Hírek

RADNÓTI ÁKOS ALELNÖK LETT!

2011. november 07. 09:55

Hétvégén tisztújító választmányi ülést tartott a Fidelitas. Az elnöki tisztséget Mihalovics Péter országgyűlési képviselő, az Új Nemzedék Jövőjéért felelős miniszteri biztos, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes kabinetfőnöke nyerte el. Radnóti Ákos a Fidelitas győri elnöke, a Fidesz önkormányzati képviselője pedig országos alelnök lett. A több mint 10.000 főből álló tagságú Fidelitas vezető tisztségeit 2 évre nyerték el. A rendezvényen részt vett és felszólalt Kövér László az országgyűlés elnöke és Wittner Mária 56-os szabadságharcos, országgyűlési képviselő is.

KOMFORTOSABB LESZ AZ ADYVÁROSI KUTYAFUTTATÓ TERÜLETE

2011. november 03. 12:31

Elkezdődött a munka az adyvárosi kutyafuttatónál a mai napon. A munkakezdésnél megjelent Radnóti Ákos képviselő és az Önkormányzat munkatársa is, majd a Győr-Szol dolgozói nekiálltak a terület rendezéséhez. Előzmény, hogy nyáron egyértelműen kijelölték a már régebb óta érvényben lévő rendeletnek megfelelően a pontos kutyafuttató területet, táblákat tettek ki, hogy látható legyen mindenki számára, majd ezt követően a kutyások és nem kutyások is további szabályozást, pontosítást kértek, fizikai lezárásokat és szerették volna, hogy még komfortosabb legyen a kutyafuttató rész is. Az önkormányzat lefolytatta a kutyatartók képviselőjével az egyeztetést, tisztázták a kutyatartók által generált felesleges hangulatkeltést (hiszen semmi új jogszabály nem született, egy régebbi önkormányzati rendeletnek megfelelően lettek tisztázva pontosan a határvonalak, nem vett el senki semmilyen területet, csupán a szabályok betartásának segítése indokolta a táblák kihelyezését, így is óriási a kutyafuttató területe) majd Borkai Zsolt polgármester támogatásával intézkedések születtek, s ennek köszönhetően a mai nap elkezd épülni egy kerítés, ami elválasztja a kutyafuttató területét a pihenőparktól, illetve a kutyásoknál kihelyezésre kerül 4 db pad és 4 db szemetes (ürülékgyűjtő is). Minden eszközkihelyezésnél figyelembe vették a kutyások kérését, bízva mindenki megelégedésére szolgál majd az intézkedés!

A KÖZLEKEDÉS BIZTONSÁGÁÉRT TÜKÖR KIHELYEZÉSE AZ IFJÚSÁG KRT.66.SZ.KERESZTEZŐDÉSNÉL

2011. november 02. 12:02

Újabb közlekedésbiztonságot javító tükör került kihelyezésre Radnóti Ákos választókörzetében. A Bán Aladár utca 16.sz. mellett ezúttal az Ifjúság körút 66.kereszteződésnél került kihelyezésre az Útkezelő Szervezet által. A képviselőt a lakosság kereste meg levélben, kérve a segítséget, mivel balesetveszélyes volt a kikanyarodás a parkolókból a nagy forgalmú utcára, nehezen belátható a kereszteződés, s ezt követően történtek meg a kivitelezések a közelmúltban. A környéken további közlekedési szabályozások is elkezdődtek, a parkolóhelyek felfestése, közúti szabályozások táblával, melyekről nemsokára beszámolunk.

KÖZGYŰLÉS-FELSZÓLALÁSOK ADYVÁROSÉRT

2011. október 28. 15:52

A Közgyűlésen többször is szór kért Radnóti Ákos képviselő az Adyvárost érintő ügyekben. Az E.On beszámolójával kapcsolatos kritikákat fogalmazta meg, majd az Égáz-Dégáz szolgáltatóhoz intézett kérdést az adyvárosi munkálatokhoz, végül az adyvárosi tározótóval kapcsolatban, mely nyertes pályázat esetén megújúlhat!

SIKERES A KAMIONOK ELŐZÉSÉNEK TILTÁSA, KEVESEBB A BALESET!

2011. október 17. 09:23

Jelentősen csökkent a kamionbalesetek száma a rájuk vonatkozó előzési tilalom év eleji bevezetése óta - közölte az ORFK és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A Fidelitas győri elnökeként Radnóti Ákos még 2009-ben kezdeményezte a kamionok előzésének betiltását. Az akkori kormány részéről azonban ellenállásba ütköztek, majd részben engedve a kérésnek bizonyos szakaszokon tiltva lett, de a teljes sikert a kormányváltás hozta meg. És látható, hogy eredményes volt a bevezetése, hiszen azóta kevesebb a baleset!

