Hírek

PARKRENDEZÉSI ÉS FŰNYÍRÁSI MUNKÁK

2011. május 11. 17:01

A napokban indultak meg Adyváros zöldterületein a fűnyírási munkák, a Győr-Szol Zrt. gépi-és kézi fűnyírással rendezi a területet, s néhány nap alatt végeznek a munkákkal.

„SZÉP KÖRNYEZET – JÓ KÖZÉRZET” KÖRNYEZETSZÉPÍTŐ VERSENY

2011. május 09. 15:39

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata az idén immár ötödik alkalommal hirdeti meg a „Szép környezet – Jó közérzet” helyi környezetszépítő versenyt, amelyre május 31-ig lehet nevezni családi ház és - társasház - lakásszövetkezeti lakótömb kategóriában. Adyvárosban nagyrészt panelházak vannak, de a tavalyi évben is láttunk kitűnő példákat-pld.Ifjúság körúton- a szép környezet kialakítására, de a jancsifalusi, családi házas részeken is tapasztaltunk hasonlót! Értékes nyeremények, társasháznál akár 300.000 Ft, családi házaknál 150.000 Ft! Bíztatjuk a kedves 7.sz.választókörzet lakóit, hogy pályázzanak!

LÁTOGATÁS A CSALÁDSEGÍTŐ KÖZPONTBAN

2011. április 29. 18:05

Meglátogatta az Adyvárosi Családsegítő Központot Radnóti Ákos. A találkozó során Kovácsné Cseke Edit központvezető bemutatta a Szigethy Attila utcai intézményt, mint a személyes gondoskodást nyújtó alapellátó rendszer tagját. Sokrétű feladataik, mint a családsegítés, gyermekjóléti szolgáltatás, szociális, életvezetési, családtervezési, káros szenvedélyek megelőzését szolgáló tanácsadások megszervezése, illetve ezekhez való hozzájutás segítése, de hivatalos ügyek intézésében, szabadidős programok, csoport és klubfoglalkozás szervezése mellett jogi, pszichológiai tanácsadást is végeznek. A képviselő ígéretet tett arra, hogy segíti az intézmény munkáját és klubéletének működését.

ELKEZDŐDÖTT A KÁTYÚZÁS ADYVÁROSBAN!

2011. április 21. 17:43

Megkezdődött a tavaszi kátyúzás, több mint 100 millió forintos költséggel javítják ki az úthibákat a városban, a szakemberek a napokban Adyváros és Jancsifalu területén vették fel a munkát, ahol Radnóti Ákos képviselővel bejárva keresték fel a problémás területeket. A képviselő kéri a lakosságot, aki észlel kátyuzásra váró úthibákat és még nem javították ki értesítsék elérhetőségein.

NOSZTAGIAVASÚT FOGADÁSA

2011. április 17. 17:42

A Veszprém-Győr vasútvonal létesítésének 115. évfordulója alkalmából tartandó megemlékezésen vett részt Radnóti Ákos képviselő Borkai Zsolt képviseletében és fogadta a Veszprém felől érkező 324-es típusú gőzmozdony nosztalgiavonatot. A Hegyeshalmi MÁV Vasutas Zenekar rövid előadását követően megkoszorúzták az utascsarnokban Baross Gábor közlekedési miniszter mellszobrát, majd a Veszprémbe visszainduló nosztalgiavonat népes közönség előtt búcsúzott a várostól.

VÁROSRÉSZI FÓRUM VOLT

2011. április 15. 18:45

Városrészi fórumot rendeztek a Móra Ferenc Iskolában. A rendezvényen megjelent Radnóti Ákos képviselő is, szó volt többek között az aktuális egészségfejlesztéssel, drogmegelőzéssel kapcsolatos információkról, az  iskolai prevenciós programok ösztönzéséről, a szülők eléréséről, tájékoztatásáról, illetve az  alternatív szabadidős programok kezdeményezéséről a Győr MJV Humánpolitikai Főosztály, a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve Egészségfejlesztési Osztály a Győr Városi Ügyészség és 6 további iskola és a lakosság részvételével.

TALÁLKOZÓ A RENDŐRKAPITÁNNYAL

2011. április 15. 15:37

Tovább folytatva a városban lévő intézmények, szervek meglátogatását ezúttal a Győr Városi Rendőrkapitányságot kereste fel Radnóti Ákos képviselő. A találkozó során Horváth Csaba városi rendőrkapitánnyal átnézték a választókörzet azon területeit, ahonnan lakossági bejelentések és problémák, kérések merültek fel. A képviselő megköszönte az eddigi munkát, külön kiemelve a hangsúlyt, hogy a körzetben rendőrörs is működik, mely hozzájárul a térség biztonságának növeléséhez, illetve egyúttal kérte a vezetőt a további hatékony munka folytatására is.

