Hírek

HÍNÁRGYÉRÍTÉS A TÓNÁL

2017. június 06. 13:10

Minden évben, ütemezés szerint többször is megtörténik az adyvárosi tó hínár-és nádgyérítése. Radnóti Ákos a körzet képviselője elmondta, a tó és környékének többszöri felújítása-és megszépítése után erre minden évben odafigyelnek, most is kaptak aggódó telefonokat, hogy megnőtt a hínár, de nincs miért aggódni. Egyrészt azért, mert a tavakban mindig van és lesz is vízinövényzet, másrészt, ha túl megnő akkor meg a program szerint többször is gyérítik, így lesz ez még idén többször is!

14 ÚJ PARKOLÓHELY AZ IFJÚSÁG KÖRÚTON!

2017. június 01. 09:29

Adyvárosban szinte minden évben történ valami a parkolás fejlesztés területén. Tavaly év végén és ez év elején az Ifjúság körút 65-69. mögötti területén történt fejlesztés: tavaly év végén 12, idén folytatva a munkát további 14 új parkolóhely jött létre a meglévő terület átalakítása és a közművezetékek korrekciója révén. Az Ifjúság körúton és környékén néhány év alatt közel 100 új parkoló létesült! A tó felől elindulva az utca közepe felé, az épületek mögött folyamatos a fejlesztés minden évben. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, itt is sok lakossági kérés érkezett be, ezért is döntöttek újak megépítéséről, de a zöldterület sem szeretnék, ha túlzottan csökkenne, ezért ésszerű fejlesztésekre van szükség, s nem tudnak minden igényt kielégíteni, mivel zöldterületekre is szükség van, ezekhez is ragaszkodunk. Hozzátette, hogy a többi képviselő is dolgozik a maga körzetében a fejlesztéseken.

 

PRO URBE DÍJAT KAPOTT AZ ADYVÁROSI MÓRA FERENC ISKOLA!

2017. április 28. 07:58

A város legrangosabb kitüntetésének egyikét a PRO URBE GYŐR díjat kapta meg az Adyvárosban található, 44 éve működő Móra Ferenc Általános Iskola és Szakgimnázium! Ebből az apropóból egy ünnepséget rendeztek az iskolában, ahol nem csak a jelenlegi tanárok és diákok, hanem a korábbi pedagógusok, igazgatók, s jeles volt egykori tanulók is részt vettek. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, ezzel a díjjal olyan neves "körbe" került az intézmény, mint a 200 éves Révai, a 100 éves Kazinczy vagy Nádorvárosi Iskola, azaz igen jelentős tradicionális iskolák mellé, akik szintén megkapták azt a jeles kitüntetést. Hozzátette azt is, hogy nemrég választották meg Adyvárost az ország legjobb lakótelepének egy országos, internetes szavazáson, s most a városrész egy újabb rangos elismerést kapott.

KOSÁR-ÉS STREETBALLPÁLYA ÉPÜL ADYVÁROSBAN!

2017. április 18. 08:34

Egy újabb adyvárosi fejlesztés, körülbelül 35 millió forintból, világszínvonalú szabadtéri kosárlabdapályát és streetball pályákat építenek a Kodály Zoltán utca mögötti, korábban elhanyagolt területen. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet egyik képviselője elmondta, előtte is egy darab és nagyon rossz állapotú streetballpálya volt itt egy palánkkal, töredezett betonos felülettel, veszélyes kerítésekkel, ezeket most mind felszámolták és helyette épülhet egy teljes méretű kosárpálya, korszerű rekortán borítással, és keresztbe pedig 4 darab streetballpálya. A munkák már el is indultak, a tervezett befejezési határidő pedig legkésőbb június eleje. A sportos beruházás TAO-s pénzekből és önkormányzati forrásból készül.

