Hírek

ÚJ PADOK ÉS SZEMÉTKOSARAK A PIHENŐPARKBAN!

2011. szeptember 12. 11:16

Új, hagyományos padok, illetve társalgásra, kártyázásra, piknikezésre alkalmas sörpadok is kihelyezésre kerültek a Bán Aladár utca mögötti pihenőparkban. Emellett több hulladékgyűjtő-kosár is, a környezet tisztaságának biztosítása érdekében. A lakók nagyon örültek, hogy a kellemes, árnyékos, fákkal körülvett pihenőpark tovább bővült színvonalas eszközökkel.

TANÉVNYITÓ A FELÚJÍTOTT MÓRA ISKOLÁBAN!

2011. szeptember 01. 11:17

Évnyitó volt  Móra Ferenc Általános és Középiskolában, amely több mint 300 millió forintból újúlt meg! A komplex energetikai felújítás keretében új nyílászárókat, új, energiatakarékos hőközpontot, új szigetelést és külső burkolatot kapott az intézmény. Radnóti Ákos képviselő mellett Simon Róbert Balázs alpolgármester vett részt az évnyitón.

ÚJBÓL RADNÓTI ÁKOS A FIDELITAS GYŐRI ELNÖKE!

2011. augusztus 25. 11:46

A Fidelitas országos kongresszusa után egy hónappal tisztújítást tartott a Fidelitas Győri Szervezete is. A tagság Radnóti Ákost elnökké, Fekete Dávidot pedig ügyvezető alelnökké újraválasztotta.

Megnézem a sajtótájékoztató videót >>>

Sajtótájékoztató video 2. >>>

RADNÓTI ÁKOS A FIDESZ GYŐRI ALELNÖKE LETT!

2011. augusztus 23. 17:55

A Fidesz Győri Szervezete hétfőn megtartotta a tisztújító közgyűlését. Borkai Zsolt eddigi elnököt újraválasztották, vele együtt hatfős elnökség alakult, melyben Bolla Péter, Kara Ákos, Radnóti Ákos, Simon Róbert Balázs és Dr.Somogyi Tivadar alelnökök lettek. Az elnök és elnökség mandátuma két évre szól.

LEZÁRTÁK AZ ILLEGÁLIS BÁN A.U.-CIRKELI U. ÁTJÁRÓT!

2011. augusztus 18. 11:14

Egy újabb sokéves probléma megoldására került sor Radnóti Ákos választókörzetében. Az adyvárosi részen a Cirkeli utca és a Bán Aladár utca között illegális átjáróút alakult ki az évek alatt és rendszeresen szabálytalanul hajtottak át gépjárművel. Sok lakossági kérés érkezett a képviselő felé, akinek intézkedésére fizikai lezárásra került sor mindkét utcában, így megszűnt a lehetőség a személyautókkal történő átjárásra.

SZEBB LETT A KODÁLY ZOLTÁN UTCAI ÜZLETEK KÖRNYÉKE

2011. augusztus 12. 12:06

Megszépült a Kodály Zoltán utcai üzletközpont előtti terület. A volt Thüringia étterem előtti virágládákba kannavirágok lettek elültetve, illetve a környéken több zsáknyi gazt és szemetet gyűjtöttek össze a Győr-Szol Zrt.kollégái. Radnóti Ákos képviselő intézkedésére a környezet így szebbé vált, a területen esetleg előforduló egyéb rendezetlen részek magánterületek, ott már az üzletek tulajdonosainak kellene a szépítést elvégezni, bízva, hogy ők is megteszik ezt.

ADYVÁROSI TÓ NÁDKIVÁGÁS UTÁN, ÚJ PADOKKAL

2011. augusztus 09. 17:21

A korábban megígért nádkivágás megtörtént július közepén az adyvárosi tónál, illetve kihelyeztek új padokat is szemétgyűjtővel. A már megújúlt szökőkúttal így még látványosabb és szebb lett a terület.