90 ÉVES ASSZONYT KÖSZÖNTÖTT A KÉPVISELŐ

2011. április 14. 21:20

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő köszöntötte a 90.életévét betöltő Kovácsics Lajosnét a jeles évforduló alkalmából. A képviselő átnyújtotta Orbán Viktor miniszterelnök által aláírt jubileumi oklevelet és tolmácsolta egyúttal az ország vezetőjének továbbá Győr város polgármesterének, Borkai Zsoltnak jókívánságait is.

VIZIT A KÖZTERÜLET-FELÜGYELETNÉL

2011. április 13. 10:31

Meglátogatta a Közterület-Felügyelet győri központját Radnóti Ákos, ahol Truka István igazgatóval átbeszélték a választókörzet problémáit. Mivel korábban is kiváló együttműködés alakult ki a képviselő őszi megválasztása után és már akkor felmérték a gócpontokat, mostanra sikerült eredményeket elérni a lakossági panaszokban, de továbbra is figyelemmel kísérik az eseményeket, hiszen mindig adódnak problémák. A lakosság nyugalmának biztosítása érdekében rendszeresen ellenőrzött terület a Barátság Park és környéke, a Bán A.utca kutyafuttató területe, az adyvárosi tó-és környékének és a jancsifalusi körzet szabálytalan parkolásai, illetve külön a képviselő kérésére a mozgássérült parkolók megfelelő használata. Természetesen a Felügyelet eljár a körzet további területein is.

LÁTOGATÁS AZ ÚTKEZELŐ SZERVEZETNÉL

2011. április 07. 10:18

Folytatva a városi intézmények személyes meglátogatását Győr Város Útkezelő Szervezeténél járt Radnóti Ákos képviselő. A találkozó alkalmával Prédl Antal igazgatóval és kollégáival Máthé-Tóth Péterrel és Debreczeni Mártonnal áttekintették az intézmény működését és a képviselő által jelzett adyvárosi-és jancsifalusi megoldásra váró feladatokat. Radnóti Ákos ígéretet kapott arra, hogy a lakosság által feléje jelzett és felmerült gondok és az elképzelt, komfortukat növelő fejlesztések-figyelembe véve a pénzügyi korlátokat-megoldására sor kerülhet, melyről nemsokára be fogunk számolni.

ORSZÁGOS VERSENY DÍJÁTADÁS A SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN

2011. április 06. 19:11

A speciális szakiskolák életében rangos eseménynek számító megmérettetés ünnepi záró rendezvényét megtisztelte jelenlétével Dr. Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Borosán Beáta, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szakképzési és Felnőttképzési Osztály osztályvezetője, az NSZFI vezető tisztségviselői, valamint a város részéről Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester, továbbá Radnóti Ákos önkormányzati képviselő.

ADYVÁROSI BEJÁRÁS

2011. április 05. 16:40

A mai napon bejárást tartott  Radnóti Ákos képviselő a Polgármesteri Hivatal és a Győr-Szol Zrt. munkatársaival a választókerületben esedékes munkák elvégzéséről - figyelembe véve az eddig beérkezett lakossági kéréseket - melynek eredményeiről nemsokára beszámolunk.

VÁROSRÉSZI FÓRUM A MÓRA ISKOLÁBAN

2011. április 04. 18:15

Vendéglátó intézmény: Móra Ferenc Általános és Középiskola
Városrészi fórumok
Cél:
- Aktuális egészségfejlesztéssel, drogmegelőzéssel kapcsolatos információk átadása
- Iskolai prevenciós programok ösztönzése
- Szülők elérése, tájékoztatása
- Alternatív szabadidős programok kezdeményezés

A Móra Ferenc Általános és Középiskolában kerül megrendezésre 2011. április 14., 14:00-17:30 között "Városrészi fórumok" délután, melynek célja az aktuális egészségfejlesztéssel, drogmegelőzéssel kapcsolatos információk átadása, iskolai prevenciós programok ösztönzése, szülők elérése, tájékoztatása, alternatív szabadidős programok kezdeményezése. Mindenkit vár Radnóti Ákos képviselő!

MÁSODIK CSALÁDI EGÉSZSÉG+SPORTNAP A BARÁTSÁG PARKBAN!

2011. április 04. 17:57

Az adyvárosi Barátság Parkban kerül megrendezésre a II.Családi Egészség és Sportnap április 10-én. A képviselő - a körzetében lévő rendezvényre - vár mindenkit, tartalmas programok várnak a résztvevőkre. Az egészség érték, a sport lehetőség! Várunk mindenkit szeretettel!

