Hírek

ELKÉSZÜLT AZ IPAR UTCAI HÁZAKHOZ BEVEZETŐ ÚTFELÚJÍTÁS!

2016. június 30. 08:29

Radnóti Ákos alpolgármester számolt be arról, hogy az Ipar út 84-102. ”színes” házakhoz bevezető út nagyon rossz állapotban volt, a parkolórész szintén. A házak korábban már az önkormányzat támogatásával komplexen fel lettek újítva, a zöldterületet is folyamatosan szépítették, az utak állapota nem volt még megfelelő, de ezt most megcsinálták. Örül annak is, hogy a szomszédban nagyszabású felújítás zajlik az Ipar úti híd-felüljáró esetében, ami a környék utóbbi időszakának a legnagyobb szabású útfelújítási munkája.

ÖNTÖZŐRENDSZER A KUOPIO PARKBAN ÉS A VÁRJÁTSZÓTÉRNÉL!

2016. június 29. 08:53

Az adyvárosi várjátszóteret egy éve adták át a gyermekeknek. A létesítményt, az igényeknek megfelelően, a nyári szünetre tovább bővítették és nemrég adták át mondta el Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője. A beruházás részeként, a funkcionális bővítésen túl, az esési felületek megduplázása mellett a játszóhelyet körülvevő zöldterületre automata öntözőrendszert építettek. Hasonló megoldással oldják meg a locsolást a Kuopio Parkban is. Mindkét közkedvelt helyszínen az éjszakai órákban üzemel az öntözőberendezés, melyről figyelmeztető táblákat is kihelyeztek. Ennek az intézkedésnek köszönhetően sokkal szebb lesz a zöldterület, még a száraz időkben is!

ELINDUL AZ IFJÚSÁG KÖRÚT FELÚJÍTÁSA!

2016. június 22. 09:42

Az Útkezelő Szervezet költségvetésében szerepel idén az Ifjúság körút burkolat felújítása a Tihanyi Árpád út és Kodály Zoltán út között. A burkolat felújítás össze van hangolva a közmű szolgáltatókkal is, így elsőként a vezetékek felújításáé a főszerep. Elsőként a Győrszol kezdte meg munkáját az Ifjúság körúton a Tihanyi Árpád úti csomópontnál, ahol a hőtáv-vezeték cseréjét végzik. Júliusban az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. végez gázvezeték-gerinc cserét az érintett szakaszon, ezt követően kezdődhet el az érdemi útfelújítás. A közművezetékek cseréjével egy időben is lesz útfelújítási munkarész, mely során a szakaszon lévő buszmegállók burkolatát cseréljük bazaltbeton anyagúra, emiatt a páros oldali megálló áthelyezésére szükség volt. Radnóti Ákos alpolgármester elmondta, örül annak, hogy Adyváros egyik legjelentősebb útfelújítási munkálata kezdődik meg. Korábban már fel lett újítva a körút középső szakasza, illetve mindkét oldalon elkészült a kerékpárút-és a járda is fel lett újítva a teljes szakaszon, továbbá az útteste mentén mindenhol kicserélték a közvilágítást korszerű, energiatakarékos, ám sokkal nagyobb fényt adó izzókra, két extrán megvilágított zebrát is kiépítettek, így az utcában igen jelentős fejlesztések mentek végbe.

ÚSZÓ SZOBOR AZ ADYVÁROSI TÓBAN!

2016. június 21. 13:04

Úszó szobrot, Kelemen Zénó Munkácsy-díjas szobrászművész alkotását állították fel a népszerű és folyamatosan, évek óta szépülő adyvárosi tóban! Ez az ország első, vízben úszó, lebegő műalkotása! A győri önkormányzat törekvése, hogy a városrészekben legyenek olyan területek, ahol az emberek megpihenhetnek, kikapcsolódnak, jól érezhetik magukat. Tipikusan ilyen a teljes átalakuláson keresztülment és ma már nagy népszerűségnek örvendő adyvárosi tó környezete is, amely most egy újabb elemmel bővült. – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester.

KIBŐVÜLT A VÁRJÁTSZÓTÉR!

