Hírek

ÚJ PADOK A SZABOLCSKA M.U. 16-18-NÁL

2016. március 01. 15:16

Új padok kerültek ki a Szabolcska M.u.16-18. közti zöldterületre, ahol korábban 2 db rossz állapotú pad volt kint. Radnóti Ákoshoz, a körzet önkormányzati képviselőjéhez több lakó is fordult személyesen, telefonon, s levélben is kérve, hogy legyenek újakra kicserélve a régi padok, mivel ezek kevésbé kényelmesek. A képviselő ígéretet tett a cserére, bár hozzátette, sok helyen arra is várnak még, hogy egyáltalán pad kerülhessen ki, mivel valahol meg még egyáltalán nincs is kint és a kérések sorrendben teljesítve lesznek, illetve innen egy percre a Vezér utcai pihenőparkban bőven vannak padok a pihenésre, de ennek ellenére gyorsan intézkedett, sőt a kettő helyett négy szép pad került ki, így sikerült azt a kérést túlteljesítve megoldani.

ÚJ KÖZVILÁGÍTÁS A VÁRJÁTSZÓTÉRNÉL

2016. január 22. 11:39

Az Adyvárosi tó melletti sétány és játszótér, valamint a tó környezete évről-évre szépül, illetve egyre több funkcióval rendelkezik. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy immár nem csak a tó-és a körülötte lévő sétány és pihenőpark kínál kikapcsolódási lehetőséget, hanem a tavaly átadott várjátszótér is. Korábban már megújult a tavat övező sétány burkolata, új köztéri padok lettek elhelyezve. A rendezvények működéséhez áramvételi kapcsolatot építettünk ki, illetve a tó sétánya körül már korábban megújult a közvilágítás korszerű és igényes, modern külsejű LED-es oszlopokkal-tette hozzá Prédl Antal az Útkezelő Szervezet intézményvezetője. A várjátszótér körül nem volt lehetőség a nyáron a régi, beton és már nem korszerű közvilágítási oszlopok cseréjére, de most Borkai Zsolt polgármester támogatásával sor kerülhetett rá -mondta el Radnóti Ákos. Most 8 új LED fényforrású közvilágítási oszloppal és 2 db, szintén LED forrású egyedi, különleges kinézetű és reflektorokat tartalmazó oszloppal bővült a tó és a nyáron épített játszótér körüli közvilágítási hálózat, figyelve arra, hogy immár egységes kinézetű a környék teljes közvilágítása tovább szépítve a közterületet, s javítva egyben a közbiztonságot is, s immár két köztéri kamera is vigyázza itt a rendet. Az Útkezelő Szervezet megbízásából a Vill-Korr Hungária Kft. végezte a kivitelezést. Radnóti Ákos megköszönte az igényes és gyors kivitelezést, mivel rekord idő alatt, s az év végi ünnepek előtt, szűkös határidőn belül elkészült.

KARÁCSONYI KONCERT VOLT ADYVÁROSBAN

2015. december 22. 14:22

Teltházas adyvárosi koncertet tartottak a Móra Ferenc Iskolában, ahol fellépett Nagy Balázs, a Győri Nemzeti Színház művésze és vendégelőadóként Baranyai Anna művésznő. A rendezvény házigazdája, Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy tavaly is tartottak évzárót, de akkor szabadtéren, s mivel igény volt a rendezvényre és jól sikerült, ezért is vitték most zárt helyre, ahol többen és kényelmesebb körülmények között elférhetnek. Adyárosnak van most már egy nagyrendezvénye a nyári Tóparty, s télen is van most már a városrészben egy ünnepi koncert, melyet szintén minden évben szeretnének megtartani. A koncert nagyon jól sikerült, mely végén meglepetésként a Móra Iskola és a művészek közös produkcióját is meghallgathatta a közönség.

