Hírek

ISMÉT HÍNÁRVÁGÁS AZ ADYVÁROSI TÓNÁL

2018. július 30. 14:11

Megkezdődött az idei újabb hínárvágás az adyvárosi tónál. Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, ütemezett munkálatokról van szó, idén már másodszor kerül rá sor és minden esetben elvégzik, amikor szükséges, nem szükséges bejelentést tenni. A hínár egyébként fontos a víz tisztántartásához, ezért non-stop nem kerül nyírásra, de esztétikailag zavaró lehet és amikor alacsonyabb a vízszint a kevés csapadék miatt, akkor "felfekszik" a víz felszínére, de amúgy semmilyen kárt nem okoz. Jöttek észrevételek, hogy amúrt kellene telepíteni, de a témát rövidre zárva annyit jegyeznénk meg, hogy ez nem halastó, ez csapadékvíz-tározótó, azaz minden belekerül a vízbe az esővel együtt az utcakosz, az autók által hagyott olaj-és egyéb szennyeződések, stb, nem erre a célra született a tó és utána halpusztulás következne be, ha felelőtlenül haltelepítés lenne itt, s mint ahogy pár éve a Kisalföldben címlapon lehetett olvasni, 4 db kb. 10 cm hal - ami nem telepítve került a tóba - elpusztulása is megyei szintű hír volt a kánikula kellős közepén, akkor el lehetne képzelni, hogy az ennél nagyobb testű halak esetleges elpusztulása milyen hisztériás rohamot váltana ki az újság és a lakosság körében, így ez nem támogatott.

BABA-MAMA PADOK ADYVÁROSBAN

2018. július 24. 10:25

Győrben átadtak újdonságként 2 db baba-mama padot Adyvárosban. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy az egyik a Barátság Parkba, a másik a tóparton lévő sétány mellé került, a képviselői keretből lett kihelyezve. Mindkettő forgalmas, közkedvelt helyszín, ahol évek alatt rengeteg fejlesztés történt, a tónál várjátszótér épült, a sportparkban pedig bővítették a játszóteret és mellé idén mozgássérültek számára is használható játszótér épült, s ezekkel a padokkal is szeretnék kényelmesebbé tenni a szülők és a gyerekek kikapcsolódását, hiszen a pad úgy lett kialakítva, hogy a gyermeket el lehet fektetni a felső részen kényelmesen. Az alpolgármester bízik benne, hogy beválik, s a tóparti sétány mellé idén egy automata wc-t is telepítenek a még komfortosabb kikapcsolódás érdekében.

TOVÁBBI FEJLESZTÉSEK A BARÁTSÁG PARKBAN!

2018. július 09. 11:00

Új játékkal bővült, és további elemekkel gazdagodott Adyvárosban Győr egyik legnépszerűbb szabadidős központja, a Barátság Sportpark. Az elkészült, úgynevezett teqball asztalt, a megújult és kibővült pingpongozó helyeket és a fitnesspark megnagyobbított árnyékolórendszerét Radnóti Ákos, a terület önkormányzati képviselője, városüzemeltetésért is felelős alpolgármester mutatta be a sajtó képviselőinek.

UTCATÁBLA-CSERÉK ADYVÁROSBAN

2018. június 29. 08:32

Tavaly kezdődött megy Győrben a Belvárosban az utcatáblák cseréje, mert sok helyen nem voltak, amik meg kint voltak többségük nagyon rossz állapotban volt, olvashatatlanok voltak, így elindult egy program a cserére. Idén már Adyváros egy részére is sor kerül, augusztus végéig zajlanak a munkálatok, mondta el Radnóti Ákos alpolgármester. Közel 1000 új tábla lesz így már kint és ezek strapabíróbbak, UV állóak, nem kopik le a festék, s tartósabbak is. Igényes kinézetűek, szerepel rajta a városrész elnevezése és Győr címere is. A programot a városrész többi részeiben is folytatják 2019-ben.

HÍNÁRGYÉRÍTÉS A TAVON

2018. június 01. 09:50

Megtörtént a szokásos hínárvágás a napokban, az adyvárosi I-es számú tavon. Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, hogy a hínár vágását őszig szükség szerint többször megismétlik. A munka elvégzésére a GYŐR-SZOL Zrt. egy speciális, nagy teljesítményű nád és hínárvágó gépet bérelt ki. A gép kezelője a tó felső harmadáig meríti a vágószerkezetet, majd előre haladva a gép mélyen levágja a növényzetet. Az így levágott hínárt legyűjtik a víz felszínéről, majd elszállítják a tó partjáról. A hínár visszavágása nagyban lassítja a csapadékvíz tározó tó eliszaposodását és megjelenésében is szebb képet mutat a tó és annak környezete.

