Így jelentősen javult a tömegközlekedés színvonala és a tájékoztatás minősége. Radnóti Ákos választókörzetében, illetve annak határán az alábbi helyeken találkozhatunk a fejlesztésekkel:

A közösségi autóbusz-közlekedésének átalakítása című projektre elnyert 563 millió forintból  24 helyen építettek ki totemoszlopokat, melyek kijelzik a járatszámot, állomásokat és a buszok várható érkezési idejét is. Továbbá 20  darab éjjel-nappal működő jegykiadó automatát is felállítottak, amelyeknél készpénz mellett bankkártyával is lehet fizetni. A város öt útkereszteződésében zöldút-kérő berendezés segíti a buszok gyorsabb haladását.
A vakok és gyengénlátók 150 darab rádiós távvezérlőt kaptak, mivel vannak olyan időszakok, amikor a buszmegállókban lévő totemek nem adnak hangos, csak képi tájékoztatást, hogy azzal ne zavarják a lakókat. A készülék segítségével azonban aktiválni lehet a hangos szolgáltatást.
Így jelentősen javult a tömegközlekedés színvonala és a tájékoztatás minősége. Radnóti Ákos választókörzetében, illetve annak határán az alábbi helyeken találkozhatunk a fejlesztésekkel:
Kodály Z. u., Földes G. u. (jegyautomata+oszlop)
Tihanyi Á. út, kórház – Belváros felé (jegyautomata+oszlop)
Tihanyi Á. út, kórház – Pláza felé (itt csak oszlop)
Ipar utca, Volán-telep  (itt csak oszlop)
Fehérvári út, Ipar utca  (jegyautomata+oszlop)

Kodály Z. u., Földes G. u. (jegyautomata+oszlop)
Tihanyi Á. út, kórház – Belváros felé (jegyautomata+oszlop)
Tihanyi Á. út, kórház – Pláza felé (itt csak oszlop)
Ipar utca, Volán-telep  (itt csak oszlop)
Fehérvári út, Ipar utca  (jegyautomata+oszlop)

SZEGÉLYEZÉSI MUNKÁK AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON

2012. február 20. 11:07

Elkészült az Ifjúság körút 66-76.sz. mögötti résznél a járda melletti szegélyezés. Korábban a terület felén már elkészült, aztán anyagi forrás hiányában nem volt lehetőség a folytatásra, de a lakosság kérésére és a képviselővel történt egyeztetést követően, pénzügyi keretéből jóváhagyva elkészült a teljes szakasz. Így most már az esővíz a járdáról a szegélyekkel körberakott járdaszélre tud lefolyni, és ott felszívódni, a járda meg tiszta marad. A háztömb előtt - szintén a képviselő intézkedésére - nyáron megvalósult az összes parkolóhely felfestése is, így igazán rendezetté vált a környék!

BARÁTSÁG PARK - PARKOLÁS SZABÁLYOZÁS

2012. január 23. 13:46

A Barátság Parknál sor került a sok problémát okozó szabálytalan parkolások elleni további intézkedésekre. Kihelyezésre került több megállni-és várakozni tilos tábla, melytől remélhetően a szabályos parkolókban történik meg ezentúl a parkolás és nem a zöldterületen illetve a járdán. Ezt elősegítendő a park melletti úttesten oszlopozás is megtörtént, hogy fizikai akadálya legyen a járdán való parkolásnak, illetve egy parkolóhelyet újonnan jelöltek ki, mellette pedig gyalogos-és kerékpárút bizosítja továbbra is a park megközelítését. A Rendőrség-és Közterület-Felügyelet rendszeresen ellenőrzi a szabályok betartását.

KORSZERŰ KÖZVILÁGÍTÁS AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON!

2011. december 15. 10:52

 

Következetesen mennek végbe a választási programban szereplő intézkedések Adyvárosban Radnóti Ákos választókörzetében. Ezúttal a teljes Ifjúság körút - mely kettészeli az adyvárosi választókörzetet - közvilágításának korszerűsítése ment végbe, melynek keretében a régi nátrium fényforrások helyett a közel 30-40%-kal több fényt adó fémhalogén izzók lettek felszerelve 60 db új lámpatestbe. További előnye, hogy energiafelhasználásuk is kevesebb.