ADYVÁROSI KARÁCSONY NAGY BALÁZS KONCERTTEL

2015. december 16. 09:34

Tavaly már nagy sikerrel lett megrendezve az adyvárosi karácsony a tó partjánál, idén ismét Nagy Balázs lesz a fellépő, de ezúttal a Móra Iskolában, december 18-án, pénteken 18 órától várunk mindenkit szeretettel az ingyenes, másfél órás koncerten! Forró tea és szaloncukorral kedveskedünk mindenkinek, töltsünk egyeütt egy kellemes másfél órát, karácsonyi dalok mellett! Vár mindenkit szeretettel Radnóti Ákos, a körzet önkormányzati képviselője.

ÚJ KÖZVILÁGÍTÁS ÉPÜL A VÁRJÁTSZÓTÉRNÉL

2015. december 15. 12:02

Az Adyvárosi tó melletti sétány és játszótér, valamint a tó környezete évről-évre szépül, illetve egyre több funkcióval rendelkezik. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy korábban már megújult a tavat övező sétány burkolata, új köztéri padok lettek elhelyezve és a tó körüli közvilágítási oszlopok is ki lette cserélve modern formájú és energiatakarékos izzóval szerelt újakra. A rendezvények működéséhez áramvételi kapcsolatot építettünk ki, a város új játszótéri elemeket építtetett, melyeket reflektorokkal világítottunk meg, védve a biztonságukat, s köztéri kamera is telepítésre került. Most 8 új LED fényforrású közvilágítási oszloppal és 2 db, szintén LED forrású díszvilágítási oszloppal bővül a tó várjátszótér körüli közvilágítási hálózat, tovább szépítve a közterületet, s javítva egyben a közbiztonságot is. A fejlesztés Borkai Zsolt polgármester támogatása mellett valósul meg- tette hozzá Radnóti Ákos. Prédl Antal, az Útkezelő Szervezet intézményvezetője elmondta, itt még elavult és kevésbé esztétikus, beton oszlopok voltak kint, de most egységesek lesznek a környék közvilágítási oszlopai. A kivitelezés a napokban kezdődik.

ADYVÁROSI FA-ÉS CSERJEÜLTETÉSEK

2015. december 11. 09:56

Ebben az évben is folytatódnak városunkban a faültetések. A kivágott fák többszöröse van pótolva minden évben.  Adyváros esetében 40 fa –és cserje kerül kiültetésre. Többek között platán, hárs, juhar, tölgy, fűz, gyertyánfák lesznek elültetve az Ifjúság körúton, az adyvárosi tónál, a Vezér utcában, a Tihanyi Árpád úton és a Szigethy Attila úton. Radnóti Ákos a körzet képviselőjének kezdeményezésére a Kuopio parkban 10 db, magas törzsre oltott ciprus került kihelyezésre, s az alpolgármester személyesen tekintette meg az ültetéseket. Elmondta, hogy a korábbi alacsony bokrok egyes felelőtlen kutyatartók magatartása miatt kipusztultak, helyette kerültek ki ezek a nagyon szép cserjék. Elmondta, hogy a park egyedi, kockára nyírt gyertyánfái mellett jól fognak mutatni ezek a gömb formák is, a park további egyediségét adva. Kéri, hogy mindenki becsülje meg a növényeket és óvja a rongálástól.

ÚJ PARKOLÓHELYEK ADYVÁROSBAN!

2015. november 24. 11:11

Új parkolóhelyeket alakítottunk ki az Ifjúság körút 71-77. mögött, ahol 7 db, a Szigethy Attila út 107. mellett 2 parkolót, a Körkemence utca elején pedig 3 új parkolót építettünk a meglévők mellé. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy mindhárom helyszínen, a korábbi években is bővítettek, s alakítottak ki új parkolóhelyeket. A Grabo sátor mögött kialakított új helyekkel együtt idén a körzete csaknem 60 db új hellyel gazdagodott. A tervek szerint jövőre folytatni szeretnék az újak építését a  Körkemence utcában és az Ifjúság körúton, mint ahogy eddig is, minden évben várható lesz ilyen fejlesztés.