Idén az év első nyolc hónapjában 25,6 százalékkal kevesebb, 93 ilyen baleset történt, és 49 esetben okozta a tehergépjármű a balesetet, ami az előző évi adatokhoz képest csaknem 17 százalékos csökkenést jelent. 2011. január elseje óta a 7,5 tonnánál nagyobb megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsikkal és vontatókkal reggel 6 és este 22 óra között tilos előzni az olyan autópálya- és autóútszakaszokon, amelyeken azonos irányban két forgalmi sáv van.

Jelentősen csökkent a kamionbalesetek száma a rájuk vonatkozó előzési tilalom év eleji bevezetése óta - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM)
A Fidelitas győri elnökeként Radnóti Ákos még 2009-ben kezdeményezte a kamionok előzésének betiltását. Az akkori kormány részéről azonban ellenállásba ütköztek, majd részben engedve a kérésnek bizonyos szakaszokon tiltva lett, de a teljes sikert a kormányváltás hozta meg. És látható, hogy eredményes volt a bevezetése, hiszen azóta kevesebb a baleset!
Idén az év első nyolc hónapjában 25,6 százalékkal kevesebb, 93 ilyen baleset történt, és 49 esetben okozta a tehergépjármű a balesetet, ami az előző évi adatokhoz képest csaknem 17 százalékos csökkenést jelent.
2011. január elseje óta a 7,5 tonnánál nagyobb megengedett legnagyobb össztömegű tehergépkocsikkal és vontatókkal reggel 6 és este 22 óra között tilos előzni az olyan autópálya- és autóútszakaszokon, amelyeken azonos irányban két forgalmi sáv van.

VÁROSI ÜNNEPSÉG OKTÓBER 23-ÁN

2011. október 14. 10:35

Szeretettel várunk a városi október 23-i ünnepségekre minden kedves érdeklődőt!

09.30 óra Koszorúzás Szigethy Attila emlékmű  - Győr, Szent István út 5.

10.00 óra Koszorúzási ünnepség Golgota emlékmű - Bisinger sétány

09.30 óra Koszorúzás Szigethy Attila emlékmű  - Győr, Szent István út 5.
10.00 óra Koszorúzási ünnepség Golgota emlékmű - Bisinger sétány

LÁTOGATÁS A SZIVÁRVÁNY ÓVODÁBAN

2011. október 13. 11:49

Az Adyvárosi Főigazgatóság újabb intézményét, a Szivárvány Óvodát látogatta meg Radnóti Ákos önkormányzati képviselő. Az esemény során Csengeri Mária főigazgatóval megtekintették a komplex energetikai felújításon átesett intézményt, meglátogatták a csoportokat, illetve felmérték azt is, amit a jövőben lehetne majd fejleszteni, megvalósítani. Elmondható, hogy igazán üde színfolttal gazdagodott Adyváros a megszépült ovival, mellette pedig a szintén felújított Móra Iskolával.

SZÉP KÖRNYEZETÉRT DÍJ JANCSIFALUBAN!

2011. október 11. 15:53

A napokban zajlott le  "Szép környezet-jó közérzet" városi környezetszépítő verseny eredményhírdetése, mely során a 3.díjat a Jancsifaluban lakó Oth Jenőné nyerte meg a Téglavető utcában lévő családi házuk gondozott kertjével. A szakmai zsűri döntése nyomán 100.000 Ft kertészeti utalvány volt a díj.  Gratulálunk, hogy ilyen üde színfolttal gazdagítják választókörzetünket és bíztatunk mindenkit, hogy hasonlóan gyarapítsák igényesen környezetüket Adyvárosban és Jancsifaluban.

LÁTOGATÁS A MŰSZAKI ELLÁTÓ SZERVEZETNÉL

2011. október 10. 14:32

Látogatást tett Radnóti Ákos képviselő az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Műszaki Ellátó Szervezeténél. Az esemény során Szekeresné Dr.  Borbély Beáta vagyongazdálkodási igazgatóhelyettessel áttekintették a szervezet feladatait, gazdálkodását, terveit. A főbb feladatok közé tartozik a saját telephelyek, a bölcsödei intézményhálózat, a Hajléktalanokat Segítő Hálózat, Családsegítő Szolgálat, Anya-, Csecsemő és Gyeremekotthon, illetve a Főigazgatósági rendszerbe tartozó közoktatási intézmények karbantartása, felújítása, műszaki fenntartási feladatai. Közel 150 önálló épület összesítve, 30 fő szakmunkás létszámmal. Örömmel állapították meg, hogy a telephely is korszerűsödik és a közelben lévő Óvoda is ennek előnyeit fogja élvezni.