A Vill-Korr Hungária a Győr MJV közvilágítási hálózat üzemeltetésére, korszerűsítésére vonatkozó megállapodás alapján végezte el a munkákat  az Útkezelő Szervezettel egyeztetve. A Győr-Szol Zrt. pedig hozzájárult az őszi munkálatok során elvégzett fametszésekkel is, hogy még jobb láthatóságot biztosítsanak az új lámpatestek. A korszerűsítésnek köszönhetően jóval világosabb lett az utca sötétedéstől, mely elősegíti a biztonságosabb közlekedést és a közbiztonság számára is előnyös.

Az utcán nyáron már átadásra került egy megvilágított gyalogátkelőhely, most ezzel a további fejlesztéssel még magasabb a biztonsági szint a környéken, nem elhanyagolható, hogy a közelben iskola, óvoda és bölcsöde is van, biztonságosabb a megközelíthetőségük ezáltal. Idén az Ifjúság körúton az elvégzett két közvilágítási korszerűsítéssel együtt további közlekedést szabályozó munkálatok zajlottak le, többek között több mint 100 db parkolóhely lett felfestve, a veszélyes kereszteződésekben útburkolati jelek kerültek ki, új táblák is, továbbá közlekedést elősegítő tükrök kihelyezése is megtörtént, mellyel az egész környék közlekedése biztonságosabbá vált.

Megnézem a sajtótájékoztató videóját >>>

 

Következetesen mennek végbe a választási programban szereplő intézkedések Adyvárosban Radnóti Ákos választókörzetében. Ezúttal a teljes Ifjúság körút - mely kettészeli az adyvárosi választókörzetet - közvilágításának korszerűsítése ment végbe, melynek keretében a régi nátrium fényforrások helyett a közel 30-40%-kal több fényt adó fémhalogén izzók lettek felszerelve 60 db új lámpatestbe. További előnye, hogy energiafelhasználásuk is kevesebb.
A Vill-Korr Hungária a Győr MJV közvilágítási hálózat üzemeltetésére, korszerűsítésére vonatkozó megállapodás alapján végezte el a munkákat  az Útkezelő Szervezettel egyeztetve. A Győ-Szol Zrt. pedig hozzájárult az őszi munkálatok során elvégzett fametszésekkel is, hogy még jobb láthatóságot biztosítsanak az új lámpatestek.
A korszerűsítésnek köszönhetően jóval világosabb lett az utca sötétedéstől, mely elősegíti a biztonságosabb közlekedést és a közbiztonság számára is előnyös.
Az utcán nyáron már átadásra került egy megvilágított gyalogátkelőhely, most ezzel a további fejlesztéssel még magasabb a biztonsági szint a környéken, nem elhanyagolható, hogy a közelben iskola, óvoda és bölcsöde is van, biztonságosabb a megközelíthetőségük ezáltal.
Idén az Ifjúság körúton az elvégzett két közvilágítási korszerűsítéssel együtt további közlekedést szabályozó munkálatok zajlottak le, többek között több mint 100 db parkolóhely lett felfestve, a veszélyes kereszteződésekben útburkolati jelek kerültek ki, új táblák is, továbbá közlekedést elősegítő tükrök kihelyezése is megtörtént, mellyel az egész környék közlekedése biztonságosabbá vált.