VÍZELVEZETÉS MEGOLDÁSA A KODÁLY Z. U. 34-44. HÁZNÁL

2011. augusztus 05. 10:02

Radnóti Ákos képviselő intézkedésére megoldódott a Kodály Zoltán utca 34-44.sz. társasháznál - amelyet nemrég újítottak fel meg mintegy 180 millió forintból - a vízelvezetés a ház melletti járdán, a Barátság Park kerítése mellett a teljes útszakaszon. A Győr-Szol Zrt. kivitelezésében megtörtént a vízelvezetést akadályozó talaj eltávolítása és vízelvezető csövek beépítése, így a korábbi problémák ezzel megszűntek.

SZIGETHY ATTILA UTCA: KAMIONOK ÉJJEL KITILTVA!

2011. augusztus 03. 10:32

Lakossági kérésre, s Borkai Zsolt polgármester intézkedésének köszönhetően a Szigethy Attila út területén éjszaka 22 és 5 óra között kitiltják az utcából a 20 tonnánál nehezebb járműveket.

Kirakták a tiltó táblákat a Szigethy út kereszteződéseibe és előjelző táblákat is elhelyeztek a közeli főutaknál, hogy a közlekedők mielőbb értesüljenek a forgalomszabályozás változásáról. Összesen 19 tábla jelzi a súlykorlátozást és 5 meglévő táblát is ezért alakítottak  át, mivel idő kell ahhoz, hogy megszokják a kamionsofőrök az éjszakai tilalmat. Ezért is helyezték a jelzéseket nagyméretű táblákra, rikító neonzöld alapra. A tiltás betartását a rendőrség ellenőrzi.

A lakossági kérést korábban eljuttatták Radnóti Ákos képviselőnek is a lakók, mivel a terület egy része a körzetébe esik, sőt nemrég intézkedés is történt első körben az utcán lévő aknafedelek szintbe hozásával, s ez már zajcsökkentést hozott, de a képviselő reméli, hogy ezzel az intézkedéssel a lakók nyugalma biztosítva lesz méginkább.

Lakossági kérésre, s Borkai Zsolt polgármester intézkedésének köszönhetően a Szigethy Attila út területén éjszaka 22 és 5 óra között – kitiltják az utcából a 20 tonnánál nehezebb járműveket.
Kirakták a tiltó táblákat a Szigethy út kereszteződéseibe és előjelző táblákat is elhelyeztek a közeli főutaknál, hogy a közlekedők mielőbb értesüljenek a forgalomszabályozás változásáról. Összesen 19 tábla jelzi a súlykorlátozást és 5 meglévő táblát is ezért alakítottak  át, mivel idő kell ahhoz, hogy megszokják a kamionsofőrök az éjszakai tilalmat. Ezért is helyezték a jelzéseket nagyméretű táblákra, rikító neonzöld alapra. A tiltás betartását a rendőrség ellenőrzi.
A lakossági kérést korábban eljuttatták Radnóti Ákos képviselőnek is a lakók, mivel a terület egy része a körzetébe esik, sőt nemrég intézkedés is történt első körben az utcán lévő aknafedelek szintbe hozásával, s ez már zajcsökkentést hozott, de a képviselő reméli, hogy ezzel az intézkedéssel a lakók nyugalma biztosítva lesz méginkább.

ÚJ, BIZTONSÁGOS GYALOGÁTKELŐHELY-ÁTADÁS ÉS ŐSZI NAGYSZABÁSÚ KÖZVILÁGÍTÁSFEJLESZTÉS!

2011. július 28. 12:08

A mai napon egy új, biztonságos gyalogátkelőhelyet adtak át az Ifjúság körúton és nagyszabású őszi közvilágítás fejlesztést is bejelentettek!  Radnóti Ákos elmondta, hogy a választási kampány ígéretei között szerepelt: a veszélyes közlekedési csomópontok átépítése, biztonságosabbá tétele és Adyváros közvilágításának javítása. A képviselő a városrész fejlődéséről elmondta, hogy múlt héten a város legújabb játszóterével gazdagodott a körzet, felújítottak egy sportpályát, az előtte lévő hetekben pedig az adyvárosi tó kapott szökőkutat és végzeték el a nád egy részének eltávolítását, már meglévő játszóterek korszerűsödtek, ivókutakat kaptak, 2 hónapja felújított panelházat adtak át,  s közben küszöbön áll a Móra iskola felújításának átadása is. A további oldalakon a teljes információ a megújúlt gyalogátkelőhelyről és a közvilágítás őszi fejlesztéséről!