ÚJ ÉS SZIGORÚ LAKÁSRENDELET GYŐRBEN!

2011. október 06. 14:55

Egyhangúlag fogadta el a közgyűlés az új lakásrendeletet. Szükség volt a változtatásra, melyet követően egy szigorúbb szabályozás lép életbe és a jelentős díjtartozással rendelkezőkkel és a botrányosan viselkedőkkel szemben kevésébé engedékeny. Ennek köszönhetően joggal bizakodhatunk a pozitív fejleményekben, s erre kitért Radnóti Ákos képviselő a közgyűlési felszólalásban is, hogy a problémás adyvárosi helyeken is javulás várható.

ADYVÁROS SZOLGÁLATÁÉRT DÍJ

2011. október 03. 18:10

 

Borkai Zsolt polgármester Radnóti Ákos kezdeményezésére a Móra Ferenc Iskola igazgatója, Csengeri Mária részére a városrész közösségi életének és értékeinek gyarapításáért, valamint kiemelkedő pedagógiai és intézményvezetői munkája elismeréseként ADYVÁROS SZOLGÁLATÁÉRT DÍJAT adományozott.

A díjat Radnóti Ákos és Borkai Zsolt adta át a legutóbbi közgyűlés előtt.

 

Borkai Zsolt polgármester Radnóti Ákos kezdeményezésére  Csengeri Mária igazgató részére a városrész közösségi életének és értékeinek gyarapításáért, valamint kiemelkedő pedagógiai és intézményvezetői munkája elismeréseként ADYVÁROS SZOLGÁLATÁÉRT DÍJAT adományozott.
A díjat Radnóti Ákos és Borkai Zsolt adta át a legutóbbi közgyűlés előtt.

IPAR ÚT 84-102.sz. PANELHÁZAK ÁTADÁSA!

2011. szeptember 29. 14:31

Újabb  nagyértékű beruházás átadására került sor Győr 7.sz. valasztókörzetében. Elkészült az Ipar út 84-102. szám alatti lakóépületek hőszigetelése és a fűtési rendszer átalakítása. Az önkormányzat közel 57 millió forinttal járult hozzá a felújításhoz. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy egy héten belül két nagyszabású energiatakarékos beruházás átadására is sor kerülhetett a városrészben, hiszen kedden a Móra iskola mintegy 300 millió forintos felújításának befejezéséről számolhattak be, most pedig az Ipar úti épület megújulásáról beszélhetünk, de tavasszal volt a Kodály Z.u.34-44.sz panelházak felújítást követő átadása is csaknem 200 millió Ft-ért, így több mint félmilliárd forintos beruházások kivitelezése történt meg a körzetben rövid idő alatt.

Megnézem a sajtótájékoztató videót >>>

MÓRA FERENC ISKOLA FELÚJÍTÁS UTÁNI ÁTADÁSA

2011. szeptember 28. 13:14

Átadásra került Radnóti Ákos képviselő választókörzetében a  Móra Ferenc Általános és Középiskola és a Szivárvány Óvoda és a Kodály Zoltán úti Bölcsőde, mely komplex energetikai felújításon esett át, melynek keretein belül kicserélték a nyílászárókat, megtörtént a fűtéskorszerűsítés, a homlokzati hőszigetelés és a födém víz- és hőszigetelése is. Az iskola felújításához 158,8 millió forintot, az óvodáéhoz pedig 51,7 millió forintot nyert az önkormányzat, az önrészt – a Móra esetében 88 millió, az óvoda esetében pedig 20 millió forintot – az önkormányzat biztosította, így összesen 318.5 millió forintos beruházás valósult meg.

Radnóti Ákos elmondta, hogy a választási ígéretek között szerepelt az iskola megújítása és a felújított intézmények Adyváros új színfoltjai lettek, de emellett a környék is egyre szépül, hiszen idén is adtak át csaknem 200 lakásos felújított társasházat és nemsokára egy másik is átadásra kerül.