MÉG KOMFORTOSABB LETT A KUTYAFUTTATÓ

2011. december 13. 12:16

Elkészültek a Bán Aladár utca melletti kutyafuttatónál megígért fejlesztések. Ennek keretében kihelyezésre került 4 db új pad 4 db hulladékgyűjtővel, 1 db kutyaürülék-gyűtő, 1 db kutya Wc homokkal feltöltve, valamint a pihenőpark le lett választva a kutyafuttató területétől 50 méter kerítéssel. A nyáron megtörtént szabályozásokat követően a terület a kutyatartók kérése alapján és a velük folytatott egyeztetés után lett kivitelezve a polgármester támogatásának köszönhetően, s most már mindenkinek a kulturált kikapcsolódást biztosíthatja. Radnóti Ákos képviselő 1 éves ciklusa alatt így a körzet ezen része komplexen megújúlt, hiszen a zöldterület gazdagodott egy színvonalas játszótérrel, a sportpályát felújították, a kutyafuttató területe szabályozva lett és komfortosabbá vált, a mellette lévő pihenőpark új padokat kapott és leválasztásra került a kutyafuttatótól, illetve az egész park két kiindulási pontja is le lett választva korlátokkal, kerítésekkel, így megszűntek a korábbi illegális autóval történő áthajtások is.

JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ!

2011. december 01. 12:18

Jótékonysági akció keretében meglátogatta Radnóti Ákos képviselő a választókörzetében található győri Családsegítő Szolgálatot, mely Gyermekjóléti Központja „Egy szelet csoki, a gyermekek mosolyáért…” nagy csokoládégyűjtő akcióba kezdett.

A képviselő átadta adományát, s reméli a csokoládék az ünnepeket is édesebbé teszik, akiknek ez inkább keserű és szomorú. Elmondta továbbá, hogy kéri mindenkinek a segítségét, akinek lehetősége van bármilyen adományra, az vegyen részt hasonló akciókban, s külön a fiatalokat is megszólítva, hogy mutassanak ők is példát ebben. Emlékeztetett arra is, hogy a tegnapi nap jelentették be a városban a Fidelitas „Csillagszóró 2011” jótékonysági akcióját is, mellyel szintén próbálnak örömet okozni a rászorulóknak.

A csokiadományok leadhatóak  a Győr, Szigethy A. u. 109. szám alatt található Klubházban december 5-ig, hétfői napokon 8-18 óráig, keddtől csütörtökig 8-15:30 óráig.

Megnézem az ajándékozásról készült videót >>>

Jótékonysági akció keretében meglátogatta Radnóti Ákos képviselő a választókörzetében található győri Családsegítő Szolgálatot, mely Gyermekjóléti Központja „Egy szelet csoki, a gyermekek mosolyáért…” nagy csokoládégyűjtő akcióba kezdett.
A képviselő átadta adományát, s reméli a csokoládék az ünnepeket is édesebbé teszik, akiknek ez inkább keserű és szomorú. Elmondta továbbá, hogy kéri mindenkinek a segítségét, akinek lehetősége van bármilyen adományra, az vegyen részt hasonló akciókban, s külön a fiatalokat is megszólítva, hogy mutassanak ők is példát ebben. Emlékeztetett arra is, hogy a tegnapi nap jelentették be a városban a Fidelitas „Csillagszóró 2011” jótékonysági akcióját is, mellyel szintén próbálnak örömet okozni a rászorulóknak.
A csokiadományok leadhatóak  a Győr, Szigethy A. u. 109. szám alatt található Klubházban december 5-ig, hétfői napokon 8-18 óráig, keddtől csütörtökig 8-15:30 óráig.

KARÁCSONYFÁK ADYVÁROSBAN!

2011. november 27. 16:14

Adyvárosban három helyen is karácsonyi megvilágítással díszített fenyőfákkal találkozhatunk. Örvendetes, hogy ebből kettő természetes, igazán gyönyörű, élő fenyőfa az Ifjúság körúton, a harmadik pedig egy felállított karácsonyfa a Földes Gábor-és Kodály Zoltán utca találkozásánál, a Kuopio Parkban. Advent eljövetele alkalmából immár minden este karácsonyi hangulatot adnak a városrészben.

TÖBB, MINT 100 PARKOLÓHELY KERÜLT FELFESTÉSRE!

2011. november 22. 11:06

A közelmúltban került sor az Adyvároson áthaladó Ifjúság körút egy részén a parkolóhelyek felfestésére és további szabályozásokra útburkolati jelekkel, illetve az aszfaltburkolat egy részét is helyreállították az Útkezelő Szervezet kivitelezésében.