Sajtótájékoztató video >>>

Témák:   - Adyváros közlekedésének biztonságosabbá tétele, modern megvilágítást kapott az Ifjúság
körúti gyalogátkelőhely, ennek a hivatalos átadása
- illetve szó volt a nagyszabású őszi közvilágítás-fejlesztés bejelentéséről
Időpont: 2011.07.28.csütörtök, 10:30
Helyszín: Ifjúság körút közepe, a kanyarban lévő gyalogátkelőhely (Ifjúság körút 34.)
Résztvevők: Radnóti Ákos önkormányzati képviselő és Gasztonyi László a Vill-Korr Hungária Kft. ügyvezető igazgatója
Radnóti Ákos elmondta, hogy a választási kampány ígéretei között szerepelt: a veszélyes közlekedési csomópont átépítése, biztonságosabbá tétele és Adyváros közvilágításának javítása. A képviselő a városrész fejlődéséről elmondta, hogy múlt héten a város legújabb játszóterével gazdagodott a körzet, felújítottak egy sportpályát, az előtte lévő hetekben pedig az adyvárosi tó kapott szökőkutat és végzeték el a nád egy részének eltávolítását, már meglévő játszóterek korszerűsödtek, ivókutakat kaptak, 2 hónapja felújított panelházat adtak át,  s közben küszöbön áll a Móra iskola felújításának átadása is.
Ifjúság körúti gyalogátkelőhely
A gyalogátkelőhely a lakótelepi keresztirányú gyalogos közlekedés szempontjából ideális súlyponti helyen van, azonban a széles, 12 méteres burkolat miatt az átkelés konfliktus helyzeteket okozott, sajnos gyalogos gázolások is történtek. Korábban az útfelületet átépítették, mely során az átkelőhelynél a 12 m-es szélességet 7 méterre csökkentett, így rövidebb távon kell a gyalogosnak az úttesten tartózkodnia. A beláthatóság, megvilágítás fontos szempont a gyalogátkelőknél. Az átkelőnél sikerült biztosítani a jó megoldást, a városi közvilágítási lámpatestek cseréjének kontingenséből valósult meg a gyalogátkelőhely kiemelt szintű megvilágítása és veszélyes helyre való figyelmeztetésként sárga villogók felszerelése. A városban további gyalogosátkelők kiemelt megvilágításának telepítését van tervezve.
Ifjúság körút közvilágítás korszerűsítése
Az Ifjúság krt. rossz megvilágítása miatt és a sok lakossági kérés miatti egyeztetés során a képviselő megkereste a Vill-Korr Hungária Kft-t és az Útkezelő Szervezetet. Jó hírként bejelentésre került, hogy ősszel fémhalogén fényforrással rendelkező lámpatestek elhelyezése fog megtörténni a teljes útszakaszra, illetve a fák gallyazása is, s ezt követően látványosan javulni fog és biztonságosabbá válik az egész utcaszakasz, melynek területe teljes egészében a képviselő körzetébe tartozik és keresztülmegy a választókörzetben.
A képviselő szeretné kifejezni a köszönetét a Vill-Korr Hungária Kft-nek és Gasztonyi László ügyezető igazgató Úrnak, akik eddig is sokat tettek a város fejlődéséért és mindig is a kiváló és minőségi, gyors munkavégzésről tesznek tanúbizonyságot. Jár a köszönet a munkákban való együttműködésben az Útkezelő Szervezetnek is, Prédl Antal intézményvezető  és kollégái sokat tesznek a közlekedés és az utak állapotának javulásáért.