LÁTOGATÁS A SPECIÁLIS SZAKISKOLA ORSZÁGOS VERSENY MEGNYITÓN

2011. április 04. 17:42

Radnóti Ákos választókörzetében lévő Speciális Szakiskola rendezheti meg az Országos Szakmai verseny három napos döntőjét, melynek megnyitóünnepségén a képviselő is részt vett. A jelenlévők köszöntése után rövid műsort adtak az intézmény tanulói, majd a többnapos rendezvényen asztalos, élelmiszer-és vegyiáru-eladói és számítógépes adatrögzítő szakmákban mérheti össze tudásukat a résztvevők.

ORSZÁGOS VÁLASZTMÁNYI ÜLÉS KAPOSVÁR

2011. március 30. 14:33

Kaposváron ülésezett a Fidelitas Országos Választmánya, melynek alelnöke Radnóti Ákos vezetésével egy győri delegáció is részt vett. A tanácskozás keretében „Új úton Magyarország” címmel konferenciát is volt, melyen Navracsics Tibor és Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettesek, valamint Tállai András és Soltész Miklós államtitkárok tartottak érdekes előadásokat saját szakterületükről, a Fidelitasról, fiatalok lehetőségeiről, valamint a belpolitikai helyzetről. A közigazgatási és igazságügyi miniszter a Fidelitas kapcsán kifejtette: "Önök a Fidesz jövője, de nemcsak a Fidesz jövője, hanem önök Magyarország jövője is"

LÁTOGATÁS A MÓRA FERENC ISKOLÁBAN

2011. március 28. 14:25

Radnóti Ákos önkormányzati képviselő meglátogatta a választökörzetében lévő Móra Ferenc Általános és Középiskolát. A találkozón az intézmény igazgatójával, Csengeri Máriával megbeszélést folytattak, ahol szó volt a város 2011.évi költségvetésében szereplő 260 milliós kiadásról, melynek köszönhetően megújul az iskola komplex energetikai rendszere, melyre már régóta vágytak az intézmény részéről és külön öröm, hogy a városvezetés ilyen kiemelten foglalkozik az iskolahálózat fejlesztésével és korszerűsíti az adyvárosi intézményt . Szó volt a további együttműködési lehetőségekről, illetve áttekintették az iskola működését, mely során a képviselő biztosította, hogy megad minden segítséget, hogy a további fejlődés zavartalan legyen.

ELFOGADTA A KÖZGYŰLÉS A GAZDASÁGI PROGRAMOT

2011. március 25. 12:22

Győr 2014-ig szóló gazdasági programját a képviselők közül mindenki elfogadta. Horváth Csaba rendőr ezredes a város közbiztonsági kérdéseiről, a kapitányság eredményeiről számolt be. Az ETO bajnokcsapatának legendás edzője Verebes József pedig 70.születésnapja alkalmából a közgyűlés kezdete előtt Győr ezüst emlékérmét vehette át.

MÁRCIUS 15. MEGEMLÉKEZÉS, DÍSZKÖZGYŰLÉS, DÍSZPOLGÁRI CÍMEK ÁTADÁSA

2011. március 15. 12:03

Március 15-én az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc hőseire emlékeztünk. Városi ünnepség, koszorúzás, a díszalegység felvonulása és városi díszközgyűlés. A Fidelitas nevében Radnóti Ákos elnök koszorúzott. Dr. Ottófi Rudolf posztumusz díszpolgári címet kapott, díszpolgárrá avatták Michael Leiert. Pro-Urbe díjat kapott Prof. Dr. Oláh Attila orvos igazgató, Szük Ödön fotóriporter és a Győri Rába ETO 1986-ban IHF kupát nyert férfi kézilabda csapata is.

MEGÚJUL A KÖRZETÜNKBEN LÉVŐ MÓRA ISKOLA!

2011. március 07. 22:10

Győr város elfogadott költségvetésében a Móra Ferenc Általános és Középiskolának - mely adyvárosi választókörzetünkben helyezkedik el - a közgyűlés 260 millió Ft kiadást szavazott meg komplex energetikai felújításra, a mellette fekvő Szivárvány Óvoda és Kodály Zoltán úti Bölcsöde számára pedig 72 millió Ft-ot hasonló célokra. Legyünk büszkék, hogy a Fidesz-Kdnp vezetésű közgyűlés kiállt a költségvetés mellett és megvalósulhat Radnóti Ákos képviselő választási ígéretében szereplő fejlesztés!

 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18 [19] 20  21