ISMÉT SZOBORRAL GAZDAGODOTT ADYVÁROS

2017. április 07. 11:30

Újabb köztéri szoborral gazdagodott Adyváros! Az avatóünnepségén Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta: emlékezetes pillanat a 3 győri folyó egyesülését ábrázoló szobor leleplezése, hiszen ebben a városrészben nem volt jellemző korábban köztéri alkotások elhelyezése. „Tavaly adtuk az ország első úszó szobrát, Kelemen Zénó Munkácsy-díjas művész Csapásirány című alkotását, mely a mai ünnepségen is remek hátteret nyújt” - mutatott a tóban úszó szoborra és hozzátette, szeretné, ha gyakrabban adhatnának át köztéri alkotásokat, hiszen a városrész e tekintetben elhanyagolt volt, előtte évtizedeken át itt nem volt jellemző. Hangsúlyozta, természetesen fejlesztésekre is szükség van. „A tavat rendbe tettük, a zöldterületeket rendeztük, játszótereket építettünk, a sportpályát pedig fel fogjuk újítani” - sorolta a számos fejlesztést, melynek magvalósulása után most méltó helyre kerülhetett a szobor. Radnóti Ákos elárulta, még idén számíthatunk egy újabb köztéri alkotás átadására Adyvárosban, s további meglepetéssel is készülnek a városrészben élőknek. Fontosnak tartotta azt is kihangsúlyozni, hogy meghagyták a művészi szabadságot, az alkotóra bízták, s fontos az is, hogy egy alkotást körültekintően értékeljünk, hiszen van akinek tetszik majd van akinek nem tetszik, de a művészi értéket nem ez határozza meg. Külön kiemelte azt is, hogy fiatal alkotóművész első köztéri szobráról van szó, aki 3 hónapig dolgozott rajta lelkesen, s dicséretes a fiatal generáció támogatása is. Külön megköszönte a szobrot adományozóknak, hiszen nagylelkű felajánlásból készült a szobor, s nem közpénzből kellett állni, s fontos ezt is hangsúlyozni, mert egyes idióta véleményformálók, a fotelben otthon üldögélő kommenthuszárok itt is előre fel lesznek készülve arra, hogy ahol csak lehet arról beszéljenek mocskolódó stílusban, hogy mennyibe került ez, mennyi adófizetői forintból kellett megcsinálni és miért nem lélegeztetőgépekre költik, stb.

ÚJ KÖZVILÁGÍTÁS A FÖLDES G. 2-8.KÖRÜL!

2017. április 05. 11:53

Folyamatosan fejlődik Adyváros közvilágítása, hiszen sor került már - többek között - a teljes Ifjúság körút, a tó-és környéke, illetve a Szabolcska u. közvilágítási korszerűsítésére, melynek keretében 20-30 százalékkal nagyobb fényt biztosító, de jóval energiatakarékosabb izzók kerültek kihelyezésre. Számít ez a láthatóságon kívül a közbiztonság szempontjából is, örömteli, hogy most a Barátság Park oldalán lévő nagy parkolóban, a Földes Gábor u.2-8.sz. mögött került erre sor. A munkák több helyen is folytatódni fognak!

HAT ÚJ PARKOLÓ A KODÁLY ZOLTÁN UTCÁBAN!

2017. március 27. 09:59

A Kodály Zoltán u. 44. mellett, a Barátság park mögött hat új parkolót alakítottak ki. Tudjuk, hogy Adyvárosban komoly gond a parkolás, amikor épült a városrész, a tervezők nem számoltak azzal, hogy ennyi autó lesz, ezért folyamatosan azon dolgozunk a többi képviselőtársammal együtt, hogy a helyzeten javítsunk – mondta el Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője. Adyvárosban a nagy áttörés 2019-ben következhetbe, a ciklus végére – ha minden jól alakul – készül el a Kuopio parknál az a parkolólemez, amely közel kétszáz autó számára biztosítja a helyet. A tervezés megkezdődött az elmúlt évben, a beruházás közel egymilliárd forintba is kerülhet, amely nyugodtan mondhatom, példátlan beruházásnak számít egy lakótelep életében – mondta Radnóti Ákos.

