Hírek

POLGÁRŐR EGYESÜLET

2011. június 23. 14:11

A képviselő tájékoztatja Önöket, hogy Adyváros városzrészben az Arrabona Polgárőr Egyesület végzi tevékenységét, ha bármilyen probléma felmerülne, akkor jelezzék a polgárőrségnek is, melynek tagjai rendszeres, gyalogos és gépkocsizó járőrszolgálatot látnak el, kiemelt figyelmet fordítva a lakótelep, közterületek, lépcsőházakra. Rendszeresen közös szolgálatban járőröznek a Városi Rendőrkapitánysággal.

AMENNYIBEN SZÜKSÉGES, FELTÉTLENÜL JELEZZÉK PANASZUKAT, SEGÍTSÉGKÉRÉSÜKET:

 

Polgárőrség éjjel-nappali elérhetőség: 20/4248888, személyesen Győr, Déry T.u.6. szám alatt.
Rendőrség éjjel-nappali elérhetőség: 107, személyesen Adyvárosi Rendőrörs a Kodály Zoltán u.32/C szám alatt.

Egyesületünk tagjai rendszeres, gyalogos és gépkocsizó járőrszolgálatot látnak el a város területén,kiemelt figyelmet
fordítva a lakótelepek, közterületek, lépcsőházak és a hétvégi házas övezetek környékére.
Rendszeresen látunk el közös szolgálatot a Városi Rendőrkapitányság járőreivel szorosabbra fűzve
ezáltal a Rendőr - Polgárőr kapcsolatotEgyesületünk tagjai rendszeres, gyalogos és gépkocsizó járőrszolgálatot látnak el a város területén,kiemelt figyelmet

TESTVÉRVÁROSI TALÁLKOZÓ SINDELFINGENBEN

2011. június 22. 19:54

Önkormányzati delegációval járt Győr baden-württembergi testvérvárosában, Sindelfingenben Simon Róbert Balázs alpolgármester és Radnóti Ákos képviselő. A helyi városházán találkoztak Bernd Vöhringer főpolgármesterrel, majd részt vettek a határon átnyúló európai uniós projektek témakörében rendezett konferencián. A program a belvárosban, a hagyományos nemzetközi utcafesztivállal folytatódott, amelynek keretében Győr is bemutatkozott.

OVIFOCI MEGNYITÓ BUZÁNSZKY JENŐVEL

2011. június 20. 21:47

Buzánszky Jenővel, az Aranycsapat legendás játékosával együtt nyitották meg az Eto Parkban nemrég megrendezésre kerülő Ovifoci Gálát, melyen Radnóti Ákos képviselő is részt vett. Reméljük, hogy minél több focizó gyerekkel találkozunk jövőre!

FOGADÓÓRA

2011. június 16. 12:07

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő fogadóórát tart 2011.06.22-én 16-18 óra között a körzeti rendőr-megbízottal és az Arrabona Polgárőr Egyesület tagjaival a Móra-Iskolában(Győr, Kodály Z.u.20-24.)

PARKOLÁS-SZABÁLYOZÁS AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON

2011. június 15. 13:31

Az Ifjúság körúti parkolási szabályozatlanság első lépéseként felfestésre kerültek a hulladéktartók kihelyezésére szolgáló területek. Számos lakó és a szolgáltató is jelezte a problémát, hogy nehézségekbe ütközik a szabálytalan parkolások miatt a munkavégzés, ezért Radnóti Ákos önkormányzati képviselő kérésére megtörtént a szabályozás ebben a fomában, első körben, de további intézkedések várhatóak. A lakók visszajelzéséből elmondható, hogy ez az intézkedés is már sokat segített a korábbi állapotokon.

ELKÉSZÜLT A KÉPVISELŐI FACEBOOK OLDAL!

2011. június 11. 12:05

Elkészült Radnóti Ákos képviselői facebook oldala! Hírek, kommentek, vélemények, fényképek... Csatlakozz a tagok közé!