 

Megnézem a sajtótájékoztató videóját >>>

Átadásra került Radnóti Ákos képviselő választókörzetében a  Móra Ferenc Általános és Középiskola és a Szivárvány Óvoda és a Kodály Zoltán úti Bölcsőde, mely komplex energetikai felújításon esett át, melynek keretein belül kicserélték a nyílászárókat, megtörtént a fűtéskorszerűsítés, a homlokzati hőszigetelés és a födém víz- és hőszigetelése is.
Az iskola felújításához 158,8 millió forintot, az óvodáéhoz pedig 51,7 millió forintot nyert az önkormányzat, az önrészt – a Móra esetében 88 millió, az óvoda esetében pedig 20 millió forintot – az önkormányzat biztosította, így összesen 318.5 millió forintos beruházás valósult meg.
Radnóti Ákos elmondta, hogy a választási ígéretek között szerepelt az iskola megújítása és a felújított intézmények Adyváros új színfoltjai lettek, de emellett a környék is egyre szépül, hiszen idén is adtak át csaknem 200 lakásos felújított társasházat és nemsokára egy másik is átadásra kerül.

JANCSIFALUÉRT DÍJ ÁTADÁSA A CSALÁDI NAPON!

2011. szeptember 19. 12:31

A Jancsifalu Szolgálatáért díjat először adományozta  Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a díj megalapítása óta. A díj átadása ünnepélyes keretek között a VI. Jancsifalusi Napon történt, ahol az önkormányzat részéről a körzet önkormányzati képviselője Kalmár Ákos és Radnóti Ákos adták át a díjat Balla Jenőnek a Jancsifaluért Egyesület elnökének. A képviselők anyagilag is támogatták a rendezvény létrejöttét és a közönség előtt beszámoltak az általuk képviselt városrészek fejlődéséről és méltatták az egyesület munkáját.

Balla Jenő a városrész fejlődésének érdekében végzett lelkiismeretes és megbecsült tevékenysége, valamint a közösség érdekében vállalt kiemelkedő szerepe elismeréseként kaphatta meg az díjat.

A Jancsifalu Szolgálatáért díjat először adományozta  Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a díj megalapítása óta. A díj átadása ünnepélyes keretek között a VI. Jancsifalusi Napon történt, ahol az önkormányzat részéről a körzet önkormányzati képviselője Kalmár Ákos és Radnóti Ákos adták át a díjat Balla Jenőnek a Jancsifaluért Egyesület elnökének. A képviselők anyagilag is támogatták a rendezvény létrejöttét és a közönség előtt beszámoltak az általuk képviselt városrészek fejlődéséről és méltatták az egyesület munkáját.
Balla Jenő a városrész fejlődésének érdekében végzett lelkiismeretes és megbecsült tevékenysége, valamint a közösség érdekében vállalt kiemelkedő szerepe elismeréseként kaphatta meg az díjat.

ELŐADÁS A SZÉCHENYI EGYETEM HALLGATÓINAK

2011. szeptember 16. 11:08

A Széchenyi Egyetem Műszaki Tudományi Kar, Baross Gábor Építési és Közlekedési Intézet,Közlekedésépítési és Településmérnöki Tanszék egyetemi adjunktusának, Dr. Kálmán Lászlónak a felkérésre vett részt Radnóti Ákos önkormányzati képviselő a közlekedésépítési projekt c. tantárgy óráján felkért előadóként. A képviselő vázolta az adyvárosi megvalósult fejlesztéseket és a jövő terveit, illetve beszámolt az általa és a lakosság által is felmerült igényekről, elképzelésekről, problémákról, mely a tantárgy témáit érinti.

Ezt követően a hallgatóknak decemberre el kell készíteniük a műszaki és gazdasági javaslatukat Adyváros parkolási, kerékpáros közlekedési és környezeti állapotának javítására, különös tekintettel a Szigethy Attila út menti lakóingatlanok zaj- és rezgésvédelmére. (Műszaki- és gazdasági döntést-előkészítő tanulmány.) Majd ha elkészültek, a bemutató előadás és értékelés keretében újból vendég lesz a képviselő, aki megköszönte a meghívást és jó munkát kívánt a feladat végrehajtásához.