KUTYAFUTTATÓ TERÜLETÉNEK SZABÁLYOZÁSA

2011. július 26. 13:06

Egy újabb sokéves probléma szabályozására került sor Radnóti Ákos adyvárosi választókörzetében. Noha rendelet korábban is volt, a szabályait a lakosság nem ismerte, illetve állandó vitára adott okot az is, hogy nem voltak egyértelműen táblákkal jelölve a kutyafuttató területek sem. A képviselő ezért úgy döntött, hogy a problémát megoldják és egyértelműsítik a helyzetet. Két új, térképes tábla került ki a kutyafuttató elejére és a végére (egyik a Bán A. 16.sz, a másik az adyvárosi-tó, szánkózódombnál), melyen szövegesen is elhelyezték, hogy az engedélyezett terület: Bán A.16.sz. trafóháztól-hőtávvezeték-adyvárosi tó által határolt terület szánkózódombig, nem engedélyezett: a fentieken kívüli területek, játszóterek, szánkózódomb. A területen helyeztek ki további táblákat, mely világosan jelzi, melyik területen lehet és melyiken nem kutyát futtatni. Illetve a múlt héten átadott játszótérre is kirakták a táblákat, mivel játszótéren egyáltalán nemlehet kutya, illetve dohányozni sem lehet, ennek a tiltásának a kezdeményezését még maga Radnóti Ákos kezdeményezte fidelitasos javaslatként, s melyet a közgyűlés már korábban elfogadott az összes győri játszótérre. A tisztaság érdekében a területen új kutyaürülék-gyűjtők is fel lettek állítva. A képviselő úgy véli, most már minden adott a szabályok betartásához, a lakosságnak is részt kell vennie ezután abban, hogy ne legyenek problémák, mivel az ő felelősségük is, hogy a környéken rend legyen. A Közterület-felügyelet állandó ellenőrzése is megkezdődött, nincs tolerancia a szabályok be nem tartóival szemben.

KÉPGALÉRIA AZ ÚJ JÁTSZÓTÉRRŐL

2011. július 23. 13:56

Elkészült az új játszótér galériája. Végigkövethető a képeken a játszótér területe hogy nézett ki eredetileg, hogyan zajlottak a munkálatok, majd hogy vették igénybe a gyerekek a már elkészült területet. A galériában látható fotókon kivehető az igényes kivitelezés, az eu-normáknak megfelelő játékeszközök, a teljesen új lámpatestek(korábban egyáltalán nem volt itt világítás), az új ívókút, aminek kialakítása nagy munkát igényelt a víz odavezetése miatt, illetve nem feledkezhetünk meg arról sem, hogy kihelyezték a dohányzást tiltó táblákat, amit korábban Radnóti Ákos képviselő fidelitasos kezdeményezésére fogadott el a közgyűlés még korábban, s melyet követően nem lehet dohányozni a győri játszótereken.

SPORTPÁLYA FELÚJÍTÁS A SZAUTER UTCA MELLETT!

2011. július 22. 21:15

Elkészült a Szauter utca melletti aszfaltos sportpálya felújítása. A csaknem egymillió forintos beruházás során kicserélték a fűvel benőtt, repedezett aszfaltburkolatot, felfestették a pályát, kihelyeztek két kaput, illetve kijavították a pályát szegélyező kerítést is. Radnóti Ákos elmondta sokéves, elhanyagolt pálya lett felújítva, korábban sok helyi fiatallal elbeszélgetve kérték, hogy segítsen a pálya felújításában, s meg is történt néhány hét alatt. A képviselő megígérte, hogy a 4 éves ciklus során további sportpályák fognak korszerűsödni.

ÚJ JÁTSZÓTÉR ADYVÁROSBAN 7 MILLIÓ FORINTÉRT!

2011. július 21. 12:14

A város legújabb és legmodernebb játszóterét adta ma át Radnóti Ákos önkormányzati képviselő Simon Róbert Balázs alpolgármesterrel az Ifjúság körút 25-35. szám hátsó rész - Bán Aladár utca 16.sz. (trafóháznál) melletti zöldterületen. Továbbá szintén használatba vehették a sportolni vágyók a játszótér közelében lévő Szauter utca melletti megújúlt sportpályát, továbbá egyéb területrendezésekre, szabályozásokra is sor került a komplex projekt keretében.

Sajtótájékoztató video 1. >>>

Sajtótájékoztató video 2. >>>

Sajtótájékoztató video 3. >>>

Video másnap>>>

Téma: a város legújabb és legmodernebb játszóterének avatása, a játszótér közelében lévő Szauter utca melletti sportpálya megújítása, mely szintén átadásra került, illetve a Pannon-Víz Zrt-vel indított Adyváros ivókút projekt, mely érinti a játszóteret is, továbbá egyéb területrendezések, szabályozások
Helyszín: Ifjúság körút 25-35. szám hátsó rész - Bán Aladár utca 16.sz. (trafóháznál) melletti zöldterület
Időpont: 2011.07.21., csütörtök, délelőtt 11 óra
Résztvevők: A játszóteret átadta Simon Róbert Balázs Győr város alpolgármestere és Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője.