 

Kattints ide, lájkold>>>

FORGALMIREND-VÁLTOZÁS A KÖRKEMENCE UTCÁBAN

2011. június 10. 11:21

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő megkereste az Útkezelő Szervezetet a Körkemence utca forgalmi szabályozása céljából, mivel lakossági bejelentéseket és kéréseket kapott a forgalom szabályozása miatt. A kérést megvizsgálták az Útkezelők, s ezt követően megállni és várakozni tilos tábla került kihelyezésre a Körkemence utca bevezető szakaszán a Szabolcska utca irányából. Kiegészítő jelzésként a tiltás hétköznaponként 6-18:00 óra között érvényes és a gépjármű elszállítható. A szabályok betartását a rendőrség és a közterületfelügyelet ellenőrizni fogja. A tábla kihelyezését indokolta a Gyógyszertár körül kialakult állandósult teherautóparkolások és az útszakasz áteresztő forgalmának akadályozása, illetve figyelembe lett véve a szomszédban található Speciális Szakiskola helyzete is, lehetőség szerint így csökkentve a forgalmat és veszélyt a problémás szakaszon.

DÍJÁTADÁS A KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK FELESÉGÉVEL

2011. június 07. 18:31

A győri Speciális Szakiskola, a Speciális Szakiskolák Országos Egyesülete, valamint a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidősport Szövetsége segítségével 2011. június 2 – 4. között Győrött rendezte a speciális- és a készségfejlesztő speciális szakiskolákba járó tanulók legnagyobb hazai diáksport eseményét.

FOLYTATÓDOTT A ZÖLDTERÜLET-ÉS JÁTSZÓTÉR FEJLESZTÉS!

2011. június 04. 20:55

Folytatódott az elhanyagolt, rendezetlen területek rendbetétele Adyvárosban. A képviselő intézkedésére a Földes Gábor utca 4/a sz. alatti meglévő homokozó lett rendbetéve. Itt már korábban is megvolt 2 pad és szemetes. Hasonlóan gazos és használhatatlan volt a Földes G. 6.sz. alatti homokozó. Ez is megújult! Illetve itt korábban padok sem voltak, ezúttal kihelyezésre került 2 db pad és melléjük egy szemetes edény is a lakók nagy örömére.

MEGSZÉPÜLTEK AZ IFJÚSÁG KRT.51.sz.KÖRÜLI HOMOKOZÓK, PADOK

2011. május 30. 11:38

Lakossági kérésre intézkedett a képviselő az Ifjúság körút 51.szám előtti területen, ahol két, gazzal benőtt homokozó lett megtisztítva és homokkal feltöltve, illetve az összetört padok is felújításra kerültek a Győr-Szol Zrt. kivitelezésében. Látható, hogy a gyerekek máris igénybe vették a játszóteret!

ZÖLDTERÜLET HELYREÁLLÍTÁSA FÖLDES GÁBOR U.2-4.

2011. május 28. 18:28

A napokban lett  helyreállítva a korábbi gázvezeték-munkálatokat követően a Földes Gábor u. 2-4. körüli területen a felásott zöldövezet. Radnóti Ákos képviselő a lakossági kérés és jelzés alapján, többszöri levélváltással kérte a szolgáltatót a helyreállításra, mely rövid időn belül meg is történt. A talajrendezés, egyenlítés után fűmagvetéssel lett a terület visszaállítva.

INTÉZKEDÉS A BIZTONSÁGOSABB KÖZLEKEDÉSÉRT

2011. május 20. 11:43

A Bán Aladár utcai házak között vezető szervízút kanyargó, kevésbé belátható szakaszára került ki a képviselő kezdeményezésére a 16.szám elé a forgalmat biztonságosabbá tevő, oszlopra elhelyezett tükör, melynek köszönhetően a veszélyes kanyar jobban belátható. További intézkedések is várhatóak a területen a biztonságosabb közlekedésért!

MEGTISZTÍTOTTUK A SZABOLCSKA U.19-23.TERÜLETET

2011. május 19. 16:02

Lakossági kérésre Radnóti Ákos képviselő intézkedett a Szabolcska u.19-23. mögötti területen lévő problémák felszámolása miatt. Szükség volt az illegálisan tárolt szemét elvitelére és a környezet további rendezésére, mely folytatódik továbbra is a Győr-Szol Zrt. közreműködésével. A Közterület Felügyelet is ellenőrzi majd rendszeresen a környéket, hogy távoltartsák a szemetelőket és a helyfoglalókat.

MEGÚJULT A KODÁLY Z.UTCA 34-44. TÁRSASHÁZ!

2011. május 18. 16:36

A megújult Kodály Zoltán u. 34-44. számú társasházat Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos önkormányzati képviselő május 18-án adta át. A képviselő hangsúlyozta, a több mint 180 milliós beruházás költségének egyharmad részét a lakók, egyharmad részét az önkormányzat, és egyharmad részét az állam állta. Hozzátette, a közelmúltban megvalósult Barátság Park és a közeljövőben sorra kerülő Móra iskola korszerűsítésével elmondható, a városrész jelentős fejlesztésen megy keresztül ezekben az években.