ÁTADTÁK AZ ORSZÁG LEGJOBB LAKÓTELEPE DÍJAT ADYVÁROSNAK

2017. február 07. 10:17

Nagyszerű eredményt ért el Adyváros, mely a 24.hu országos internetes oldal által kiírt szavazást nyerte meg, s lett az ország legjobb lakótelepe! A hírportál szerkesztői ellátogattak Győrbe és átadták az egyedi elismerést a városrész lakóinak, melyet Büki Lajosné - városrész szolgálatáért is kitüntettt - helyi lakó vett át. A díj a Móra Ferenc Iskolában lesz megtekinthető. Radnóti Ákos a városrész egyik képviselője nagyon köszöni a szavazást mindenkinek, ami óriási elismerés győrnek és Adyvárosnak is!

ELKÉSZÜLT AZ IFJÚSÁG KRT. 61-63. ASZFALTOZÁS

2017. január 10. 13:53

Lakossági kérés érkezett be az Ifjúság körútról, melyben az állt, hogy a valóban rossz állapotú útszakaszt a 61-63.szám mögött - mely a házak mögötti garázssor előtt vezet - fel kellene újítani. Nem csak a burkolat töredezett állapota volt a gond, hanem az is, hogy eső esetén sokáig tócsákat kellett kerülgetni megfelelő elvezetés hiányában. Nos a kérés meg lett oldva, Radnóti Ákos képviselő kérésére az Útkezelő Szervezet elvégezte a munkát, immár megfelelő, új, közel 150 m2 aszfaltréteg és 2 új vízelvezető lefolyó is van, több 10 év problémája-hiányossága lett megoldva. Az alpolgármester elmondta, a terület mellett most 10 új parkoló is létesült, illetve a "fő"útszakasz 1/3-a ősszel átadásra került, s nemrég jelentették be, hogy a maradék 2/3 is meglesz, így igazán sok fejlesztés valósult meg itt.

ÚJ BUSZJÁRATOK ADYVÁROSBÓL IS AZ IPARI PARKBA!

2017. január 05. 15:39

A legutóbbi közgyűlés értelmében, a város 11 millió forintos költségvállalásával új buszjáratok indulnak az Ipari Park területére, mely az utóbbi években is látványosan fejlődött, s bővült új területekkel, különösen a Logisztikai Központ megépültével. Győr városa támogatásával induló 28-as számú buszjáratok Adyvárost is érintik, így az ott élők immár busszal is el tudnak jutni a munkahelyükre.

FANTASZTIKUS HÍR ÉV VÉGÉRE!

2016. december 29. 14:50

Fantasztikus hír év végén Adyvárosnak! Borkai Zsolt polgármester és Kara Ákos orsz.képviselő bejelentették, hogy Győr 1,5 milliárd állami támogatást kap, melyből többek között jut pénz az Ifjúság körút maradék részének az aszfaltozására-és útfelújítására, illetve a Szauter u. szakaszának-körforgalmának a kibővítésére! Nemrég adtuk át a körút 1/3-ának az első ütemben történő felújítását, most hamarosan folytatódhat! Köszönjük!

ADYVÁROS LETT AZ ORSZÁG LEGNÉPSZERŰBB LAKÓTELEPE!

2016. december 19. 09:35

Adyváros lett az ország legjobb lakótelepe a 24.hu országos portál által indított versenyben. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet egyik önkormányzati képviselője elmondta, rendkívül büszke arra, hogy az adyvárosiak összefogtak, s egy ott élő kedves lakó kezdeményezte a pályázaton való részvételt, majd utána a városrészben lakók, sőt a győriek többsége a szavazatukkal igyekeztek támogatást adni. És sikerrel jártak, hiszen olyan nagy lakótelepeket előzőtt meg a városrész, mint a miskolci vagy a nagy fővárosi lakótelepek. Radnóti Ákos elmondta, hogy Borkai Zsolt polgármester vezetésével szisztematikus építőmunka zajlik a városban, így Adyvárosban is, ahol egyre élhetőbb és szebb a környezet. Tudnak hiányosságokról és gondokról is, de ezek megoldásain dolgoznak. S a lakosság ezt érzékeli, hiszen nagyon sok jó szó hangzott el a versennyel kapcsolatban és az adyvárosiak, ha nem szeretnék a városrészüket és nem jól mennének a dolgok, akkor nyilván nem is szavaztak volna. Köszönet még egyszer is!