2016. június 16. 13:29

A bejelentett fejlesztéseknek köszönhetően hétfőtől újra használható a várjátszótér, hangzott el a sajtótájékoztatón. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy kikerült egy újabb csúszda a Szauter utca irányába, illetve az esési felületeket -mely igényes granulátumból készültek-megduplázták, így a gyermekek még biztonságosabb és jobb körülmények között játszhatnak. Továbbá elkészült a környék automata öntözőrendszere is, így még színvonalasabb lett a tó-és környéke. Az alpolgármester elmondta, a szünidő volt az elkészülési határidő, mely teljesült is. Kikerül még egy köztéri kamera is, ami a rendőrségre lesz bekötve. Ezzel már 3 kamera figyeli a környezetet. Köszönetet mondott a Győr-Szol-nak a kivitelezésért, illetve a JC Deacux-nak a közérdekű kötelezettségvállalásért.

PING-PONG ASZTAL KIHELYEZÉS ADYVÁROSBAN

2016. június 13. 09:32

Egy új kültéri ping-pong asztal került kihelyezésre Adyvárosban, a Szabolcska M.u és a Török I.u. sarkán lévő játszótérhez. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy korábban a környéken lakókkal beszélgetve merült fel az igény a sporteszközre, mely az előkészületek után, igényes aszfaltburkolatra került kihelyezésre. Elmondta azt is, hogy a képviselősége idején a játszótér folyamatosan fejlődött, hiszen kapott egy négyüléses mérleghintát, ivókutat állítottak fel, körbekerítették a gyermekek védelme érdekében kerítéssel, illetve fákat is ültettek. Öröm látni, hogy máris használatba vették, sőt az aszfaltburkolatot pedig a gyerkőcök krétával is kidíszítették már. Ez az új ping-pong asztal pedig további remek kikapcsolódást nyújt nem csak a gyerekeknek, de a felnőtteknek is, vigyázzunk rá, hogy sokáig épségben maradjon!

HÍNÁR-ÉS NÁDGYÉRÍTÉS A TAVON!

2016. május 31. 13:43

Befejeződött az adyvárosi tavon a hínár és a nád vágása. Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a beavatkozás szükséges volt, mert a vízinövények belepték az teljes vízfelszínt, mely a többi vízi élőlénynek, a vízimadaraknak sem kedvező, és látványa sem illeszkedik a városi környezetbe, de egyúttal ez természetes jelenség is, s amikor szükséges, mindig elvégzik ezt a munkát. A  gép kezelője a tó felső harmadáig merítve a vágószerkezetet, majd előre haladva a gép mélyen levágja a növényzetet. Az így levágott hínárt legyűjtik a víz felszínéről, majd elszállítják a tó partjáról. A beavatkozás nagyban hozzájárul a csapadékvíz-tározó tó eliszaposodásának lassításához, és a tó is szebb képet mutat majd. Szükség esetén a hínárvágást a nyáron megismétlik.

INDUL AZ IPAR UTCAI FELÜLJÁRÓ FELÚJÍTÁSA!

2016. május 23. 11:23

A felüljáró 1977-ben épült, a gyárvárosi úthálózat fő közúti építményeként. Az Ipar út fontos főútja a városnak, nem csak két városrészt köt össze, de kiszolgálja az egyre bővülő ipari parki forgalmat és a Kiskút ligeti sport- és szabadidős létesítményeket is. – mondta el Radnóti Ákos alpolgármester. Hozzátette, bár a hídon történtek javítások, most egy nagyon fontos szakaszához ért a felújítás, ami azonban jelentős forgalmi korlátozással is jár, ezért kérik a lakosság és a közlekedők türelmét.

TOVÁBB BŐVÜL A VÁRJÁTSZÓTÉR!

2016. május 19. 10:28

A tavalyi évben adta át Borkai Zsolt polgármester és Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője Adyváros legújabb büszkeségét, a tó melletti dombon felépült várjátszóteret. Most újabb fejlesztést jelentettek be. Tovább fog bővülni a várjátszótér, mivel nagyon közkedvelt lett és rengetegen használják, ezért egy újabb nagyméretű csúszda fog felépülni a meglévő várhoz kapcsolódva. Emellett az esési felületeket is tovább növelik a domb körül, hogy még kényelmesebb körülmények között lehessen játszani, s ezt is az igényes granulátummal. A zöldterület megóvására pedig kiépül az öntözőrendszer is. Az alpolgármester elmondta, noha a tó körül már kettő, a rendőrségre bekötött kamera van kint, most kikerül majd egy újabb, ami csak a játszóteret vigyázza majd. Kérik a lakosság türelmét, hiszen a játszótér a felújítás alatt csak részben üzemel, egyes részei le lesznek zárva, sőt egyes napokon akár az egész is, de egy hónap múlva már lehet használni a nyári szünidő kezdetére.