Megnézem az eseményről készült videót 1.>>>

Megnézem az eseményről készült videót 2.>>>

PARKRENDEZÉSI ÉS FŰNYÍRÁSI MUNKÁK

2011. május 11. 17:01

A napokban indultak meg Adyváros zöldterületein a fűnyírási munkák, a Győr-Szol Zrt. gépi-és kézi fűnyírással rendezi a területet, s néhány nap alatt végeznek a munkákkal.

„SZÉP KÖRNYEZET – JÓ KÖZÉRZET” KÖRNYEZETSZÉPÍTŐ VERSENY

2011. május 09. 15:39

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata az idén immár ötödik alkalommal hirdeti meg a „Szép környezet – Jó közérzet” helyi környezetszépítő versenyt, amelyre május 31-ig lehet nevezni családi ház és - társasház - lakásszövetkezeti lakótömb kategóriában. Adyvárosban nagyrészt panelházak vannak, de a tavalyi évben is láttunk kitűnő példákat-pld.Ifjúság körúton- a szép környezet kialakítására, de a jancsifalusi, családi házas részeken is tapasztaltunk hasonlót! Értékes nyeremények, társasháznál akár 300.000 Ft, családi házaknál 150.000 Ft! Bíztatjuk a kedves 7.sz.választókörzet lakóit, hogy pályázzanak!

LÁTOGATÁS A CSALÁDSEGÍTŐ KÖZPONTBAN

2011. április 29. 18:05

Meglátogatta az Adyvárosi Családsegítő Központot Radnóti Ákos. A találkozó során Kovácsné Cseke Edit központvezető bemutatta a Szigethy Attila utcai intézményt, mint a személyes gondoskodást nyújtó alapellátó rendszer tagját. Sokrétű feladataik, mint a családsegítés, gyermekjóléti szolgáltatás, szociális, életvezetési, családtervezési, káros szenvedélyek megelőzését szolgáló tanácsadások megszervezése, illetve ezekhez való hozzájutás segítése, de hivatalos ügyek intézésében, szabadidős programok, csoport és klubfoglalkozás szervezése mellett jogi, pszichológiai tanácsadást is végeznek. A képviselő ígéretet tett arra, hogy segíti az intézmény munkáját és klubéletének működését.

ELKEZDŐDÖTT A KÁTYÚZÁS ADYVÁROSBAN!

2011. április 21. 17:43

Megkezdődött a tavaszi kátyúzás, több mint 100 millió forintos költséggel javítják ki az úthibákat a városban, a szakemberek a napokban Adyváros és Jancsifalu területén vették fel a munkát, ahol Radnóti Ákos képviselővel bejárva keresték fel a problémás területeket. A képviselő kéri a lakosságot, aki észlel kátyuzásra váró úthibákat és még nem javították ki értesítsék elérhetőségein.

NOSZTAGIAVASÚT FOGADÁSA

2011. április 17. 17:42

A Veszprém-Győr vasútvonal létesítésének 115. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésen vett részt Radnóti Ákos képviselő Borkai Zsolt képviseletében és fogadta a Veszprém felől érkező 324-es típusú gőzmozdony nosztalgiavonatot. A Hegyeshalmi MÁV Vasutas Zenekar rövid előadását követően megkoszorúzták az utascsarnokban Baross Gábor közlekedési miniszter mellszobrát, majd a Veszprémbe visszainduló nosztalgiavonat népes közönség előtt búcsúzott a várostól.

VÁROSRÉSZI FÓRUM VOLT

2011. április 15. 18:45

Városrészi fórumot rendeztek a Móra Ferenc Iskolában. A rendezvényen megjelent Radnóti Ákos képviselő is, szó volt többek között az aktuális egészségfejlesztéssel, drogmegelőzéssel kapcsolatos információkról, az  iskolai prevenciós programok ösztönzéséről, a szülők eléréséről, tájékoztatásáról, illetve az  alternatív szabadidős programok kezdeményezéséről a Győr MJV Humánpolitikai Főosztály, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Egészségfejlesztési Osztály a Győr Városi Ügyészség és 6 további iskola és a lakosság részvételével.

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18 [19] 20  21