HÁROM ÚJ KÖZTÉRI KAMERA ADYVÁROSBAN!

2016. december 08. 16:26

2010.óta minden évben gyarapszik az adyvárosi területeken a rendőrségre bekötött, 0-24 órán át megfigyelt köztéri kamerák száma. Ebben az évben 3 új kamera került ki, tovább javítva a városrész közbiztonságát-mondta el Radnóti Ákos, a városrész képviselője. Az egyik helyszín a Kuopio Park körforgalom, ami belátja a parkot és a Földes Gábor és Kodály Zoltán utcát is. Nem messze innen már áll egy másik kamera a park sarkán, ami belátja a parkolókat is. A második helyszín a Móra iskola, s a mellette lévő ovi zöldterületi része, az Ifjúság krt-Kodály Z.utca között. Korábban közvetlenül az iskola elé is került ki már egy. A harmadik helyszín az adyvárosi várjátszóteret figyeli, itt a környéken közvetlenül a tónál és a Szauter utcánál is van már kettő. Jövőre folytatódik a telepítés!

HATVAN FÁT ÜLTETTÜNK EL ADYVÁROSBAN!

2016. december 02. 09:02

Győrben nagyszabású program keretében idén is több, mint 1000 fát, cserjét ültettünk el. Ez jóval magasabb szám, mint, amit a fapótlások előírnak és figyelembe vettük a lakosság, az önkormányzati képviselők és a szövetkezete, társasházak kezelőinek a kérését is. Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, hogy minden városrészbe jut új fa és cserje és öröm számára, hogy Adyvárosba 60 db került ki. Oszlopos juhar, júdásfa, platánfa, babérmeggy, éger, gömbakác, juhar, kőris került ki többek között a Barátság Parkba, az Ifjúság körútra, a Bán Aladár utcába, a Kuopio Parkba, a Szauter utcába, az adyvárosi tó mellé, a Földes G. utcába, a Szigethy A.útra és a Tihanyi Á.utcába is. Jövőre folytatódik a program!

TÖBB, MINT 30 ÚJ PARKOLÓHELY ADYVÁROSBAN!

2016. november 21. 10:46

Több, mint 30 parkolóval gyarapodik Adyváros, erről számolt be Radnóti Ákos alpolgármester Gancz Tamás az Adyvárosi körzet másik önkormányzati képviselőjével és Prédl Antallal, az Útkezelő Szervezet vezetőjével. Idén a Körkemence utcában a Szabolcska utca felőli szakaszon folytattuk a tavaly megkezdett parkoló építést, most 4 db új parkolóhely épült és közvilágítás is, itt már évek óta mindig van új parkoló-kialakítás. A Tihanyi Árpád úton a 65-69. sz. épület előtt egy 9 beállásos parkolót építettünk a sportpálya mellé úgy, hogy a későbbiekben ez a forma megtükrözhető és még további 9 hely építhető. Az Ifjúság körút 65-69. mögött egy meglévő, betonos parkolót építünk át decembertől, ahol 12 db parkolót építünk a meglévő betonos felület felújításával együtt. A terv végső megépítése során 28 férőhelyessé bővíthető. Itt a kevés rendelkezésre álló idő miatt a munka áthúzódhat 2017-re. A Győr-Szol kivitelezésben is épülnek új parkolók a Kodály Zoltán út 44. sz. előtt, ahol 6 db új parkolóhely jön létre.

KÉPVISELŐI FOGADÓÓRA IDŐPONTJA

2016. november 18. 09:51

Radnóti Ákos alpolgármester, Adyváros 7.sz. választókörzetének önkormányzati képviselője fogadóórát tart december 1-jén, 14 órától a Városházán. Kérjük az előzetes bejelentkezést: 96/500-197.