SZEGÉLYEZÉSI MUNKÁK A TIHANYI ÁRPÁD UTCÁBAN

2011. július 16. 09:43

A tavalyi választások megnyerése után kapott megkeresést a képviselő, mely szerint a Tihanyi Árpád u. 85.számmal szembeni parkolónál a szegélyezés hiányzik, esőnél ráfolyik a sár parkolóba, gyakran az autók rájártak a földes részre, stb. A probléma a lakók elmondása szerint 38 éve(!) fennállt, most sikerült megoldani a képviselő intézkedésével.

TOVÁBB SZÉPÜLT AZ IFJÚSÁG KÖRÚT 47. JÁTSZÓTÉR!

2011. július 15. 11:29

Tovább szépült az Ifjúság körút 47.szám alatti játszótér, amely múlt héten kapott egy új ivókutat is. Ezúttal újabb padok lettek kihelyzve, melyet a lakók igényeltek, amikor a képviselővel találkoztak a helyszínen. Több lakó elmondta, hogy korábban éveket kellett várni az intézkedésre, most sikerült 3 hét alatt kérésüket teljesíteni.

IVÓKÚT PROGRAM ADYVÁROSBAN - ÚJ IVÓKUTAK!

2011. július 07. 12:28

Ivókút program kezdődött Adyvárosban, Radnóti Ákos képviselő választókörzetében. A képviselő egy régi, sok-sok éves problémát tapasztalt a körzetben, mivel az ivókutak elhanyagolva, használaton kívüli állapotban voltak. A Pannon-Víz Zrt-vel felvéve a kapcsolatot sikerült megállapodniuk és a cégnek köszönhetően elkezdődhetett az Ifjúság körút 47.számnál lévő játszótérnél, a Kodály Zoltán utcai rendőrörs melletti játszótérnél a régi kutak elbontása, s a mai napra kihelyezésre került 2 modern és igazán díszes kút, takarékos, nyomógombos kivitelezéssel a területekre. Fontos szempont volt, hogy a körzetben folyó zöldterület-és játszótérfelújítási és építési program kiegészüljön ezzel is, mivel így igazán kulturált körülmények fogadják már a játszótéren lévőket. Még egy új kút kerül majd átadásra a most épülő Ifjúság körút mögötti új játszótér területén, átadás 2 héten belül. Köszönet a Pannon Víz Zrt-nek! A mostani kánikula így már megújított kutakkal várja a lakosságot a területen!

Rádiós interjú a képviselővel >>>

ELKEZDŐDÖTT A MÓRA ISKOLA FELÚJÍTÁSA!

2011. július 06. 18:02

 

Elkezdődött a Móra Ferenc Általános és Középiskola, valamint a Szivárvány Óvoda és a Kodály Zoltán úti Bölcsőde komplex energetikai felújítása a képviselő körzetében. A sajtótájékoztatón elmondta Radnóti Ákos, hogy a Móra iskola így akár 10 millió forintot is megtakaríthat évente a fűtéssel, s ez 45 százalékos energiamegtakarítást jelent, kifejtette továbbá,  örömteli, hogy a beruházás révén oktatási intézmények újulnak meg, és ezzel emelhetik a tanulás és a tanító munka körülményeinek színvonalát, s nem mellesleg esztétikailag is szebbé válik a környezet is a külső felújítással, illeszkedve a már megkezdett adyvárosi felújításokhoz, melyben a városrész élen jár.

Kicserélik a nyílászárókat, megtörténik a fűtéskorszerűsítés, a homlokzati hőszigetelés, valamint a födém víz- és hőszigetelése is. A KEOP program keretein belül a Móra Iskola 247,2 millió forint összértékű felújításához 158,8 millió, míg az óvoda és a bölcsőde 72 milliós energetikai rekonstrukciójához 51,7 millió forintot nyert a fenntartó önkormányzat.