ÖT ÚJ PAD AZ ADYVÁROSI TÓNÁL

2015. november 23. 16:57

Öt új pad került ki az adyvárosi tó mellett lévő várjátszótér mellé. Radnóti Ákos önkormányzati képviselő elmondta, hogy amikor képviselő lett 2010-ben a tó körül 4 db pad volt és egy rendeztlen környezet, bűzlő tó. A folytatás már ismert, hiszen a városrész legszebb környezetében lehet immár pihenni, kikapcsolódni, évről-évre voltak fejlesztések, amik most sem állnak meg. Mivel nagyon sokan kilátogatnak ide ez indokolta, hogy öt újabb pad is legyen a játszótér körül.

 

EMLÉKEZÉS TÖRÖK ISTVÁNRA

2015. november 16. 16:07

Az 1958-ban mártírhalált halt honvéd őrnagy, a nemzetőrség egykori győri vezetője, Török István előtt tisztelgett a város csütörtökön a róla elnevezett utcában lévő emlékműnél. A győri forradalmár rövid életútját Büki Lajos, egykori nemzetőr társ, a Történelmi Igazságtétel Bizottság elnökségi tagja idézte fel. Elmondta, a sárvári születésű Török István 1956 májusában érkezett Győrbe, a tüntetéshez október 25-én csatlakozott. Jelen volt a legnagyobb győri tüntetésen is, beszédet mondott a városi tanács erkélyéről. A megemlékezésen Radnóti Ákos alpolgármester beszédében hangsúlyozta, fontos, hogy a fiatalok is megismerjék a győri példaképeket. Török István kiállt a függetlenségért, Magyarországért, de ezért az életével kellett fizetnie 28 évesen. „Hazacsalták, és akik akkor hazudtak neki, később is megtették” - tette hozzá az alpolgármester, aki Gancz Tamás önkormányzati képviselőtársával elsőként koszorúzta meg az emlékművet.

KÜLTÉRI KONDITEREM ÉPÜL A BARÁTSÁG PARKNÁL!

2015. november 13. 15:09

A Barátság Park 2009-es teljes körű megújulása óta a győriek közkedvelt és egyre népszerűbb szabadidős és sport parkja, amelyet minden korosztály előszeretettel használ. Az önkormányzat arra törekszik, hogy a Győrben eredményes versenysport mellett a szabadidősport lehetőségei is a lehető legszínvonalasabbak legyenek, és minél többen tudjanak sportolni, mozogni. A kültéri edzőpark, egy újabb, kitűnő lehetőséget biztosít majd a szabadtéri edzésekre akár önállóan, akár csoportosan, fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. Az edzőpark várhatóan egy hónapon belül elkészül. A gépek munkavégzése miatt időszakosan korlátozzák a futópálya, illetve minimális mértékben a külső parkolók használatát, ezért kérjük a lakosság, illetve a parkot használók türelmét, megértését és szeretettel várunk majd mindenkit az új létesítmény átadására!

ADYVÁROSI NYERTESEK A SZÉP KÖRNYEZET PÁLYÁZATON!

2015. november 06. 14:39

Az idén először nem csak a családi és társasházak, de a virágos erkélyek és az üzletek teraszai is részt vehettek a „Szép környezet – Jó közérzet” versenyen. A győri önkormányzat immár kilencedik alkalommal hirdette meg helyi környezetszépítő versenyét, amelynek résztvevői maguk is részt vállalhattak Győr esztétikusabb megjelenéséhez közvetlen környezetük ápolásával és még szebbé tételével. Radnóti Ákos alpolgármester a díjkiosztón kiemelte, sikeres volt az idei újítás, amely szerint a korábbi két kategória, a családi házak és a társasházak, versenye mellett a virágos erkélyek és a virágos üzletek teraszai is részt vehettek a pályázaton, ezért az új kategóriákat megtartva szeretnék a jövőben folytatni a verseny hagyományát. Az alpolgármester kiemelte, az önkormányzat is igyekszik mindent megtenni a város még élhetőbbé tétele érdekében, ezért is volt az év során a jelentős virágosítás mellett a nagyszabású takarítási program, és a zugszemetelők ellen is ezért vették fel még fokozottabban a küzdelmet. A városüzemeltetés terén megfigyelhető újdonságok közül a körforgalmak zöldterületeinek megújítását említette, ami nemrég kezdődött, és a következő években is folytatódik.