JANCSIFALU TÁBLA KIHELYEZÉSE

2018. május 29. 08:32

A napokban kikerült Győrben a Jancsifalu városrészt jelző címeres tábla Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet egyik önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére. Az alpolgármester elmondta, hogy a körzetének adyvárosi részére már korábban is kikerültek ilyen táblák (adyvárosi tónál, Barátság Park sarkánál, illetve a Földes Gábor utcában), most a jancsifalusi városrész kezdeténél, a Szigethy Attila út-és Ipar utca nagy körforgalom mellé. Lakossági kérés is érkezett be, s a közmeghallgatáson is kérték, most ennek is eleget tettek!

ÚJ JÁTÉKESZKÖZÖK A BARÁTSÁG PARKBAN!

2018. május 09. 08:52

Nemrég adta át Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet képviselője a Barátság Park speciális, mozgássérülteknek készült játszóterét, melyet azóta is nagy örömmel használnak. De emellett további fejlesztést is végrehajtottak, hiszen a meglévő hagyományos játszóteret is bővítették, kényelmes és biztonságos rekortán burkolaton egy újabb területen 3 új játékeszköz is kikerült: egy mérleghinta, egy mászóvár csúszdával és egy háromágú polyball, melybe labdát lehet dobálni. A tavalyi évben lakossági kérésre a homokozó fölé napvitorla is kikerült, melyet minden évbe a tél levonulta után felszerelnek és ez is megtörtént már, így minden adott, hogy nagy területen kényelmesen játszanak a gyermekek.

ÚJ JÁTSZÓTÉR ÉPÜLT A MOZGÁSSÉRÜLTEKNEK!

2018. április 16. 14:07

Mozgáskorlátozottak számára készült játszótér Győrben, a Barátság Parkban. A ritkaságszámba menő fejlesztés eredményeképpen olyan eszközök kerültek a nagy népszerűségnek örvendő park területére, melyek mozgásukban korlátozott, akár kerekesszékben közlekedő emberek számára is könnyen megközelíthetőek és használhatóak. A terület szomszédságában található egy már meglévő játszótér is, mely 3 új játékkal bővült. A beruházást Borkai Zsolt polgármester Radnóti Ákos alpolgármesterrel együtt, Pécsi Gertrúd, a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesületének titkára, valamint Nagy Józsefné, a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének elnöke jelenlétében adta át.

MEGINT PARKOLÓHELYEK ÉPÜLTEK!

2018. április 12. 14:35

A tavalyi év végén a Körkemence utcában a Szabolcska utca felőli szakaszon folytattuk a tavaly megkezdett parkoló építést, most 8 db új parkolóhely épült a hozzá tartozó közvilágítással együtt. Ezt a fejlesztést ütemezetten, költségvetés függően 2012. óta végezzük itt a Körkemence utcában, ahol  9 épült eddig a mostani 8 új előtt és idén is folytatjuk.

MEGÚJULT A TÓPARTI NŐVÉRSZÁLLÓ

2018. április 03. 13:03

Megújult a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház nővérszállója az adyvárosi tóparton. Az épület a hetvenes évek elején épült, s közel 300 embernek tud elszállásolást biztosítani. A felújítás a magyar állam támogatásával valósult meg, illetve Kara Ákos, a körzet országgyűlési képviselőjének jelentős közreműködésével. Az épület szigetelve lett, nyílászáró csere is megtörtént, a belső felújítás is sorra fog kerülni. A Szent Imre úti nővérszálló is elkészült, a kettőre együtt közel 270 millió forintot fordítottak. Az adyvárosi körzetben ezen kívül nagyon sok panelfelújítás történt ebben a ciklusban, melyek az állam-és az önkormányzat együttműködésével, s jelentős támogatásával valósulhattak meg.

MEGVILÁGÍTÁST KAPOTT A FELHŐ SZOBOR

2018. március 22. 11:22

Tavaly nyàron újították fel Adyvárosban Radnóti Ákos alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére a Móra Iskola előtt található Felhő c. alkotást, mely munkálatokat a Rómer Flóris Múzeum szakemberei végeztek el. Az alpolgármester elmondta, hogy ezúttal a szobor esti megvilágítását is megoldottàk, így folyamatosan megcsodálható az alkotás a nap minden szakában. Hozzátette azt is, hogy az alkotója Bak Imre, aki 1976-ban, fiatal művészként készítette el a szobrot, de azóta már Kossuth-díjjal, Munkácsy-díjjal és a Nemzet Művésze címmel rendelkezik, sokan nem is tudják, hogy ilyen értékes alkotás van a városrészben. Radnóti Àkos elmondta azt is, hogy a városrész az utóbbi 2 évben tehetséges, fiatal művészek kortárs alkotásaival gazdagodott, előtte több 10 éven át nem volt szoborállítás a városrészben, s reméli, hogy az alkotók is hasonló pályafutást futnak be. Másrészt egy modern lakótelepre modern alkotások illenek, itt Adyvárosban az értékre törekednek és a kultúra sokszínűségére, s teret nyitnak a fiatal alkotóknak, melyek munkája ugyanolyan értékes és támogatandó, s ezen hozzáállást már országos szinten is értékelik és elismerik. Megköszönte az Útkezelő Szervezet és a Vill-Korr Kft. kivitelezését!