Nagy probléma volt, hogy sokéve nem került sor a parkolóknál a felfestésre, Radnóti Ákos önkormányzati képviselő intézkedésére az Ifjúság körút 66-76. és a 99-109. (tó mögötti nagy parkoló) számoknál több mint 100 parkolóhelyet festettek fel, így jelentősen javult a szabályos parkolások aránya. Továbbá sor került a parkolókban a kisebb útburkolati hibák kijavítására is, illetve nagy hangsúlyt helyeztek arra is, hogy a mozgássérült parkolóhelyek is jól láthatóan - a táblák mellett - legyenek felfestve a hulladékgyűjtő edényeknek kijelölt helyekkel együtt.

Ezenkívül az Ifjúság körúton, a tónál lévő parkolóból, a Bán Aladár utcából, a Barátság Parkból való kihajtásnál lévő kereszteződések is felfestésre kerültek, így beláthatóbbá váltak, s biztonságosabbá téve így a kihajtást a nagyforgalmú útra.

A közelmúltban került sor az Adyvároson áthaladó Ifjúság körút egy részén a parkolóhelyek felfestésére és további szabályozásokra útburkolati jelekkel, illetve az aszfaltburkolat egy részét is helyreállították az Útkezelő Szervezet kivitelezésében.
Nagy probléma volt, hogy sokéve nem került sor a parkolóknál a felfestésre, Radnóti Ákos önkormányzati képviselő intézkedésére az Ifjúság körút 66-76. és a 99-109. (tó mögötti nagy parkoló) számoknál több mint 100 parkolóhelyet festettek fel, így jelentősen javult a szabályos parkolások aránya. Továbbá sor került a parkolókban a kisebb útburkolati hibák kijavítására is, illetve nagy hangsúlyt helyeztek arra is, hogy a mozgássérült parkolóhelyek is jól láthatóan - a táblák mellett - legyenek felfestve a hulladékgyűjtő edényeknek kijelölt helyekkel együtt.
Ezenkívül az Ifjúság körúton, a tónál lévő parkolóból, a Bán Aladár utcából, a Barátság Parkból való kihajtásnál lévő kereszteződések is felfestésre kerültek, így beláthatóbbá váltak, s biztonságosabbá téve így a kihajtást a nagyforgalmú útra.

POZITÍV VÁLTOZÁS A BUSZMENETRENDBEN!

2011. november 18. 11:19

Újra megáll a kórház előtt a 23-as busz! Sokan kérték - különösen az idős, beteg utasok - korábban is Radnóti Ákos képviselőtől, hogy tegyen lépéseket a 23-as autóbusz útvonalával kapcsolatban, hogy újból megálljon a kórház előtt, illetve többen a jegyzőhöz is fordultak ilyen kéréssel. Örömmel számolhatunk be róla, hogy ismét a kórház előtt fog megállni az autóbusz!  A 23, 23A autóbuszjáratok mindkét irányban a Vasvári Pál utcában közlekednek. Emiatt nem érintik a Nádorvárosi köztemető – Szauter Ferenc utca, Praktiker áruház – Tihanyi Árpád út, adyvárosi tó – Tihanyi Árpád út, Ifjúság körút megállóhelyeket, helyettük a Vasvári Pál utca, kórház, főbejárat megállóhelyen állnak meg.

A Nádorvárosi köztemető kiszolgálása érdekében a 23, 23A járatok egy része 23B, 23AB jelzéssel, a Nagy Imre út – Szauter Ferenc utca – Szent Imre út útvonalon tér be a temetőhöz, munkanapokon a délelőtti időszakban, valamint hétvégén napközben. Az autóbuszok a Szent Imre út, Nádas Ernő utca megállóhelyen is megállnak, majd a 23, 23A járatokhoz hasonlóan érintik a kórház főbejáratát.