KÖRFORGALMAK MEGÚJÍTÁSA

2015. október 28. 12:22

Radnóti Ákos városüzemeltetésért felelős alpolgármester kezdeményezésére a Győr-Szol Zrt. folyamatosan megújítja a városban található körforgalmak díszítő növényzetét, s erre egy programot indítottak a mai napon. Fontosnak tarom, hogy az utóbbi években szép számban megépített körforgalmak ne csak a közlekedők biztonságát szolgálják, de egyúttal legyenek a város rendezett, üde színfoltjai is – mondta el az alpolgármester. Ezért a közszolgáltatóval átfogó tervet készítettünk, hogy ennek az elvárásnak megfelelően megújítsuk a korábban telepített növényzetet. A több ütemben elvégezni tervezett munka első lépéseként már megszépült a Jedlik híd lábánál található körforgalom, és most megkezdődik a Tihanyi Á. út – Földes G. u. kereszteződésében lévő megszépítése is. Ezt követően várhatón még ebben az évben a Nádorvárosi temető előtti valamint az új Bácsai úton található két körforgalom is megújul, így összesen öt körforgalom növényzete válik sokkal esztétikusabbá, szebbé, igényesebbé.

 

SPORTPÁLYA FEJLESZTÉS A MÓRA ISKOLÁNÁL

2015. október 22. 10:53

Új rekortán borítású pályát adtak át a győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakközépiskola udvarán, ami elsősorban az atlétika és a röplabda sportág népszerűsítését szolgálja. Az ünnepélyes átadóra szerda délelőtt került sor, amelyen többek között Borkai Zsolt, Győr polgármestere, Radnóti Ákos Győr alpolgármestere is részt vett.

47 ÚJ PARKOLÓHELY A GRABO SÁTORNÁL

2015. október 19. 13:33

A Barátság Park környékén lakó adyvárosiak parkolási gondjainak enyhítését szolgálják azok az új beállók, melyeket Radnóti Ákos alpolgármester, a városrész önkormányzati képviselője kezdeményezésére, Borkai Zsolt polgármester támogatásával alakított ki a Győr-Szol Zrt. az Ifjúság körút elején található Grabo-sátor mellett.

FOGADÓÓRA

2015. október 12. 08:36

Radnóti Ákos alpolgármester, Adyváros 7.sz. választókörzetének önkormányzati képviselője fogadóórát tart október 19-én, hétfőn 17 órától a Fekete István Általános Iskolában. A fogadóórát együtt tartják Adyváros másik részének önkormányzati képviselőjével Gancz Tamással. Radnóti Ákos elmondta, hogy ezen az időponton kívül is természetesen elérhető - előzetes bejelentkezés alapján - a városházi irodájában minden hónap első csütörtökén megtartott fogadóórán 14-16 óra között, ha valaki nem tud eljönni a mostani alkalomra.

GYŐRBIKE ADYVÁROSBAN IS!

2015. október 04. 19:10

Adyvárosban is elérhető a GyőrBike! Érdemes kipróbálni ezt a közösségi kerékpáros hálózatot, mivel könnyen, gyorsan elérhetőek a célpontok, s fél óra használat(regisztrálás után) ingyenes. Adyvárosba is kerültek állomások: Barátság Park, Vásárcsarnok, Kórház. További infó a gyorbike.hu oldalon!

ÚJ KÖZTÉRI KAMERÁK ADYVÁROSBAN

2015. szeptember 30. 14:33

Újabb közterületi térfigyelő kamerák kerültek ki városunkba, melyről Radnóti Ákos alpolgármester számolt be. Jelenleg városunkban 75 helyszínen 102 db kamera figyeli a közterületet, amelyből 64 db forgatható és 38 fix.  Az idei évben Adyvárosban az I. számú tározótóhoz, az új várjátszótér mellé, illetve a Szabolcska Mihály utca-Körkemence utca-Szigethy Attila út kereszteződésbe került ki új kamera. Radnóti Ákos elmondta, amióta képviselő a városrészben 2010.ősze óta, ez már az 5.átadott kamera, így jelentősen nőtt a közbiztonság ennek köszönhetően is.