MÁR ESTE IS HASZNÁLHATÓ A FITNESS PARK! KIKERÜLTEK A REFLEKTOROK!

2016. május 18. 08:46

Elkészült a Barátság  Parkban található kültéri fitness termet reflektoros megvilágítása! Hatalmas népszerűségnek örvend a park és a sportolni vágyók kérését meghallgatva reflektorokat helyeztek ki. Radnóti Ákos alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője elmondta „Számos visszajelzés érkezett, hogy sokan sötétedés után is szeretnék használni az eszközöket. Így nemrég olyan reflektorokat szereltünk fel a parkban, amely lehetővé teszi, hogy amíg a park nyitva van, addig használhassák az fitness részt is.” Bár a parkban a közvilágítás természetesen ki van építve, de a sporteszközök esti használatához kellett ez a fejlesztés is. Radnóti Ákos kéri továbbá, aki sportolni jön az a Grabo sátor mögötti ingyenes parkolót használja, hogy a park közvetlen környezetében lévő parkolókat az ott élő lakosság tudja használni.

ÖNTÖZŐRENDSZER ÉPÜL A KUOPIO PARKBAN!

2016. május 06. 09:40

Nemsokára elkészül Kuopio park öntözőberendezése, mondta el Radnóti Ákos alpolgármester és a körzet önkormányzati képviselője. A park első részében korábban már működővé tették a szökőkutat, kockára nyírt, egyedi formájú gyertyán fákat ültettek, kétszer annyi padot helyeztek ki mint korábban volt. A növényzet is megújult: gömb alakú ciprusok és oszlopos tölgyfák is helyet kaptak. Az itt lakók biztonságának és a park épségének védelmében nemrég köztéri kamerákat is felszereltek. Legújabb fejlesztésként pedig hamarosan elkészül a gazdaságos és korszerű öntözőrendszer, amelynek csöveit a földben fektetik le. A területet eddig slagos megoldással locsolták, azonban nemsokára már egy automatizált, szórófejes berendezés óvja meg az aszályos időszakban. Az öntözésre éjszakánként kerül sor, így a parkban tartózkodókat nem zavarja majd. A Kuopio park egyébként egyre népszerűbb a lakók körében. Az itt élők szívesen üldögélnek a padokon, legyen szó babakocsis anyukákról vagy az idősebb korosztály képviselőiről. Az idei nyáron már a szárazság sem jelenthet gondot, az új szórófejes öntözőberendezésnek köszönhetően. Egyébként a városban már több körforgalmat is úgy alakítottak ki, hogy alácsövezték, ahogy a Megyeháza téren található szökőkút melletti új zöldterületet is. Így az automatikus öntőzőberendezés már többször jól vizsgázott.  A fejlesztéseket folytatni fogák és több területen is hasonló öntözőrendszereket építenenek ki a jövőben.

ÚTFELÚJÍTÁS INDUL AZ IPAR UTCAI HÁZAKHOZ!

2016. május 05. 11:19

Az Útkezelő Szervezet idei szakmai programjában szerepel az Ipar utca 84-102.sz., közismert ”színes” házakhoz bevezető útszakasz Kacagány utcai részének a Fehérvári út közti szakaszának felújítása. Radnóti Ákos alpolgármester, az Ipar utcai rész önkormányzati képviselője elmondta, az Adyváros és Gyárváros határán lévő, jancsifalusi utca felújítása már korábban is felmerült, de forráshiány miatt azonban elmaradt, viszont ígéretet tett a felújításra, mely most elindulhat. A burkolat felújítás során a meglévő, merőleges beállású parkoló melletti, rendkívül rossz állapotú betonos burkolatot eltávolítjuk és új aszfalt kerül a helyére. Ezáltal rendezettebbé és szabályosabbá válik a parkolás megfelelő burkolaton, hiszen eddig gyakran össze-vissza parkolás valósult meg a megfelelő kialakítás hiányában. Az aszfaltozással együtt az út melletti járdát is felújítjuk. A felújítás idejére a meglévő fekvőrendőrt is eltávolítottuk ideiglenesen. Az alpolgármester elmondta, örül annak, hogy a társasházak a korábbi panelfelújítás során komplexen megújultak már az önkormányzat támogatásával, s most tovább javul a környék infrastruktúrája is ezzel a fejlesztéssel.