ÚJ KAMERÁK ADYVÁROSBAN!

2018. január 29. 10:49

Az elmúlt években jelentősen fejlődött a városrész köztéri kamerák általi ellátottsága, melyek a Rendőrségre vannak bekötve. 2017-ben is 3 helyszínre kerültek ki újabbak, többek között az Ifjúság körút-Kodály Z.utca, a Tihany Árpád út-tó melletti területre, illetve a Kuopio Parkba. Radnóti Ákos a körzet képviselője elmondta, hogy közel 20 kamera vigyázza most már Adyvárost, s nem csak a forgalmas-és balesetveszélyes helyszíneket, hanem olyan parkokat, zöldterületeket is, amiket az utóbbi években felújítottak és az értékes környezetet és nyugalmat szeretnék biztosítani. 2018-ban is folytatják a bővítést!

ADYVÁROSI FAÜLTETÉSEK

2018. január 19. 11:32

Tavaly nagyszabású faültetési programot jelentettünk be,  mely minden városrészt érint, így Adyvárost is. Adyvárosban 55 darab, a városi élet sajátosságait jól tűrő fával bővült a növényállomány, mondta el Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester, adyvárosi képviselő. Többek között oszlopos hársfa, holland szil, tuilpánfa, oszlopos galagonya került ki a többek között a Kuopio Parkba, az Ifjúság körútra, a Szigethy Attila útra, Földes Gábor utcába. Idén is folytatódik a program hasonló mennyiségben!

FOGADÓÓRA ADYVÁROSBAN

2017. december 04. 07:39

Radnóti Ákos alpolgármester, Adyváros 7.sz. választókörzetének önkormányzati képviselője fogadóórát tart december 11-én, hétfőn 17 órától a Fekete István Általános Iskolában. A fogadóórát együtt tartják Adyváros másik részének önkormányzati képviselőjével Gancz Tamással. Radnóti Ákos elmondta, hogy ezen az időponton kívül is természetesen elérhető - előzetes bejelentkezés alapján - a városházi irodájában minden hónap első csütörtökén megtartott fogadóórán 14-16 óra között, ha valaki nem tud eljönni a mostani alkalomra.

SZOBORÁLLÍTÁS ADYVÁROSBAN!

2017. november 29. 14:24

Sort került Adyvárosban a Kodály-emlékév alkalmából a Kodály Zoltán úton a Nyitott ritmus (kottát ábrázoló) szobor avatására. Adyvárosban 20 éven át nem volt szoborállítás, ebben a ciklusban elindult egy program, hogy az egyik legsűrűbben lakott városrészbe is kerüljenek ki újra köztéri alkotások, hiszen a korábbiakban, sok évvel ezelőtt volt erre példa (Móra és Fekete Iskola előtt vagy Ady domb) Tavaly kikerült Kelemen Zénó szobra az adyvárosi tóba, mely az ország első vízen lévő köztéri alkotása, illetve az ország első üvegmozaik szobra a Kuopio parkba, mely Botos Péter alkotása. „Győr a kortárs művészet egyik legnagyobb fellegvárává vált” – emelte ki beszédében Borkai Zsolt polgármester és elmondta, a Halmi-Horváth István képzőművész tervezésével és Kelemen Zénó Munkácsy-díjas szobrászművész kivitelezésével elkészült alkotást a Kodály-emlékév alkalmából állíttatta az önkormányzat. A Kossuth-díjas népzenekutató, zeneszerző, oktató, világhírű zenetudós, a Magyar Tudományos Akadémia tagja és elnöke halálának ötvenedik és születésének 135. évfordulója a 2017-es év, így adott volt, hogy a róla elnevezett utcában legyen egy olyan alkotás, ami hozzá kötődik. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, Győr pályázik az Európa Kulturális Fővárosa címre, s bátran felvállalja a kortárs alkotásokat. Hozzátette azt is, hogy Képviselőként 7 éve elkezdődött az utak, az iskolák, óvodák felújítása, a panelházak korszerűsítése, a közvilágítás fejlesztése és sok egyéb beruházás milliárd feletti értékben, de a kultúrára is áldozni kell! Emellett sor került zöldterület rendezésére is, illetve rendőrségre bekötött kamera is van és esti világítást is kapott a szobor.