ÚJRA KIHELYEZETT HULLADÉKUDVAR ADYVÁROSBAN!

2015. szeptember 25. 14:21

Idén már másodszor tartanak kihelyezett hulladékudvart Adyvárosban Radnóti Ákos alpolgármester kérésére. Korábban évente egyszer került rá sor, most bízva a második alkalomban, hogy még többen itt szabadulnak meg a feleslegessé vált lomoktól, eljönnek a Grabo sátor mögötti területre, 2015. október 03-án 08-17 óra között.

KIÉPÜLT A KÖZVILÁGÍTÁS A KÖRKEMENCE UTCAI GARÁZSSOROKNÁL

2015. szeptember 22. 13:35

A Körkemence útról nyíló garázssor közvilágítás kiépítését végeztük el, mely leginkább közbiztonság tekintetében volt fontos. Összesen 11 db, 8 méter magas horganyzott acéloszlopot és két darab faoszlopot helyeztünk el, egyenként 100 W-os fényforrásokkal. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy korábban már érkeztek be hozzá lakossági kérések, hogy a garázssoron voltak rongálások, feltörések, így szükségesnek tartotta, hogy kiépítsék a közvilágítást itt is, s célja ezáltal a megelőzés, illetve a komfortosabb környezet kialakítása volt. Örül neki, hogy ezzel mintegy 90 garázstulajdonosnak tudtak segíteni. Elmondta azt is, hogy a Körkemence és a Szabolcska út sarkához egy köztéri, 360 fokos, forgó kamera is kikerült, ami a rendőrségre van bekötve, így egyszerre több biztonsági intézkedés is megvalósult. Prédl Antal, az Útkezelő Szervezet intézményvezetője elmondta, hogy a kivitelezés 9,5 m Ft-ba került, melyet önkormányzati forrásból az Útkezelő Szervezet valósított meg a Vill-Korr Hungária Kft. kivitelezésében.

TOVÁBB FOLYTATÓDOTT A SZIGETHY A.ÚTI KERÉKPÁRUTAK FELÚJÍTÁSA

2015. szeptember 15. 15:07

Az adyvárosi kerékpárút hálózat a lakóteleppel együtt jött létre a ’70-es években. A lakótelep és a gyárak között gyakran télen is biciklivel közlekedtek az itt lakók. A burkolat felett elszállt az idő, a korábbi közműjavítások, közműfejlesztések sok nyomot hagytak az aszfalton: gyakori süllyedések, tócsák, kényelmetlen kerékpározás. Két évvel ezelőtt elhatároztuk, hogy a korábbi, lokális javítások alkalmazását háttérbe szorítjuk és teljes körű kerékpárút, járda felújításokat végzünk az éves költségvetés arányában. Ez ugyan nagyobb kiadással jár, de a felújítással garantálható az elvárt minőség, megoldódik a vízelvezetés, zökkenő mentesebbé tesszük a csomóponti csatlakozások és a gépi aszfalt bedolgozásnak köszönhetően homogén, sima aszfaltfelület képezhető. Radnóti Ákos alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy jól illeszkedik ez a felújítás a Szigethy Attila úton korábban felújítottakhoz, hiszen azoknak a folytatása. Emlékeztetett rá, hogy először a 97-107.sz előtti járda és kerékpárút készült el, majd idén lett átadva az ezzel szembeni terület, s most mindkettő oldal folytatása elkészült a Barátság Park irányába. Hozzátette, hogy idén adtak át új kerékpárutat is a Bácsai út mentén, s az a cél, hogy a városban minden évben készüljenek el újak, illetve a régiek felújítása is folyamatos legyen, hogy minél többen kerékpározzanak.

 1  2  3  4 [5] 6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  18  19  20