KÖZBIZTONSÁGI KÉRDÉSEK A KÖZGYŰLÉSEN

2016. május 02. 10:28

A legutóbbi közgyűlésen a Győri Rendőrkapitányság beszámolója is elhangzott, melyet követően Radnóti Ákos alpolgármester kéréseket fogalmazott meg a Rendőrség felé. Idén 35 millió forintból bővül a városi térfigyelő kamerarendszer és ezzel kapcsolatban kérte a képek aktívabb megfigyelését. Jelezte azt is, hogy lakossági kérés alapján szükséges lenne ellenőrizni a Szigethy Attila út kamionok áthajtását, este 22-06 között ugyanis tilos, ennek ellenére sokszor megtörténik. Kérte a Szent István út kamionforgalmának ellenőrzését, hiszen itt sem lehetséges, csak engedéllyel. Egyúttal az adyvárosi rendszeresebb gyalogos járőrözésben is kért segítséget. Váczi Attila városi rendőrkapitány ígéretet tett az intézkedésekre.

KERÉKPÁR-ÉS GYALOGOS TÁBLÁK ADYVÁROSBAN

2016. április 27. 09:20

A gyalogjárdák, kerékpárutak és főleg buszmegállók környezetében gyakoriak a gyalogos és a kerékpárosok közötti közlekedési konfliktus helyzetek. Ezek a helyzetek mindenképpen kellemetlenek, de úgy véljük, hogy a nagyvárosi forgalomban szükség van a toleranciára, udvariasságra. Minél jobban oda tud figyelni a közlekedő a másikra, annál kevesebb vitás helyzet, vagy baleset történik a forgalomban. Radnóti Ákos alpolgármester - aki maga is kerékpárral, GyőrBike-kal érkezett - elmondta, hogy az önkormányzat négy helyszínen helyeztet el „Vigyázzunk egymásra!” figyelemfelhívó táblát olyan helyeken, ahol a járda mellett kerékpárút is van.

LOMTALANÍTÁS VOLT ADYVÁROSBAN

2016. április 26. 12:06

Kihelyezett hulladékudvar volt szervezve a legutóbbi hétvégén Adyvárosban, a Grabo sátor mögött. Ingyenesen lehetett leadni az építési hulladékot, lomokat, elektronikai hulladékokat, stb. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője megköszönte azoknak, akik részt vettek az akcióban, melynek köszönhetően tisztábbá válhat a városrész. elmondta azt is, hogy 20.630 kg szemét gyűlt össze, ami jelentős mennyiség, s a lakosság együttműködése példaértékű volt az akcióban!

ÚJ FITNESZPARK A BARÁTSÁG PARKBAN!

2016. április 05. 08:20

Magyar fejlesztésű kültéri edzőpark lett átadva a Barátság Parkban, amely az önkormányzat és az Audi Hungaria Motor Kft. támogatásával épült meg.Radnóti Ákos a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy a park és környezet évek óta fejlődik és szépül, s ez a kültéri fitneszpark pedig további sportolási lehetőséget kínál az itt lakóknak, de minden győrinek is. Sőt nem csak a fiatalabb korosztály, hanem az idősebb is tudja használni. Az alpolgármester hozzátette, hogy már tavaly gondoskodtak arról, hogy több parkoló legyen a környéken, hiszen a Grabo sátor mellett megnyitottak egy nagyméretű parkolót, így arra kér mindenkit, aki sportolni érkezne itt álljon meg. „Győr sportos város, és ez nem csupán a versenysportolók eredményein, de az itt élők mozgás iránti szeretetén is meglátszik, jelentős a tömegsport iránti igény, az önkormányzat pedig igyekszik minél jobb feltételeket teremteni a győriek számára, hogy az egészséges életmód mindenki számára elérhető legyen.” – fogalmazott avató beszédében Borkai Zsolt. A park és az eszközök teljes egészében saját fejlesztésűek, amelyhez egy komplex edzésmódszer, az Active Body System (ABS) is tartozik, ami a különböző izomcsoportok erősítésére, nyújtására, a mozgáskoordináció, stabilizáció fejlesztésére és az állóképesség növelésére szolgál.

ÚJABB FAÜLTETÉSEK ADYVÁROSBAN!