ADYVÁROS TÁBLA ÉS ZÁSZLÓK ÁTADÁSA

2017. november 09. 08:55

Újabb látványossággal gyarapodott Adyváros. Az elmúlt években jelentős fejlesztésekkel megszépített Adyvárosi tó Pláza felőli oldalán világító betűkön jelenik meg a városrész neve. Az objektumot közelében két zászlótartó oszlop is készült. Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője a magyar és a győri lobogó felhúzásával adta át hivatalosan a világító feliratot. Az Adyvárosban élők kedvelik lakóhelyüket, amit az is jelez, hogy a városrész tavaly egy országos internetes újság szavazásán elnyerte az ország legjobb lakótelepe címet. A világító betűsor kihelyezésének célja tovább erősíteni a lakosság lokálpatriotizmusát és egyúttal kiváló látványosságot és kedvelt fotózási helyszínt biztosítani a városrész legszebb helyén, a tóparton.

 

JÁTSZÓTÉR FEJLESZTÉSEK

2017. november 06. 09:12

Az őszi szünetre időzítve Adyváros több játszótere is megújult és újabb játékokkal gyarapodott – számolt be róla Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője. Az adyvárosi tó partján lévő, rendkívül népszerű várjátszótér mellett található egy kisebb játszótér az Ifjúság körút 83.szám mögött, melynek területe körbe lett kerítve táblásított kerítéssel, így a gyermekek védett, zárt helyen tudnak játszani, hiszen egyik irányból parkoló van, a másik irányból pedig kutyafuttató, így a kutyusokkal sétálók és a játszótéren lévő békésen el tudnak különülni egymástól. Erre korábban több lakossági kérés is érkezett. Bónuszként a játszótérre kikerült egy darab egyensúlyozó lépegető és egy Abakusz eszköz fémvázon, mely kitűnően segíti a gyermekek logikai és számolási képességeit. Továbbá egy új körforgó játékeszköz is várja a gyermekeket. Sor került újabb 2 pad és szemeteskuka elhelyezésére is. A Kodály Zoltán út és az Ifjúság körút közti nagy zöldterületen pedig felállításra került egy hárompályás csúszda, illetve a homokozó fölé elkészült a leendő napvitorla oszlopozása is, mely majd jövő évben kerül ki, mivel szezonálisan lesz kint. Idén már ki lett helyezve egy napvitorla a Barátság Parki homokozó fölé is, ez is szintén lakossági kérés volt.

MÉG EGY GYŐRBIKE ÁLLOMÁS ADYVÁROSBAN!

2017. október 30. 08:36

Egy újabb GyőrBike állomással gazdagodott Adyváros! Ezúttal a tópart mellé került, közvetlenül a kerékpárút mellé, amely forgalmas útszakasz. Remélhetőleg sokan fogják használni, hiszen itt a közelben a soklakásos nővérszálló, a sokfajta kikapcsolódási lehetőséget nyújtó tópart, illetve bevásárlóközpontok is. Tavaly a Kuopio Park mellé került állomás, korábban pedig a Kórházhoz és a Barátság Parkhoz, így rendkívül jól ellátott Adyváros a GyőrBike állomásokat tekintve!

NAPVITORLA KIHELYEZÉS

2017. szeptember 19. 07:30

A Barátság Park játszóterének homokozója fölé kikerült a lakosság által kért napvitorla. Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy kérés érkezett be hozzá nemrég, s ő vállalta, hogy intézkedik a témában, így a gyerekek napsütés esetén árnyékban tudnak játszani, illetve kisebb eső esetén is ideális. Elmondta azt is, hogy a parkban idén már kicserélték az egyik műfüves focipálya burkolatát, a lábteniszpályáét is, illetve napvitorla került ki a tömegesen használt fitnesspark fölé is, így jelentős fejlesztések mentek végbe idén is. Időjárás függvényében a napvitorlák a homokozónál és a fitnesz parkban is kb.október elejéig maradnak kint, s természetesen a jó idők beköszöntével újra visszakerülnek.

TOVÁBBI PADOK AZ ADYVÁROSI TÓNÁL!

2017. szeptember 12. 08:00

További 7 paddal gazdagodott az adyvárosi tó környezete, melléje 3 szemeteskuka is kikerült. Radnóti Ákos a körzet képviselője elmondta, hogy lakossági kérés volt, hogy az árnyékosabb részre is kerüljenek ki padok, illetve a most felújított sportpálya is indokolta a kihelyezést, hiszen a padok a pálya mellé is kikerültek, így onnan is figyelhető a pálya. Elmondta azt is, amikor képviselő lett 2010-ben a tónál mindössze 4 db pad volt, s a minden évben történő fejlesztésnek köszönhetően most már több, mint 70 pad van a környéken, így megfelelő körülmények között lehet pihenni.

 1  2 [3] 4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21