Megnézem a sajtótájékoztató videóját >>>

Elkezdődött a Móra Ferenc Általános és Középiskola, valamint a Szivárvány Óvoda és a Kodály Zoltán úti Bölcsőde komplex energetikai felújítása a képviselő körzetében. A sajtótájékoztatón elmondta Radnóti Ákos, hogy a Móra iskola így akár 10 millió forintot is megtakaríthat évente a fűtéssel, s ez 45 százalékos energiamegtakarítást jelent, kifejtette továbbá,  örömteli, hogy a beruházás révén oktatási intézmények újulnak meg, és ezzel emelhetik a tanulás és a tanító munka körülményeinek színvonalát, s nem mellesleg esztétikailag is szebbé válik a környezet is a külső felújítással, illeszkedve a már megkezdett adyvárosi felújításokhoz, melyben a városrész élen jár.
Kicserélik a nyílászárókat, megtörténik a fűtéskorszerűsítés, a homlokzati hőszigetelés, valamint a födém víz- és hőszigetelése is. A KEOP program keretein belül a Móra Iskola 247,2 millió forint összértékű felújításához 158,8 millió, míg az óvoda és a bölcsőde 72 milliós energetikai rekonstrukciójához 51,7 millió forintot nyert a fenntartó önkormányzat.

ÚJBÓL ÜZEMEL AZ ADYVÁROSI TÓBAN A SZÖKŐKÚT!

2011. július 01. 17:14

Kihelyezésre került az adyvárosi tóba a szökőküt, próbaüzem keretében. A Győr-Szol Zrt-nek köszönhetően, csaknem egymillió fortintért került felújításra és beüzemelésre, melynek köszönhetően javítja a tó vízminőségét és a környezet komfortját. A szökőkút a lakók kérése alapján délelőtt 10 és este 20 óra között üzemel, másfélórás időközönként, közte félórás szünetekkel. A képviselő intézkedik második ütemben a tó területének egy részén a nád lenyírásáról is július folyamán.

Megnézem az eseményről készült videót>>>

KÉPVISELŐI FELSZÓLALÁS A KERÉKPÁRUTAKÉRT

2011. június 27. 14:11

A legutóbbi közgyűlésen felszólalt Radnóti Ákos, a városban és a választókörzetében megvalósítandó kerékpárutak mellett. Ezt követően az Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése” című pályázaton való részvételről döntött a közgyűlés is, melynek célja a kerékpározás, mint környezetbarát közlekedési mód terjedésének ösztönzése a város lakossága körében. A közvetlen cél a lakóterületeket a munkahelyekkel, valamint a mindennapi szolgáltatások helyszíneivel összekapcsoló, a biztonságos kerékpáros közlekedést szolgáló komplex projektek támogatása, mint a Nádorváros-Adyváros-Gyárváros területén új kerékpáros létesítmények építése, mely az adyvárosi körzetből az Ifjúság körút területét érintené.

Új Széchenyi Terv keretében meghirdetett „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése” című pályázaton való részvételre
A pályázati konstrukció távlati célja a kerékpározás, mint környezetbarát közlekedési mód terjedésének ösztönzése a város lakossága körében. A közvetlen cél a lakóterületeket a munkahelyekkel, valamint a mindennapi szolgáltatások helyszíneivel összekapcsoló, a biztonságos kerékpáros közlekedést szolgáló komplex projektek támogatása.
300 millió Forint. A támogatás 85 % intenzitású. A projekt maximális időtartama 24 hónap.
Győr Megyei Jogú Város Közgyűlése 1/2010. (I. 21.) sz. Kgy. határozatával elfogadta a „Győr Megyei Jogú Város kerékpáros fejlesztési koncepció és hálózatfejlesztési tanulmányterve” című dokumentumot. Ebben kifejtésre került, hogy Nádorváros-Adyváros-Gyárváros területén az alábbi útvonalakon szükséges új kerékpáros létesítmények építése:
Ifjúság körút - Vasvári P. u. - Lajta út kerékpáros nyomvonalÚj Széchenyi Terv keretében meghirdetett „Kerékpárforgalmi hálózat fejlesztése” című pályázaton való részvételr

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17 [18] 19  20  21