2016. március 02. 14:14

Fákat ültetett a Győr-Szol Zrt. március 2-án Győrben, a Bán Aladár utca mellett lévő zöldterületen. A munka Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére indult el. A szolgáltató ezúttal nem fapótlási kötelezettséget teljesített, a faállomány gyarapítása a terület növényzetének megújítása volt a cél. Az akció keretében a Bán Aladár utca közelében összesen 20 fát ültettek el a szakemberek, főként platánokat, oszlopos gyertyánokat, de megtalálható volt az egyedek között a juhar, a díszszilva, a fűzfa és a nyárfa is. Radnóti Ákos emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban hasonló fatelepítésre került sor a Kuopio parkban, a tavaly épült várjátszótér valamint az Adyvárosi tó közelében és az Ifjúság körúton is. Adyvárosban így pár hónap alatt 60 új fa került kiültetésre, s a cél, hogy a jövőben is hasonlóakra sor kerüljön. A Győr-Szol Zrt. 2015-ben részben fapótlási kötelezettség keretében, részben lakossági kérésre illetve önkormányzati képviselői kezdeményezésre közel 1000 fát ültetett el a város területén és 200 db cserjét is. A program idén is folytatódni fog és jelentős számú fa lesz ismét elültetve a városunkban.

ÚJ PADOK A SZABOLCSKA M.U. 16-18-NÁL

2016. március 01. 15:16

Új padok kerültek ki a Szabolcska M.u.16-18. közti zöldterületre, ahol korábban 2 db rossz állapotú pad volt kint. Radnóti Ákoshoz, a körzet önkormányzati képviselőjéhez több lakó is fordult személyesen, telefonon, s levélben is kérve, hogy legyenek újakra kicserélve a régi padok, mivel ezek kevésbé kényelmesek. A képviselő ígéretet tett a cserére, bár hozzátette, sok helyen arra is várnak még, hogy egyáltalán pad kerülhessen ki, mivel valahol meg még egyáltalán nincs is kint és a kérések sorrendben teljesítve lesznek, illetve innen egy percre a Vezér utcai pihenőparkban bőven vannak padok a pihenésre, de ennek ellenére gyorsan intézkedett, sőt a kettő helyett négy szép pad került ki, így sikerült azt a kérést túlteljesítve megoldani.

ÚJ KÖZVILÁGÍTÁS A VÁRJÁTSZÓTÉRNÉL

2016. január 22. 11:39

Az Adyvárosi tó melletti sétány és játszótér, valamint a tó környezete évről-évre szépül, illetve egyre több funkcióval rendelkezik. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy immár nem csak a tó-és a körülötte lévő sétány és pihenőpark kínál kikapcsolódási lehetőséget, hanem a tavaly átadott várjátszótér is. Korábban már megújult a tavat övező sétány burkolata, új köztéri padok lettek elhelyezve. A rendezvények működéséhez áramvételi kapcsolatot építettünk ki, illetve a tó sétánya körül már korábban megújult a közvilágítás korszerű és igényes, modern külsejű LED-es oszlopokkal-tette hozzá Prédl Antal az Útkezelő Szervezet intézményvezetője. A várjátszótér körül nem volt lehetőség a nyáron a régi, beton és már nem korszerű közvilágítási oszlopok cseréjére, de most Borkai Zsolt polgármester támogatásával sor kerülhetett rá -mondta el Radnóti Ákos. Most 8 új LED fényforrású közvilágítási oszloppal és 2 db, szintén LED forrású egyedi, különleges kinézetű és reflektorokat tartalmazó oszloppal bővült a tó és a nyáron épített játszótér körüli közvilágítási hálózat, figyelve arra, hogy immár egységes kinézetű a környék teljes közvilágítása tovább szépítve a közterületet, s javítva egyben a közbiztonságot is, s immár két köztéri kamera is vigyázza itt a rendet. Az Útkezelő Szervezet megbízásából a Vill-Korr Hungária Kft. végezte a kivitelezést. Radnóti Ákos megköszönte az igényes és gyors kivitelezést, mivel rekord idő alatt, s az év végi ünnepek előtt, szűkös határidőn belül elkészült.

KARÁCSONYI KONCERT VOLT ADYVÁROSBAN

2015. december 22. 14:22

Teltházas adyvárosi koncertet tartottak a Móra Ferenc Iskolában, ahol fellépett Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művésze és vendégelőadóként Baranyai Anna művésznő. A rendezvény házigazdája, Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy tavaly is tartottak évzárót, de akkor szabadtéren, s mivel igény volt a rendezvényre és jól sikerült, ezért is vitték most zárt helyre, ahol többen és kényelmesebb körülmények között elférhetnek. Adyárosnak van most már egy nagyrendezvénye a nyári Tóparty, s télen is van most már a városrészben egy ünnepi koncert, melyet szintén minden évben szeretnének megtartani. A koncert nagyon jól sikerült, mely végén meglepetésként a Móra Iskola és a művészek közös produkcióját is meghallgathatta a közönség.

 1  2  3  4 [5] 6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20  21