A Széchenyi Egyetem Műszaki Tudományi Kar, Baross Gábor Építési és Közlekedési Intézet,
Közlekedésépítési és Településmérnöki Tanszék egyetemi adjunktusának, Dr. Kálmán Lászlónak a felkérésre vett részt Radnóti Ákos önkormányzati képviselő a közlekedésépítési projekt c. tantárgy óráján felkért előadóként.
A képviselő vázolta az adyvárosi megvalósult fejlesztéseket és a jövő terveit, illetve beszámolt az általa és a lakosság által is felmerült igényekről, elképzelésekről, problémákról, mely a tantárgy témáit érinti.
Ezt követően a hallgatóknak decemberre el kell készíteniük a műszaki és gazdasági javaslatukat Adyváros parkolási, kerékpáros közlekedési és környezeti állapotának javítására, különös tekintettel a Szigethy Attila út menti lakóingatlanok zaj- és rezgésvédelmére. (Műszaki- és gazdasági döntést-előkészítő tanulmány.) Majd ha elkészültek, a bemutató előadás és értékelés keretében újból vendég lesz a képviselő, aki megköszönte a meghívást és jó munkát kívánt a feladat végrehajtásához.

CSALÁDI NAP JANCSIFALUN!

2011. szeptember 15. 12:00

 

A Jancsifaluért Egyesület hagyományos rendezvénye lesz  2011. szeptember 17-én szombaton 14.00-18.00-ig az Urbantsok utcai focipálya és környékén. Az esemény létrejöttét Radnóti Ákos képviselő is támogatta anyagilag és a tavalyi évhez hasonlóan szintén részt vesz. Mindenkit szeretettel várunk!

Gyermek programok: Légvár, Kézműves foglalkozás, Ügyességi versenyek, Gyerek karaoke. A zenés-táncos mulatság jó hangulatáért a Szignál-Trió zenekar felelős.  Jó szórakozást kívánunk, rossz idő estén a programok az Ipar úti felüljáró alatt kerülnek lebonyolításra!

 

HATODIK JANCSIFALUSI CSALÁDI NAP
A Jancsifaluért Egyesület hagyományos rendezvénye lesz  2011. szeptember 17-én szombaton 14.00-18.00-ig
az Urbantsok utcai focipálya és környékén. Mindenkit szeretettel várunk.!
Gyermek programok: Légvár, Kézműves foglalkozás, Ügyességi versenyek, Gyerek karaoke
A zenés-táncos mulatság jó hangulatáért a Szignál-Trió zenekar felelős.
Jó szórakozást kívánunk, rossz idő estén a programok az Ipar úti felüljáró alatt kerülnek lebonyolításra!A Jancsifaluért Egyesület hagyományos rendezvénye lesz  2011. szeptember 17-én szombaton 14.00-18.00-ig

ÚJ PADOK ÉS SZEMÉTKOSARAK A PIHENŐPARKBAN!

2011. szeptember 12. 11:16

Új, hagyományos padok, illetve társalgásra, kártyázásra, piknikezésre alkalmas sörpadok is kihelyezésre kerültek a Bán Aladár utca mögötti pihenőparkban. Emellett több hulladékgyűjtő-kosár is, a környezet tisztaságának biztosítása érdekében. A lakók nagyon örültek, hogy a kellemes, árnyékos, fákkal körülvett pihenőpark tovább bővült színvonalas eszközökkel.

TANÉVNYITÓ A FELÚJÍTOTT MÓRA ISKOLÁBAN!

2011. szeptember 01. 11:17

Évnyitó volt  Móra Ferenc Általános és Középiskolában, amely több mint 300 millió forintból újúlt meg! A komplex energetikai felújítás keretében új nyílászárókat, új, energiatakarékos hőközpontot, új szigetelést és külső burkolatot kapott az intézmény. Radnóti Ákos képviselő mellett Simon Róbert Balázs alpolgármester vett részt az évnyitón.

ÚJBÓL RADNÓTI ÁKOS A FIDELITAS GYŐRI ELNÖKE!

2011. augusztus 25. 11:46

A Fidelitas országos kongresszusa után egy hónappal tisztújítást tartott a Fidelitas Győri Szervezete is. A tagság Radnóti Ákost elnökké, Fekete Dávidot pedig ügyvezető alelnökké újraválasztotta.

Megnézem a sajtótájékoztató videót >>>

Sajtótájékoztató video 2. >>>

RADNÓTI ÁKOS A FIDESZ GYŐRI ALELNÖKE LETT!

2011. augusztus 23. 17:55

A Fidesz Győri Szervezete hétfőn megtartotta a tisztújító közgyűlését. Borkai Zsolt eddigi elnököt újraválasztották, vele együtt hatfős elnökség alakult, melyben Bolla Péter, Kara Ákos, Radnóti Ákos, Simon Róbert Balázs és Dr.Somogyi Tivadar alelnökök lettek. Az elnök és elnökség mandátuma két évre szól.

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15 [16] 17  18  19  20