ÚJ KERÉKPÁROS PONT ADYVÁROSBAN!

2016. november 16. 14:04

Új kerékpáros pontot adtunk át Adyvárosban a Barátság Parknál. A városban további 3 helyen (Egyetem, Megyeháza tér, Bisinger Park) találhatóak meg ezek az új állomások, ahol a kerékpárok gumijait köztérre kihelyezett pumpával lehet felfújni. Így akinek nincs pumpája vagy kénytelen volt eltekerni egy benzinkútra mostantól kezdve ezt forgalmas helyeken lévő kerékpárutak mellett is megteheti. Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, hogy az adyvárosi helyszín azért is kiváló, mert mellette nemrég épült új kerékpárút, illetve a szomszédos Szigethy Attila úton folyamatosan újítják fel a régit, illetve tavaly ide települt egy GyőrBike állomás, sőt nemrég a Kuopio Parknál átadtak egy újat is, így a környéken igazán sok kerékpáros intézkedés történt.

ÁTADTÁK AZ IFJÚSÁG KÖRUTAT!

2016. november 08. 10:50

Átadták a felújított Ifjúság körutat! A közel 350 méteres szakasz már elkészült korábban, a hivatalos eseményen Borkai Zsolt polgármester úgy fogalmazott, az önkormányzat tíz éve kiemelten kezeli a győri úthálózat megújítását, nem csak a közlekedésbiztonság, hanem a közlekedők komfortérzetének a javítása is a cél, s az említett szakaszhoz már 40 éve nem nyúltak hozzá, így kiemelten fontos volt megoldani. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, Adyváros legnagyobb útfelújítását jelentette az Ifjúság körúti, amelynek keretében két autóbusz megállót is felújították. Korábban a járdát és a kerékpár utat korszerűsítették, ledes világítást kapott a környék, az utca elején megépült a Barátság Park az utca túlvégén pedig megszépült az adyvárosi tó és új játszóteret is építettek, illetve az egész szakaszon zajlanak a panelfelújítási munkálatok is. A jövőben szeretnék folytatni az utca további részén is.

ÚJABB GYŐRBIKE ÁLLOMÁS ADYVÁROSBAN!

2016. október 19. 08:12

Tavaly óta üzemel a GyőrBike rendszer városunkban. idén 4 új állomással bővült a kiszolgálás, melyből az egyik Adyvárosba, a Kuopio Park sarkához, a körforgalomnál lévő volt Thüringia tömb elé került. Talán a városrész egyik legforgalmasabb helye, hiszen posta, üzletek, iskolák vannak a környéken, s nemrég megépített kerékpárutak is. Radnóti Ákos alpolgármester az átadón elmondta, a cél az, hogy minél többen kerékpározzanak, itt Adyvárosban is, ezért épült ez az újabb állomás. Az új helyekre ráadásul teszt jelleggel elektromos kerékpárt is helyeztek ki, hogy akinek nehezebb a tekerés, azok kényelmesen tudnak ezzel majd menni, s remélhetőleg több korosztály is bekapcsolódik a bicajozásba. A körzet képviselőjeként is hozzátette, hogy a Barátság Park is elérhető GyőrBike-kal, s az további új helyszínek közül az Aqua Uszoda és a Győr-Szol Orgona úti ügyfélszolgálata is.

OKTÓBER MÁSODIKÁN SZAVAZZUNK NEMMEL!

2016. szeptember 15. 14:08

Győr város három alpolgármestere, a belvárosban felállított kampány-standnál találkozott a járókelőkkel, ahol az október másodikai népszavazással kapcsolatban tájékoztatták a lakosságot álláspontjukról, illetve bíztattak mindenkit arra, hogy menjen el szavazni és a NEM-et ikszelje be. Hiszen nemzeti ügyről van szó, de ugyanúgy városi ügyről is, s az alpolgármesterek elmondták, nem szeretnék, ha Brüsszelben döntenének helyettünk és migránsokat telepítenének be az országba vagy akár a városunkba is.

 1  2 [3] 4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20