A 23, 23A autóbuszjáratok mindkét irányban a Vasvári Pál utcában közlekednek. Emiatt nem érintik a Nádorvárosi köztemető – Szauter Ferenc utca, Praktiker áruház – Tihanyi Árpád út, adyvárosi tó – Tihanyi Árpád út, Ifjúság körút megállóhelyeket, helyettük a Vasvári Pál utca, kórház, főbejárat megállóhelyen állnak meg.
A Nádorvárosi köztemető kiszolgálása érdekében a 23, 23A járatok egy része 23B, 23AB jelzéssel, a Nagy Imre út – Szauter Ferenc utca – Szent Imre út útvonalon tér be a temetőhöz, munkanapokon a délelőtti időszakban, valamint hétvégén napközben. Az autóbuszok a Szent Imre út, Nádas Ernő utca megállóhelyen is megállnak, majd a 23, 23A járatokhoz hasonlóan érintik a kórház főbejáratát.

KOSZORÚZÁSI ÜNNEPSÉG TÖRÖK ISTVÁN EMLÉKÉRE

2011. november 14. 11:03

Török Istvánra emlékezett Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Történelmi Igazságtétel Bizottság Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete. A rendezvényen felszólalt Büki Lajos a Bizottság elnökségi tagja, városunk díszpolgára Török István egykori harcostársa és Radnóti Ákos önkormányzati képviselő is.

A képviselő hangsúlyozta ünnepi beszédében, hogy ne fordulhasson elő olyan még egyszer, hogy az igazságért, s többek között a fiatalokért való kiállásért mártírhalált kelljen halni, s kérte a forradalom még élő hőseit, hogy adják át tudásukat  a fiataloknak is, hogy minél többen magukévá tegyék 1956 eszméit és ismereteit. Kiemelte, hogy 56 hőseinek emlékezete napjainkban is minden nap velünk van, különösen Adyvárosban, ahol a hősök emlékét utcanevek is viselik, így Szigethy Attila, Földes Gábor, Tihanyi Árpád és Török István, viszont a jövő generációja számára is fontos, hogy méltón ünnepeljék mindig a forradalmat és megszerezzék a kellő ismereteket 1956-ról és az elnyomó kommunista diktatúra szörnyűségeiről, továbbá biztatta a jelen lévő fiatalokat is, hogy a következő megemlékezésen is találkozzanak, de minél többen.

T￶r￶k Istv£nra eml←kezett Gy￵r Megyei Jog V£ros ᅱnkorm£nyzata ←s a T￶rt←nelmi Igazs£gt←tel Bizotts£g Gy￵r-Moson-Sopron Megyei Szervezete. A rendezv←nyen felsz￳lalt Bki Lajos a Bizotts£g eln￶ks←gi tagja, v£rosunk d■szpolg£ra T￶r￶k Istv£n egykori harcost£rsa ←s Radn￳ti ￁kos ￶nkorm£nyzati k←pvisel￵ is.
A k←pvisel￵ hangslyozta nnepi besz←d←ben, hogy ne fordulhasson el￵ olyan m←g egyszer, hogy az igazs£g←rt, s t￶bbek k￶z￶tt a fiatalok←rt val￳ ki£ll£s←rt m£rt■rhal£lt kelljen halni, s k←rte a forradalom m←g ←l￵ h￵seit, hogy adj£k £t tud£sukat  a fiataloknak is, hogy min←l t￶bben maguk←v£ tegy←k 1956 eszm←it ←s ismereteit. Kiemelte, hogy 56 h￵seinek eml←kezete napjainkban is minden nap velnk van, kl￶n￶sen Adyv£rosban, ahol a h￵s￶k eml←k←t utcanevek is viselik, ■gy Szigethy Attila, F￶ldes G£bor, Tihanyi ￁rp£d ←s T￶r￶k Istv£n, viszont a j￶v￵ gener£ci￳ja sz£m£ra is fontos, hogy m←lt￳n nnepelj←k mindig a forradalmat ←s megszerezz←k a kell￵ ismereteket 1956-r￳l ←s az elnyom￳ kommunista diktatra sz￶rnys←geir￵l, tov£bb£ biztatta a jelen l←v￵ fiatalokat is, hogy a k￶vetkez￵ megeml←kez←sen is tal£lkozzanak, de min←l t￶bben.

TÖRÖK ISTVÁNRA EMLÉKEZÜNK

2011. november 09. 12:32

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14 [15] 16  17  18  19  20